Konašenkov: ”Mi smo gađali ISIL, a kako su SDF snage bile tamo zna SAD”

Konasenkov
20 komentara

Zapovjedništvo ruskih snaga u Siriji je poručilo kako je upozorilo američku stranu u predstojećim udarima koje će provoditi u području grada Deir Ez-Zora, koji je bio okružen teroristima ”Islamske države”.

Nakon optužbi od strane kurdskih snaga i američke koalicije da su ruski zrakoplovi gađali proameričke kurdske snage sjeverno od Deir Ez-Zora, službeni predstavnik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov, dao je izjavu za novinare.

Kako bi se izbjegla nepotrebna eskalacija, zapovjedništvo ruskih snaga u Siriji je postojećim komunikacijskim kanalom unaprijed obavijestilo naše američke partnere o granicama naše vojne operacije u Deir Ez-Zoru”, priopćio je Konašenkov.

Predstavnik Ministarstva obrane je napomenuo da su snage ”umjerene opozicije” ili ”vojnih savjetnika međunarodne koalicije’‘, koji optužuju Rusiju za napad, onda bili među militantima ”Islamske države”, a kako su tamo ”izniknuli” znaju samo predstavnici koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsjetimo da su prije nekoliko dana snage sirijske vojske, uz potporu ruskog ratnog zrakoplovstva, prvi put nakon tri godine uspjele probiti opsadu ISIL-a oko grada Deir Ez-Zora.

Nakon toga su i Kurdi stvorili svoju borbenu skupinu i krenuli prema Deir Ez-Zoru, ali su, navodno, namjerno bombardirani od strane ruskog zrakoplovstva.

 

 

Igor KonašenkovISILIslamska državaKalifatNapadNATOUmjerena oporba
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
John
6 godine prije

Nije li to definicija topovskog mesa?

jonbonjovi
6 godine prije

Ovdje se postavlja pitanje, da li su Rusi znali koga gadjaju ili ne. Po svemu sto smo saznavali u ove dvije godine, Rusi su uvijek znali sta tuku. Ovo je po meni bila jasna poruka sirijskim Kurdima sta im se “slucajno” moze desiti ako nastave sa daljim zauzimanjima. Ako su pametni shvatice, ako nisu, bice jos mrtvih. Znajuci kako se amricke kukavice ponasaju u ovakvim okolnostima, moze da znaci da ce se zaustaviti. Iako rado zrtvuju tudje topovsko meso, previse ih sudjeluje kao savjetnici kod Kurda, da bi se tek tako izlagali ruskoj “friendly fire”.

Laki Topalović
6 godine prije

Kako ono bijaše: ”Tko ne razume, shvatiće”

jozo bloket
6 godine prije

Koalicija sa kurdskom zastavom se zatekla na pregovorima sa islamskom državom. Tijekom kojih su nudili stranim državljanima pripadnicima islamske države, siguran put do turske granice i odlazak kući, a domaćim pripadnicima prelazak pod zastavu ˝koalicije˝.

fenix
6 godine prije

Haha kakav udarac bravo Rusi haha. PS cestitke Slovencima na osvojenom zlatu.

antun comb
6 godine prije

“unaprijed obavijestilo naše američke partnere” …….ahahahaaaaa ovi ih jos uvijek zovu partnerima.

jonbonjovi
6 godine prije

Jos mi je jedna stvar upala u oci. Ocekivao sam da ce SAA da forsira Eufrat sjeveroistocno da bi sprijecila dalje napredovanje Kurda. A oni su se iskrcali jugoistocno od Dar es Zora. Nimalo mi to nije bilo logicno, da bi mi se iznenada otvorile oci. Presjekli su snabdijevanje ISISu i sada ga natjeruju na sjeveroistok. Umjesto da se nadju izmedju dvije vatre, natjerali su glavosjece na Kurde. Ko ovakve taktike smislja istinski je genijalac.

Brane
6 godine prije

Napokon potvrđeno I snimljeno – SAA prešla Eufrat. Toliko o anglozionističkim crvenim linijama I zabranama. Ruska avijacija krči put,SDF/ISIL mijenja odore,ali bez stvarnog utjecaja na pad bombi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI