Juan prestigao dolar da bi postao najčešće korišćena valuta u kineskim prekograničnim transakcijama

yuan
18 komentara

Prema zvaničnim izvještajima, juan je pretekao dolar i postao najčešće korištena valuta u kineskim prekograničnim transakcijama, pri čemu se koristio u 48,4% svih takvih transakcija.

Juan je u martu postao najraširenija valuta za prekogranične transakcije u Kini, prestigavši ​​dolar po prvi put, pokazuju zvanični podaci, odražavajući napore Pekinga da internacionalizuje upotrebu juana.

Prekogranična plaćanja i primanja u juanima porasla su na rekordnih 549,9 milijardi dolara u martu sa 434,5 milijardi dolara mjesec ranije, prema proračunu Reutersa zasnovanom na podacima Državne administracije za devize.Juan je korišten u 48,4% svih prekograničnih transakcija, izračunao je Reuters, dok je udio dolara opao na 46,7% sa 48,6% mjesec dana ranije.

Prema službenom izvještaju, zaposleni u Čangšuu u Kini primat će plate u digitalnim juanima od maja 2023.

DolarJuankinaTransakcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko
1 godina prije

Ima li taj digitalni juan rok trajanja ili ga radništvo može štedjeti za stare dane?

Gojko
1 godina prije

A što je s rubljom?

SOX
1 godina prije

Da se dolaru nesto debelo sprema je stina,ali jos smo daleko od toga da ga juan zamjeni ili neko treci!!!!!!
Ako FED bude ustrajan u mandatu snizenja inflacije(2023)a vidjeti ce mo sutra uzivo izjavu Powella,nastavak te politike srusit ce indekse(SP500) prije kraja 2023,a onda ce mo znati koliko je $ jos zdrav(pitanje je usljed pada indeksa u sto ce vecina investitora pobjeci – dolar,obveznice,zlato nesto trece!!!!!
Drugo juan nece zamjeniti dolar dok ne omoguci ulagacima igre oko obveznica,riznica te slicnih spekulatvnih namjestaljki koje trenutno nude SAD.

crodaemon1
1 godina prije

Digitalna valuta mokri san svake diktature…

Schwarze Hunderte
1 godina prije

O tomu jučer baš , cjelu noć trubi u svojim headlines Fox News ! Prepanuti su jer kako veli njihov news anchor ” neka se budući naraštaji Amerike , priprjeme na daleko sjećanje na razinu standarda , koji su imali , njihovi prijeci ” — doslovan citat .

abc
1 godina prije

Nikome ne treba diktatura jedne valute (dolara), koja služi kao političko i vojno ucjenjivanje i pljačkanje tuđih država. Dolar je uništio niz država, podupiro terorizam i stvorio zločinačke ratove. Tome sad dolazi kraj.

Max
1 godina prije

Cilj je postignut.

Osibova
1 godina prije

Kad ne možeš ući u društvo najboljih onda iste potkopavaš ne bi li opravdao svoj neuspjeh. Ni Kina a bome ni Rusija nikad neće ući u društvo najmočnijih država koje nazivamo zapad.
A što misliš kako će proći oni koji sjede na dvije stolice kad Rusija kolabira. Ne bih im volio biti u koži.

burt
1 godina prije

koliko ljudi štedi u dolarima a koliko u juanima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI