Koronavirus je porazio NATO: Njemačka se povukla iz vojnih vježbi “Defender Europe 20“

Abrams inzenjerija tenk vojska
33 komentara

Nakon Italije i Norveške, dana 13. ožujka 2020. zapovjedništvo njemačke vojske Bundeswehra objavilo je odluku o povlačenju iz antiruskih NATO vježbi „Defender Europe 20“. Zbog širenja koronavirusa njemačke trupe neće biti uključene u manevre.

Vježbe „Defender Europe 20“ su sa svojim posebnim vježbama započele još u veljači i trebale bi se nastaviti do lipnja. Trebale su biti najveća obuka za prebacivanje američkih trupa iz Sjedinjenih Država u Europu u posljednjih 25 godina.

Glavno mjesto za obuku su poligoni u Poljskoj i Njemačkoj. Oprema za američke oklopne brigade koje sudjeluju u vježbama istovara se u lukama Belgije, Nizozemske i Njemačke ili kreće iz skladišta u Belgiji i Njemačkoj.

Nadalje, ta se oprema i oružje transportiraju kroz Njemačku konvojima do mjesta za obuku na poligonima u Njemačkoj i Poljskoj. Logistiku tih pošiljki j u logističkom dijelu manevara osiguravalo 1500 njemačkih vojnika. Planirano je oko 100 željezničkih transporta do mjesta za obuku i do 50 dana tranzita konvoja na cestama. Ovaj je zadatak do danas djelomično završen.

Odlazak Bundeswehra iz vježbi  „Defender Europe 20“ znači zaustavljanje cijele linije isporuke vojne opreme i oružja za vježbe. Prema novinskoj agenciji AFP, daljnji dolazak američkih vojnika na vježbe iz SAD-a preko njemačkih zračnih luka je zaustavljen. To znači stvarnu redukciju manevara.

Od 20. veljače su Nijemci uspjeli djelomično isporučiti tenkove, borbena vozila pješadije i drugu opremu jednoj američkoj oklopnoj brigadi na vježbalište u Poljskoj na poligonu Dravsko Pomorsko. Vojno osoblje 2. oklopne brigade 3. pješačke divizije stiglo je iz Sjedinjenih Država na poligone u Poljsku preko njemačkih zračnih luka.

No 12. ožujka Pentagon najavljuje smanjenje programa obuke. Očekuje se da će Pentagon službeno potvrditi zaustavljanje manevara „Defender Europe 20“.

Naime, odluka zapovjedništva Bundeswehra blokira ključnu logistiku vježbi. Već su zaprimljena izvješća o obustavi istovara transportnih brodova s vojnom opremom u lukama Belgije i Nizozemske. 13. ožujka dva su transportna broda, „Resolve“ i „Benavidez“, ostala na moru ispred luke Vlissingen, ali nisu pozvana na istovar.

Podsjetimo da su ranije norveške vlasti odlučile otkazati NATO vježbe „Cold Response 20“, a talijansko ministarstvo obrane je poručilo da neće slati svoje vojnike kako je dogovoreno, zbog „izvanredne situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa u zemlji“.

Kako je uočeno 11. ožujka iz izvješća američkog zapovjedništva EUCOM, sve otkazivanja su odluke koje su donesene  zbog mjera opreza u vezi s izbijanjem epidemije koronavirusa COVID-19.

Italija i Norveška u vojnim manevrima neće biti s „tajnih 40 000 američkih komandosa“

Defender Europe 2020Defender-Europe 20NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neko ime
4 godine prije

Skupstina drustva “Nista nas ne smije iznenaditi”, otkazana zbog kiše…
Mijenjajmo naziv vjezbe u Defeated Europe 2020

nekoime
4 godine prije

Lijepo molimo Ruse da ne pokreću invaziju Europe u sezoni gripe.
NATO

Davor drugi
4 godine prije

Velika šteta za USA, nije to trebalo biti samo uvježbavanje NATO partnera, nego je to ujedno i sajam vojne opreme i naoružanja. Ovo uvježbavanje bi trebalo dati uvid u vojnu spremnost partnera, označavanje njihovih slabih točaka i naravno njihovo odklanjanje kao i popunjavanje vojnih resursa i ostvarenje sto većeg stupnja kompatibilnosti partnera na terenu, a to je moguće i ostvarivo jedino na način korištenja identične vojne opreme i naoružanja. Koliki je tu udio opreme i naoružanja Made in USA a koliko drugih, od prilike je poznato.

čitalac
4 godine prije

Još jedan dokaz tko je “najljući” neprijatelj: virusi.
Porazi i najveće vojske. Bez ispaljenog metka!
I onaj tko ga nauči kontrolirati taj je pobjednik.
I na tome se zdušno radi.
Amerikancu najduže i zato su ispred svih na tom segmentu.

Tupko Glupko
4 godine prije

Sa informacijama koje imamo, stvarno je teško odgonetnuti što se stvarno događa. Ovo je samo razmišljanje naglas: a) ono što je shumadinac rekao – ubačen blagi virus koji ubija stare i bolesne (rasterećenje zdravstvenog i mirovinskog sustava, smanjenje svjetske populacije), davanje cjepiva za sve kada se isti raširi (uključujući nanočip), ubacivanje jače verzije virusa koje će štititi one koji su već cijepljeni, smrtnost onih koji nisu cijepljeni ogromna kada ubace noviju smrtonosniju verziju virusa b) Kinezi/Rusi namjerno ubacili virus znajući da je NATO vježba “Defender Europe 20” na ruskoj granici samo izgovor za početak III. svjetskog rata c) Ameri ruše svjetsko gospodarstvo zbog resetiranja monetarnog sustava jer su u dugu koji ne mogu vratiti – imaju dovoljno nafte i poljoprivrednih površina da proizvode hranu za svoje potrebe, naravno da onda slijedi i raspad NATO-a jer će Ameri imati drugih briga (Trumpov “America First” što trubi od prvog dana svog mandata)… Čitaj više »

Faust
4 godine prije

Bolesno ste opsjednuti zapadom.

Korona fake news?
4 godine prije

Očekivao sam to. Raspadaju se jer sve skupa je dio velike zavjere koja se trenutno dešava u svijetu. Njemci su namirisali prevaru. Božinović upravo šalje kamione sa policijskom pratnjom prema istoku. Nadam se da u kamionima nisu nuklearne glave ili biološko oružje. Situacija je više nego ozbiljna.

Mozart
4 godine prije

Ovi uhljebi iz Natoa su totalni retardi. Nekada sam ih podrzavao a sada me sram. Jens S idi sada ti i trci po blatu,skini odijelo i lijepu placu. Koliko sranja na ovoj planeti bolestina,gladi,jada a ovi vuku batine preko blata i mocvara. Totalno ludilo, Putine spasi svijet od bolesnika. Kime spasi nas normalne male ljude od ludila. Svi smo poludjeli. Mozda treba 3. svjetski rat sotona je u mocnicima. Pretuzno i zalosno sta ljudi rade 2020 godine. Kada su jucer iz pecine izasli, kameno doba u glavama.

Alex
4 godine prije

Nisu se u stanju ni virusu suprostavit,a hoće pobjedit Ruse.Neka radije snimaju Holivudske filmove ,tu uvijek pobjeđuju…A Kad vam Rusi počnu snimat film….Kineze da ni ne spominjemo…bit će vam zadnji!!!

Max
4 godine prije

Pa to je bilo i za očekivati, ne mogu odabrani zatvarati granice zbog korona virusa a iskrcavati se gdje god žele.A drugima govorti da ne izlaze iz kuće jer je to opasno.

nije bitno tko
4 godine prije

Amerikancima se planska rusofobija vrača kao bumerang u obliku amerofobije. Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada…….

Cvicoka
4 godine prije

Treba ih potjerat kući gamad zločesta

dulebg
4 godine prije

Godine 1692. austrijska vojska prodrla je u turske krajeve od Save i Dunava sve do Skoplja. Tada se pojavila kuga – da li su je Turci ubacili, ili sama od sebe?! Uglavnom kampanja je propala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI