fbpx

Uvođenje Covid-potvrda i de facto prisilnog cijepljenja predstavlja kršenje zakona, Ustava i međunarodnog prava

Covid potvrda i Plenković

Vlada je najavila od 15. studenoga uvođenje obveznih Covid-potvrda za zaposlenike državnih i javnih službi i za građane koji će dolaziti u prostorije državnih i javnih službi. S obzirom na veliki broj zaposlenika u tim službama i na učestale potrebe građana za dolaskom u navedene prostore, gotovo se može govoriti o općoj obvezi posjedovanja Covid-potvrda kao uvjeta za normalan život.

Prisiljavanje građana na cijepljenje?

Uvođenje Covid-potvrda ujedno predstavlja i snažan pritisak na građane u pogledu cijepljenja. Taj pritisak je, međutim, problematičan zbog činjenice da znatan dio stanovništva ima negativan stav prema cijepljenju, a utemeljen na informacijama o nedovoljnoj provjerenosti cjepiva odnosno o njegovoj nepouzdanoj učinkovitosti te nepoznatim štetnim učincima na zdravlje. Osim toga, dio građana smatra cjepivo neprihvatljivim i zbog vjerskih razloga smatrajući da je isto moralno kompromitirano zbog korištenja u njegovoj proizvodnji tkiva pobačenih ljudskih zametaka.

Zbog navedenih razloga, prisiljavanje građana na cijepljenje protiv njihove volje i savjesti, izaziva njihovo opravdano nezadovoljstvo i revolt.

Gdje je pravna utemeljenost?

S druge strane se postavlja i pitanje pravne utemeljenosti namjeravane odluke. Naime, vlast u Republici Hrvatskoj „proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana“, (čl. 1.2. Ustava), te stoga legitimne i pravno utemeljene odluke vlasti mogu biti samo one koje imaju uporište u demokratski izraženoj većinskoj volji građana.

De facto obavezno cijepljenje

Nasuprot tome, odluku o obveznom posjedovanju Covid-potvrda odnosno de facto o obveznom cijepljenju, donijeti će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Na temelju uvida u zakonske propise na kojima se inače temelje odluke Stožera, može se zaključiti da Stožer nema takav mandat. Naime, Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nije propisana mjera obveznog cijepljenja za bolest Covid – 19 niti je propisana mjera obveznog posjedovanja Covid-potvrde kao uvjeta za slobodu kretanja.

Stožer i Covid potvrde

Nadalje, Zakon o sustavu civilne zaštite u članku 22a, ovlašćuje navedeni Stožer da pod posebnim okolnostima ugroženosti života i zdravlja građana, imovine veće vrijednosti te značajnije ugroženosti okoliša i gospodarske aktivnosti, može donositi odluke radi zaštite navedenih dobara, ali ta zakonska odredba ne propisuje ništa o sadržaju, naravi ili karakteru takvih odluka, pa se kao takva ne može smatrati podlogom za uvođenje obveznih Covid – potvrda.

Stoga bi Stožer u donošenju odluka iz svoje nadležnosti trebao biti vrlo oprezan u tumačenju svojih ovlasti, naročito imajući u vidu cjelinu važećih pravnih normi te posebnu osjetljivost i visok stupanj zaštićenosti ljudskih prava i sloboda.

Ustav

Nadalje, što se tiče ustavnosti navedene odluke Stožera, primarno treba imati u vidu članke hrvatskog Ustava (22.1. i 22.2.) koji propisuju da je „čovjekova sloboda i osobnost nepovrediva“ te da se „nikome ne smije oduzeti ili ograničiti sloboda osim kada je to određeno zakonom, o čemu odlučuje sud.“ S time u vezi može se konstatirati da najavljena odluka Stožera ograničava slobodu građana iako nije utemeljena na zakonu, pa je stoga očito protuustavna.

Moralni prigovori

Osim toga, mnogi građani odbijaju cjepivo zbog uvjerenja da je do njegove izrade došlo na moralno kompromitiran način, a uslijed korištenja stanica ili tkiva pobačene djece pa je prisiljavanje građana na cijepljenje u koliziji s njihovim pravom na slobodu savjesti i vjeroispovijedi propisanim u članku 40. Ustava.

Testna faza cjepiva

Također, mnogi stručnjaci upozoravaju da su sadašnja cjepiva još u testnoj fazi i da njihovi mogući štetni učinci nisu dovoljno sagledani pa se nametanje takvih cjepiva kao obveznih, može smatrati oblikom prisilnog podvrgavanja građana liječničkim ili znanstvenim pokusima, što je izričito zabranjeno u članku 23. Ustava.

Ustavnost?

Ustav Republike Hrvatske svakome jamči pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa zakonom (čl. 59. Ustava), a zakon propisuje da „svaka osoba ima pravo na prihvaćanje ili odbijanje pojedinog dijagnostičkog odnosno terapijskog postupka osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo njezin život i zdravlje ili izazvalo trajna oštećenja njezina zdravlja“ (čl. 26. st. 1. t. 6. Zakona o zdravstvenoj zaštiti).

Ustav Republike Hrvatske propisuje i da se „slobode i prava mogu ograničiti samo zakonom da bi se zaštitile slobode i prava drugih ljudi, te pravni poredak, javni moral i zdravlje“ (čl. 16.1.), a da „svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju“ (čl.16.2.). Uz to Ustav propisuje i da se slobode i prava mogu ograničiti samo organskim zakonom koji se donosi većinom glasova svih zastupnika (čl. 83.2.).

Nasuprot toj ustavnoj odredbi Vlada je najavila donošenje odluka i mjera kojima se ograničavaju ljudska prava, a bez bilo kakve zakonske osnove.

Što se tiče razmjernosti propisane u članku 16.2. Ustava, očito je da predviđena mjera obveznog posjedovanja Covid-potvrda i de facto obveza općeg cijepljenja, nije razmjerna naravi potrebe u konkretnoj situaciji. Naime, prema javno dostupnim podacima, širenje zaraze nije u korelaciji s cijepljenjem jer se pokazuje da cijepljene osobe također prenose zarazu, a cjepivo ih u određenoj mjeri navodno jedino bolje štiti od težih oblika oboljenja.

Poštivanje slobode i osobnosti građana

Sa stajališta zaštite društva odnosno javnog zdravlja u cjelini, može se smatrati razmjernima samo ona obvezna cijepljenja koja su poduzeta radi sprječavanja širenja zaraze na druge građane i zajednicu, a ne i ona koja imaju učinak samo na zdravlje pojedinaca. Država mora poštivati slobodu i osobnost građana (čl. 22.1. Ustava) te njihovo individualno pravo na prihvaćanje ili odbijanje pojedinih dijagnostičkih ili terapijskih postupaka.

Osim toga, statistike i podaci koje iznose ugledni znanstvenici pokazuju da kod mlađe i zdrave populacije zaraženost virusom ima neznatne zdravstvene posljedice dok s druge strane upravo cijepljenje postojećim i još nedovoljno testiranim cjepivima nosi sa sobom za sada još nesagledive i neprovjerene zdravstvene rizike i posljedice. Iz toga je jasno da de facto nametanje obveznog i općeg cijepljenja, ne samo da nije razmjerno naravi pogibelji nego nasuprot tome upravo cijepljenje predstavlja za navedenu kategoriju građana veću pogibelj od same zaraze.

Ograničavanje ljudskih prava

Što se tiče pritiska i prenapregnutosti zdravstvenog sustava uslijed širenja zaraze, a što se spominje kao razlog zbog kojega se mora posegnuti za ograničavanjem ljudskih prava i sloboda uvođenjem Covid-potvrda i obveznog cijepljenja, treba imati u vidu i stajališta hrvatskih stručnjaka i medicinara koji smatraju da prenapregnutost sustava nije dosegnuta jer većina oboljelih od bolesti Covid-19 nemaju potrebu za bolničkim liječenjem.

Zaključak

Zaključno se može konstatirati da je namjera Vlade o uvođenju Covid-potvrda i de facto obveznog cijepljenja posredstvom Stožera civilne zaštite i zaobilaženjem Hrvatskog sabora, povezana s višestrukim kršenjem zakonskih i ustavnih kao i odredbi međunarodnog prava čime se prijeti nanošenjem nesagledive štete slobodama i pravima građana te načelima vladavine prava, trodiobe vlasti i drugim ustavnim vrednotama.

Vijeće Europe

Navedene i druge pravne argumente zasigurno su imali u vidu i autori i potpisnici Rezolucije 2361(2021) Parlamentarne skupštine Vijeća Europe iz siječnja ove godine, koji su jasno i nedvojbeno konstatirali da su države članice dužne osigurati informiranost građana o tome da cijepljenje nije obvezno te osigurati da nitko ne bude pod političkim, socijalnim ili drugim pritiskom cijepljenja ukoliko se ne želi cijepiti kao i da nitko ne bude diskriminiran zato što nije cijepljen (7.3.1. i 7.3.2. Rezolucije).

Vlada – neovlaštena uzurpacija i zlouporaba vlasti

Vladu je stoga potrebno upozoriti da je navedenim postupanjem nedvojbeno zakoračila u sferu neovlaštene uzurpacije i zlouporabe vlasti i da bi to moglo kao i inače u takvim slučajevima, izazvati opravdano nezadovoljstvo i revolt građana kao i nepopravljivu političku i osobnu stigmatizaciju te pravnu odgovornost svih uključenih i odgovornih aktera.

Hrvatski sabor

Stoga smatramo razložnim uputiti Vladi poziv da sve mjere koje smatra nužnim i korisnim za suzbijanje nastale virusne zaraze donese u redovnoj zakonskoj formi i u postupku pred Hrvatskim saborom, te da ne pokušava svoj naum realizirati zaobilaznim putevima odnosno suspendiranjem nacionalnog suvereniteta i izigravanjem sustava političke demokracije.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
175 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
apa khabar
Gost
apa khabar
7 mjeseci prije

građani koji su birali ovu vlast su krivi jednako kao i oni koji su mogli a nisu htjeli glasati. stoga neka sad uživaju punim plućima.
zahvala redakciji koja ipak nije opstruirala jedan moj prijašnji upis.

Hrast
Gost
Hrast
7 mjeseci prije

Vlast je ogrezla u democid, ilegalu i zločin, i nema se što tražiti od vlasti i njenih pripadnika, jer je sama delegitimizirala. Sustav se urušio njihovim ponašanjem, i treba se pripremiti za njihovo fizičko uklanjanje i kažnjavanje.

Gost
Gost
Gost
7 mjeseci prije

“Zaključno se može konstatirati da je namjera Vlade o uvođenju Covid-potvrda i de facto obveznog cijepljenja posredstvom Stožera civilne zaštite i zaobilaženjem Hrvatskog sabora, povezana s višestrukim kršenjem zakonskih i ustavnih kao i odredbi međunarodnog prava čime se prijeti nanošenjem nesagledive štete slobodama i pravima građana te načelima vladavine prava,… Pročitaj više »

MUDONJA
Gost
MUDONJA
7 mjeseci prije

Da li to znači da ja u ponedjeljak neću moći u našičkoj bolnici zamijeniti kateter bez c-potvrde!? Inače sam tetraplegičar koji je davno obećao da ako do toga dođe idem u štrajk glađu!znam da će to dovesti do onoga najgoreg ali sta me briga,ja sam si dokazao da nakon smrti… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
7 mjeseci prije

to je riješeno izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti čl. 47 iz 2020, . bolestima kuga, kolera, žuta groznica jednostavno je dodan covid 19 tako da ako netko ima kugu ili koleru ili covid 19 može mu se nametnuti ogrničenje kretanja, nošenje maske i izolacija, izmjene toga zakona… Pročitaj više »

burt
Member
burt
7 mjeseci prije

ali dovoljno je da je utvrđeno da u nekom području postoji kuga, kolera, žuta groznica ili covid 29 temeljem čl. 47. izmjene iz 20202 uvode se mjere i za one koji nisu zaražen tim bolestima, ograničenje kretanja i nošenje maski

burt
Member
burt
7 mjeseci prije

nisam ni ja cijepljen i morati ću napraviti test ako idem u organe državne uprave

Otpornik
Gost
Otpornik
7 mjeseci prije

Ljudi, oni su već davno zgazili i zakone i ustav i uopće se ne obaziru na njih. Njih može spriječiti samo i jedino sila.

Ljudov
Gost
Ljudov
7 mjeseci prije

Mislim da je Pljenković već očajan svim silama se trudi naći nekoga tko će mu omogućiti bliski susret sa bivšim srbijanskim kolegom Đinđićem pa da njih dvojica to u miru prodiskutirati. Dakle ljudi pomozite mu zaslužio je minimum toliko za sva zlodjela koja je počinio Hrvatskom narodu.

mijo
Gost
mijo
7 mjeseci prije

vidim, parizer bojna harači i ovdje. pa sjetite se, suhomesnata braćo – pred godinu dana bili smo ravnozemljaši. nije li vas sram?

Poznavalac prilika
Gost
Poznavalac prilika
7 mjeseci prije

Da li je bila neophodna slika ovog patogenog organizma uz naslov? Prisjeo mi je i ručak i večera.

Ime i prezime
Gost
Ime i prezime
7 mjeseci prije

Od interesa Republike Hrvatske je zaustaviti svaku zaraznu bolest.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
7 mjeseci prije

Ne treba tu mnogo pameti niti nekih iskustava iz pravnih nauka da se shvati nakon skoro dvije godine “rad” stožera: -ko jebe ovu državu -ko jebe narod ove države -ko jebe sva njihova temljna ljudska prava -ko jebe sve zakone i ustav ove države -ko vas jebe sve od reda,… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
7 mjeseci prije

Postoji i djelo nečinjenja.
Kad su ovakve izvanredne situacije vlast treba zakonski zaštititi pučanstvo i uvesti obavezu cjepiva ili ravnopravno sudjeluju u širenju ugroze samom činjenicom da su suspendirani pregledi,operacije pristup državnim ustanovama .
Zasto se ne uvodi obaveza cjepiva i kome u korist ili na štetu …valjalo bi znati.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Od utorka se uvode covid-potvrde u sve državne i javne službe, a BESPLATNA testiranja provodit će liječnici primarne zdravstvene zaštite, među kojima su i obiteljski liječnici, stomatolozi, a testirat će i farmaceuti. Ma PROGLEDAJTE već jednom. TKO zarađuje na testovima? Tko ih uvozi iz Njemačke? Samo državni službenici koštat će… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
7 mjeseci prije

Ne postoji tijelo, uključujući i Hrvatski sabor sa bilo kojom većinom uključujujući i jednoglasno, da može usvojiti legalnost kovid potvrda. To bi iziskivalo stvaranje potpuno drugačijeg društvenog uređenja ukidanje pravnih fakulteta, sudova i samog Sabora. Moguće je uvesti obveznost cjepljenja, moguće je proglasiti deklaracijom da su svi preboljeli, moguće je… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
7 mjeseci prije

Gadno ometaju.
I preko Telegrama tek iz 3. puta i sa čišćenjima.

BTK
Gost
BTK
7 mjeseci prije

Naslov je razlog za sve bez razlike da ostave sve i napune ulice i trgove. Vlast koja gazi ustav svoje zemlje je alarm da smo svi u opasnosti.
Skupovi se trebaju premjestiti pred zgrade HRTa u zg i po gradovima pred lokalnim studijima u svakom mjestu najjačeg medija.

Lavanda
Gost
Lavanda
7 mjeseci prije

U posavskoj bolnici zaposlenica u administraciji bi “bacala necijepljene u Savu”, a “eminentna” doktorica bi im “u oko tu spricu zabijala”. Javno govore na radnom mjestu.

Jadranka S
Gost
Jadranka S
7 mjeseci prije

Covijek nije PAPIR, covijek je ZIVI COVIJEK/ZIVOT!!!

Porucujem im rijeci naslova knjige gospodina Kresimira Misaka:” DECKI, ODJEBITE U SKOKOVIMA!!!”

ledeno doba
Gost
ledeno doba
7 mjeseci prije

svima treba biti jasno da mi svi ljudi, ne samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu, imamo posla sa sotonistima, koji dirigiraju s ovom plandemijom, i koji upravljaju sa skoro svim državama u svijetu. I da su prevara, laž i potpuna bezkrupoloznost i odsustvo bilo kakve moralnosti– osnova djelovanja sotonista… zato… Pročitaj više »

Aurora Australis
Gost
Aurora Australis
7 mjeseci prije

Dakle i RH se predala. Gdje je onaj komentator koji mi je rekao da sta to mi u Australiji disemo da vlast radi sta hoce. Ja cak smijem i u postu, samo nema kafica i ducana koji nemaju hranu za nas kontrase. Sljedeci korak u Australiji po mom dojmu nakon… Pročitaj više »

nekoizmase
Member
nekoizmase
7 mjeseci prije

Pojacali su trolove u zadnje vrijeme , jos dolar vrijedi pa se ima za sendvice , ali nece uskoro otpadnici

Pravnik
Gost
Pravnik
7 mjeseci prije

Ni jedan zagovornik Covid propusnica mi ne moze dati na ovo pitanje odgovor! U prostoriji od 20 osoba, 12 je cijepljenih sa covid potvrdom bez dodatnih provjera, 4 prebolovana sa potvrdom o preboljevanju i 4 zdrave osobe sa negativnim PCR testom. Pitanje je tko je osoba koja moze zaraziti 11… Pročitaj više »

petar schroder
Gost
petar schroder
7 mjeseci prije

Svaka rijec izrecena o ovome mi je suvisna:Kazem ima Boga pa on zna istinu .Jedan dan a nadam se uskoro ce svi koji su ucestovali u ovome odgovarati NEKI DAN MI JE OD JEDNOG PRIJATELJA U ZAGREBU UMRLA MAJKA pRIJE ” MJESECA JE DOBILA MOZDANI I BILA JE U JEDNOM… Pročitaj više »

A neg.
Gost
A neg.
7 mjeseci prije

Republika Hrvatska je d.o.o i njeni vlasnici mogu sa svojom imovinom ciniti sto im je volja.
Svatko od nas ima pravo izaci iz ”firme” i zivjeti u skladu sa prirodom.

Zozo
Gost
Zozo
7 mjeseci prije

Zar mislite da će ovi takozvani tihi prosvjedi išta promijeniti?Na silu se mora ići silom jer bagra nema milosti!Ako želimo svoju slobodu nema druge nego nemilosrdno gaziti kriminalnu bagru.Čitam da ljudi prosvjeduju pred kućom onog odvratnog prdonje izvucite ga van i ubijte boga u njemu bez milosti!!!

Lara
Gost
Lara
7 mjeseci prije

i ovi pravnici koji javno istupe govore o proceduri, jer eto mogli su “bolje paziti” kod procedure pa da bude zakonitije, ovako će imati tužbe, ali bar nešto, polako i bojazljivo se pocinje nešto govoriti o radnom pravu, o oduzimanju temeljnih prava i sloboda će drugi put…
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/strucnjaci-o-covid-potvrdama-pravni-sustav-je-zrtva-pandemije-trebali-smo-donijeti-poseban-zakon-15119436

Moka1
Gost
Moka1
7 mjeseci prije

E kad bi narod bio slozan pa svi necjepljeni u dravnim firmama ne dodju na posao( da ne pricam manjak zaposlenika u svim drzavnim ustanovama), mislim da bi promijenili plocu. Znam da je to kruh svakom gradjanu, ali tako da ljude stjeraju u kut je nedopustivo. Samo jedan primjer slusajuci… Pročitaj više »

Jadranka S
Gost
Jadranka S
7 mjeseci prije

Nesuradnja/neposlusnost jedino je rijesenje!

Radarista
Gost
Radarista
7 mjeseci prije

Hajde da otvorimo kladušu, sa ovim cijepivom će se vjerojatno nešto desiti, povečanje otpornosti i imuniteta je već sada upitno. Koja zarazna bolest će se sada masovno pojaviti, vodene kozice, ospice, boginje, nešto ozbiljno za što cijepiva postoje i svi smo cjepljeni protiv tih bolesti a ova vakcina je možda… Pročitaj više »

max
Gost
max
7 mjeseci prije

Nazalost nista drugo se i nije moglo ocekivati od vlasti koja u kontinuitetu sa svim prijasnjim vladama nastavlja devastaciju lijepe nase. Njih nije briga ni za demografski kolaps u drzavi a kamoli da razmisljaju o pogazenm ljudskim pravima. Oni su tu da budu sluge tudjim a ne interesima svojih gradjana.

grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
7 mjeseci prije

Koliko god da je ova vlast sluganska, vazalna i marionetska, stoji činjenica da su mjere u zemljama oko nas i gadnije. Htjedoh kazat, ova poslušnička vlast i nije najgore što nas moglo zadesit, ali su kao i ostale sluganske vlasti i oni počeli maltretirat vlastiti narod. A tek novinari… Meni… Pročitaj više »

Mali Čovjek
Gost
Mali Čovjek
7 mjeseci prije

Rijeka, 12. studenog 2021. Bio sam na prosvjedu sinoć, spontanom koliko mi se čini, ispod Gradske ure gdje zborno mjesto tuče, – doduše, čuo sam da su neki od okupljenih ljudi već par zadnjih dana tamo. Mislim da se pokušava kopirati nešto kao i u Italiji gdje traju već mjesecima. Nema… Pročitaj više »

TheBan
Gost
TheBan
7 mjeseci prije

Ako “…predstavlja kršenje zakona, Ustava i međunarodnog prava” – što nitko ne podnese tužbu bar DORH-u?Velika muda u Hrvata, dok ne treba šiju izložiti…Ako netko ima znanja – neka mi proslijedi neku “šprancu” za tužbu, pa da ju ja podnesem.P.S.Za one koji inače reagiraju bez razmišljanja; Hrvat sam, dragovoljac i… Pročitaj više »

Vladimir
Gost
Vladimir
7 mjeseci prije

Naši ustavni stručnjaci kao Barić i Palic dajj za pravo za odluke Stožera za najnovije mjere Barić pozivajući se na razmjernost a Palic da je Ustavni sud već o tome odlučio I to je za njega gotova stvar koja se mora poštivati.Ja nisam pravni stručnjak ali s obzirom na rezoluciju… Pročitaj više »

TheBan
Gost
TheBan
7 mjeseci prije

A da se svaki državljanin RH sjeti da je on i suvlasnik države? Naime, svaki državljanin RH dnevno financira Vladu RH s najmanje 25% svih svojih prihoda, pa sve do iznosa od 67% (u nekim slučajevima i više). To ga automatski čini i suvlasnikom. A suvlasnik ima pravo znati što… Pročitaj više »

Irina
Gost
Irina
7 mjeseci prije

Dobar članak, odmjeren, dokumentiran, angažiran, primjer kako treba pisati!

pero
Gost
pero
7 mjeseci prije

Svako se danas može nazvati ustavnim stručnjakom, a pogotovo neki koji su možda i bili do sada, a odjedno s izjavama kao, nije bitno što piše u Ustavu RH, nego što kažu ustavni suci, svrstali su se u obična lupetala budalaština. P.S. Učeniku srednje škole nitko ne treba tumačiti članke… Pročitaj više »

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Totalni zločin

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
7 mjeseci prije

    ARON EZRA POLJAK VUKELIĆ Francuski filozof i pisac prosvijetitelj Wolter je jednom rekao “povijest je laž za koju smo se dogovorili”. Laž za koju se je OVA MASONSKA PLENIPOTENTNA SOTONA Plenković i vladajuća nomen klatura u Hrvatskoj dogovorila sa bankarskom – danistakratskom aristokracijom i atrakcijskim silama koje iz… Pročitaj više »

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
7 mjeseci prije

II DIO KOMENTARA – ZATVORITI I IZVESTI PRED LICE PRAVDE I SVE DO JEDNOM ODREZATI GLAVE. Vix teneor quin (jedva se suzdržavam) od gnjeva da ih ne proklinjem skupa sa njhovom kopiladi. Plenkoviću odvratni EU KANALIZACIJSKI ŠTAKORE „Nihil Nocere“ – Nihil Nocere odvrtni lčjigavi GADE stiče tebe i tvoju KOPILAD… Pročitaj više »

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
7 mjeseci prije

   I. DIO KOMENTARA Francuski filozof i pisac prosvijetitelj Wolter je jednom rekao “povijest je laž za koju smo se dogovorili”. Laž za koju se je OVA MASONSKA PLENIPOTENTNA SOTONA Plenković i vladajuća nomen klatura u Hrvatskoj dogovorila sa bankarskom – danistakratskom aristokracijom i atrakcijskim silama koje iz sjene vladaju… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik