fbpx

Karolina Vidović Krišto: Režimski poduzetnici korupcijom odbijaju strane investitore i zdravi kapital

Korupcija u Hrvatskoj

O prijedlogu odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za utvrđivanje ometanja, onemogućavanja ili drugih nedopuštenih utjecaja na neovisne istrage i procesuiranja slučajeva korupcije, organiziranog i gospodarskog kriminaliteta govorila je Karolina Vidović Krišto.

Krišto je istaknula kako korupcija u Hrvatskoj postoji u svim segmentima te ju svakodnevno osjećaju hrvatski građani i poduzetnici. Korupcija je zaštitni mehanizam režimskih poduzetnika koji korupcijom odbijaju strane investitore i zdravi kapital koji zato ne dolazi u Hrvatsku. Raširena korupcija ne bi bila moguća kad bi institucije i sudovi radili svoj posao. Poslušajte i podijelite!


Dame i gospodo,

U uvodu obrazloženja ove točke navedeno je da prema EU-barometru 97% hrvatskih građana smatra korupciju problemom. A 69% po istom istraživanju smatra da se korupcija u zadnje 3 godine povećala.

Ovdje treba taj termin „korupciju“ determinirati, raščlaniti, to jest kroatizirati. Jer nije korupcija ako Mate Ivanu daruje pršut kako bi mu ovaj u nečemu pogodovao, pa naše pravosuđe kaže kako je uspješno riješilo taj predmet. Takva se djela smatraju bagatelnim kriminalom. Kad su, pak, u pitanju ozbiljna kriminalna djela, ona se nazivaju organiziranim kriminalom.

Međutim, korupcija je kada oni koji zakone donose, to jest legislativa, te oni koji zakone sprovode, to jest egzekutiva, ili oni koji utvrđuju zakonitost, to je pravosuđe, zakone krše ili daju zaštitu onima koji protuzakonito djeluju.

U bilo kojoj državi svijeta korupcija ne može egzistirati ukoliko institucije sustava funkcioniraju. Ovdje ne ćemo ulaziti u antropološke analize o kvarljivosti čovjeka, niti je korupcija rezervirana isključivo za Hrvate. Jer, to je stara boljka – i Juda Iškariotski je uzeo srebrnjake kako bi izdao Isusa.

Međutim, civilizacijsko dostignuće jest da se protiv tog zla, a korupcija jest zlo, sustavno i odlučno borimo. E, sad, kako sam korupciju kroatizirala, kroatizirat ću i borbu protiv korupcije u Hrvatskoj, ili, preciznije rečeno, ono što moćnici u Hrvatskoj tvrde da je borba protiv korupcije.

Podržavamo osnivanje ovog povjerenstva. Međutim ovdje moramo jasno naglasiti kako korupcija u Hrvatskoj nije stvar percepcije, već ona uistinu, u gotovo svim segmentima naše stvarnosti postoji! Korupciju u svakodnevici osjećaju hrvatski građani, poduzetnici, a korupcija je zaštitni mehanizam odabranih poduzetnika, ili možemo ih nazvati, režimskih poduzetnika, koji korupcijom odbijaju strane investitore i zdravi kapital, koji zato i ne dolazi u Hrvatsku.

Takva raširena korupcija ne bi bila moguća da institucije, kao što su DORH, USKOK, policija, porezna uprava, ali i sudovi svih razina rade svoj posao. Ovdje želim jasno i nedvosmisleno konstatirati: Institucije u Hrvatskoj ne rade svoj posao!

Oni, pak, ne rade svoj posao, ne zato što su nesposobni, već zato što su ključni predstavnici navedenih institucija ili upleteni sami u korupciju, ili su se dali politički instrumentalizirati.

Evo vam jedan primjer, kako se države štite od korupcije, primjenjujući zakone jednako za sve:

Bivši ministar financija Slobodne države Bavarske, Georg Fahrenschon, morao je dati ostavku na mjesto saveznog predsjednika njemačkih štedionica, Bundes-sparkassenverband, inače jedna moćna i utjecajna funkcija, iz razloga što je tamošnje Državno odvjetništvo otvorilo istragu protiv njega.

Istraga je otvorena zato što je kao ministar zakasnio podnijeti godišnju poreznu prijavu. Dakle, podnio ju je, ali sa zakašnjenjem. Kako je on kao ministar bio nadležan i poreznoj upravi, državno odvjetništvo je smatralo da je prekršio svoju ulogu uzornosti. G. Fahrenschon nije utajio porez, ali je svojim kašnjenjem nanio štetu autoritetu države. Jer, zašto bi se građani držali zakona i rokova, ako oni koji su plaćeni da zakone donose i provode, sami krše zakone?

