“Kolaps” čeka SAD ako Bajden pobijedi na reizboru, upozorava Trump

Trump
28 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je on jedina nada za sprječavanje kolapsa Amerike, rekavši da će Joe Bajden završiti uništavanje nacije ako osvoji drugi mandat u Bijeloj kući.

“Ako pokvareni Joe Bajden i njegovi nasilnici pobijede 2024. godine, najgore tek dolazi”,  rekao je Trump u subotu na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u predgrađu Washingtona. “Naša zemlja će ići i potonuti na nivoe koji su bili nezamislivi.” Dodao je: “Ovo su ulozi ovih izbora: naša zemlja se uništava, a jedina stvar koja stoji između vas i njenog uništenja sam ja.”

“Sa još četiri godine Bajdena, horde ilegalnih stranaca koje jure preko naših granica premašit će 40 do 50 miliona ljudi”, rekao je Trump. “Medicare, socijalno osiguranje, zdravstvena zaštita i javno obrazovanje će se pokvariti i urušiti. Srušit će se.”

Bivši predsjednik je procijenio da će SAD imati 18 miliona ilegalnih migranata do kraja Bajdenovog mandata u januaru 2025. i obećao je da će pokrenuti najveću kampanju deportacije u istoriji nacije ako ponovo osvoji predsjedništvo u novembru. “Oni ubijaju naše ljude”, rekao je. “Oni ubijaju našu zemlju. Nemamo izbora.”

Trump je održao govor dan nakon što je bivši viši savjetnik Bijele kuće Stephen Miller rekao publici CPAC-a da će, ako njegov bivši šef ponovo preuzme dužnost, odmah “zapečatiti granice” i započeti masovne deportacije. Bajden, koji je zaustavio mnoge Trumpove mjere sigurnosti granica, predsjedavao je najvećim prilivom ilegalnih migranata u istoriji SAD-a.

Trump je također osudio Bajdenovu vanjsku politiku, što je omogućilo sukobe Izrael-Hamas i Rusija-Ukrajina, i optužio ga da koristi provođenje zakona za ciljanje političkih neprijatelja. Republikanski protivkandidat suočava se sa četiri krivične optužnice i nekoliko građanskih tužbi, za koje tvrdi da su dio pokušaja miješanja u ovogodišnje izbore.

“Opadajući, pokvareni Joe Biden  – on je najpokvareniji, najnesposobniji predsjednik u istoriji naše zemlje – uskoro će nas dovesti do gubitka Trećeg svjetskog rata”, rekao je Trump. “Nećemo biti samo u Trećem svjetskom ratu. Izgubićemo Treći svetski rat, sa oružjem kakvo niko do sada nije video.”

Trump je, nazivajući sebe “ponosnim političkim disidentom”, obećao da će se osvetiti povratkom na predsjedništvo i učiniti SAD uspješnijim nego ikada prije. “Za vrijedne Amerikance, 5. novembar će biti naš novi Dan oslobođenja”, rekao je. “Ali za lažove, i varalice, i prevarante, i cenzore i prevarante koji su zauzeli našu vladu, to će biti njihov Sudnji dan.”

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Jedna strana najavljuje kolaps ako pobedi Bajden, druga ako pobedi Tramp… a svi su u pravu.

Pero
2 mjeseci prije

Biden ne može nikako pobijedit,pa nisu Amerikanci toliko retardirani ali da ga mogu na prevaru instalirat to je več jako moguče.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Kolaps čeka nas ako na izborima za EU parlament ne izglasamo druge likove, a ne one iz HDZ-a i SDP-a. Europska pučka stranka (EPP) = EK = UvdL = HDZ Nije ni SDP bolji. Evo, njihova SDP vedeta u EU parlamentu Tonino Picula ovih dana izjavio sljedeće: “Transatlantska suradnja visi o niti i bivši američki predsjednik Donald Trump ima velike šanse biti uvjerljiv na izborima osim ako ga američka pravna država ne zaustavi”. “Ako EU želi imati učinkovitu zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku, morati razmisliti o široj primjeni kvalificirane većine”.  Drugim riječima, glasanje običnom natpolovičnom većinom u EU parlamentu! Evo izjave druge SDP-ove vedete u EU parlamentu Biljane Borzan: “Držat ćemo se onoga što zanima naše građane bez obzira što će politički oponenti stavljati fokus na druge teme u želji, ne toliko da naštete nama, nego da preko nas zagrabe što dublje u ekstremno desno biračko tijelo” Njima su svi… Čitaj više »

MladenSt
2 mjeseci prije

Na sljedećim predsjedničkim izborima u Rusiji očekuje se neizvjesna mrtva trka Putina protiv protukandidata Sibirskog haskija i Moskovske babe metanolke .

noppo
2 mjeseci prije

Ukratko, građanski rat. Ali dionice če rasti, bez brige.

Antee
2 mjeseci prije

Biden ili Trump…kao reći : Nije drek nego se pas posro.

ZZZ 🇭🇷
2 mjeseci prije

Trump: Joe you are fired

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Baba, ko će biti novi američki predsjednik…
Ko bude bolji sa šefom Pošte.

Vril
2 mjeseci prije

Ameri su u svojim tajnim labalatorijma razvili tehnologije koje mogu progutati civilizaciju 100 godina u naprijed pogotovo što se tiče energije samo postoji problem dali te elite žele tu tehnologiju podijeliti sa ostatkom svijeta jer bi ta nova tehnologija bila besplatna a to ne odgovara toj eliti koja ne u manjini

Max
2 mjeseci prije

Mislim da je to točno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI