Ko kome zapovijeda?

Zapovijedanje drugima
9 komentara

Znamo da su države uređene uglavnom tako da njima vladaju oni koje narod izabere. Nekada je to stvarno tako, a nekada samo privid.

Međutim, sada smo svjedoci, ne samo kod nas, da o mnogim našim životnim pitanjima odlučuju oni koji nisu izabrani na izborima. Istina, njih biraju uglavnom oni koji su izabrani na izborima, ali na pomalo čudan način i dajući im ovlasti koje su upitne, a ponekada čak i apsurdne.

To je posebno očito u nedavnom primjeru Zahtjeva Kriznog štaba KCUS-a (Klinički centar Univerziteta u Sarajevu) upućenom: Federalnom premijeru Novaliću, premijeru Vlade Kantona Sarajevo Nenadiću, ministru zdravstva Federacije Mandiću, kao i ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i Kriznim štabovima Federacije BiH i Kantona Sarajevo, u kom doslovno piše: „Na sastanku Kriznog štaba, održanom 30. 10. 2020. godine, donijeli smo sljedeće zaključke, koji zahtijevaju implementaciju ODMAH!“ Dalje se navodi šta se sve zahtjeva: https://depo.ba/media/pictures/2020/10/30/5f9c7dc1-c7d4-4f80-9024-12e60a0a0a78-kcus-naredba.pdf

Dakle, Krizni štab kliničkog centra, zahtjeva od Vlade Federacije da nešto učini?! Zar ne bi trebao zahtjevati neko ko je hijerarhijski viši? I baš me zanima šta bi se desilo ako premijer ne ispuni zahtjev? Bi li ga Krizni štab smijenio, ili ukorio, dao mu opomenu predisključenja, ili šta drugo…? Nije li ovo baš apsurdna situacija?

Dalje, postavlja se pitanje, ako u praksi krizni štabovi imaju stvarno takvu moć da zapovjedaju vladama, u čemu je tajna te moći? Pitanje je i ima li neko stvarno iznad njih svih, i štabova i vlada, i ko je taj? Pitanje je, opet, i jesu li i vlade i štabovi uopće neka vlast, ili su i oni samo sitni, nevažni izvođači radova za nekog nevidljivog gospodara? Ili su to sve pitanja koja je bolje ne postavljati?

DržaveVladaZapovijeda
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cookie
3 godine prije
3 godine prije zadnji put uredio Cookie
Slonica
3 godine prije

Odličan tekst.
Jasno ko dan da su štabovi stavljeni od vlada, da sprovode naputke po Eu regulativama.
Značajno je da i u Hr udruga liječnika na sav glas prìziva stožer da pojača mjere.
Doktori,sestre šalju otvorena pisma o primitivcima na prosvjedima .
Nevjerojatno ķoliko je sve sinhrono i organizirano ,čak se i ne prikazuje da stožeri išta odlučuju.
Princip je isti,sve su ostalo nijanse.

Tucker carlson
3 godine prije

David Icke je govorio o uspostavi svjetske vlade.sada znamo da je ta cast pripala svjetskoj zdravstvenoj organizaciji,cija je uloga da sprovodi zelje svevideceg oka.hvala.

krizni stab
3 godine prije

Oni brate neće da me shvate
Oni brate
Oni mene ‘oće da premlate
Oni brate

Trt
3 godine prije

Zvijeri u bijelim kutama.Svaka čast izuzecima.

ndfgvbierngtnewrgnwe
3 godine prije

Vlast koja vlada bilo kojom državom je samo utjerivač dugova za onoga za koga radi a na štetu naroda te države koju kao predvodi. Sad je onaj koji vlada planetom postavio stožere da utjeraju svih sdeam milijardi zemljana u red za “cjepljenje”. Trovaći i ubojice se sad kao brinu za zdravlje svog resursa a u stvari mu žele smanjit broj jer im resurs ne treba ko što je nekad vo i konj ostao bez posla jer eto došla je industrijska revolucija. Sad se dešava isto, sad će zemljani, to jest resurs za ovog koji vlada planetom, osjetiti kako je bilo volovima i konjima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI