Američki Kongres usvojio zakon kako bi se izbjeglo gašenje vlade

Kongres
4 komentara

Zastupnički dom Kongresa SAD-a usvojio je privremeni zakon o potrošnji kako bi se spriječilo gašenje vlade, dok zastupnici raspravljaju o većem paketu financiranja vrijednom gotovo 2 trilijuna dolara. Očekuje se da će Senat preuzeti tu mjeru kasnije ovog tjedna.

Kongres je odobrio kratkoročno financiranje glasovanjem 224-201 u srijedu, pri čemu su svi demokrati u domu glasovali za zakon uz devet republikanaca, a preostali članovi Zastupničkog doma GOP-a glasali su protiv.

Zakon će produljiti financiranje do 23. prosinca i izbjeći gašenje vlade, kupujući vrijeme dok Kongres pregovara o pojedinostima zakona o potrošnji od 1,7 trilijuna dolara za narednu godinu. Dok se dvije glavne stranke i dalje ne slažu oko određenih odredbi, kongresni pregovarači objavili su da su se u utorak dogovorili o širem okviru za zakon, sugerirajući da bi mogli biti na putu za postizanje dogovora prije nego što vlada ostane bez novca.

Senat bi mogao glasovati o privremenoj mjeri potrošnje već u četvrtak, izvijestio je CNN, a očekuje se da će predsjednik Joe Biden potpisati zakon kada stigne na njegov stol.

Republikanci koji se protive kratkoročnom zakonu tvrdili su da bi on omogućio usvajanje većeg paketa potrošnje neposredno prije nego što će GOP preuzeti kontrolu nad donjim domom Kongresa. Umjesto toga su vršili pritisak da produže financiranje do siječnja, kada bi njihova stranka imala više utjecaja u pregovorima, ali su na kraju izgubili od demokrata i nekolicine republikanaca koji se nisu slagali.

demokraterepublikanciSADVladazakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

senilni jo potpisuje sve sto se stavi ispred njega ,,, samo mu treba reci da je zaboravio potpisati jucer

eukolonija
1 godina prije

Mnogi će ostati bez sendviča😂. Ubrzo će biti registriran nagli pad rusofobije

Max
1 godina prije

Jaka vlast.

Tupko Glupko
1 godina prije

Pa šta, nismo ni imali vladu nekoliko mjeseci kada je brzo pukla HDZ-Most koalicija i sve je funkcioniralo normalno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI