fbpx

Koronaprofiteri nismo glupi. Ne silujte nam više mozak raznim “bajkama” s istom ekipom u talu

Farmaceutska industrija i burza

Nema dana da koronaprofiteri ne objave vijest o novom lijeku protiv koronavirusa. Jedni lijekovi koronu sprječavaju, drugi liječe, a ovčice se uzdaju u empatiju sustava gdje je profit stavljen iznad ljudskih života. Danas je aktualna “nova” američka kompanija Sorrento Therapeutics, koja također ima “lijek” za koronavirus. Idemo zajedno vidjeti pozadinu ove kompanije.

PR članak o magičnom lijeku kojeg prenose naši mediji

“Farmaceutska kompanija Sorrento Therapeutics tvrdi kako je pronašla lijek za korona virus. Antitijelo nazvano STI-499 može, prema njihovim tvrdnjama, izbaciti iz tijela virus u roku od četiri dana. Obujam trgovine Sorrentovim dionicama eksplodirao je na 364,8 milijuna dionica, dovoljno da se upravo ovim dionicama najaktivnije trgovalo na glavnim američkim burzama i znatno iznad cjelodnevnog prosjeka od oko 6,6 milijuna dionica. “Želimo naglasiti da postoji lijek”, kaže izvršni direktor Henry Ji. “Ako u vašem tijelu imamo neutralizirajuće antitijelo, ne treba vam socijalno distanciranje. Možete bez straha otvoriti društvo.” Tvrtka je u partnerstvu s Mount Sinai sa sjedištem u NY-u, radi razvoja profila koktela s antitijelima, Covi-Shield, koji se sastoji od tri različita antitijela, uključujući STI-1499, za profilaktičku upotrebu. Kaže da može proizvesti do 200 tisuća doza mjesečno, a traži se da proizvedu “desetke milijuna” kako bi zadovoljili potražnju. Lijek bi, kako pišu, trebao proći kroz još nekoliko provjera.“, prenose PR članke domaći i strani mediji.

Što se krije ispod površine ove financijske “bajke”?

Da ne gubimo vrijeme, odmah ćemo prijeći na stvar prateći trag novca koji najčešće daje pravu sliku problema i rješenja. Sorrento Therapeutics je farmaceutska kompanija s kapitalizacijom od 1.313.795.047 dolara u trenutku dok pišemo ovaj članak.

“Kapitalizacija je vrijednost neke kompanije zasnovana na cijeni njezinih dionica na burzi tj. cijeni pojedine dionice pomnoženoj s ukupnim brojem glavnih dionica. Općenitije, kapitalizacija je pripisivanje kapitalne vrijednosti određenom dotoku prihoda. To je iznos koji bi trebalo sada investirati da bi se u budućnosti ostvario određeni dotok prihoda. (Mala enciklopedija financija / Privredni vjesnik).

2017. godišnji prihod ove tvrtke je iznosio 152 milijuna dolara, a u 2019. tvrtka je zabilježila snažan pad, te ostvarila samo 31,4 milijuna dolara prihoda.

U 2017. godini, dobit tvrtke prije poreza je iznosila 25,3 milijuna dolara, a u 2019., tik prije koronakrize, tvrtka bilježi gubitak od 360 milijuna dolara. Te iste godine (2019.) kapitalizacija Sorrento Therapeutics je iznosila 512.000.000 dolara, da bi u 2020. naglo skočila na gore navedenih 1.313.795.047 dolara tijekom koronakrize. Zadnje 2 godine tvrtka bilježi gubitke, a u svojim izvješćima planira gubiti novac sve do 2022. godine. (Izvješće od 03. 03. 2020.).

Primjer kako mediji spašavaju kapital

Sreća prati hrabre ili možda uvezane?

U samo 2 mjeseca tvrtka postaje medijski i farmaceutski šampion. Predviđene gubitke, zamjenjuje novi lijek koji će riješiti sve probleme. Kako je to moguće, odmah smo se pitali, te refleksno pogledali vlasničku strukturu.

Na prvom mjestu imamo investitora offshore kompaniju Asia Pacific Medtech Bvi Ltd. sa sjedištem na Britanskim djevičanskim otocima.

Na drugom mjestu je China In Shine Investment Ltd., također tvrtka sa sjedištem u Hong Kongu, ali joj je vlasnik također s Britanskih djevičanskih otoka.

Sada dolaze, nama poznati investitori iz afere profesor Didier Raoult:

  • The Vanguard Group, Inc.
  • BlackRock Found Advisors u kojem Kina ima dio vlasništva
  • SSgA Funds Management, Inc.
Medijska korporacija koja napada profesora Raoulta

Medijska korporacija koja napada profesora Raoulta

Slika postaje jasnija. Svi ovi fondovi ulažu u farmaceutske kompanije, a većina ih ulaže i u medije koji šire informacije o novim lijekovima, ne zaboravljajući “naglasiti” da jeftini klorokin i hrvatski azitromicin navodno ne djeluju. Čak tvrde da klorokin i azitromicin prate opasne nuspojave, unatoč tome što ih već desetljećima koriste na stotine milijuna osoba.

Investitori vjerojatno žele vratiti uloženi kapital u tvrtku Sorrento Therapeutics koja grca u dugovima i pred bankrotom je, a pri tome im pomažu koronaprofiteri. Jedna objavljena vijest, iza koje ne stoji nište bitno, jer navodni lijek treba proći nekoliko provjera, preko noći riješi sve gubitke.

Sada znate zašto portal Logično ne želi prenositi vijesti o “novim” lijekovima, jer iza svega stoje interesi velikih, koji svoje gubitke žele pokriti našim novcem. Način kako prebroditi sve ove organizirane manipulacije je u organizaciji nas samih kroz informiranje i djelovanje. Ukazati povjerenje burzovnim manipulacijama i liječnicima, koje često ugledamo šetajući tragom novca, je i više nego suludo.


KORONAVIRUS – Napad medija nije slučajan! Kome smeta tretman profesora Didiera Raoulta?

Što prešućuju Alemka Markotić i mainstream mediji o lijeku Remdesivir?

5 1 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
126 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bane
Gost
Bane
6 mjeseci prije

Isti nam trpaju i ne vade.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Bane

Isti nam rade onu oprobanu – tri ti guram, dva ti vadim, čik pogodi šta ti radim. Banda belosvetska… farmacomafia capitale

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, sta te briga za tjelo, ti ces spasit dusu!

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Naravno Zapata. A ti nećeš spasiti ni dušu ni telo. Telo će ti kabala uništiti a dušu sam kažeš da nemaš.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Zanimljivo je da pricu o dusi prodaju oni koji imaju najvise za brigu o telu ili pak oni koji su toliko ocajni da im to jedino preostaje vjerovati…

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Emiliano Zapata
priča o duši… mogao bi malo da proširiš percepciju. Zašto ne kažeš da si toliko depresivan da čak ni u duši ne vidiš spas? Zato i tvoji tekstovi odišu pesimizmom i malodušnošću.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Za tebe je pesimizam, a za mene realizam jer za razliku od ostalih primjecujem s kojom su lakocom ti davoli zakljucali citav svijet i natjerali ih da nose brnjice.
Ako se vratimo malo u povijest vidjet cemo da im do sada sve uspijelo sto su bili naumili.
Ako se vratimoi daleko u povijest naci cemo tragove njihovih pobjeda…
Dali mi je drago zbog toga ,e pa nije!
Dali sam sretan ili navijam za njih? Nikako!
Jos sam manje njihov placenik ali de vise otvorite oci i spoznajte sto se dogada, ne gubite vrijeme na mene!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Ti si optimista s očito najvećim iskustvom ovdje

Mlata
Gost
Mlata
6 mjeseci prije

Znaš onu čorbinu;- “svima su stavili amove, sebi sagradili hramove, ruke im ogrezle u krv”! Popovi i zakone kakvi se donose od nas prave jagnjad….uče te da budeš čestit, čiste duše jer takvi idu u raj a meheri koriste tvoju naivnost, oni su išli u posebnu školu. Realizam, dobro si rekao

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Emiliano
Vidimo i mi šta se dogadja. Ja čak pričam i gore od tebe, da sve ovo vodi ka ustoličenju antihrista i nevidjenom teroru na zemlji. I tom teroru se neće niko moći odupreti. To pričaju sveci i proroci. Treba se u te dane samo osloniti na Boga i sklanjati se od propasti. A onaj ko može da se suprotstavi antihristu je Isus Hrist.
A ja sam takodje juče napisao da mogu kabalini igrači i da me likvidiraju i ako umrem za istinu, ispunite moju volju, pozdravite za mene neku planetu bolju. Važno je imati neki viši smisao u životu. Najgore je živeti kao crv u prašini. Svrha je ono što nam daje smisao. A svrhu mora svako sam za sebe da pronadje.
I šta bi bilo rešenje u nastupajućoj situaciji? Da se osoba probudi, da shvati da je povezana sa nečim višim, da se usidri i centrira i da deluje iz tog stanja. Mi smo bezgranična svet. Ova planeta je škola za duhovne gigante. I ogroman izvor emocionalne energije za više entitete. Na nižim nivoima svesti nema rešenja. Na višim nivoima svesti nema problema.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Vas dvoje nikako da se dogovorite. Ja smatram da dusa postoji. Teska je 21 gram.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Razlika između težine čovjeka na samrti i neposredo nakon smrti?
Doktori su slučajno ,prilikom vaganja primjetili razliku koja
iznosi 21 gram.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Ma,to je onaj ,malo opaljeni,oko 1900. god.
Nije znanstveno potvrđeno.
Čitao o tome prije bar 30 godina.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot, duh, izdah, ispuh
mislim da nije ni toliko

Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane neboj se neće još Antikrist da bude ustoličen na zemlji još dugo ćeš ti pisat ovdje da se to desi a kabalistima nisi ti zanimljiv osim ako imaš neke čudne osobine njima bitno za biznis.Mnogi su pročitali Bibliju i otkrivenje pa se još ništa nedešava a prošlo je tisuće godina,svako vrijeme je zanimljivo za izvlačiti prognoze i događaje.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  Šule

Kako se ne desava?Zar se ne spominje bolest i glad. Glad nastupa uskoro jer je ekonomija urusena. A nismo ni od rata daleko. Knjiga otkrivenja spominje navalu skakavaca koja se upravo desava u africi. Slijede i prirodne katastrofe. Mi smo u poslijednjim vremenima. E sad, koliko ce trajati…

Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Glad je bila tisučama godina,ekonomije se urušavaju večinom u socijalističkim zemljama ili ti državama koje nisu u Evropi,a prirodne katastrofe su normalna pojava..zato nismo još u posljednjim vremenima..možda za 100g

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Najezde skakavaca se pojavljuju malo-malo u Africi i svijetu. Ništa novo. Gdje god je plodne zemlje i vrijednih ljudi, gladi biti neće.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule
žig zveri nastupa u ovom vremenu. I kako se ništa ne dešava? Pa ovom farsom zvanom korona epidemija elita je krenula u ostvarivanje agende totalitarizma na planeti.

Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Koja su to vremena možda za 50 godina a čipove će primati liberali ili ti večinom skandinavci-tebe to neće još dugo godina kačit jer nisi spreman da to primiš tako i večina građana..zato se nemoraš bojat kabalista i globalista.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule
prvo si počeo da antihrist neće doći još dugo, pa onda za možda 100 godina, pa onda za možda 50 godina… sledeće je da će doći za možda 20 godina… A što se tiče čipovanja i elektronskog novca, mislim da će se to omasoviti na Balkanu već za 10 godina. Ma koliko smo mi bure baruta i faktor nestabilnosti, ne možemo ići mimo sveta u tim za elitu krucijalnim stvarima kao što su bio čip i kriptovaluta. Naše balkanske vlasti će se pobrinuti za takve svetske izume. A i 6G će biti za 10 godina a 5G će fercerati u svakom kutku planete.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Šule

Tako je Sule, treba se opustit, to ce primat liberali i skandinavci koji su inace glupi za razliku od balkanaca, jel? Nas su kabalisti doslovce gurnuli u rat jedne na druge da se pokoljemo zbog nepremostivih razlika kao sto su ijekavica ili ekavica. Mozda i zbog toga sto ne slavimo Uskrs na isti dan?
Mi smo puno pametniji od njih!? Hahahah

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Je je … drugi su nas gurnuli u sukob. Mi smo samo žrtve, jadne nevine … Uvijek su nam ti drugi krivi. Kako zgodno. Tako nikad ne moramo preuzeti odgovornost za svoje postupke.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, moram se sloziti s tobom da bi bilo jako dobro da dusa postoji jer nasa tjela ceka sudbina poklanih indijanaca. Tako da bi to bilo jako dobro.
Medutim za to pravih dokaza nema jer se nitko nije vratio iz mrtvih a da ga osobno poznam. Sad mozes ti mene zvati i vragom jer ja ti nekako sumnjam u istinitost nekih knjiga u kojima zbun koji gori razgovara i izdaje zapovijedi ili da neki tip poput Jone zivi u stomaku kita i sl. za mene gluposti…

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Emiliano
kada osoba umre, njena duša nastavlja egzistenciju na drugom nivou postojanja. To što ti nisi lično upoznao nekog da se vratio iz mrtvih ne znači da toga nema. Bilo je na hiljade istraživanja kliničke smrti koje su radjene od strane raznih doktora. Ima i raznih knjiga o tome. A na kraju krajeva, ne moraš ti ništa verovati… kad ti dodje trenutak za otići onda ćeš se uveriti. A evo i jedan video od Anite Moorjani koja priča o svom iskustvu posle smrti…

https://www.youtube.com/watch?v=herPqYEiGJU&t=1997s

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, gospodu sam osobno upoznao.
Sve sto mogu reci da je imala nevidenu srecu za razliku od mnogih drugih koje je rak odnio…
Klinicka smrt?
Tunel svijetlosti ,doceka te neko tko je umro prije tebe a volio te i sl.? Tesko je za povjerovat prvo jer nisu doista bili mrtvi vec u nekom klinockom stanju nalik smrti. Da su bili zbilja mrtvi nikad se vise nebi ustali. A sto se tice prica, mogu samo zamislit kakve snove mozak tada stvara ako gluposti sanja tjekom noci ili kad je pod alkoholom ili nekim opijatima…

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Zapatinjo, meni se čini, prema ovome što ti sad veliš da si već mrtav i nikako da to shvatiš. Ovo tvoje trabunjanje se onda može shvatiti kao poruke s one strane.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Emilio, postoje ljudi bez duha i oni nisu ništa manje umno i fizički sposobni i inteligentni itd.
Ima ljudi koji su bili klinički mrtvi i istovremeno izlazili iz tjela i vratili se.
Ima ljudi koji se sjećaju prošlih života.
Ako u tvojem životu ne postoji duhovna komponenta to ne znači kako je to glupost za one u čijim životima duhovna komponenta postoji. Promisli kad bi oni tebi govorili kako je tvoj život glupost ako duhovno spavaš ili duh uopće u tvoju svijest nije ušao.
Do duhovnog se često dolazi kad sam sebi postavljaš pitanja i ne zadovoljavaš se s odgovorima iz materijalnog okruženja. Ljudi koji se zadovolje svim ponuđenim odgovorima ili sebi uopće ne postavljaju ikakva pitanja nisu nužno ni bolji ni lošiji ljudi.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Emiliano i Dejane, a da si uzmete sobu ?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

I zafrkancija je dobra, nemam ništa protiv, ali pusti ih, očito nedostaje drugih tema osim korone, lijekova i cjepiva za nju.
Možda je sve ipak više povezano nego što se tebi čini.

Cicka
Gost
Cicka
6 mjeseci prije

Obojica ste u pravu , nemojte se svadjati . Svi treba da se borimo protiv njih, kako ko ume.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Zapata, zašto kažeš da si realist kad to nije istina. Iz svih tvojih dosadašnjih postova jedno se može iščitati da si concern-trol i da si na ovom portalu profesionalno, po nečijem nalogu. Ako želiš da ljudi ne gube vrijeme na trolove poput tebe, jednostavno se ne javljaj ili si nađi drugi portal na kojem ćeš širiti svoj “realizam” i svoje “spoznaje”. Nemoj daviti ljude samo zato što ne znaš zaraditi novce na pošten način nego kao aktivist NGO-a. Pođi negdje drugdje i nitko više neće gubiti vrijeme na tebe.

Brave new world
Gost
Brave new world
6 mjeseci prije

Zapata, ti si neoboljševički borac, slijep u liberalizmu u koju su te uvjerili ideolozi analne teorije budućnosti svijeta.
Ne progoni Dejana koji ispravno razlučuje stvari.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

Brawe new world, Dejane i svi koji vjerujete u dusu. Vase tvrdnje da nas ceka nesto bolje na onome svijetu prevedeno znace da je besmisleno boriti se za tijelo koje ce ionako riknuti za odredeni broj godina.
U tom slucaju pitam Vas zasto se uopce borit?
Zar nije bolje pustiti neka te zakolje sto prije pa nek ti dusa ode na bolje mjesto, a dusa ubojice vragu.
Zar to nije bolje?
Osim toga svako upustanje u borbu dovodi nas u mogucnost da ucinimo neki krivi potez koji se nece svidjeti nekom od tolikih bogova na ovome svijetu tako da mozda nasa dusa na koncu bolje mjesto nece ni vidjeti.
Mozda zbog krivog poteza u borbi ode na isto mjesto kao Kill Bill-ova!

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Zapata … teško ćeš s takvima ikad na kraj. Oni se čvrsto drže one: “Vjerujem, jer je apsurdno”. Meni je nepojmljivo da neki umovi sa velikim potencijalom, tako olako prihvaćaju takva apsurdna vjerovanja, koje im je netko drugi natočio u glavu, bez imalo kritičkog otpora. I da takvi ljudi kojima logika nije strana, ne mogu logički razlučiti šta je vjerovanje, a šta znanje, te da je vjerovanje njihovna osobna stvar, u koju nebi trebali ubjeđivati druge … jer naprosto neznaju. To je bezmalo i nedostatak časti, jer častan čovjek će jasno reći: Ja vjerujem da je to tako, ali ne mogu znati sa sigurnošću, pa ću to zadržati za sebe. Ubjeđivanje drugog u svoje vjerovanje prvenstveno je ubjeđivanje sebe, pa tek onda onog drugoga.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony, hvala, lijepo si to objasnio…

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony
Tvoj komentar je apsurdan. Pisao si o verovanju koje ti ispoljavas, bez i jednog argumenta vec samo prazne floskule i jos se pozivas na logiku?!?
A ovde pominjes neku cast i jos osporavas drugome pravo da pise o svom verovanju? Besmisleniji post od ovog koji si nadrobio sam retko vidjao. A uz verovanje i stav o necemu se nude i argumenti i dokazi. Pa cak i licno iskustvo. A ti nista od toga nisi izneo ali si popljuvao sve druge koji ne misle kao ti.

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, sorry nothing personal. Nisam se referirao ni na koje konkretno vjerovanje, pa ni na tvoje, nego na sam princip vjerovanja. Pokušao sam naglasiti da pogotovo nije dobro svoje vjerovanje naturati drugome, dok se ono ne pretoči u znanje. Velika je razlika vjerovati ili znati. Stoga bi trebala biti i velika razlika u prezentaciji jednog i drugog. Vjerovanje je najbolje zadržati za sebe ili jednostavno reći, ” ja vjerujem ili pretpostavljam da je to tako …” A znanje se može prezentirati sa puno većom sigurnošću, jer je obično potktrijepljeno činjenicama, dokazima, iskustvom i sl. I zato se često nađem u čudu kad neki umni i razumni ljudi, olako prijeđu tu granicu i svoje vjerovanje nekritički prihvate kao znanje i potom u to ubjeđuju i druge.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony
Takodje nista licno… Ako ja nekome naturam svoje verovanje onda i ti meni sad naturas svoj stav. Zasto to radis ako pricas da naturanje verovanja ili stava nije dobro? Ovde se zamenjuju teze. Ja nikome nista ne naturam. Ti pravis gresku time sto obicnu diskusiju tretiras kao naturanje verovanja. Tako je i jedan kolega meni pripisivao ssmovaznost a taj kolega je pun samovaznosti.
Tony ti imas apsolutno pravo na svoje verovanje. I mozes da zadrzis to verovanje. Niko tebi nista ne natura. Ako ja tebi nesto pisem, to cita i stotine drugih. I svako od njih ima pravo na svoje misljenje i verovanje. Uvek mozemo da diskutujemo u vezi toga sta osoba veruje. Ja uz to navodim i argumente i cinjenice. O temi duse i zivota posle smrti konkretno, ja ne mogu tebi doneti ugovor sa onoga sveta da bih ti pruzio dokaz. Ali mogu ds ti navedem neke argumente koji tome idu u prilog. Ti ako hoces mozes uzeti da valjano razmotris te argumente a mozes ih i odbaciti jer se ne uklapaju u tvoj sistem verovanja. A odbacivati nesto apriori nije mudra stvar. Pogotovo o tako vaznoj temi kao sto je dusa i zivot posle smrti. A sem toga, ja sam se i licno uverio u zivot posle smrti, iako nisam u to nikad ni sumnjao. Moglo bi se postaviti pitanje koji bi tebe dokaz zadovoljio da preispitas svoje uverenje?
I da sumiram, ja kad nesto tebi pisem, pisem i svima drugima jer mnogi ovo citaju. Tu nema naturanja stava, vec razmene stavova. A to sto ti neku razmenu stavova i verovanja shvatas kao naturanje to je vec tvoj licni problem. Meni je svejedno sta ces ti verovati jer je tvoj zivot apsolutno tvoja stvar. Ako je vec tako, onda sa moje strane nema nikakvog naturanja. Ali mi nemoj uskracivati pravo da iznesem svoje misljenje, stav, verovanje. Ja tebi ne uskracujem to pravo. Naprotiv imas punu slobodu da mislis i verujes u sta hoces.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony, imaš li ti neko znanje koje bi nam ovdje mogao prezentirati, onako kako kažeš – sa većom sigurnošću i potkrijepljeno činjenicama, dokazima iskustvom? Obraduj nas i prosvijetli nečim stvarno zanimljivim i posebnim iz tvog profesionalnog ili životnog iskustva.

Matija VZHR
Gost
Matija VZHR
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony-jedan častan čovjek. E sad, morali bi redefinirati što je čast jer su se i ovi iz Corleone familije nazivali časnim ljudima.
Nego zanimljivo je da su u to isto što govori Dejan “vjerovali” i lord Kelvin, Nikola Tesla, Isaac Newton. Pretpostavljamo da su i to ljudi apsurdnih vjerovanja za perjanicu suvremene znanosti poput tebe.
Vidiš Tony i to što ti tvrdiš je isto samo stvar vjere jer sumnjam da si pokušao istražiti bilo što od npr. vjerovanja ili razmišljanja ovih stvarnih velikana znanosti ili empirijski nešto utvrditi. Na kraju krajeva Kekule je sanjao benzenov prsten prije nego je predstavio formulaciju benzenovog prstena, Watson i Crick su bili dobrano pod utjecajem halucinogena kako bi se inspirirali za otkriće lanca DNK. Remote viewing programi su u američkoj vojsci trajali 30 godina a mnogi tvrda da traju i danas. Pa možda da vidiš čisto onako, bez okova vlastitog scientizma i predrasuda, da li tu stvarno nečeg ima ili nema. Istražiš osobno, napišeš kakav rad na tu temu, predstaviš svoje dokaze ili indicije a ne ovako, kao relej prenosiš ono što si čuo od drugih a ne dolazi iz tvog iskustva.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Emiliano
Ti si potuno fulao sa takvim tvojim shvatanjem stvari o dusi i o telu.Ko je rekao da je besmisleno brinuti se za telo? To si ti rekao, niko drugi. Telo je hram duse i svesna osoba ce se na najbolji nacin odnositi prema svom telu.
A ovo tvoje besmisleno shvatanje da je bolje da te neko zakolje pa nek dusa ode na bolje mesto odlikuje tvojim totalnim nerazumevanjem zivota.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Zapatinjo, možda da više vremena provedeš na nogometnom terenu umjesto da previše pipkaš tu tastaturu i širirš Šoroševe ideje i zamisli. Jer bi onda shvatio da je poanta igre da učiniš sve da pobijediš a ne da se predaš prije nego je sudac označio početak. Ovo je sve isto tako jedna utakmica, ništa više. Za kog klinca bih se ja ili iko od nas trebao predati zato što protiv mene igra iz nazovi Premier lige? Šta to mene briga tko su oni i što su ili koliko su jaki. Ja znam što mi je činiti, uspio ili ne uspio ali idemo odigrati.
A ti i tebi slični “tastaturni stratezi-proroci” bi trebali izaći malo u šumu ili park na zrak. Stići će ti dnevnica i ako malo odmoriš i sebi a bogami i nas od sebe.

Matija VZHR
Gost
Matija VZHR
6 mjeseci prije

Zapata, jedini profesionalni trol-očajnik na ovom forumu si ti. Tužno.

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije
Reply to  Bane

Bane
A gdje je tu “kill Bill”?

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije

Idemo se kladiti da ovu vijest (komentar) nećete pročitati ni na jednom HR mediju.
Rekao bi onaj iz Zadra – P****

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling

Pročitala.
Lijekovi na bazi antitijela: prvo su kod nas u medijima spomenuli onoga što bi trebao funkcionirati na bazi antitijela koje proizvodi – lama.
Drugi lijek na osnovi antitijela: proučili stotine antitijela i pronašli desetak koja su dobra protiv Covida; odlučil se za jedno koje djeluje tako da obuhvati virus…dakle kao makrofag.
– treći preporučuju “koktel antitijela”.

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Reci Lucija gdje da se i ja uvjerim.

Bern
Gost
Bern
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Najljubaznije bi i ja zamolio za link, hvala unaprijed.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling

Zbilja neznam. Nisam kopirala. Ovdje ne vjeruju da virus(i) postoje; drugi ne vjeruju da dolaze novi virusi (?). Ali evo novosti o lijekovima:

“…Među otkrivenim spojevima koji djeluju na sprječavanje širenja virusa su i dvije nove potencijalne terapijske strategije za tretmane COVID-19, poput lijeka koji blokira metabolizam nukleinskih kiselina samog virusa (ribavirin) na kojem se već započela klinička ispitivanja.

Drugi potencijalni lijek djeluje na metabolizam ugljikohidrata u ljudskim stanicama, jer je pokazano da 2DG (2-deoksi-D-glukoza) blokiraju glikolizu, važan metabolički put u širenju koronavirusa.

Američka tvrtka Moleculin Biotech posjeduje potencijalni lijek koji se zove WP1122, a djeluje slično kao 2DG.”, glas istre, danas

inexorable
Gost
inexorable
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Pazi, nema link jer nije kopirala ali uredno stavlja quoteve o nekakvim ljekovima hahahaha. Kredibilitet ti je ispod nule, crta.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  inexorable

inexorable

😁 Od sada ne da nećete od mene dobijati navedene izvore… Nego niti jednu vrijednu informaciju.
Ionako neznate razliku.😊
Ne zaboravimo glavno do sada: svi smo imuni na Hiv, jer su nam preci preboljeli ebolu u srednjem vijeku…

Druga važna spoznaja jest da svi ti virusi već žive u nama, dok se ne pretvore u gljivice ili bakterije.

krmeki
Gost
krmeki
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Ne zna i “nije kopirala.”
Ne postoji povjest pretrage i posjeta s mogućnosti provjere? Ma hajde ne laži.
Uz malo izmjene i napora pronađem što sam unatrag nekoliko mjeseci čitao a nisam ni previše teh.potkovan.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Ima još najmanje dva hr portala koji bi objavili ovo bez problema.

Zorule
Gost
Zorule
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_422677
Sumnjam da su mainstream, navedi koji

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Imam i ja lijek za coronu …. hoce’l mi porast sad dionice na berzi?

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

1 313 000 000 – 512 000 000 =801 000 000
nas 5 u igri svakom po 100 milijuna
300 milijuna troškova korupcije, za novinare, političare, zdravsvene i ostale radnike.
a i to im je previše . neko će da laprda besplatno , jednostvno jer je naivan.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

UVIJEK ISTA IMENA
Sad sam postavio dva duza komentra sa masom linkova na ovu nevidjenu svjetsku prevaru – ljudske rase!
Kao i ovdje – sve poveznice ukazuju da se ISTA IMENA kompanija/ tzv “humanitarnih “organizacija/ “naucnih” institucija /operativaca kabale – uporno i sulodo – ponavljaju u KRIMINALNOJ mafijaskoj prici!
U svakoj pori te “humanitarne djelatnosti” – svjetske farmacijske bande!
Neka koja su nam od ranije poznata, a neka kao “himere” (lazne organizacije) – sastavljene iz nekoliko ovih poznatih:
World Health Organisation
World Bank
World Economic Forum
Internationa Organisation of Farmacutical Manufacturers
Bill & Melinda Gates Foundation
GAVI (Gates Vaccines Alliance)
CEPI (Coalition for Epidemic Preparations and Inovations)
Wellcome Trust
Rockefeller foundation
GPMB(Global Prepearness Membering Board) – himera izmedju WHO i WB

Dakle bukvalno za ne povjerovati – iste organizacije -(u vlasnistvu iste bande, pa cak i sa istim operativcima!) pojavljuju se:
– i kao narucioci!
– i kao analiticari i izvrsioci i proizvodjaci!
– i kao financijeri razvoja vakcina!

SULUDO! Za popizdit!
I nikog jos nisu streljali zbog ovog nevidjenog mafijaskog udruzivanja!!!
Hladno – iste ove organizacije – pokupise 8 milijardi eura na EU-cirkusu-drazbi, neki dan kontra “korone”!…
I nista….
Naravno – kad tzv “novinari MSM” – cute posto su u totalnom VLASNISTVU ovih pobrojanih satanista!
Masa linkova i video – koji prakticno samo potvrdjuju isto sto i ovaj uvodni clanak, ali na jos visem nivou:
https://www.logicno.com/politika/imate-30-dana-da-preispitate-svoje-djelovanje-trump-upozorava-svjetsku-zdravstvenu-organizaciju.html

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Bravo!

Faust
Gost
Faust
6 mjeseci prije

Kad završi lažna pandemija nagrnuti će lažni migranti u rekordnom broju.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

Pisati o lijeku za malo jacu prehladu tj. gripu je besmisleno…Jos gore je pisati o cjepivu…

Dean
Gost
Dean
6 mjeseci prije

Malo jaca prehlada ubija ljude kao sto se moze vidjeti iz podataka svima dostupnima. Uz to se i siri izuzetno lako. Virus moze i mutirati, pa smrtnost moze biti i puno veca. Kada bi se vise informirao, onda bi i razumio. Citaj sto pricaju nasi znanstvenici s medjunarodnim iskustvom, ako stranima ne vjerujes.

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije
Reply to  Dean

Bravo Deane, sad lijepo po zasluženi sendvič. Mislim da bi mogao skočiti do uredništva Imbexa. Ono bi ti možda dali i desert.

Hamer
Gost
Hamer
6 mjeseci prije

Ako su uspjeli ljude natjerati da budu kod kuće da nose maske i da ljudi prihvate oduzimanje slobode vjerojatno ih mogu natjerati da i ubijaju druge ljude koji ne misle jednako.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

osvrt na clanak Sona of Alerik od jucer:
mislim da za ocjenu o Trampiju i Putinu ipak treba još malo sačekati… Da li su i oni igrači NWO-a… Al nije spomenut Erdo. On jeste definitivno igrač kabale, što sam oduvijek govorio. I on je u ime Turske donirao lovu za pronalazak cjepiva na nedavnoj donatorskoj konferenciji, zajedno sa Plenkovićem, Anom Brborić i sa svojom tajnom cio-braćom Bin Salmanom i Netanjahuom…
A evo sada; Erdo u Turskoj naredio karantenu 4 dana za Bajram, zabrana izlaska svim Turcima… Pa eto sada neka Turci uvide, da je Erdo lažni turski nacionalist i lažni musliman..

inače, ipak ne bih bio tako pesimističan kao poštovani SoA u članku…
Točno je da ima puno idiota među ljudima, koji ništa ne misle svojom glavom, ali istina se polako probija. Sudeći po komentarima, u mnogim forumima u mainstrema medijima (i kod nas i u njemačkim i američkim i drugim medijima), malo tko da puši ovaj igrokaz sa koronom, a to se može zaključiti i u običnim razgovirima sa ljudima..
Ljudi su previše tromi…a mnogi su i zaplašeni, ja mislim da bi puno više ljudi izišlo na ulice, ali se još boje, međutim uvijek se može desiti, da naizgled jedna mala iskra potpali veliki požar.. Tojest, da se veliki nemiri prošire iz jedne države u drugu i tako nastanu velike pobune.. Kabala i njeni plaćenici, iako sve kontroliraju, ipak imaju panični strah od toga, (baš kao oni zlikovci u filmovima James Bonda) zato, kako sam već rekao, za svaki slučaj svi imaju sagrađene spremne tajne bunkere, da se sklone u slučaju velikih nemira. I svi imaju spremne privatne avione,- u koje bi se na brazaka ukrcali i pobjegli, u slučaju takvih nemira. Merkelica, Macron, von der Leyen, Plenković…
Jer kada bude stani pani, mnogi od njih bi mogli visjeti na banderama… i oni to znaju…
Meni se čini, zasada će kabala najprije prebaciti težište svojih djelatnosti u Aziju.. Dvije najmnogoljudnije zemlje, Indija i Kina, – i u jednoj i u drugoj državi, u to sada nema sumnje, vlasti su igrači kabale, i te su vlasti bezkrupolozne i one će prve poduzeti mjere po želji kabale, mjere za veliki genocid i smanjivanje stanovništva… I kineski i indijski vlastodršci također se žele rješiti dobrog dijela vlastitog stanovništva, u to možete biti sigurni..
Za kabalu su azijske države pogodnije, jer stanovništvo tamo je većinom neuko i uopće nema nikakvu slobodarsku i pobunjeničku tradiciju, posebno Kinezi, japanci i ostali istočni Azijati, koji imaju neki podanički, servilni mentalitet…
Kabala najprije ima pik na sve ove države koje imaju veliki broj stanovnika, oni najprije žele potamaniti što više ljudi u tim državama, Zato su se sada toliko naoštrili na Brazil, odnosno na Bolsonaira, koji tvrdoglavo odbija uvesti mjere karantene za cijelu državu…
Bjelorusija sa svojih koliko? 8 ili 10 milijuna stanovnika je za kabalu nebitna, zato ostavljaju Lukašenka na miru, ali Brazil sa preko 230 milijuna je i tekako važan, Spada u one velike države sa puno stanovnika, u kojima najprije treba počiniti veliki genocid..

Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki nije toliko močna kabala protiv običnih ljudi samo ti misliš da ih mogu spasiti bunkeri i sl gluposti,kad vojska ljudi navali odoše bunkeri u zrak i sa njima kabalisti-znaju oni to dobro zato hvataju siromašne i svete krave da propagiraju njihove želje..

krkum
Gost
krkum
6 mjeseci prije
Reply to  Šule

jel ti izlaziš van. gje živiš. gdje si vidio ljude . ja vidim samo pacijene. kojima treba uputnica za udahnit zrak. pa ne boje se sotonisti gomile pacijenata niti malo . ako im na televiziji kazu da se pojavilo opasno kodmicko zracenje i da moraju stajat u bunkeru dok ne prodje pacijenti ce pocrkat od gladi i neće izač. ljudi zive od pocetka do kraja . pacijenti boluju od pocetka do kraja i dat ce zivot za svoje doktore bez problema.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  krkum

krkum – možda da skineš naočale kroz koje vidiš i nalaziš samo takve ljude. Ruku na srce, možda je kod tebe okruženje specifično pa samo takvi rastu. Nije tako, ljudi postavljaju sve više pitanja i pritisak polako raste.
Daleko od toga da “pacijenata” nema, to se može vidjeti po sada sve manjem broju i starih i mladih koji kao budale hodaju okolo s maskama. Onako statistički, najviše je starih ljudi koji su navikli raditi kako im “televizor kaže” ali bilo je i ovih pede….čića između 25 i 35 godina, obično siturani zaposlenici javnih i državnih službi koji su posao dobili preko veze ili stranke, bar kako sam primjetio.
Samo, kako rekoh, nisu svi “pacijenti”, naprotiv.

VasilisaPremudra
Member
Famed Member
VasilisaPremudra
6 mjeseci prije
Reply to  puki

#Jer kada bude stani pani, mnogi od njih bi mogli visjeti na banderama… i oni to znaju…

Mda…
Sta se ceka?

Hora est.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Vasilisa, za sve postoji pravo vrijeme. Ni drugi svjetski rat nije počeo prije vremena nego taman na vrijeme. Šala. Ne brini se, bit će. U međuvremenu mi poduzmimo sve u tom smjeru što god možemo.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki u pravu si što se tiče zabrinutosti globalista zbog mogućnosti pobune jer je britanska vlast u dogovoru sa SAGE-om izdala prošli mjesec dokument oko pojačanog psihološko-propagandnog djelovanja na ljude kako bi se slomio otpor zbog sve većeg broja građana koji sumnjaju u službenu priču.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

—–
@Moreno, da ti odgovorim na tvoju repliku od prije 2 dana:
Čini mi se, nogometnim rječnikom rečeno po dalmatinski: falija si cili balun. Odnosno, očito si me krivo razumio.
Kao prvo; kada sam ovdje prenio riječi don Kaćunka, i kada sam rekao, ljevičarima se možda neće svidjeti da je Kaćunko desničar– to sam napisao, jer, sam nekoliko puta ovdje vidio na forumu, da kada portal logično objavi neki članak, ili izjavu od strane nekoga, čiji se svjetonazor nekima na forumu ne dopada,– oni to odmah omaložavavaju. Primjer; vjerojatno se i ti sjećaš, prije mjesec dana je ovaj portal objavio kritiku Mate Knezovića sa facebooka. Po mom mišljenju, vrlo dobra kritika protiv ludosti korone i mjera zaključavanja, i meni je bilo bitno samo to.. Ali pojedinci ovdje na forumu su kvocali, što je Knezović desničar i neki su spomenuli, kako je ranije napadao Tita… Uh hebote… Ja sam nekoliko puta rekao ovdje na forumu: sada u ovoj stvari oko korone, gdje se doista radi o biti ili ne biti, o opstanku sviju nas, (svih nacija, rasa i religija), meni je potpuno svjedeno; kakav politički ili vjerski svjetonazor ima neka ličnost, koja se sada izjasni protiv ovog ludila. Važno je samo da se što više osoba javno izjašnjava. Je li ta i ta osoba ljevičar, desničar, komunist, antikomunist, antifašist, fašist, partizan, ustaša, četnik, islamski fundamentalist, jehovin svjedok, kršćanin, musliman, budist, ateist ili bilo što drugo– to mi je sasvim svjedeno. Ali nekima očito nije…
Naprimjer: ja nikako ne podnosim Emira Kusturicu. Ali prije nekoliko mjeseci sam pročito nešto što je dobro rekao o globalizaciji i svjetskom poretku… I ako je taj Kusturica nešto dobro rekao, ne moram ja to odbijati, samo zato što ne volim tog Kusturicu.

Kao drugo: e je si smišan…. pa da su papa Frane i Soros ista ekipa, to znaju i ptice na grani, to sama znao od prvog trenutka, kada je Bergoljo stupio na dužnost, (ima već 7 godina), odmah sam ga pročitao.. i to sam sto puta spominjao u mojim postovima ovdje zadnjih godina. Hrvatski katolički tradicionalisti i protivnici Bergolja, na svom portalu (zaboravio sam mu ime, ali imam negdje zapisano), oni smatrajau ne samo Franu igračem NWO-a, već sve pape od 2. Vatikanskog koncila, dakle i Ivana XXIII., i Pavla VI., i Ivana Pavla II., i Benedikta XVI.. I pišu protiv sviju. Pripadnici Pijovog bratstva (onih koji su se davno otcjepili od Vatikana), također smatraju sve pape igračima NWO-a i masonerije. Sjećam se ono kada je Mel Gibson snimo svoj film “Pasija” (2004. godine). I koju je prašinu tada on podigao. Zato što se saznalo da Gibson podržava “Pijovo bratstvo”. Židovske organizacije su Gibsonov film bile čak optužile za antisemitizam. Ustvari veću frku je izazvao stari Hutton Gibson, otac Mela Gibsona, koji je član Pijovg bratsta i koji je tada u nekom intervjuu u nekim američkim novinama, napao papu Ivana Pavla II. (koji je tada još bio na dužnosti), i rekao da je bandit i mafijaš i da se prodao židovima.

Kao treće: zašto se KC u Hrvatskoj ne zove “Hrvatska katolička crkva”. Pa ne može, zato što je KC jedna svjetska, univerzalna, globalna organizacija, a možemo reći sada i globalistička. U KC nema nacionalnih crkava, kao u pravoslavaca i luterana.Pravoslavne i luteranske crkve nisu organizirane svjetski i globalno, kao KC, već su sve nacionalne crkve, svaka za sebe. Srpska pravoslavna crkva, ruska, bugarska itd… Tako i luteranske protestantske crkve u zapadnim državama. U islamu i u budizmu, također ne postoji takva univerzalna organizacija, već su vjerske zajednce u pojedinim državama svaka za sebe. Dakle jedino je KC jedna globalna i univerzalna. I kao takva, naravno dobro došla globalističkoj eliti za svoje planove. Niti za vrijeme Jugoslavije nije postojala “KC Jugoslavije” ili “jugoslavenska KC”, iako je tada KC u cijeloj Jugoslaviji imala zajedničku hijerarhiju,- šef je bio slovenski nadbiskup Franc Perko, koji je sjedio u Beogradu, a tamo je bilo i sjedište Biskupske konferencije Jugoslavije, u kojoj su sjedili hrvatski i slovenski biskupi, te pokoji mađarski biskup (iz Vojvodine). Međutim, tada nije postajala ni “KC Hrvatske”, jer tada Hrvatska nije bila nezavisna država, a Hrvata-katolika je bilo i u BIH, pa je zato službeni naziva KC koja je predstvaljala hrvatske vjernike, tada bio “Katolička crkva u Hrvata”. Dakle koja je zastupala Hrvate. A u Sloveniji je nosila naziv “KC u Slovenaca”. Međutim, kako rekoh, jurisdikcija je bila jedna zajednička, BKJ je imala sjedište u Beogradu.
Naravno da je takva globalna KC; kao jedina vjerska zajednica na svijetu, koja je organizirana globalno, zanimljiva za globalističku elitu, koja, posebno sa isusovcima (jezuitima), kontrolira Vatikan, Jezuiti su odavno faktički masonski igrači u Vatikanu. Obrazovani, lukavi, premazani svim mastima… Naravno nisu svi oni koji pripadaju redu isusovaca takvi, ima puno onih običnih popova, ali glavni igrači među njima su mafija. (ovakvi kao Bergoljo). Vatikan je dakle dio NWO-a, (samo da spomenem, da je Irac Peter Sutherland, jedan od najvećih globalističkih ljiga, Rockefelerov čovjek i Bilderbegovac do svoje smrti (2017.) bio savjetnik Vatikanske banke). A i za one najnaivnije, maske su pale, kada je vatikanski tajnik, kardinal Pardolin (2. čovjek iza pape), 2017. sudjelovao na godišnjem skupu Bilderbergovaca, zajedno sa Anom Brborić. U stvari, naivci su mogli progledati još 2015., ono kada je Bergoljo, na povratku sa Filipina, izjavio da se katolici ne trebaju razmnožavati kao zečevi. Osim što je ta izjava bila odvratna, – ona je bila očito usmjerena na ulagivanje fašističkim eugeničarima u globalističkoj kabali.
Kod nas, mnogi Hrvati su naivno vjerovali da su papa i Vatikan “naši”, dok su mnogi Srbi vjerovali da je Vatikan najveći mrzitelj Srba. I jedno i drugo j sasvim pogrešno i samo održava duhovnu klimu, u kakvoj su odrastali i odgajani većina Hrvata i većina Srba. Niti je Vatikan ikad bio prijatelj Hrvata, niti neprijatelj Srba. Već je uvijek slijedio globalističke interese. I mnogi Hrvati i mnogi Srbi, zaboravljaju ili uopće ne znaju, da je Vatikan imao diplomatske odnose i sa Jugoslavijom. I da su Tito i Jovanka, 60-ih godina bili u posjeti tadašnjem papi Pavlu VI. A malo kasnije je u posjeti u Vatikanu bio i Miloš Minić, tadašnji jugoslavenski ministar vanjskih poslova, odnosno “savezni sekretar za vanjske poslove”., tako se to zvalo..
Ipak, Vatikan je jedno, a cijela KC je jako velika,šarena i različita, i u okviru nje, ima svakih mišljenja i nezavnisnih biskupa i svećenika. U stvari je ona odavno već faktički rascjepkana jer su razlike između KC u pojedinim državama velike ko nebo i zemlja, Naprimjer između KC u SAD i Njemačkoj, na jednoj i KC u afričkim državama na drugoj strani..

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Sjedi 5!

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  puki

“… sada u ovoj stvari oko korone, gdje se doista radi o biti ili ne biti, o opstanku sviju nas, (svih nacija, rasa i religija), meni je potpuno svjedeno; kakav politički ili vjerski svjetonazor ima neka ličnost, koja se sada izjasni protiv ovog ludila…”

Puki,
To je to!

Moreno
Member
Moreno
6 mjeseci prije
Reply to  puki

@puki Kvragu i pametni telefoni, došla mi je email poruka na pametni telefon o tvojemu komentaru pa san sad upalija laptop, a nisan ga danas ni mislija palit, ima bit kako ću morat preć na oni stari nepametni mobitel . . . 🙂

Nakon ”uvoda” u mojemu odgovoru na tvoj komentar dva puta san lipo i oprezno napisa kako mi ”nije jasno” šta znači kako ”nisan razumija” i obrazložija san na dugo i na široko šta mi nije bilo jasno šta znači kako san tražija pojašnjenje, a ne igra na balun pa da san ga moga falit. Inače u mojemu mistu se ne reče ”nisi razumija”, nego se reče ”možda nisan dobro objasnija” . . .

Normalno da mi nije bilo jasno, s obzirom kako i šta inače pišeš, da si pisa iz pozicije ka da od KC u Hrvatskoj nešto očekuješ kad znan da znaš kako ja znan da ti znaš kako su Sveta Stolica odnosno Papa i Rimska Kurija vrhovna vlast KC u Hrvatskoj i da Hrvati i hrvatska politika imaju onoliko uticaja koliko to ta vrhovna vlast dopusti.
To moš vidit i po drugome kometaru ispod tvojega kojega san ja tek sad vidija kad san iša vidit šta san ja pisa;

Tony#421766
Neznam šta ti uopće očekuješ od crkve ? Odavno se ona odvojila od naroda i gleda isključivo svoje interese.

Vidiš kako nisan samo ja primjetija tu ”anomaliju”

Nadalje iznenadilo me i to kako bez navodnika ili upotrebe tkz uopće koristiš etikete ljevičara i desničara šta je izmišljotina globalne kabale kako ih ti nazivaš i taj obrazac livo – desno je osta u prošlome stoljeću. Jasno je kako si pisa o nečemu šta danas ne postoji. To su samo reminescencije stoljetne indoktrinacije. Ima onih koji će se i danas samoetiketirat sa jednom od tih etiketa, ali sa njima je komunikacija skoro pa nemoguća.

Uzimajući jedno i drugo navedeno u obzir neznan zašto se u ovome komentaru čudiš mojemu spominjanju Pape i Sorosa kad se iz tvoga komentara od prij dva dana moga steć skroz drugačiji dojam i ja san na to reagira.
Evo ti primjer; Prij par dana se u Sarajevu u katoličkoj crkvi govorila misa za stradale sa Bleiburga . . . samo ovce misle kako to nije vatikanska kužina sa kojon se manipuliraju ovce u BiH. To ni teoretski nemore proć bez odobrenja iz Vatikana, onoga istoga Vatikana (teško je provjerljiv navod kako je Tita prid kraj WWII tajno posjetija Vatikan i priča sa Papom Piom XII) koji je sa Titon dogovorija bijeg Pavelića, dopuštanje egzekucije zarobljenika i posli dopuštanje Titi da osudi Stepinca kako bi Tita 1971, već 11 godina nakon Stepinčeve smrti, šta je za KC vrlo kratko razdoblje za donošenje odluka, prilikom posjeta Vatikanu, od Pape Pavla VI dobija orden i proglašen je počasnim kanonikom crkve Svetoga Jeronima u Rimu. To se baš ne slaže sa konceptima nametnutim hrvatskome narodu od nižeg klera katoličke crkve u Hrvatskoj.
Sve Pape su provodile istu politiku, s tim šta Papa Frane to danas radi ubrzanije i otvorenije.
Ono šta se ne piše i ne govori je to kako Vatikan provodi svoju politiku koja nije nužno na dobrobit naroda i država, naročito ako se radi o manjim državama i narodima. Vatikan širi svoj uticaj na istok jer je to agenda Vatikana od početka prošlog tisućljeća, a Hrvati su i inače malo pogubljeni u bespućima tisućljetne povijesne zbiljnosti pa to i nemogu odma shvatit i nije čudo kako su po pitanju KC i samoga Stepinca malo zbunjeni pa se čude kad Papa Frane pita patrijarha Irineja za ‘’mišljenje’’ o Stepincu.
Kad se iz ovoga konteksta gleda na stvari danas puno toga skroz drugačije izgleda.

Inače sve ostalo je točno tako ka šta si sad napisa u ovome komentaru i tu neman šta komentirat.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Na žalost, danas je Sveta stolica jednako sveta kao i ona sštu ju svakodnevno ugledate na dnu wc školjke. Do toga smo došli.

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg
6 mjeseci prije

https://www.facebook.com/groups/glaspoduzetnika/permalink/274306973723790/ Prosvjed na trgu, ZG, organizira Udruga Glas poduzetnika…. odazovite se

Moreno
Member
Moreno
6 mjeseci prije
Reply to  Greta Thunberg

Greta Thunberg Nevolin kritizirat sve i svašta jer to nije lipo, ali ovi prosvjed mi pari sterilan . . . nema tu ono ”prestanite nas prčit u mozak” . . . ta udruga poduzetnika po svemu sudeći ima ubačene tajne agente koji će sa policijon dogovorit sve detalje, doć će i HRT to snimit i pustit 5 sekundi i izila slama tovara.
Gleda san nikidan oni prosvijed autobusijera, pa to je bilo za izrigat. To je izgledalo ka dnevna šetnja zatvorenika u pržunu.
Vlast organizira prosvjede tako da ih disperzira na mikro skupine koje more držat pod kontrolom dok ta ista vlast u ime države prihvaća sve štete nastale od korone, a jedino banke se izvlače neoštećene i još gledaju kako bi dodatno zaradile nudeći kredite za likvidnost odnosno preživljavanje i države i poduzetnika.
Totalna je prevara, a to malo ko razumi, a najmanje to razume ti poduzetnici . . . koji prosvijedi misec dan prij izbora na kojima će se ponovit rezultati u par postotaka slični sa prošlima. Ili bandu skinit ili trpit. Nemore se radit ”ono” bez ”onoga”.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Greta Thunberg

Greta

Link me vodi na logiranje na fb. Fala, ne bih.

Napiši ti nama lijepo kada je prosvjed, protiv koga – nadam se stožera i neustavne vlasti i protiv davanja onih milju € onima koji imaju previše. I naravno, od cihepljenja obaveznog i karantene nema – ništa.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Logicno me vratilo u zivot nakon neobjasnjive cenzure. Pozdrav svim slobodarima i ljudima otvorenog uma. Poseban pozdrav svim hrabrima. Evo citam na Paraf hr da je Dr, Sladoljev dobio prijetece poruke nakon slanja emaila sa jednim od svojih intervjua. Pazite, email je na engleskom jeziku i poslane su mu sve njegove lozinke sa fotosopiranim fotografijama na kojima nije on. Podrska doktoru, koji uslije svega ne odustaje od objave intervjua….HRABRO samo HRABRO!

Max
Member
Max
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

@guest_422742 Lijep pozdrav i vama kolega.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije

On May 13th the Wisconsin Supreme Court struck down the Bill Gates-advocated stay-at-home order, previously ordered by globalist quisling, Governor Tony Evers. After hearing oral arguments on May 5th, the court in its wisdom has made a tremendous ruling that will go far in its implications, perhaps even worldwide. This is one small step for Wisconsinites, but one giant step for all American people. In this analysis we will look at the broader implications for similar possibilities in other states, but also its connection to the upcoming election.
Vrhovni sud Wisconsina 13. svibnja oborio je zakon koji je zagovarao Bill Gates, a koji je prethodno naredio guverner Tony Evers. Nakon što je 5. svibnja saslušao usmene argumente, sud je u svojoj mudrosti donio nevjerojatnu presudu koja će imati dalekosežne posljedice, možda čak i širom svijeta. Ovo je jedan mali korak za Wisconsinites, ali jedan velikanski korak za sve američke ljude. U ovoj ćemo analizi pogledati šire posljedice za slične mogućnosti u drugim državama, ali i njihovu povezanost s predstojećim izborima.
This ruling reaches even farther than Wisconsin, and also farther than the Coronavirus pandemic, because it establishes that the Wisconsin Supreme Court is not friendly towards Democrat Governor Tony Evers.

Democrats are pushing medical tyranny and lockdown as the basis for ultimately eliminating the 2020 election, by closing polls and using online voting. Because the U.S. system gives great authority to the state governors in determining the election rules and the handling and counting of ballots, causing a partisan control over outcomes, the presence of Evers otherwise threatens Trump’s legitimate chances in Wisconsin.

Democrats are pushing for online voting through apps that would be developed by the same Silicon Valley and Google-connected firms that allowed Pete Buttigieg and his SHADOW app to ‘steal’ the Iowa primary from populist Bernie Sanders.
Ta presuda dopire i dalje od Wisconsina, a također i dalje od pandemije Coronavirusa, jer utvrđuje da Vrhovni sud Wisconsina nije prijateljski prema guverneru demokrata Tonyju Eversu.

Demokrati postavljaju medicinsku tiraniju i zatvaranje kao temelj za konačno uklanjanje izbora 2020., zatvaranjem birališta i internetskim glasanjem. Budući da američki sustav daje velike ovlasti guvernerima država u određivanju izbornih pravila te rukovanju i brojenjem glasačkih listića, uzrokujući partizansku kontrolu rezultata, prisutnost Eversa inače prijeti Trumpovim legitimnim šansama u Wisconsinu.

Demokrati podstiču glasovanje putem interneta putem aplikacija koje bi razvile iste tvrtke iz Silicijeve doline i Google-a koje su omogućile Peteu Buttigiegu i njegovoj aplikaciji SHADOW da “ukradu” primarnu Iowa od populističkog Bernieja Sandersa……. ima još

Izvor Strategic Culture

Joaquin Flores May 18, 2020

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Molim.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Kažun
Mala dopuna…

Značenje izraza “partisan” u politici:

“A partisan is a committed member of a political party or army. In multi-party systems, the term is used for politicians who strongly support their party’s policies and are reluctant to compromise with their political opponents.”

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija,to je g.prijevod,Prije više
40 god učio sam njemački,snalazim
se nekako,ionako sve moguće info
skidam sa stranica na engleskom jeziku te izađem na kraj,jednostavno
nemam vremena popravljati g.prijevod.
Trudim se dati info u realnom vremenu,ali moji
komentari,malo duži,čekaju satima na validaciju………..

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije

Wisconsin Defeats COVID-19 Tyranny as the State Supreme Court Tosses Out Lockdown Order

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Izvor Strategic Culture

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

On May 13th the Wisconsin Supreme Court struck down the Bill Gates-advocated stay-at-home order, previously ordered by globalist quisling, Governor Tony Evers. After hearing oral arguments on May 5th, the court in its wisdom has made a tremendous ruling that will go far in its implications, perhaps even worldwide. This is one small step for Wisconsinites, but one giant step for all American people. In this analysis we will look at the broader implications for similar possibilities in other states, but also its connection to the upcoming election.
Ima puno lipih stvari još…………validacija.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Amerika se budi! Sve vise sherifa policije odbija sprovoditi tiranijske naredbe.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Još uvijek nema validacije?Puno
provokatora navalilo na Portal?

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Ta presuda dopire i dalje od Wisconsina, a također i dalje od pandemije Coronavirusa, jer utvrđuje da Vrhovni sud Wisconsina nije prijateljski prema guverneru demokrata Tonyju Eversu.

Demokrati postavljaju medicinsku tiraniju i zatvaranje kao temelj za konačno uklanjanje izbora 2020., zatvaranjem birališta i internetskim glasanjem. Budući da američki sustav daje velike ovlasti guvernerima država u određivanju izbornih pravila te rukovanju i brojenjem glasačkih listića, uzrokujući partizansku kontrolu rezultata, prisutnost Eversa inače prijeti Trumpovim legitimnim šansama u Wisconsinu.

Demokrati podstiču glasovanje putem interneta putem aplikacija koje bi razvile iste tvrtke iz Silicijeve doline i Google-a koje su omogućile Peteu Buttigiegu i njegovoj aplikaciji SHADOW da “ukradu” primarnu Iowa od populističkog Bernieja Sandersa……. ima još

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

COVID
Cetrificate
Of
Vaccination
Identity
Digital

ili prijevodu ID2020

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije

Uloga MMF-a (Međunarodni monetarni fond) i Svjetske banke (eng. World Bank) sa sjedištem u Washingtonu u stvaranju makroekonomske neravnoteže na na planeti Zemlji ….MMF je ovlašten nadgledati međunarodni monetarni i financijski sustav i nadzirati ekonomske i financijske politike svojih zemalja članica( citaj nadzor i reketiranje ,slicne metode poznate su kao mafijaske metode iznude )..
Nisu sve države članice MMF-a suverene države, i stoga nisu sve “članice” MMF-a članice Ujedinjenih naroda…
A cilj i svrha Svjetske Banke … Trenutačni navedeni cilj Svjetske banke je smanjenje siromaštva…Citat….Svjetska banka kritizirana je zbog sporog reagiranja njezinog fonda za Financiranje nužde za pandemiju (PEF), fonda koji je stvoren radi pružanja novca za upravljanje epidemijama pandemije. Uvjeti PEF-a, koji se financiraju obveznicama koje se prodaju privatnim ulagačima, sprječavaju puštanje bilo kakvog novca iz fonda do 12 tjedana nakon što je prvobitno otkriveno izbijanje (23. ožujka). Nova epidemija koronavirusa ispunila je sve ostale zahtjeve za financiranjem koje treba objaviti u siječnju 2020.
Kritičari tvrde da su uvjeti PEF-a prestrogi, a kašnjenje od 12 tjedana znači da će financiranje biti mnogo manje učinkovito nego ako je pušteno da pomogne vladama u početku obuzdavanju epidemije. Oni tvrde da
fond prioritetno postavlja interesima privatnih vlasnika obveznica nad javnim zdravstvom….P.S Uloga ovih organizacija u borbi protiv nevolja koje trenutacno pritiscu svjetsku politicku scenu i svjetske nacije i narode jos nije razjasnjena , prost narod bi rekao ,,Al ga ovi muljaju ”…

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Perun

“… kašnjenje od 12 tjedana znači da će financiranje biti mnogo manje učinkovito nego ako je pušteno da pomogne vladama u početku obuzdavanju epidemije…”

Perun,
Ova je dobra 😉
Pa ovi su takodjer – sami sebi dodijelili komad od onih 8 milijardi eura– sa one budalaste EU-drazbe sa Ursulom 🙂
Mafija nevidjena!
Napisao sam poduzi komet ovdje, ali ga jos nisu pustili.
Tu su i linkovi.

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Te organizacije koje su pod kontrolom ove nazovimo ,,kriminalne klike” promoviraju ,,krizni” ekonomski model …Od nastanka i pojave takozvanih ,,medjunarodnih” organizacija i slicnih organizacija u vlasnistvu privatnih osoba cilj i fokus djelovanja nije se promijenio , a to je sticanje profita ili dobijanje prednosti u sticanju profita….P.S Ove nazovi ,,organizacije ” su paraziti koji namecu ideologiju ,,demokratizma ” koja u definiciji zvuci kao porobljavanje i pljacka resursa za zivot ….

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije

Logicno,
Bravo!
Odlicna analiza.

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Američka šljiva nikada ne pada.

opasni kovid-19 lijekovi
Gost
opasni kovid-19 lijekovi
6 mjeseci prije

bild.de/bild-plus/ratgeber/gesundheit/gesundheit/corona-vorsorge-wie-gefaehrlich-ist-trumps-malaria-mittel-70744364

alex
Gost
alex
6 mjeseci prije

Tvornice lijekova, bolnice, liječnici…postali su svjetska krema zahvaljujući strahu od smrti. Koji je u modernom, makijavelistjčkom svijetu dostigao demonske razmjere. Medii još dodatno pumpaju sve skupa na “n”-tu, zahvaljujući senzacionalističkom pristupu svakom dreku.
E, sad, oni koji su pidložni, razni hipohondri, ovisnici, nedoyebani…ne pitaju za cijenu. Tko je malo manje razvaljen u glavu, traži alternativni pristup rješavanju problema, ili pak pomoć psihologa, psihoanalitičara, psiho-već.
Corona je lansirana upravo zato da zadovolji ljudsku potrebu za užasom i liječenjem…Jeremija, Alan Ford.

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije

“hrvatski azitromicin”
Izmislio ga Slobodan Djokic-Crnogorac 1981-e u JUGOSLOVENSKOM farmaceutskom institutu PLIVI osnovanom 1921-e u Zagrebu-KRALJEVINA SHS.
Bas je “hrvatski”

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Pera lozac, kakve sad to veze ima jel crnogorac hrvatski jugoslaven ili nije ?!

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Azitromicin (Sumamed®) antibiotik je koji je razvio tim hrvatskih farmaceutskih stručnjaka iz tvornice lijekova PLIVA.

Tim stručnjaka predvođen kemičarom doktorom Slobodanom Đokićem u sastavu Gorjana Radoboja-Lazarevski, Zrinka Tamburašev i Gabrijela Kobrehel je 1980. otkrio formulu kemijskog spoja azitromicina koji se pokazao izrazito efikasnim pri terapijskom liječenju bakterijskih infekcija. 1981. spoj je patentiran i praktički bačen u ladicu da bi Pfizerovi znavstvenici ponovno pronašli prelistavajući dokumentaciju patentiranih kemijskih spojeva. Već 1986. Pliva i Pfizer su potpisali ugovor koji je Pfizeru dao ekskluzivna prava za prodaju azitromicina na tržištima SAD-a i Zapadne Europe, dok je Pliva 1988. na tržište Centralne i Istočne Europe lansirala svoj azitromicin pod imenom Sumamed, razvojem tržišta na bazi istog spoja 1991. izdaje Pfizer Zithromax i Zentiva Azitrox.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Tako je,Narodni heroj Stjepan Filipović- r. 27.1916 Opuzen/ Antona i Ivke Filipović
u. 22.5.1942. Valljevo.Brat Stjepana Filipovića, Šimun, strijeljan je u Kragujevcu 20.10.1941
Drugi Stjepanov brat Nikola poginuo je u svibnju 1943 na Zelengori kao pripadnik
Prve proleterske.Očito da Filipovići nisu bili nacionalisti.
Njegov spomenik u Valjevu je oskvrnut više puta, dok je u rodnome Opuzenu
prošao još i gore,miniren je 1991 – pojma nemam u kakvo je statusu sada.
Evo,bar jedan primjer,gdje se Hrvati i Srbi dobro slažu.

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Ima, Hrvatska nije postojala kao drzava kada je azitromicin izumljen, i da je izumljen u Beogradu ili Sarajevu nebi bio ni srpski ni bosanski nego jugoslovenski.
Nemam nista protiv Hrvatske i Hrvata ali azitromicin nije hrvatski nego jugoslovenski izum, bez obzira koliko to moze nekome smetat.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

pera lozac, sjedi, nedovoljan, SR-Hrvatska, kasnije samo izbačen S i sve je isto osim zajednice, danas je u EU a onda je bila u YU. Država-Republika sa svim institucijama.

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Ma da a pre toga je bila drzava-republika u Austro-Ugarskoj.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

pera lozac, ne budali, Hrvatska u ovim granicama nastala je 1943. granice su krojili antifašisti u Jajcu, ako sam dobro zapamtio. u AutroUgarskoj Hrvatska kao takva nije postojala ali je vrlo mnogo dobila, bila izgrađena.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Gospodo, možda da ne palite hrvatsko-srpske vatre i lomače. Sad je to potpuno nebitno jer nam ne trebaju međusobni sukobi već zajednička borba protiv zajedničkog neprijatelja a to nije niti jedan narod na području bivše Jugoslavije već komunističko-obavještajna gamad sa naših prostora slizana sa globalističkom mafijom. Oni su nam zajednička meta.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  MatijaVZHR

MatijaVZHR, komunističko-obavještajna gamad, de, pojasni malo to, što je to, tko je to i gdje je to ?!

aiognerngunewrgnwurgfuwrfgwrf
Gost
aiognerngunewrgnwurgfuwrfgwrf
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Pero, pogledaj ovaj video koji mi ostavi da pogledam Piždro: “INTERVJU: Dejan Raković – Zlo u svetu je posledica opterećene kolektivne svesti! (21.1.2020)”, od tvog srbina je, nije neki drugi da bi ti zasmetalo.

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Subaru, gledao sam ovo. Kako sam čuo, ovaj čovjek sve svodi na molitvu. Da li je još nešto zanimljivo/novo kazao u tom intervjuu?

woefvguqerigewigtrweirgnweugtrwe
Gost
woefvguqerigewigtrweirgnweugtrwe
6 mjeseci prije
Reply to  Miha

Dao je dobar savjet onima koji su previše ostraščeni Miha i koji siju polarizaciju među ljudima. Polarizacijom po bilo kojoj osnovi tama i vlada nama. Pero je gore polarizirao na hrvate i srbe a treba se ostaviti toga jer to tama i želi da se stalno glođemo. Mogao bi i ja sad udariti kontru Peri al čemu to vodi, zemljak mu je objasnio kakovi treba biti, ako je mudar pogledat će video i usvojiti ono što nema u sebi.

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Gledao sam i skoro za svako pitanje, kako urediti nešto u životu, odgovor mu je bio “molitva”.
Spominjao je i jednu zanimljivu stvar, što sam već čuo; ono što neki vjernik vjeruje da će vidjeti kada ode na “onaj” svijet, to će i vidjeti: kršćani Isusa, Mariju itd., muslimani Muhameda itd, a (da li sam čitao u komentarima ili je on izrekao) oni koji vjeruju da će se susresti s svojom rodbinom na „onom“ svijetu, to će navodno i doživjeti.
Mislio sam ako si možda još nešto zanimljivo/novo čuo što je možda nekako promaklo u sat i pol, zato sam te upitao, inače tko će zapamtiti sve u 1.5 sata.

A evo ima još jednu zanimljivu temu, ovaj čovjek, možda uskoro pogledam:
Intervju: prof. Dr Dejan Raković, Život posle smrti i iskustvo posmrtne ravni
Ovakve priče sam već slušao, čak i iz prve ruke (i iz druge)! Bit će zanimljivo čuti, da li su približna iskustva.

Što se tiče polarizacije, moj Subaru, šta reći. Bitka se vodi po vertikali, s strane tzv. „moćnika“ iliti taminih poslanika koji drmaju; i tzv. običnih ljudi. Oni koji još vjeruju, da se bitke navodno „trebaju“ voditi horizontalno između podijeljenih ljudi, još spavaju. Pita se čovjek, da li su čuli za „divide et emperia“ ili „podijeli, zavadi i vladaj“. Nekada se i vodi po horizontali, ali sve u interesu vertikale i naravno sve namjerno izrežirano.

Ljude su podijelili, što na neki način prirodno (kao što su boja kože), što umjetno, kao što su politički i društveni pokreti, države (fikcije u glavi, neživi entiteti). Riba kada pliva po rijeci Muri ili Savi, ona nezna gdje je tzv. Republika Slovenija i Austrija, Hrvatska i Bosna. Zato što nije „pametna“ kao isprogramirani čovjek. Ali hajde ti to objasni, ljudima, 95%.

Nekada se pita čovjek, da li mi, kojima je to jasno, stvarno spadamo u „ovakav“ svijet ili smo za neki drugi planet, svijet, život, vrijeme.

idsghsyeigrbebfiuaqfbaqewufbdQEFWD
Gost
idsghsyeigrbebfiuaqfbaqewufbdQEFWD
6 mjeseci prije
Reply to  Miha

Intencija Rakića je “molitvom” izmijeniti kolektivnu svijest na pozitivnu vibraciju svih nas a ne bijesom i mržnjom održavati negativnu energiju u nedogled jer to ne vodi ničemu, samo povodima za nove sukobe koje tama upali ko upaljačem. Dobro si opisao ove koji još spavaju i zamišljaju da je bitak horizontalno a ne prema gore.

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Aha OK.

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Evo jedna priča o Babi Mari iz Bosne!

woefvguqerigewigtrweirgnweugtrwe
Gost
woefvguqerigewigtrweirgnweugtrwe
6 mjeseci prije
Reply to  Miha

Mara je zakon!!!!! Da smo bogdnom svi ko Mara!!! Hvala na ovom videu Miha. Podsjeća me na moju tetku jer su obje pune energije i u poznim godinama i slično pričaju. Pogledaj travničkog robinzona.

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Jako lijepa priča da. Drago mi je da te podsjetila na tvoju tetku. Svoje korijene i dobre navike čuvati!
Podsjeća me ovakvo ponašanje na Mišakovu priču o Vinči, gdje su navodno pronašli u jednom naselju 3500 kuća sve iste dimenzije! Iz čega se može zaključiti, kako su ljudi živjeli u skladu jedni s drugima te u zajednici, bez takmičenja, bez egoističnog individualizma. Da li je bilo u Vinči ili negdje u Africi, čuo sam još priču, kada jedan član ovakve zajednice pogriješi nešto, cijelo “pleme” dođe do njega, okruže ga (20 ljudi), okrenu mu leđa i odu od njega. Pametnome dovoljno. A danas, znaš i sam, podupire se zlo, ćuti se, kada grešnik nešto pogriješi.

Vidio sam travničkog robinzona 🙂

idsghsyeigrbebfiuaqfbaqewufbdQEFWD
Gost
idsghsyeigrbebfiuaqfbaqewufbdQEFWD
6 mjeseci prije
Reply to  Miha

Najviše me impresionira kad vidim mudre ljude iz neke zabiti svjetske kako grade nešto od čega svi imaju koristi. Sječam se jednog dolje tipa u Africi kako je od pustinje sa nekim njegovim navodnjavanjem i specijalnim sađenjem preporodio pustaru. Vratio život u pijesak čovjek koji nema ni osnovnu školu al ima inteligenciju rođenjem uz zdrav razum i osječaj za opće dobro. Pogledaj ovog koju energiju ima ko baka Mara, doduše ovaj je obrazovan ali nema veze ima zdrav razum i silnu energiju ko i ona: “50 years off-grid: architect-maker paradise amid NorCal redwoods

Miha
Gost
Miha
6 mjeseci prije

Iznimna priča ovo o oživljavanju i zdravom razumu. Kao što kažeš, “Najviše me impresionira kad vidim mudre ljude iz neke zabiti svjetske kako grade nešto od čega svi imaju koristi.” A tu bi dodao još i pravi odgoj odnosno postupanje jedne zajednice. Zadivljujuće! Evo još jedna priča, koju sam čuo od nekoga. Na tzv. zapadu, od malih nogu se odgaja ljude da takmiče između sebe, ego im se oštri do neba, između ostalog, to je uloga “sporta” od mudrih taminih poslanika. Djeca se već od malih nogu takmiče tko će biti prvi u nečemu (recimo penjanje drvetom). Dok u Africi, u nekom plemenu, onaj što je najbolji npr. u penjanju na drvo, uči ostale, kako postati bolji i spretniji u tome. Netko drugi, tko je bolji u nečemu drugome, isto uči ostale, kako postati spretniji u onoj vještini. Na taj način cijela zajednica raste. A u egoizmu…

Pogledao sam hitro ovaj video i izgleda interesantno ovako u prirodi.

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije

Plaše nas da više ništa neće biti kao prije, okej, može, na nama je da stvorimo nova pravila a ne na njima, umišljeno odabranima. Da bi svijet bio bolji prvo ćemo zabraniti patentiranje lijekova. Zadatak drugi, zabrana patentiranja biljaka-sjemenja i neprirodno genetsko mješanje.
Kada to postignemo ništa više neće biti kao prije, život će postati ljepši.

Koronaprofiteri
Gost
Koronaprofiteri
6 mjeseci prije

amazon.com/Deadly-Medicines-Organised-Crime-Healthcare/dp/1846198844

Napadnuti lekarski profiteri
Gost
Napadnuti lekarski profiteri
6 mjeseci prije

bild.de/bild-plus/regional/berlin/berlin-aktuell/prozess-beginn-in-berlin-weizsaecker-killer-will-vor-gericht-auspacken-70739930.bild.html

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije

Prije katastrofe sa korona virusom USA je imala problem (citaj skandal kojim su pokisali zataskati pojavu bolesti sa legionellom i legionarskom bolesti ) Detroitu ,Michigan may 2018. ..P.S simptomi bolesti su slicni kao kod korone ….

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Lijek iz moje drage Hrvatske je jeftin pa profiterima smeta.

Rakprofiter
Gost
Rakprofiter
6 mjeseci prije

bild.de/bild-plus/regional/stuttgart/stuttgart-aktuell/boeblingen-arzt-vor-gericht-matthias-k-betrog-todkranken-krebspatienten-70768746

POVEZANE VIJESTI

Izbornik