Juan prestigao dolar da bi postao najčešće korišćena valuta u kineskim prekograničnim transakcijama

yuan
18 komentara

Prema zvaničnim izvještajima, juan je pretekao dolar i postao najčešće korištena valuta u kineskim prekograničnim transakcijama, pri čemu se koristio u 48,4% svih takvih transakcija.

Juan je u martu postao najraširenija valuta za prekogranične transakcije u Kini, prestigavši ​​dolar po prvi put, pokazuju zvanični podaci, odražavajući napore Pekinga da internacionalizuje upotrebu juana.

Prekogranična plaćanja i primanja u juanima porasla su na rekordnih 549,9 milijardi dolara u martu sa 434,5 milijardi dolara mjesec ranije, prema proračunu Reutersa zasnovanom na podacima Državne administracije za devize.Juan je korišten u 48,4% svih prekograničnih transakcija, izračunao je Reuters, dok je udio dolara opao na 46,7% sa 48,6% mjesec dana ranije.

Prema službenom izvještaju, zaposleni u Čangšuu u Kini primat će plate u digitalnim juanima od maja 2023.

DolarJuankinaTransakcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko
11 mjeseci prije

Ima li taj digitalni juan rok trajanja ili ga radništvo može štedjeti za stare dane?

Gojko
11 mjeseci prije

A što je s rubljom?

SOX
11 mjeseci prije

Da se dolaru nesto debelo sprema je stina,ali jos smo daleko od toga da ga juan zamjeni ili neko treci!!!!!!
Ako FED bude ustrajan u mandatu snizenja inflacije(2023)a vidjeti ce mo sutra uzivo izjavu Powella,nastavak te politike srusit ce indekse(SP500) prije kraja 2023,a onda ce mo znati koliko je $ jos zdrav(pitanje je usljed pada indeksa u sto ce vecina investitora pobjeci – dolar,obveznice,zlato nesto trece!!!!!
Drugo juan nece zamjeniti dolar dok ne omoguci ulagacima igre oko obveznica,riznica te slicnih spekulatvnih namjestaljki koje trenutno nude SAD.

crodaemon1
11 mjeseci prije

Digitalna valuta mokri san svake diktature…

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

O tomu jučer baš , cjelu noć trubi u svojim headlines Fox News ! Prepanuti su jer kako veli njihov news anchor ” neka se budući naraštaji Amerike , priprjeme na daleko sjećanje na razinu standarda , koji su imali , njihovi prijeci ” — doslovan citat .

abc
11 mjeseci prije

Nikome ne treba diktatura jedne valute (dolara), koja služi kao političko i vojno ucjenjivanje i pljačkanje tuđih država. Dolar je uništio niz država, podupiro terorizam i stvorio zločinačke ratove. Tome sad dolazi kraj.

Max
11 mjeseci prije

Cilj je postignut.

Osibova
11 mjeseci prije

Kad ne možeš ući u društvo najboljih onda iste potkopavaš ne bi li opravdao svoj neuspjeh. Ni Kina a bome ni Rusija nikad neće ući u društvo najmočnijih država koje nazivamo zapad.
A što misliš kako će proći oni koji sjede na dvije stolice kad Rusija kolabira. Ne bih im volio biti u koži.

burt
11 mjeseci prije

koliko ljudi štedi u dolarima a koliko u juanima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI