Kina se obračunava sa tehnološkim firmama zbog njihovog prikupljanja i upotrebe ličnih podataka

Kina-Aplikacija Didi
6 komentara

Kineski regulatori pokrenuli su istragu o sajber bezbjednosti u još tri tehnološke kompanije sa američke liste, nakon prošlonedjeljnog naređenja da se ukloni aplikacija Didi iz kineskih prodavnica aplikacija, zbog rizika po sigurnost podataka.

Kineska uprava za sajberprostor (CAC) započela je u ponedjeljak pregled sajber bezbjednosti u Yunmanman i Huochebang, dvije podružnice kompanije Full Truck Alliance iz New Yorka, i Boss Zhipin, mrežne platforme za zapošljavanje koja je registrovana na Nasdaq.

CAC je rekla da je istraga pokrenuta da bi se „spriječili nacionalni rizici po bezbjednost podataka“. Tokom čitave provjere sajber bezbjednosti, sve tri kompanije imaju zabranu registrovanja novih korisnika.

Kažnjavanje tehnoloških firmi dolazi nakon što su kineski regulatori blokirali Didi, najveću platformu za naručivanje vožnje u zemlji, samo nekoliko dana nakon njene prve javne ponude u SAD. Kineska platforma slična Uberu prikuplja ogromne količine podataka u realnom vremenu, koristeći neke od njih za tehnologije autonomne vožnje i analizu saobraćaja.

„Nakon provjera i verifikacije, utvrđeno je da aplikacija Didi Chuxing ozbiljno krši propise  svojim prikupljanjem i korištenjem ličnih podataka“, tvrdi CAC, zahtjevajući da kompanija riješi svoje bezbjednosne probleme. Akcija ne utiče na postojeće korisnike Didi, ali će u međuvremenu spriječiti nove korisnike da se registruju na platformi.

„Kompanija će nastojati da riješi sve probleme, poboljša svoju svijest o prevenciji rizika i tehnološke mogućnosti, zaštiti privatnost korisnika i sigurnost podataka i nastavit će da pruža sigurne i pogodne usluge svojim korisnicima“, piše Didi.

Prošlog četvrtka, Didi Global završila je svoj prvi dan na njujorškoj berzi procjenom od 68,49 milijardi dolara, popevši se na skoro 74,5 milijardi dolara kada su se tržišta zatvorila u petak. Didi je napravila najveći unos neke kineske kompanije u SAD od proboja Alibabe još 2014. Takođe je prikupila 4,4 milijarde dolara u početnoj javnoj ponudi (IPO).

Kineska vlada se u posljednje vrijeme više usredsređuje na sajber bezbjednost, u nastojanju da reguliše tehnološki sektor koji je godinama zanemarivala. Prošlog mjeseca Kina je donijela novi zakon o bezbjednosti podataka koji predviđa kako kompanije treba da prikupljaju, čuvaju i koriste podatke.

aplikacija Didikinaprikupljanje podataka
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mateja
2 godine prije

Glede na to, da je originalni SARS že pred leti pobil cepljene živali, ki naj bi bile zaščitene pred njim je več kot očitno jasno kaj načrtujejo hlapci Chi Haotiana. Spustili bodo original SARS in zaključili to nesmiselno trpljenje vseh vernikov. Naredili jim bodo uslugo in jih poslali v raj.

Dokurčilomi
2 godine prije

Tako je. Treba održati reciprocitet i istim stvarima ih tući.

2 godine prije

Farsa.
Od samog pocetka te “firme” su kontrolirane sa Vrha Piramide ZLA – gdje kineski satanisti igraju vrlu bitnu ulogu za ove kamatare oko Rockfellera.

Mahatma
2 godine prije

Prijevod: prikupljali su podatke a nisu ih dijelili s partijom.

howyesno
2 godine prije

hahahaha ko o cemu …. o postenju……..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI