Kim Jong-un stiže u Rusiju

Kim Jong Un
35 komentara

Sjevernokorejski čelnik sastat će se s predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o nizu “osjetljivih pitanja”, rekao je Kremlj

Oklopni vlak koji je prevozio sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una prešao je na ruski teritorij, potvrdio je tajnik za tisak Kremlja Dmitrij Peskov u ranim jutarnjim satima u utorak.

Ranije istog dana, novinska agencija Kyodo citirala je lokalne ruske izvore koji su rekli da je Kimov vlak krenuo prema sjeveru duž obale nakon što se zaustavio na željezničkoj stanici Khasan na sjevernokorejsko-ruskoj granici. Kasnije je RIA Novosti izvijestila da je prešao rijeku Razdolnaya, nedaleko od Vladivostoka.

Vladimir Putin stigao je u Vladivostok u ponedjeljak u dvodnevni posjet kako bi sudjelovao na Istočnom gospodarskom forumu.

Komentirajući dnevni red rusko-sjevernokorejskog summita, Peskov nije precizirao gdje će se na Dalekom istoku održati razgovori. Rekao je da će se pregovori voditi i uz prisutnost ruskog i sjevernokorejskog izaslanstva te u formatu jedan na jedan. Dodao je da će biti službeni banket u čast Kim, ali nisu planirane konferencije za novinare.

Predstojeći razgovori trebali bi se usredotočiti na brojna “osjetljiva pitanja”, kao i na bilateralnu gospodarsku i kulturnu suradnju, te cjelokupnu situaciju u regiji, rekao je glasnogovornik Kremlja. Ranije ovog mjeseca, New York Times je izvijestio, pozivajući se na zapadne dužnosnike, da Kim želi razgovarati o daljnjoj vojnoj suradnji sa svojim ruskim kolegom.

Osim toga, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko nije isključio da će Putin i Kim razgovarati i o pitanju ruske humanitarne pomoći Sjevernoj Koreji.

Posljednji susret Putina i Kima održan je u Vladivostoku 2019. godine. Tada su razgovori bili usmjereni na denuklearizaciju, situaciju na Korejskom poluotoku i niz bilateralnih pitanja.

Posjet sjevernokorejskog čelnika Rusiji dolazi usred pojačanih napetosti na Korejskom poluotoku, koji je bio svjedok stalnog lansiranja projektila od strane Pjongjanga, kao i vojnih vježbi u kojima sudjeluju južnokorejske i američke trupe.

Kim Jong UnPutinrusijaSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toni
7 mjeseci prije

Snažni debeljko jaki saveznik:D

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Ajoj ! Ima taj da se vozi i vozi do Moskve ….

oddball
7 mjeseci prije

tragikomično, “moćna” rusija od debelog vođe žica municiju, rat očito jako dobro ide,….

Jengo
7 mjeseci prije

Nije lako USA imperijalistima

MladenSt
7 mjeseci prije

Izgleda vagone za vlak koji će voziti debeljka prepravljali i širili vrata da može proći kroz njih ,

Jozo
7 mjeseci prije

Mislim da u pozadini svega ima puuuno više od starih zaliha municije i žita mesa mlijeka. Mislim da se radi vojni savez a sjevernokorejski Buco je bolji partner od kineskih ljigavaca. Jedan dan će se ujedinjavati Koreje a Rusija će biti tu prisutna.

Max
7 mjeseci prije

Očekivano.

hiber
7 mjeseci prije

Dolazak debeloga im je vijest godine. 🤣🤣🤣

Mmne
7 mjeseci prije

Toni,oddball, MladenSt,hiber…..kretenska skupina koja ce prestati da postoji kad ne bude ukrajine i nato-a

Zoro
7 mjeseci prije

dobra vijest, nezavisne slobodne zemlje treba da surađuju, neki pokušavaju ismijavati Sjevernu Koreju i njenog Presjednika, gledajući sa zapadnog gledišta, ali ta mala Država ima veću težinu na svjetskoj sceni nego cijela evropska unija skupa uključivo sve kandidate za ulazak, eu je kolonija bez svog ja, Sjeverna Koreja je Nezavisna Država, malo ih je u današnjem svijetu, oni su prvi poslje drugog svjetskog rata ratovali sa amerikanima i pobijedili ih, Hrabar Narod, Hrabri LJudi, Mudro Odvažno Rukovodstvo, moćna vojska, kada oslobode Južni dio poluotoka postaće i velika ekonomska sila koja če se moći takmičiti sa Japanom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI