Kim Jong-un poziva Putina u Sjevernu Koreju

Putin i Kim Jong Un
17 komentara

Kim je u srijedu primljen na kosmodromu Vostochny u ruskom regionu Dalekog istoka dok je u službenoj posjeti zemlji. Sastao se od Putina i drugih najviših ruskih zvaničnika na mjestu lansiranja u svemir, Kim je navodno pozvao predsjednika da lično vidi svoju zemlju nakon događaja.

„Na kraju prijema, Kim Džong-un je ljubazno pozvao Putina da poseti DNRK u pogodno vreme“, izvestila je KCNA , dodajući da je „Putin sa zadovoljstvom prihvatio poziv i ponovo potvrdio svoju volju da neprestano prenosi istoriju i tradiciju prijateljstvo Rusije i DNRK.”

Međutim, prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, još nisu napravljeni konkretni planovi za takvu posjetu.

“Ne, još nije planirano. Takvih planova još nema. Ali još jednom ponavljam da je ovo naš susjed, u našem je interesu da razvijamo one odnose koji odgovaraju našim interesima”, rekao je on novinarima .

Na kosmodromu su održane dvije runde bilateralnih razgovora, uključujući jedan u kojem su učestvovale sjevernokorejske i ruske delegacije i drugi sastanak licem u lice između Putina i Kima. Sjevernokorejski lider je navodno naglasio važnost “tradicionalnog i strateškog prijateljstva DNRK-Rusija”, rekavši da ono “snažno podstiče pravednu borbu za postizanje cilja nezavisnosti protiv imperijalizma”, prema KCNA.

Osim Kima, na sastanak su pozvani i ministar vanjskih poslova DNRK Choe Son Hui i nekoliko drugih visokih zvaničnika, kojem je prisustvovao i šef odbrane Moskve Sergej Šojgu, koji je u julu sa ruskom delegacijom posjetio Sjevernu Koreju.

Kim Jong UnPutinrusijaSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tko tu koga...
7 mjeseci prije

Miso, opet krades clanak i ne navodis pravog autora
Pa ybmu misa!

Max
7 mjeseci prije

Recipročno gostoprimstvo.

gargamel.
7 mjeseci prije

Putin ne mrda nigdje, povjerenje je dobro, oprez jos bolja opcija.

hiber
7 mjeseci prije

Nece taj skoro otići iz Rusije, prije nego nabaci barem 10 kila žive vage.🥵🥵🥵

Dawor
7 mjeseci prije

KAKVA “ČAST”

tihobl
7 mjeseci prije

The New York Times: «Русија је раније производила до 100 тенкова годишње а сада производи – 200. Плус: два милиона граната, што је више него што Европа и САД производе заједно. Седам пута више“

gargamel.
7 mjeseci prije

U cemu je problem?

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Vi koji ismijavate sjevernu koreju bi trebali znati neke činjenice.

Oni imaju jednu od najopremljenijih vojski u svijetu topništvom.
Od starih sovjetskih kalibara 122, 152 mm, pa sve do lansera raketa, promjera 600 mm, težine 3 tone, dometa skoro 300 km.
A zalihe streljiva neograničene skoro.

Kad se zapad upleo u rat i počeo naoružavati jednu stranu, za očekivati je bilo da će rusi isto potražiti dodatak. A pomoć rusima Kim će naplatiti u nečem čega do sad nije imao.
Svu opremu koju mu sad nitko neće dati, rusi mu budu. Južna koreja pomaže ukrajini, rusi će sjevernoj pomoći.

Ubuduće će svaki američki protivnik moći računati na rusku pomoć. Nema više un-ovih sankcija, neće to ni rus ni kinez više dozvoliti.”

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“koliko glup moraš biti da vjeruješ na S. Koreja nema hrane? Napravili su hipersonične krstareće rakete prije Amerike, imaju ICBM sa nuklearnim bojnim glvama koje mogu doseći bilo koji dio SAD-a, nuklernu podmormicu, lansiraju satelite u svemir… Imaju podzemnu željeznicu koju Zagreb neće imati ni za 100 godina i to 110 metara pod zemljom, najdublju na svijetu, na snimkama turista koji su bili tamo se vidi da svi bulje u najnovije smartfone na ulicama… Cijena podzemne im je pola američkog centa, a u rijeci gradski autobus 3 eura, bolnice su im besplatne dok u New Yorku cijena prosječnog osiguranja i to ne platinum, ne gold već silver $776 mjesečno po osobi, pa ako imaš ženu, djecu računaj koliko te košta. Opercija slijepog crijeva u Americi u prosjeku je $33000. Kažeš da S. Korejci nemaju šta jesti, a prosječno američko kućanstvo je u dugu $101,915. Prosječni amerilanac je siromašniji od beskućnika,… Čitaj više »

Tm*
7 mjeseci prije

Natovci na aparatima

Гавран
7 mjeseci prije

Poljaci su naručili ogromnu količinu tenkova, naoružanja i municije iz Južne Koreje.
E, pa NIŠ OD TOGA neće dobiti.
USA su im zabranile bilo kakvo smanjivanje stokova naoružanja i njegovu prodaju.
Moraju sami biti potpuno spreni za rat.

U skladu sa novim saznanjima o prisustvu vanzemaljaca, Poljacima preostaje da se snabdevaju od njih.

Гавран
7 mjeseci prije

Ismevanje i ruganje su karakteristike teških mana ličnosti.
Ujedno su sistem koji zaprečava spoznaje o svetu u kome živiš.
Sa ismevačima nikakvog smisla nema komunicirati osim na istom nivou.
“HaHaHa-Aaaa”, “Muu” ili nešto slično.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI