KONAČNO ISTINA – SVE SE ZNALO – Dokumenti otkrivaju, Amerikanci i Kinezi su kreatori korona virusa zbog kojeg svijet ispašta

Fauci
235 komentara

Vrhunski savjetnik za Covid-19 u Bijeloj kući Anthony Fauci suočava se s pozivima da podnese ostavku nakon što nedavno objavljeni dokumenti sugerišu da njegova agencija finansira opasno istraživanje „pojačavanja funkcije“ virusa u Kini, uprkos prethodnim demantima.

Zahtjevi za otkaz zdravstvenom savjetniku dolaze nakon što je Intercept pribavio više od 900 stranica materijala u vezi sa istraživanjem koronavirusa koji je finansirala Faucijeva agencija -Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID)-uključujući ranije neobjavljene zahtjeve za bespovratna sredstva ove američke organizacije koja je proslijedila federalna sredstva kontroverznom Institutu za virusologiju Wuhan (WIV) u Kini.

Senator Rand Paul (R-Kentucki), koji se više puta borio sa Faucijem tokom pandemije Covid-19, u tvitu od utorka promovisao je prikupljena dokumenta, rekavši da materijali “jasno pokazuju da Fauci treba da odgovara”, napominjući da je već zatražio od Ministarstva pravde da preispita savjetnika zbog „laganja“ u prethodnom svjedočenju pred Kongresom.

Dokumenti koje je objavio Intercept pokazuju da je američkoj organizaciji EcoHealth Alliance odobreno oko 3,1 milion dolara sredstava od strane Faucijevog NIAID, što je kasnije premašilo 3,7 miliona dolara, prema drugim podacima vlade. Od tog granta, 599.000 dolara je upućeno u WIV, posebno za finansiranje rada na „identifikaciji i promjeni koronavirusa kod slijepih miševa koji bi vjerovatno mogli zaraziti ljude“, prema Interceptu.

U prijavi firme za bespovratna sredstva priznata je potencijalna opasnost koju predstavlja projekat, uz napomenu da „terenski rad uključuje najveći rizik od izloženosti SARS ili drugim CoV (koronavirusima) tokom rada u pećinama sa velikim brojem slijepih miševa iznad glave i mogućnošću udisanja fekalne prašine“.

Zajedničko istraživanje EcoHealth Alliance i WIV pokrenulo je druga pitanja o potencijalno nebezbjednom radu u laboratoriji u Wuhanu i o tome da li je tamo sprovedeno istraživanje „pojačavanja funkcije“-koje ima za cilj povećanje virulentnosti i zaraznosti patogena radi boljeg proučavanja istih. Istraživanje se smatralo toliko rizičnim da je vlada 2014. godine nametnula zaustavljanje saveznog finansiranja, iako je ono od tada ukinuto.

Fauci je više puta poricao da je njegova agencija direktno ili indirektno finansirala bilo kakav rad na pojačavanju funkcije na WIV, čak i u sukobima visokog profila sa zakonodavcima kao što je senator Paul.

Međutim, prema Richardu Ebrightu, molekularnom biologu sa Univerziteta Rutgers koji je razgovarao sa Interceptom nakon pregleda dokumenata, istraživanje koje je EcoHealth finansirala uključivalo je rad na inženjeringu novih virusa i testiranje „njihove sposobnosti da inficiraju miševe koji su konstruisani za prikazivanje receptora ljudskog tipa na svojim ćelijama.”

U dugačkoj temi na Twitteru objavljenoj nakon Intercept priče, Ebright je nastavio sa tvrdnjom da je rad u WIV zaista predstavljao „istraživanje pojačavanja funkcije kako je definisano u saveznim politikama“, te da su Fauci i drugi najviši zdravstveni zvaničnici lagali javnost o tome.

Dokumenti jasno pokazuju da su tvrdnje direktora NIH, Francis Collins, i direktora NIAID, Anthony Faucija, da NIH nije podržao istraživanje pojačavanja funkcije ili povećanje potencijalnih pandemijskih patogena na WIV, neistinite.

Otkriće je navelo brojne republikanske kritičare da zatraže Faucijevu ostavku, pa čak i njegov trenutni otkaz, dok su neki pozvali na dalju istragu njegovih veza sa istraživanjem u WIV.

„Samo nekoliko mjeseci nakon što je Fauci svjedočio da NIH nikada nije finansirala pojačavanje funkcije u laboratoriji u Wuhanu, novoobjavljeni dokumenti pokazuju da je lagao i da je postojalo financiranje“, napisao je GOP iz Arizone na Twitteru, dodajući „Faucija treba otpustiti i odmah istražiti!”

Uprkos tome što je Fauci javno insistirao da njegova agencija ne finansira istraživanje o pojačavanju funkcije u Kini, on je privatno sugerisao da je do takvog finansiranja možda i došlo, kao što je otkriveno u nizu komunikacija objavljenih u junu nakon zahtjeva FOIA.

U e-poruci od februara 2020. njegovom najvišem zamjeniku u NIAID, Hugh Auchinclossu, Fauci je priložio istraživački rad o studiji o povećanju funkcije na WIV koju je finansirao niko drugi do Savez za ekološko zdravlje (čije je učešće otkriveno tek kasnije, pošto je autor prvobitno „izostavio“ izvor finansiranja). Poruka je imala hitan ton, zahtjevajući  od Auchinclossa da pročita novine i javi mu se, jer je „neophodno da razgovaramo“.

Auchincloss je odgovorio da je pročitao priloženi rad, objašnjavajući da je dotično istraživanje obavljeno „prije nego što je pojačavanje funkcije pauzirano“ – pozivajući se na savezni moratorijum na finansiranje – i da će drugi zaposleni „pokušati da utvrdi da li imamo neke daljnje veze sa ovim radom u inostranstvu.”

Iako se čini da praćenje e-mail adresa ne pokazuje nikakvu aktivnost kod Auchinclossa u vezi sa studijom povećanja funkcije, razmjena sugeriše da je među najvišim zvaničnicima NIAID, uključujući i samog Faucija, postojala zabrinutost da je agencija možda doprinijela kontroverznom istraživanju.

Mada je senator Paul u julu zatražio od saveznih tužilaca da ispitaju Faucijevo svjedočenje o krivokletstvu, do danas nije jasno da li je neka istraga pokrenuta. U međuvremenu, administracija Joe Bidena i dalje se oslanja na Faucija kao jednog od svojih najboljih savjetnika za pandemiju i malo je vjerovatno da će poslušati republikanske pozive za njegovu smjenu.

Anthony FaucikinaSADvirusWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
235 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Koji bombasticka naslov. Iz kojeg engleskog tabloida je prepisan clanak?

ryan
2 godine prije

dobro je dokaz imati, ali ima koga ko če ga prihvatiti?

2 godine prije

cinjenica je da ovaj zatvora nece vidjeti.otprilike,povlacenje sa funkcije sa teskim srcanim tegobama a globalni reset prelazi u visu fazu beskrajnih sojeva i,sada ozbiljno,bolesnih ovaca..o ekonomiji necu ni govoriti,vec je sve receno i prezvakano.hvala.

gigi pinna
2 godine prije

Načekat ćemo se na to, bojim se!

Legendarni Grk
2 godine prije

Covid19 je prijevara! Bill Gates, Fauci i Big Farma, izgubili slučaj pred Vrhovnim sudom SAD-a! U Sjedinjenim Državama, Vrhovni sud je poništio univerzalno cjepivo. Bill Gates, američki specijalist za zarazne bolesti, Fauci i Big Farma, izgubili su slučaj pred Vrhovnim sudom SAD-a jer nisu pokazali da su sva njihova cjepiva sigurna za zdravlje građana u posljednje 32 godine! Tužbu je podnijela skupina znanstvenika na čelu sa senatorom Kennedyjem. Robert F. Kennedy Jr: “Novo cjepivo protiv Covida mora se izbjeći pod svaku cijenu.“ Prvi put u povijesti cijepljenja, takozvana mRNA cjepiva najnovije generacije interveniraju izravno u pacijentov genetski materijal i tako mijenjaju pojedini genetski materijal, odnosno genetsku manipulaciju, koja je već bila zabranjena i prethodno se smatrala zločinom. Cjepivo protiv koronavirusa nije cjepivo, to je genetsko oružje! Čuvajte se! Što je oduvijek bilo cjepivo? Uvijek je to bio patogen-mikrob ili virus koji je ubijen ili ublažen, odnosno atenuiran – i uveden… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

gdje ti živiš? pa ta simulacija je stvarno održana, ne u pentagonu, već u New Yorku, A organizatori su bili WEF, WHO, Gatesova zaklada i Sveučilište John Hopkins, kojega Gates također obilao sufinancira. A iz tog sveučilišta se evo godinu i pol vodi svjetska statistika o kofol broju oboljelih i mrtvih u svijetu.. Ta simulacija se zvala “event 201” i oni je nisu ni krili, ima čak i službeni portal za to, imaju i snimci sa te vježbe.. dijelovi snimaka, mogu se vidjeti u raznim videima, kao naprimjer u videu Paula Schreyera, koji je izučavao sve slične vježbe elite u zadnjih 20 gdoina, a djelovi originalnih snimki sa te simulacije, mogu se vidjeti i u onom video dokumentarcu “Plandemija”, koji se može vidjeti na portalu dokumentarac, imaju hrvatski titlovi na simulaciji su bili nazočni i predstavnici CDC-a, i predstavnici glavnih farmaceutskih firmi, kao Johnson & Johsnona,a nazočan je bio i Gao Fu,… Čitaj više »

duki
2 godine prije

Tako vam je to gospodo ,kad netko promatra svijet oko sebe iz žablje perspektive ! A.Faucci 5.5 feet high .(oko 164 cm) VISOK je upravo taj !
I takav gad , jer je samo to ,ima želju da napetosti svima pogotovo zdravim ljudima koji još uvijek između ušiju imaju koju vijugu ! No sve ih je manje , i dobro mu ide DKADA??

piždro
2 godine prije

99,9 % arapski studenti, koji su i blizance skinuti…;) hehe ..lud zbunjenog uvjek do gole kože odere, a poslije mu ..💉prodaje he

Miro
2 godine prije

Evo vam vasi Kinezi, za Amerikance sve znamo. Bolestnici jedni i drugi

ledeno doba
2 godine prije

nisu “Amerikanci” ni “Kinezi” kreatori plandemije, već dvije pajdaške kabale; ona američka vrhovna svjetska lihvarska cio-kabala, i ona kineska crvena kabala, koja se maskira kao “komunistička partija”,
zajedničko za 2 kabale je da su one vlasnici svojih država; cio-kabala je vlasnik SAD-a, crvena kabala je vlasnik Kine,
kao što im je zajedničko i da su jedni i drugi, sotonisti-okultisti
 samo su različiti načini glumatanja… SAD glume da su “demokratska” država, Kina glumi da je “komunistička” država
 a njihovo glumci na čelu 2 države stalno prave igrokaz geopolitike,. da su SAD i Kina, navodno jako posvađane i jako u sukobu… da pukneš od smijeha

Kažun
2 godine prije

I šta sad?Iza ovoga štakora stoji United States Department of Defense (DoD)i DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) /:=
Malo soli na rep.

Kažun
2 godine prije

Čuva ga dar-pa i do-d. Može samo sol na rep.

ROBERT MILIČIĆ
2 godine prije

FAUCI I BILL GATES SU NAJVEČE ZLO,ZA PRIJETNJU SVIJETU,JER SE BAVE TEŠKIM KRIMINALOM,KOJI VODI DO GENOCIDNOSTI ,NAD NARODIMA ZEMLJE.TU SU JOŠ 220 VOĐA DRŽAVA SVIJETA,KOJI KAO PROSTITUTKE IZVRŠAVAJU SVE NALOGE TE BANDE,JER SU DOBRO PODMIČENI.TO TREBA DOŽIVOTNO ZATVORITI,DA NE VIDE NITI SUNCA NITI MJESECA.SVE TREBA ZATVORITI,KOJI SU SUDJELOVALI U OVOJ PLANDEMIJI.

Mali
2 godine prije

Drago mi je ovo čuti, pogotovo što sam sličan text pročitao čak i na index-hr što znači da će čak i oni drugi imati razlog da mućnu malo glavom ako imaju šta u njoj.

nepoželjni
2 godine prije

“KONAČNO ISTINA – SVE SE ZNALO”
Z.Miliću ovime se samo daje novo ruho staroj laži !

Tzv. korona “virusi” su produkti (otrovi) respiratornih mikroorganizama koji su postojali i prije kreacije Homosapiensa.

Mislim da smo većina ovdje zaključili da je bajka o “smrtonosnom korona virusu” uz obilatu medijsku potporu iskorištena za utjerati strah od smrti, samo kako bi većina neupućenih i smušenih (pa i ovakvim člancima) pristala na ubadanje otrova koji apsolutno nema svrhu da te zaštiti od ovog famoznog “smrtonosnog virusa”… i iz te pljeve nema više zrnja.

Kažun
2 godine prije

Hrvatska opet CRVENA (nije grafit) .

Suze Roni
2 godine prije

Fauci-ja treba gadjati sa zoljom!

Mirko
2 godine prije

Kinezi, Ameri, isto S drugo pakovanje

Siniša
2 godine prije

Neki dan mi reče doktor koji radi u COVID ambulanti da je ovo veštački virus, iz dva dela je sastavljen. Jedan deo čini mi se SARS a drugi deo je HIV koje ga sam zapamtio jer ga čini izuzetno podmuklim koji zamaskira sve pa izgledaš oporavljeno i odjednom BUM…sav si sjeban i nema te više.
Elem…taj ludi dok kaže da obožava raditi sa pozitivnima, ekscentrik koji barata velikim znanjem.

ledeno doba
2 godine prije

19-godišnji Nijemac umro nakon cjepanja

19-godišnjak je nakon cjepljenja, zadobio zdravstvene probleme-kako je ispričala njegova sestra..
za vrijeme odmora na Mallorci, dok je bio na plaži Platja Muro, zajedno sa sestrom, iznenada se potužio da mu je loše i počeo ispljuvavati krv.. i nakon toga je kolabrirao i izgubio svijest. Spasitelji hitne pomoći, pokušavali su ga cijeli jedan sat vratiti u život, ali nisu uspjeli.
Prema svjedočenju sestre, njen brat je imao urođenu srčanu manu, ali je imao normalna život i kako je ona ispričala, problemi su počeli tek nakon cjepanja, što ga je odvelo u smrt

ttps://www.bild.de/news/ausland/news-ausland/19-jaehriger-spuckte-blut-herzstillstand-deutscher-stirbt-am-strand-von-mallorca-77454814.bild.html

ledeno doba
2 godine prije

njemački nogometni reprezentativac, prvotimac Borussije Moenchengladbach Matthias Ginter, dobio koronu, iako je 2x cjepan, morao je u karantenu

ttps://www.aachener-zeitung.de/sport/fussball/borussia-moenchengladbach/borussia-moenchengladbach-bestaetigt-ginter-mit-coronavirus-infiziert_aid-62359091

Šele
2 godine prije

pitanje je da li taj i postoji, sa njegovim godinama možda je i pokojni odavno, imaju oni tehniku za filmsku reprodukciju, ima na you tube snimak,, čudnog,, Faučija,

Max
2 godine prije

Znalo se a eto i dokaza-

dfd9879dfd68vcv90879
2 godine prije

od prvog dana znao sam da je tkzv. američka “deep state” inicijator svega…čisti sotonizam…

dfd9879dfd68vcv90879
2 godine prije

mislim da bi se pacov rado svojevoljno objesio jer misli da će mu gazda u paklenim jamama dati visoku funkciju…

Histrion
2 godine prije

Zadnja rečenica je najvažnija.

The Beatles
2 godine prije

Većih pesimista na jednom mjestu odavno nije bilo

Throne
2 godine prije

Suskalo se o tome da bill i melinda gattes, stakor fauci i njegov niaid financirali su zjednicki projekt usa i kina (wuhan) u proizvodnji ne covid virusa vec temelj za nastajanje otrovnih cjepiva za tzv. Covid 19 virus. A sada se zna, gdje ima dima ima i vatre. A tu bi trebali gorjeti i gattesi i fauci.

Ismail, ill. adeptus
2 godine prije

I dalje lud zbunjenog. Nastavljamo živjeti u karanteni, što je zapravo naš planet, jedna velika psihijatrija. Samo je pitanje kada će naši stvoritelji dopustiti da ribu očistimo od glave.

Jack Shadow
2 godine prije

To sam ja pripovedal od prvog dana otkad se pojavila korona, napravili su koronu za ubijanje ljudi, napravili su otrov prerušen u cjepivo za ubijanje ljudi, i za godinu,dvije smo na ‘zlatnoj milijardi’ svjetske populacije koja je mokri san sotonista

Ismail, ill. adeptus
2 godine prije

Svjetska elita najveći je problem. Dok se njih ne očisti iz naših redova, ljudska civilizacija samo će dublje tonuti. @

2 godine prije

“KONAČNO ISTINA”!?! Kako se danas ljudi lako opredeljuju za istinu ili laž – nekada, u ozbiljnija vremena, bi se bar malo “pročeprkalo”. Zaista, nemamo nikakve garancije da se nije tako dogodilo ali zar nikome ne pada u oči kako se sve dobro skockalo. Zamislite da želite nešto da uradite a da drugoga za to optužite – zar ne bi uradili baš tako? Sasvim je jasno zašto je Kina ušla u saradnju sa strancima da bi izgradila nešto za šta sama nije imala tehnologiju – i ne samo tehnologiju, bitna je i sertifikacija da bi institut bio priznat. Inače, institut u Wuhanu je jedan od 9 u svetu – ni Rusija nema takav (zvanično). Dakle, Kina je svesno “sadila tikve sa đavolom” a đavo je poslao demončića kako bi stvar bila sigurna. Za to vreme (i decenijama ranije) đavo vredno radi na pripremi virusa koga će plasirati na “sasvim logičnom mestu”.… Čitaj više »

BordoDNK
2 godine prije

“Oni će kreirati virus, pa će vam onda prodavati vakcinu za isti, koja će vas ” ozdraviti””. To je Gadafi davno rekao…

Kažun
2 godine prije

Pale sam na svijetu – Jens Sigsgaard .

BordoDNK
2 godine prije

To se neće desiti… Što bi Ćiro rekao, on si utvara da je bitan kotačić svjetske elite, predodređene da vlada nad nama ” inferiornima”.

Kihot
2 godine prije

Kažu neki zašto napraviti cjepiva za ubijanje i ubijati sporo i neučinkovito… pa dodaju da su pustili prvo slab virus. cjepe se pokorne ovce i biti će zaštićene kada puste jači neki da potamani necjepljene.

Jedino što… virusi ne prenose zarazne bolesti…

Ljudi su otrovani…

A tvz “cjepiva” imaju više različitih funkcija… nijedna nije da štite od Krunskog “virusa”, tj najveće prevare…

Драгогост 屋
2 godine prije

Šta Kim Džong Un poručuje svetuttps://rs-lat.sputniknews.com/20210909/najupecatljiviji-prizor-sa-parade-u-severnoj-koreji-sta-kim-dzong-un-porucuje-svetu-video-1129692690.html

JaSamOnajKojiJesam
2 godine prije

Ma kakvi ameri ili kinezi . Privatna ekipica planira obnoviti moderni feudalni sustav . I to je cijela priča, svaki iole informirani zdravorazumni čovjek zna to.

Legendarni Grk
2 godine prije

Američki farmeri kažu da im vlada i njihove agencije plaćaju veću cijenu od tržišne, ali da im uvjetuju da onda moraju uništiti sve tako otkupljene usjeve:

http://www.voterig.com/farmers1.mp4

Očito je da ovako žele na “legalan način” izazvati masovnu glad u svijetu.
Drugi način njihovog uništenja je masovni otkup zemlje od ratara, što se vidi na primjeru Bill Gatesa koji je tako otkupio velike komade zemlje koje uopće ne namjerava zasaditi.

Ana
2 godine prije

Ovo je sve staro barem 4-5mjeseci!

Krle
2 godine prije

Teško da će išta od toga biti. Takvi uvijek mogu povući velike ribe u mrežu ili se barem mogu iskoristiti za još veća sr.anja. Mislim da on, kao pojedinac, i nije previše bitan nego je čitav sistem iza toga. Da li je to neka tajna organizacija, odmetnute obavještajne službe, paradržavna struktura, ne znam. Znam da neće prezati ni od čega da postignu svoje ciljeve.

gostgost
2 godine prije

Spin za mase i pokušaj da se skrene pogled sa istinskog problema: – cijelo vrijeme se radilo o najobičnijoj gripi i upali pluća koje su prekrštene u Covid zahvaljujući neadekvatnom testu. Ovaj scenarij takoreć oslobađa sve vlade i institucije odgovornosti jer ispada da su sve mjere bile proporcionalne stupnju opasnosti. Ne postoji nikakav uzgojeni virus, kao što ne postoji scenarij zavjere iz Nemoguće Misije 2. Ovim potezom sva odgovornost svaljuje se na Kinu koja je ovako i onako nedodirljiva. Radi se o najklasičnijem korporativnom biznisu praćenom depopulacijskom agendom. Ako se netko pita kako je moguće da stotine industrija pati zbog jedne industrije, (ili kako je moguće da je jedna industrija toliko moćna) odgovor leži u činjenici da je farmaceutska industrija jednostavno najpogodnija za utiranje straha i psihološku manipulaciju. Kroz povijest se svaki oblik autotarizma sprovodi putem straha od bolesti ili smrti. Ako netko također misli da je nemoguće da se… Čitaj više »

Krle
2 godine prije

Postaje sve bolje i bolje. Ne samo da virus postoji, nego je i vještački. Eh, šta sam ja minusa skupio na tu temu 😀

Sve finansirale SAD, virus se pojavi u Kini taman kad je amerima sve krenulo nizbrdo i još naravno ponude „cjepivo“, baš na genskoj osnovi. Baš nezgodno. Ako se nekad neko sjeti malo bolje istražiti, najbolje to podijeliti s Kinom, tako su samo pola krivi. Pravi zločinac bi čak unaprijed navodio na krivi trag, podmećući “dokaze”  i glasno ukazivao na potencijalnog počinitelja zločina. Trump je odmah rekao da je to kineski, kung-fu virus.

Ivan
2 godine prije

Znaci ipak postoji korona?… dosad uglavnom nije postojala, a gle čuda sada postoji

Ivan
2 godine prije

Ovo je portal teorije zavjere i antivaksera, a ne logicno ha ha ha
-super elita ce unistiti svijet u kojem oni super egzistiraju, pa kakve to racunice ima financijske, smislene, ha ha ha

kuge nam dajte
2 godine prije

imam ja dokaz da su krivi Srbi,Kosovari i Cnogorci ,okupe su u labaratoriju i jedu iz iste teče u koju se pljuva dok se pjeva evo i videa
https://www.youtube.com/watch?v=lPVytYQwPgk&list=RDlPVytYQwPgk&start_radio=1

neznanje
2 godine prije

Od budala koje ne znaju da se ispitivanja vrše da bi se naučilo prepoznavati kako izgleda opasnija varijanta i razvije metoda prepoznavanja i borbe protiv nje. Bitan je klikbajt a ne pamet.

Samo istina
2 godine prije

Ma nemoj me batje jel to neko otkrio toplu vodu…🇨🇳🇺🇸

Emiliano Zapata
2 godine prije

Mozda vam je promaklo da ga se poziva na ostavku a nikome nije palo na pamet da ga uhapsi za pocetak???
KK???

Mucke
2 godine prije

O Fauciju i njegovom kriminalnom djelovanju u zadnjih dvadesetak godina pa i za ovo zadnje( plandemija)se zna gotovo sve . Samo ono sto je o njemu iznio D.Martin predstavljajuci dokaze protiv njega R.Fuelmichu je dovoljno za elektricnu stolicu ,pa ipak iza njega stoji kompletna americka administracija na celu sa predsjednikom drzave kao sto su i prethodne administracije i predsjednici stajali zadnjih 20 godina. Ne treba velika pamet za primjetiti izvanrednu koordinaciju u svim sferama izmedju SAD,EU i Kine u zadnjih 20 godina a pogotovo u vezi ” izvedbe” plana 2020-2030 kojim se zeli znacajno prorijediti populacija i usput pretumbati ekonomiju svijeta na nacin da 99% prezivjelih ,na kraju osvane bez ikakve imovine. Fauci je u ovoj prici jedan beznacajni izvrsilac i da sutra krepa na njegovom mjestu bi se smjesta pojavio isti takav. Ono sto mene zanima jeste prosta cinjenica da velika vecina svih drzava u svijetu ima vlasti koje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI