fbpx

Kina očekuje pozitivan rast GDP-a u nastavku 2020.

Kineska ekonomija

Peking, 28. svibnja (Xinhua) –Kineski premijer Li Keqiang u četvrtak je izjavio kako zemlja očekuje pozitivan ekonomski rast u ovoj godini, ako se osiguraju šest ključnih područja.

Šest područja odnose se na sigurnost zaposlenja, osnovne životne potrebe, operacije na tržištu, sigurnost vode i hrane, stabilne industrijske i opskrbne lance i normalno funkcioniranje vlada primarnih razina.

Li je naglasio trud održavanja sigurnosti u prva tri područja.

Kina će poduzeti usmjerene mjere umjesto masivnih poticaja, kako bi povećala ekonomski rast, izjavio je Li na konferenciji za novinare, nakon zaključenja godišnjeg zasjedanja nacionalnog zakonodavnog tijela.

„Naše mjere prilično visokog opsega, usmjerene su prema omogućavanju vitalnih olakšanja za tržišne subjekte te revitaliziranju tržišta s posebnim fokusom na osiguravanje mirne stope zapošljavanja i boljitka života ljudi“, rekao je Li.

Li je također rekao da će novac koji bude uložen u ljude, imati mogućnost stvaranja novog bogatstva, da će pomoći u zaštiti i očuvanju izvora poreza te da će učiniti da javne financije budu održivije.

„Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bi ekonomski rast Kine bio stabilan i u isto vrijeme moramo se pobrinuti za to da sve poduzete mjere budu dobro kalibrirane“, rekao je.

Zemlja ima rezervnu politiku u fiskalnoj, financijskoj, socijalnoj sigurnosti i drugim područjima i brzo će uvesti nove mjere, bez oklijevanja, ako je to potrebno, rekao je Li.

Održavanje kineskih ekonomskih temelja stabilnim bit će doprinos cijelome svijetu i Kina će ostati pozitivna sila, koja doprinosi oporavku i rastu svjetske ekonomije, rekao je.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
John Galt
Gost
John Galt
7 mjeseci prije

Gdje su hvalospjevi u komentarima?

Borik
Gost
Borik
7 mjeseci prije
Reply to  John Galt

Kina može očekivati jedino rast kineskog zida.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
7 mjeseci prije

BDP je totalna prevara i danas se jasno vidi kako BDP nema veze sa stvarnošću jer burze rastu, u Americi nakon pada prije dva mjeseca, i sa dvoznamenkastim postocima. Također kako BDP izražen u jedinicama koje se bjesomučno iz zraka proizvode može biti mjerodavan.
Političari riču od sreće kad se BDP poveća desetinu postotka, sve organizacije kao što su MMF, ECB, Svijetska Banka također se bave predviđanjina rasta i pada u dijelovima jednog postotka gdje se količina jedinica duga istovremeno uvećava u desecima postotaka.

Ursus
Gost
Ursus
7 mjeseci prije

Partija će prikazati rast od koliko god posto im odgovara, e sad koliko će biti u tome istine to je drugo pitanje

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
7 mjeseci prije
Reply to  Ursus

BDP se računa po modelu koji je u zapadnom carstvu osmišljen. Pa i osmišljen je kako bi banke sa svim Partijama prikazivale rast ili pad kako im odgovara bez obzira radilo se o američkim demokratima i republikancima, engleskm laburistima i konzervativcima, njemačkim SPD i CDU, hrvatskim SDP i HDZ, kao i KP Kine.

Ursus
Gost
Ursus
7 mjeseci prije

Boli me kita za sve istočno od granica EU

hiber
Gost
hiber
7 mjeseci prije

U Kini je stvarni rast odavno na nuli. Još od izbora Xija za doživotnoga. Sve ovo je preljivanje iz šupljeg u prazno. Od rasta Kine mnogi su imali koristi, pogotovo uvozni lobiji u USA, koji neki ovdje zovu duboka država. U slučajevima kada opsjena nestane a rast je u stagnaciji slijede pobune ako nije moguća kakva-takva deklarativna zamjena vlasti, što je druga vrsta opsjene kao npr. u Japanu. Kod totalitarnih diktatura naravno kreće se u treću vrstu opsjene, a to je nacional-komunizam gdje zemlja postaje opasna za susjede, od nacističke Njemačke pa do nekadašnje honte Argentine. Tako odjednom postane važna “suverenost” u HongKongu ili Tajvanu. Dakle, nema sumnje da je režim u Kini u velikoj nevolji kada je suverenost HongKonga postala centralno pitanje. 8 milona HongKožana živilo je na razlici cijena koje im je davao status britansko-kineske deklaracije. Kada Xij to dokine, potpuno je jasno da 8 miliona HongKožana ne može preživjeti, dakle barem, polovina ih se mora iseliti. U kineske logore za preodgoj ili na Tajvan i drugdje. ista stvar je sa Tajvanom, pa će na red doći i nerješeni sporovi sa Indijom i Vjetnamom, Pa nakon toga Sibir. Itd, itd. Pravi uzrok je, naravno, nedostatak rasta….

Kile
Gost
Kile
7 mjeseci prije

Ko više vjeruje ovim lažovima, u sporu su sa 20 država susjednih

Kile
Gost
Kile
7 mjeseci prije

Ovima više ni vidoviti Milan ne vjeruje

POVEZANE VIJESTI

Izbornik