Ovdje vidimo što znači kada je Državno odvjetništvo neovisno i postupa prema zakonu. S druge strane, u Hrvatskoj smo bili svjedocima skandaloznoj sceni prije nešto više od tri godine, kada je predsjednik Vlade Plenković doslovno priveo tadašnjeg državnog odvjetnika Cvitana, te u njegovoj nazočnosti tumačio u javnosti poznatu aferu o putnim nalozima u Vladi.

Posljedica te konferencije za medije bila je ta da je se osumnjičenik u toj aferi, Tomislav Saucha, najednom predomislio i počeo glasovati za tu vladu, a Državno je odvjetništvo počelo nebulozama razvodnjavati i odugovlačiti tu aferu. Ovime je Plenkovićeva Vlada cijelom hrvatskom društvu demonstrirala svoju samovolju, svoje postavljanje iznad zakona i jasno poručila da DORH nije neovisan i da ne provodi zakone, već volju političkih moćnika.

U Hrvatskoj imamo i slučaj bivšeg predsjednika Mesića, koji je, nakon što mu je istekao mandat, kupio dva stana u zagrebačkoj elitnoj četvrti. Kad su ga novinari pitali odakle mu novci, jer ih nije platio kreditom, Mesić je rekao da je novce posudio od svog prijatelja iz Slovenije, Bože Dimnika.

Inače, za Božu Dimnika se u Sloveniji zna da je bio visokopozicionirani suradnik UDBE. Zašto je Mesiću posudio novce – dotični nije pojasnio. Mesić je 2010. izjavio da će prodati svoj stan u Ilici. Prije nekoliko godina jedan je portal objavio da stan još uvijek nije prodan. Postavlja se pitanje je li DORH provjerio Mesićeve prihode, što je jednostavan zadatak s obzirom na to da je uvijek bio u javnoj službi, te kakav je odnos njegove imovine u odnosu na ta primanja? Naravno, da DORH po ovom pitanju nije ništa učinio.

Imamo vrlo sličan slučaj bivšeg predsjednika Sabora, Luke Bebića, koji je također kupio stan u jednoj elitnoj zagrebačkoj četvrti, a tvrdio je da će ga platiti novcima od prodaje svog stana u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici. Signifikantno je da je kupac stana u Petrinjskoj bio vlasnik tvrtke Obšivač iz iste županije iz koje je i Bebić, i koji je jako puno radio s državnim tvrtkama. Po završetku navedene transakcije novinari su utvrdili da stan u Petrinjskoj još uvijek glasi na Bebića, ali i da je prodan za daleko veću cijenu od stvarne. Je li sumnjivo kada visoki politički dužnosnik radi transakciju s tvrtkom koja radi velike poslove s državnim tvrtkama? Je li DORH išta poduzeo po ovom pitanju? Nije. U oba slučaja – i kod Mesića i kod Bebića – riječ je o ljudima koji su sami sebi dodijelili titulu antifašista, što je u Hrvatskoj očigledno dimna zavjesa za ljude s komunističkom prošlošću, i ono što je posebno zanimljivo, s velikim bogatstvom nejasnog porijekla i, naravno, zaštitom od kaznenog, poreznog i sličnog progona.

Ja sam osobno potpisala ovu inicijativu, koja je hvale vrijedna. Međutim, u Hrvatskoj nije problem nedostatak zakona, niti prislušnih uređaja, već postoji problem primjene zakona.

Ovdje želim jasno i nedvosmisleno konstatirati da zakone očigledno krše, ili ako govorimo o prijedlogu ovog povjerenstva: istrage očigledno miniraju sami državni odvjetnici. Znači, najodgovorniji za zaštitu od protuzakonitog djelovanja, sami krše zakon. To je prestrašno.

Svojedobno je, za vrijeme mandata državnog odvjetnika Mladena Bajića, javno objavljena SMS-korespondencija ubijenoga glavnog urednika tjednika Nacional Ive Pukanića i Bajića. Kad se čitalo te SMS poruke između Bajića i Pukanića, prvo Vas je zaboljela glava, a onda ste dobili tri čira na želucu, jer je državni odvjetnik baratao s istragama kao baba tračara. To što je radio državni odvjetnik, je nedvojbeno kazneno djelo.

To je bilo 2009. godine. Međutim, 2020. godine imali smo ponovno situaciju kršenja zakona od strane Državnog odvjetnika. Naime, jedan zagrebački oftalmolog, koji se naziva nekakvim masonom, a u biti je bivši šef omladine u bivšoj državi, Nikica Gabrić, objavio je svoju SMS-korespondenciju s tadašnjim državnim odvjetnikom, i sadašnjim zamjenikom državnog odvjetnika, Draženom Jelenićem. Po tim SMS-ovima – Jelenić je odavao tajne o istragama, ali je dobivao doslovno i zapovjedi od tog oftalmologa, iliti masona. To znači, Državni odvjetnik svjesno je kršio zakon. Kako u slučaju Bajića tako i Jelenića riječ je o ometanju rada pravosuđa, što je kazneno djelo.

A onda, kada uzmete Plenkovića koji privodi na tiskovnu konferenciju tadašnjeg državnog odvjetnika, a sadašnjeg zamjenika državnog odvjetnika, Dinka Cvitana, onda je u Hrvatskoj potpuno jasno tko čini korupcijsku hobotnicu, tko ometa primjenu zakona, tko medijima daje informacije iz istraga, tko piše nepismene optužnice, tko skriva optužnice i prikriva kriminal.

Dame i gospodo, za to nam ne treba istražno povjerenstvo. U Hrvatskoj svi znamo tko to čini: to je duboka država koja vlada pravosuđem, medijima i politikom, jer ove afere koje sam navela su takve da se više ne mogu sakriti, i hrvatski građani ih sve više prepoznaju kao ključni problem hrvatskog društva. Ovdje treba konstatirati da su glavni uzročnici gospodarskih problema, siromaštva i društvene tjeskobe moćnici iz pravosudnog sustava, koji su pod zaštitom main-stream-medija i politike.

Mi ćemo glasovati za osnivanje ovog povjerenstva kako bi se što više govorilo o ovoj temi, kako bi se hrvatska javnost što više osvijestila tko su uzročnici njihovih problema, te kako bi se stvorila kritična masa za uspostavu vladavine prava kao preduvjet za stabilnu i sretnu Hrvatsku.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
50 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije

sad se vidi da i ova nije samostalni neovisni zastupnik….i da lobira za ko dadne više.. čuj – zdravi strani kapital ..

Milance
Gost
Milance
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hrvatska elita nije stvarala drzavu za Hrvate,nego za sebe da mogu krasti, bogatiti se..ionako je toj eliti Hrvatski narod ukraden.Sada kad Hrvatima guraju cjepivo, pola će ih krepati, da se riješe penzionera izd.Po planu sotonista vecina naroda u svijetu su paraziti i trebaju biti likvidirani, koronavirus je zato stvoren

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Milance

“Po planu sotonista vecina naroda u svijetu su paraziti i trebaju biti likvidiran””.. pa zar nije to 3 puta najopasnija ideologija od svih dosad poznatih totalitarno fašo ideologija.!??! ‘ko su sotonisti koji k..c ? pa mogu se i oni srediti – il pak ne mogu!? il su oni od vrhovnog… Pročitaj više »

Praskaton
Gost
Praskaton
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ako ne želite riješiti problem ili rješenje želite odgoditi, osnujte povjerenstvo!
Winston Churchill

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Praskaton

I on je bio samo jedna obično igračka cityja i vladara kaosa

Praskaton
Gost
Praskaton
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

I šta s tim? Jel to znači da je ova rečenica lažna ili ti jednostavno moraš nać neki izgovor za skrenit sa teme i srat?

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Praskaton

“Postoje dvije vrste svjetske povijesti: jedna je službena, lažna, namijenjena na školskim časovima i katedrama – druga je tajna povijest, koja skriva uzrok istinitih događaja “- Honore de Balzac

Praskaton
Gost
Praskaton
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

I kakve to veze ima sa povjerenstvom koje se postavlja samo zato da se problem ne riješi?

Faust
Gost
Faust
6 mjeseci prije
Reply to  Praskaton

Istina,ali Vidović_krišto je u oporbi i povjerenstvo je najviše što može zahtijevati.

Praskaton
Gost
Praskaton
6 mjeseci prije
Reply to  Faust

Hvala Fauste na razumijevanju. Jebo ih debeli pijani Churchill. 🙂

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije
Reply to  Praskaton

Churchill je bio potkapacitirani idiot

Praskaton
Gost
Praskaton
6 mjeseci prije
Reply to  Ico

A eto ti si nadkapacitirani idiot koji ne kuži da se ne govori o Churchillu nego o jebenom povjerenstvu.

Blu trabant
Gost
Blu trabant
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Dobro jutro debeli, kako danas erekcija od Trumpa, hoce prije skociti na Slovenku ili Iran?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, KVK se dobro postavila prema korona prevari ali s ovim pričama dokazuje da, ama baš ništa, ne razumije.
Dobro kažeš, zdravi strani kapital, koja floskula, koja glupost.
Naštampaj novac iz arije pa njime harači po hrvatskim resursima, trudu i muci.
Mučno je kakve nam sve priče prodaju.

iefvndivdbhvfjbgfgbf
Gost
iefvndivdbhvfjbgfgbf
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Priče za malu djecu Mrči a mi djeca nismo ko ovi koji bulje u sredstvo programiranja zvano tv i slušaju stožer.

iefvndivdbhvfjbgfgbf
Gost
iefvndivdbhvfjbgfgbf
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Apsolutno si u pravu buraz, kao što odavno govorim, SVI rade za stvora i čildrense.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije

ma da buraz, jer smo je pohvaliti i dali joj hvalospjeve, kao novi ženski pernar.. a izgleda samo je trik jači igrača i poznavalaca prilika na balkanu .. evo Mrčikoli sam odgovorio ima sad će 3 sata a neće da objavi iako je najobičniji komentar.. mislim da ovaj što pušta… Pročitaj više »

Mat
Gost
Mat
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Odlicno zapazanje,politicki sljepci Jo’s nevide da je ona………Plenkovic u suknji.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Mat

Ja sam je volio al sa ovom izjavom se otkrila.. hrvatska je dugo, dugo tonula a sa upadom međunarodnog kapitala bi skroz potonula.. sve zemlje su otisle u k…c gdje je big kapital uletio…

Mat
Gost
Mat
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Faktologicari nebrisite komentare….vizionara.

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije

Zadnja rečenica u ovom članku je ključ rješavanja svih problema u HR. Samo nažalost na balkanu kritična masa znači neku vrstu totalnog kaosa i nepredvidljivih problema za svakog od nas. Nikad u bližoj povijesti na brdovitom balkanu velike promjene se nisu događale bez krvi. Dok Kra De Ze ima večinu… Pročitaj više »

neće gazda
Gost
neće gazda
6 mjeseci prije

opsjene. od drveća šumu.. čemu uopće strani ‘investitori’.. iz zemalja gdje se korupcija generira i gdje je legalna… opsjene:(
Domaćeg poštenog čovjeka pusti da radi na svim poljima ljudske djelatnosti

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  neće gazda

to je formula I ništa više!! I ništa više, što pjeva mišo

Milance
Gost
Milance
6 mjeseci prije

Građanski rat u Americi neizbježan.Znaci suci usli u kolo sa demokratima.teci Ce krv potocima u Americi..procitajte informaciju o tom ratu https://blog.dnevnik.hr/globalnapolitika

Milance
Gost
Milance
6 mjeseci prije
Reply to  Milance

To ces uskoro vidjeti tko je baba Vanga..Prije godinu dana tu sam pisao da Ce biti građanski rat u Americi a biti će..

Simon
Gost
Simon
6 mjeseci prije

Korupcija je samo jedna od tekovina zapadne demokracije na kojo se zasnivaj taj društveni poredak. Korupciju imaju i ostali sistemi međutim korupcija u ostalm sistemima nije sistemska, a u demokracijama se korupcija naziva lobiranje i legalna je što znači kako je dostupna samo odabranima. Ovo sad su još dječje bolesti… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

vrlo dobar uvid

jura
Gost
jura
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

Korupcija je samo jedna od tekovina zapadne demokracije”. Krivo, to je osnova, temelj tog sustava. Bez korupcije on ne postoji.

Simon
Gost
Simon
6 mjeseci prije

Ti ćeš i umrijeti u lijevo – desno paradigmi, najvećoj prevari 20 stoljeća. Sad živimo u 21 stoljeću.

jura
Gost
jura
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

Nema lijevo-desno, samo iluzije koje gazde guraju. Probudi se.

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije

hrvatska je bila rasturena još tamo davne 89 god tako hrvatska funkcionira ne može drugačije otišli bi u provaliju

Simon
Gost
Simon
6 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

Hrvatska je ispunila sve uvjete za korupciju visokog inteziteta kad je hrvatski sabor, u starom sazivu, u proljeće 1990-te izglasao ukidanje zakona o ispitivanju porijekla imovine jer dolazi demokracija u kojoj korupcija ne postoji pa prema tome taj zakon je nepotreban. Da, velika prevara svatko će reći, ali i danas… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

ja samo govorim da je već 89 tih izbijen svaki dinar iz firmi na tajne račune koje su poslje privatizirane i uništene da bi se prekrio kriminal a ti udiši punim plućima mislim kakve to ima veze sa korupcijom u hrvata

Simon
Gost
Simon
6 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

Do 1990 se kralo sa žličicama, a poslije s lopatama. Usporedi imovinu visokog funkcionera partije koji su bili direktori SOUR-ova sa imovinom domoljubnih tajkuna koji su do 1990-te bili kao crkveni miševi i onda velikom magijskom sposobnošću postali miljarderi.

Faust
Gost
Faust
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

Pa to su isti ljudi,samo su promijenili kaput.Šampioni privatizacije u Hrvata(a i šire) su bivši komunistički funkcioneri.Končar je još u socijalizmu robijao zbog kriminala,kao i Ante,Ivice Todorića ćaća,bivši član CK SKH.Miku I Vanju Špiljka bolje ne spominjati.Hrvatskom ( ai šire) danas vladaju njihova djeca.

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije
Reply to  Faust

Sve što Vi (Simon – Faust) pišete a istina je, lijepo je to objasnio Slavko Kulić u emisiji Podkast Velebit od 24.11.2020. Pogledajte obavezno, jer to je jedan kapacitet od čovjeka koji nažalost nikad nije i neće moći doći do izražaja zbog svojih istinitih i nepotkupljivih stavova. Ps. nemojte smetnuti… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
6 mjeseci prije
Reply to  Faust

Dio je isti, ali na taj komunistočki dio nakalemio se onaj domoljubni iz zemlje i inozemstva . . . kao na primjer Šušak, general Čermak, Luka Rajić, HT Mudrinić i mnogi drugi. Dogodilo se to da je dolaskom demokracije napravljen spoj najvećeg komunostičkog i domoljubnog ološa, a oni pošteni i… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

ta bagra je došla kasnije osim pizzamajstora iz kanade koji je došao u paketu sa bankarskim službenikom slobodanom da sve to dobro zakuhaju todorić kutle gucić pašalić canjuga majko mila tko je meni odredio kako će mi biti u životu

Faust
Gost
Faust
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

Na onaj komunistički nakalemio se onaj lažno domoljubni iz zemlje i iz inozemstva koji je u zemlji i inozemstvu tajno djelovao u službi KPJ.

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije
Reply to  Faust

ne kuži ti on to

MIR
Gost
MIR
6 mjeseci prije
Reply to  Simon

Razlka između bravara i njegovih učenika, postoji u tome: BRAVAR je otputovao jednonožno,poslije posjeta PAPI,a ovi današnji,to jest njegove pristalice ,poslije povratka od PAPE PUTUJU DVONOŽNO,a u svemu drugom su ISTI!

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

Vatikanski ugovori ( Vatikanski harač ) su lijep primjer korupcije!

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije
Reply to  Ico

eno gore mi briše komentar na čuđenju dr galski od kud u hrvatskoj toliko institucija i udruga koje se financiraju iz vana e vidiš te se udruge financiraju iznutra one nas ubiše misle ako je soroš nešta podmazao da on daje pare daje ali naše koje mi plaćamo njemu nešto… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

5+ za ratifikaciju Istanbulske konvencije!

Čardak
Gost
Čardak
6 mjeseci prije

To što mi imamo ni Elliot Ness ne bi mogao riješiti.

Ali da je u razvijenim zemljama bolje – samo površinski i kad su u pitanju trivijalne sitnice.

netjak od Daltona
Gost
netjak od Daltona
6 mjeseci prije

.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije

Croatia će tako i tako biti na udaru međunsrodnih mešetara tz. (^investitora^) i međunarodnog kapitala!!! zbog svoje geografske povoljnosti, izvaredne atraktivnosti i naivnost!! he he lud zbunjenog uvjek odere..

A neg.
Gost
A neg.
6 mjeseci prije

Prema W. Engdahlu predsjednik samoprozvane USA zli Ronald R. 1986. je prestao plaćati tzv. SFRJ. I dok su radni ljudi i građani pjevali pjesmice i nosili štafetu mladosti Stane Dolanc i njegova vesela družina prošli su ubrzani tečaj o globalizmu. Sada njihovi sinovi i kćeri sudjeluju u radnim skupinama UN,… Pročitaj više »

Splitexpress
Gost
Splitexpress
6 mjeseci prije

A koja je to veza da se sa srednjom školskom spremom,sleti u Zagreb i postane urednik na HRT ili suprug konobar postane pukovnik,osoba za vezu HV-a i Kaptola?Po svoj prilici Kaptol vidi da je ova garnitura na vlasti potrošena,Most nije prošao,pa se traži nova ambalaža za stari sadržaj?

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Sve napisano je točno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik