Kanada poziva na „ujedinjeni front“ protiv Kine

Justin Trudeau
36 komentara

Kanadski premijer Justin Trudeau pozvao je zapadne „kapitalističke demokratije“ da se udruže kako bi spriječile Peking da iskoristi njihove sukobe oko profita sa rastućih kineskih tržišta.

U intervjuu za Global News emitovanom u subotu, Trudeau je rekao da zapadne zemlje moraju „bolje da sarađuju i da budu jake kako Kina ne bi mogla da ih satjera u uglove i podijeli nas jedne protiv drugih“.

„Postoji mala konkurencija, među prijateljima, jer smo mi kapitalističke demokratije… posebno imajući u vidu izuzetnu ekonomsku priliku rastuće kineske srednje klase“, rekao je on, priznajući da ekonomske koristi nadmašuju javno izraženu zabrinutost Zapada o navodnim zloupotrebama ljudskih prava i „nasilnom“ ponašanju.

„Mi smo se takmičili i Kina je s vremena na vrijeme veoma pametno okretala nas jedne protiv drugih na konkurentan način na otvorenom tržištu.“

Postoje neka globalna pitanja, poput klimatskih promjena, zbog kojih Kanada mora da nastavi da radi sa Kinom, primjetio je Trudeau. Ali da bi se ekonomski takmičile sa Kinom, sve „zemlje istomišljenici“ treba da se udruže, koordiniraju i „stvore ujedinjen front“, rekao je on.

Već narušeni odnosi Kanade sa Kinom su ovog mjeseca pali na novi minimum, nakon što se Otava pridružila diplomatskom bojkotu Olimpijskih igara u Pekingu 2022. koji predvode SAD. Ponavljajući retoriku iz Washingtona i Canberrae, Trudeau je optužio Kinu za „ponovljeno kršenje ljudskih prava“ zbog navodnog maltretiranja ujgurskih muslimana, što je izazvalo oštar odgovor iz Pekinga.

„Držeći se hladnoratovskog mentaliteta i ideoloških predrasuda, Kanada i šačica zapadnih zemalja se miješaju u unutrašnje stvari drugih zemalja pod izgovorom ljudskih prava u pokušaju da poremete i obuzdaju njihov razvojni proces“, saopštila je kineska ambasada u Kanadi. „Kanada jednostavno nije kvalifikovana da bude ‘propovjednik ljudskih prava’ i sigurno nije u poziciji da sudi Kini na ovom frontu.“

justin trudeaukanadakinaPekingUdruženje zemalja
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
WCL
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/8sKhRvauZXDB
Odvjetnik Mate Knezović o Covid mjerama i njihovoj ustavnosti.

kipling
2 godine prije

Sad ce vam doci ledeno doba pa ce vam objasniti da su sankcije igrokaz i kad USA uvede sankcije na Venezuelu i Engleska zapljeni venezuelsko zlato onda ce on pisati i da je to isto igrokaz.
Igrokaz je bilo bombardiranje Libije i njihovo zlato je isto nestalo u London i to je bio igrokaz…dalje svi su isti svi radu za kabalu.

Xam
2 godine prije

Komunizam pobjeđuje demokraciju. Idemo u besklasnu budućnost.

ledeno doba
2 godine prije

“general hospital” je naziv neprekidne serije, takozvani “daily soap”, (dnevna sapunica) koja se svaki dan prikazuje u SAD-u od 1963. do danas i ima dosada 14.000 epizoda..

e baš tako mi imamo takvu beskrajnu seriju “igre geopolitike za naivce” “daily soap;” čije se epizode svaki dan serviraju naivcima..
a evo i danas, ovo je jedna od tih epizoda..

da se Kanada i ostale zapadne zemlje i Kina kao nešto svađaju… da pukneš od smijeha.. u stvari ne.. jer je jako loš vic, odnosno jako loša gluma, kao i u ovakvim američkim “daily soaps”- pa se uopće ne može smijati

preseren3
2 godine prije

Nikako ne zaboravimo iz vida..
Kanada je vodeča država svijeta u promociji multispolnosti.
Imaju več višeod 60 različitih deklaracija spolne definiranosti.
Ta nacija je izgubljena u svemiru.
Oko svega…
Zato…

FashionGuru
2 godine prije

kapitalisticka demokracija iskljucuje ili ne podrzava postojanje srednje klase?..ili smo naivni

jamai
2 godine prije

@ L.D
Israel plans to double settlement in Golan Heights
I ovo je isto igrogaz, zar ne?

tihobl
2 godine prije

Obratite paznju na vijest: 1/3 zitarica (kukuruz, psenica, riza …) trenutno je uskladisteno u Kini, a kinezi kupuju ko ludi svo zito do kojeg mogu doci. Ministar kaze da samo popunjavaju robne rezerve za slucaj nestasice.

E to je vijest, a ne sta je rekao lik koji voli da oblaci haljine iz drzave u kojoj ljekari uspostavljaju dijagnozu klimatske promjene.

POLITIČKI NEKOREKTAN
2 godine prije

..nisam znao da hemoroidi dolaze u verziji sa bradom i brkovima??

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Svijet ujedinjen sa Kinom i Rusijom protiv Amerike i njenih saveznika.

Max
2 godine prije

A Trudeau će ih predvoditi?

sokre
2 godine prije

pichkica

jednospolac
2 godine prije

Poslat ćemo im sve nadspolce i pokazati im tko je tko.

Onogošt
2 godine prije

Postoje zlobni ljudi na vlasti koji izazivaju oprez i respekt kod običnog puka. Ali ovaj u Kanadi je prototip pajaca. Glumi moć ali nikog da ubijedi.Sjecam se njegove blesave face kad mu je pružene ruku ignorisao Xi Djiping da bi ga ubrzo iskulirao i Bolsanero. Nadjite na net… Smjehotresno

Rule
2 godine prije

Na faci mu se vidi da lik nije bistar i da radi sta mu se kaze. Kada osmijeh nabaci, osjeca se u zraku ona razmazenost djeteta zapustenog IQ. Ovaj kloc vodi Kanadu u jednu novu eru u kojoj odlucuju elite o svemu. Klovn i pajac na uzici. Samo u danasnje vrijeme takvi podanici su najopasniji. Pogledajte samo jednu zemlju koja se zove Afganistan. U toj zemlji se svi gradjani prate preko mobitela, vlast ne dozvoljava gradjanima da izlaze iz svojih domova ako ne postuju odluke, djeca se razdvajaju i distanciraju…. Jesam li rekao Afganistan? Mislio sam na Kanadu, moja greska.

LANTERNA
2 godine prije

KANADSKI NJNONJO

davor
2 godine prije

Parodija sjevernoameričkih klaunova se nastavlja.

Yup
2 godine prije

Ja mislim ovaj ledeni Radi za NATO kabalu

Scorpiorex
2 godine prije

Oder kina na fabricke postavke, i bilo je vrijeme,mraka,rade za dolar,jedu sismuse,ne sahranjuju mrtve,valjda ih kuhaju.

Boba Lazarević
2 godine prije

Demokracija je sama po sebi oksimoron. Narod nikada zapravo ne odlučuje, već onaj tko broji glasove.

Boba Lazarević
2 godine prije

Štono bi se narodski reklo: lep i glup.

Praetorian
2 godine prije

Gamad se polako, ali sigurno otkriva. Oni bi se borili do zadnjeg naivnog gradjana i vojnika svojih drzava. Njihove obitelji ce biti negdje na sigurnom

Don
2 godine prije

Ovaj proco moze skupiti vojsku od oko 5 kanadjana protiv Kine: on, njegova zena i 3 ministra koji su se tek vratili sa odmora na karibima i koji neznaju o cemu se radi!

Markagionne
2 godine prije

Idio te narod ti živi u većem konc lo go ru od kine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI