Komentar Novaka Đokovića u vezi Covid-19 cjepiva: „Trebamo imati pravo odluke u vezi onoga što želimo unijeti u naša tijela“

Novak Đoković
36 komentara

Novak Đoković dao je svoj stav o cijepljenju protiv Covida, inzistirajući na tome da neće biti prisiljen da se cijepi, s obzirom na sumnje koje ostaju u vezi s njegovim sudjelovanjem na nadolazećem Australian Openu.

Prvi Grand Slam u 2022. igrat će se u Melbourne Parku od 17. siječnja nadalje. Dok je australski premijer Scott Morrison prvi sugerirao da će necijepljeni igrači morati završiti karantenu po dolasku u Down Under, vlasti u državi Victoria, poput premijera Daniela Andrewsa, inzistiraju da im se zabrani sudjelovanje na turniru.

Branitelj naslova Novak Đoković, odbija otkriti svoj status cijepljenja, tvrdeći da će pričekati službenu potvrdu Melbourneovih protokola prije nego što objavi hoće li igrati na otvaranju sezone Grand Slam. Iako se trenutno natječe u Torinu na ATP finalu kojim završava sezona, Đoković je dobio pitanja u vezi komentara bivšeg kritičara Nicka Kyrgiosa.

U jednom podcastu ovog tjedna, zločesti dečko je priznao da je dvaput cijepljen, ali uz to misli kako svatko treba imati svoj osobni izbor želi li se cijepiti ili ne.

“To je bilo neočekivano, znajući što je od njega dolazilo prema meni u posljednjih nekoliko godina”, rekao je Đoković novinarima.

“Ali ovaj put se moram složiti s njim da je sloboda izbora bitna za svakoga, bilo da se radi o meni ili nekom drugom.”

“Nije zapravo važno radi li se o cijepljenju ili bilo čemu drugom u životu. Trebali biste imati slobodu izbora, odlučiti što želite raditi. U ovom konkretnom slučaju, trebamo imati slobodu u pogledu onoga što želimo unijeti u svoje tijelo”, nastavio je Đoković.

„U ovom konkretnom slučaju, trebamo imati pravo odluke u vezi onoga što želimo unijeti u naša tijela.

“Uvijek sam bio zagovornik toga i uvijek sam pobornik slobode izbora, i uvijek ću to podržavati, jer je sloboda ključna za, rekao bih, sretan i prosperitetan život”, završio je.

Kyrgiosa je prethodno kritizirao Viktorijin ministar športa Martin Pakula, jer je predložio otkazivanje Australian Opena.

Na Instagramu je Kyrgios kasnije tvrdio da su njegovi komentari “izvučeni iz konteksta”.

“Više vrijedi za ljude u Melbourneu, koji su prošli pakao i natrag”, pojasnio je. “Mislim da je prošlo skoro 300 dana izolacije i da vam je sloboda oduzeta.”

“Mislim da nije moralno ispravno prihvaćati igrače iz inozemstva koji nisu cijepljeni da dođu u našu zemlju.”

Činilo se da se to povlači u odnosu na komentare koje je Kyrgios dao na svom podcastu, kada je ustvrdio da bi Đokoviću, kojeg je svojedobno nazvao “alatom” za zahtijevanje opuštenije hotelske karantene za igrače uoči Australian Opena 2021. trebalo dopustiti da brani svoju krunu, dok se također spominje protivnik prisilnog cijepljenja iz NBA Kyrie Irving.

“Kyrie, Novak… Ovi dečki su toliko dali, toliko se žrtvovali. Oni su svjetski športaši na koje se ugledaju milijuni ljudi”, rekao je Kyrgios.

“Ja samo mislim da je moralno pogrešno prisiljavati nekoga na cijepljenje. Ja sam se dva puta cijepio, ali jednostavno ne mislim da je u redu prisiljavati ikoga i reći: ”Ne možete doći i igrati ovdje jer niste cijepljeni.”

“Postoje i druga rješenja oko toga, poput svakodnevnog testiranja”, predložio je. “U Sjedinjenim Državama znam da imaju brze testove, a to dolazi i u Australiju. Testovi su uspješni do 85%, čekaš 15 minuta i onda ti je dopušteno igrati”, zaključio je Kyrgios.

australijaCjepivaNovak ĐokovićSloboda izbora
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
2 godine prije

Izgleda da će o cijepljenima ovisiti ishod ovoga najveće rata u povijesti ovog civilizacijskog ciklusa.
Ostane li među njima dovoljno ljudskosti i duha ruši se kompletna agenda i plan porobljavanja jer se, bez obzira na sva tehnološka, psihološka i okultna znanja koja majstori koriste u ovom ratu, ipak sve bazira na podsticanju neljudskosti.

KISIK
2 godine prije

Otkazat sve TV programe je učinkovitije od pelca i fake testova.

P.S. Bravo Kyrie
Bravo Novak!

ANTONIO
2 godine prije

Legenda Đole.. Zna li netko u koju se rupu sakrio Lovren?

Otpornik
2 godine prije

Jedan od rijetkih javnih osoba koji razmišlja i ima muda. Bravo Nole!

Željko
2 godine prije

Jado jadni, Nole je jedino dobro što SVI mi na Balkanu imamo u ovom momentu !

Kalle balle
2 godine prije

VERTIKALA I HORIZONTALA OD SLOBODNOG COVJEKA.
OVI SVI ZLI 666 PATULJCI SA BALKANSKIH TV STANICA MU MOGU LIZATI DONJE RUBLJE POSLIJE TEKME.
IZDRZI I BUDI BALKAN EL PRESIDENTE!!!

Branislav
2 godine prije

Covek ima hrabrosti I petlju da kaze sta misli I oseca I mogao bi biti jedan od predvodnika slobodno misleceg sveta sirom nase planete samo da ga ne eliminisu oni koji I stoje iza ovog nazovi virusa I korona pelcovanja…neka ga Bog cuva !

Dupla Kamilica
2 godine prije

Isprazna ljušturo, ne spominji ljude koji znaju šta znaći sloboda izbora. I pametnije priča nego tvoj epidemiolog Kaić koji je “čuo” da se na ukop čeka i po nekoliko dana. Stručno i pametno, nema šta. Pravi ste balvani.

Klosterman
2 godine prije

Što si ti tako veliko napravio u svojoj branši?

BordoDNK
2 godine prije

Nole je vrhunski sportista, najveći teniser ikada, dobar čovjek i humanitarac, nadasve osoba koja misli svojom glavom, i potpuno legitimno iznosi svoj stav o pravu na slobodu izbora.Svaka mu čast, primjer je mnogima, on se neće prodati sotonistima, nikada.Bravo, Novak!

gargamel
2 godine prije

Neznam šta treba Novaku da se upušta u diskusiju, neka sačeka šta će organizatori odlučiti. Ako mu neodgovara neka kao Federer kaže da je povrijeđen i propusti turnir, i tako redom. Ako je principijelan može i prestati igrati, pun je love i rekordi su njegovi.

hope
2 godine prije

bravo novace ljudino,himanisto na kub!kad bi svi ljudi bili kao ti ovaj nas planet bi se zvao raj!rekao si nesto sto malo njih smije reci u ovo mracno doba.neka te dragi bog cuva,tebe i tvoju obitelj.

Bosanac
2 godine prije

+ ……….

abc
2 godine prije

Za razliku od tebe, škartirana kreaturo…..

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Moramo imati pravo odluke!

Max
2 godine prije

Sjajan

panjonny
2 godine prije

https://rumble.com/vnmudf-ubitane-pojave-cijepljenja-e-se-pripisati-marburg-virusu.html

Pogledaj ovo i spremi se da primis kad dodje, ta se te spasiti sigurno.
A o nauci necu ovaj put, ti si dovoljno rekao…ali o sebi.

pero
2 godine prije

Majmune nije znanstvenik, ali zna pročitati što je znanstvenik rekao?! Vidi kako jednostavno, a ti ni to nisi znao, konjino!

Zoran
2 godine prije

Prvo nauči pravopis. Iza znakova interpunkcije obavezan je razmak.

Perun
2 godine prije

Mislim da je moralno pogrešno prisiljavati nekoga na cijepljenje….CITAT….Trebamo imati pravo odluke u vezi onoga što želimo unijeti u naša tijela….P.S….Porijeklo Covida jos nije razjasnjeno ,cjepiva su neucinkovita i rizicna , a citava ta frtutma oko covid-plandemije ne moze sakriti ciljeve i agendu politicke opcije koja je najglasnija u promoviranju cijepljenja i profita od prodaje neucinkovitog ,,cjepiva” ( citaj svete vodice)…U kolijevkama fasizma Italiji , Austriji ,Njemackoj rade po starim metodama vec vidjenim u proslom stoljecu…EuRopska unija i Australija su usporedive u pogledu metoda prisile….taj ,,demokratizam” nije sveta krava ,nazovimo ga pravim imenom fasizam …..Podrska NOVAKU , bezrezervno i iskreno sto god da odluci….Kao sto je Lukasenko nedavno izjavio mi… SLAVENI imamo srce…

Gzu
2 godine prije

Vi ne dopuštate slobodu jer tvrdite da je vakcina otrov

Ringo10a
2 godine prije

Sere ga i Nole. Sta se koji kiton tvrdoglavi. Cijepi se I miran si.
Ovako nece igrati ni jedan Grand Slam

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI