fbpx

Italija i Norveška u vojnim manevrima neće biti s „tajnih 40 000 američkih komandosa“

Američki komandosi

Najveće vojne vježbe Pentagona i NATO pakta u posljednjih 25 godina, kojima su se pridružili i „partneri“ poput Gruzije, a koje su ovih dana bile razlog za lavinu „nevjerojatnih otkrića“, poput 40 000 američkih komandosa koji su se preko noći iskrcali na tlo Europe, minirao je „običan virus“.

Prije nego prijeđemo na stvar, podsjetimo da na ovom portalu o ovim vježbama pišemo još od listopada 2019., a u posljednjem članku smo objavili koje su ve američke snage trebale sudjelovati u vježbama brzog prebacivanja snaga iz Njemačke u Istočnu Europu i Gruziju, te da je u sklopu predviđenih 37 000 vojnika trebalo biti 20 000 vojnika koji bi došli iz baza u Sjedinjenim Državama, a pridružilo bi im se 9000 američkih vojnika iz baza u Njemačkoj i ostatku Europe. U proteklih pet mjeseci smo objavili nekoliko članaka i analiza na tu temu, a posljednja iznosi mišljenja nekih ruskih vojnih stručnjaka koji u planu vježbi vide isključivo obrambene strategije, što sugerira da je NATO u „strateškoj defenzivi“. Bilo je i informacija da alarmizam dolazi iz ruske kuhinje, ali su upravo Rusi umanjili značaj vježbi, iako su rekli da ih smatraju za provokaciju, ali ove NATO vježbe po opsegu nisu ni približne onima koje se na godišnjoj razini provode u Ruskoj Federaciji, kada se na iznenadnu provjeru borbene gotovosti digne po oko 120 do 150 000 vojnika. Crni scenariji o mogućem „napadu na Rusiju“, kao na primjer onaj kojeg je naveo američki portal Counter Punch, dolaze uglavnom iz zapadnih medija. U Rusiji, kao što smo naveli, pozorno prate što se događa na njihovim granicama, ali tvrde da opasnost postoji samo u slučaju „incidenata ili mogućeg faktor ljudske pogreške, na što će Rusija morati odgovoriti, jer zbog blizine održavanja manevara nema vremena crvenom linijom kontaktirati Pentagon i NATO“. No ni ovo nisu službene izjave Kremlja i ministarstva obrane, već medijski napisi, tako da ih treba uzeti s rezervom.

U svakom slučaju,netko je došao na ideju da podigne čitanost s informacijom kako su se tijekom noći, skrivajući se iza panike zbog koronavirusa, 40 000 američkih komandosa iskrcali u Europu, i teškom ratnom tehnikom se kreću prema istoku Starog kontinenta. Ako ste pratili vijesti na ovu temu, poznato vam je da već mjesec dana vojna oprema dolazi u luke u Rotterdamu i Hamburgu, a američki strateški bombarderi su već neko vrijeme u bazama u Velikoj Britaniji. Logično, pješadija dolazi posljednja, ali ne 40 000 vojnika i kriomice, već javno i s prethodnom najavom kako bi se osigurao pristup lukama i prebacivanje do baza u Njemačkoj, kasnije prema istoku.

To da manevri imaju izrazito antiruski karakter ne skrivaju ni anerički zapovjednici, koji otvoreno izjavljuju da se vježbe provode kako bi se savez suprotstavio „ruskoj prijetnji“. Ali ovako oštru retoriku slušamo još od prvih dana krize u Ukrajini i to također nije ništa novo.

Sad kad smo razbili misterij s „američkim komandosima“, spomenimo da je epidemija koronavirusa u Europi poremetila sve planove Europskog zapovjedništva američke vojske (EUCOM) i NATO pakta.

Italija odustaje od manevara

Na službenim stranicama talijanske vojske je 13. ožujka potvrđeno da je zabilježena prva žrtva epidemije Covid-19 među talijanskim oružanim snagama i Italija otkazuje svoje sudjelovanje u manevrima.

Zbog prve smrti talijanskog časnika zabilježene zbog Covida-19 oružane snage moraju pregledati svoje programe i stoga Italija neće sudjelovati u vježbi „Defender Europe 20“ u kojoj će od 27. travnja do 22. svibnja sudjelovati desetine tisuća vojnika. Osoba koje je umrla je bila 50-godišnji potpukovnik na službi u glavnom tajništvu ministarstva obrane Italije.

„Ministar obrane Lorenzo Guerini odlučio je da naši vojnici neće biti dio vježbe, jer muškarci i žene talijanske vojske na terenu se u ovom osjetljivom trenutku nemilosrdno suočavaju sa zdravstvenom krizom i osiguravaju provedbu važnih odluka vlade”, prenosi portal Forze Armate.

Odluka je donesena zajedno s Glavnim stožerom, na čelu s generalom Enzom Vecciarellijem, koji je tu vijest priopćio na summitu NATO pakta.

“Podržavajući stratešku vrijednost vježbe, smatrao sam da je prikladno da se doprinos oružanih snaga u ovoj situaciji održi što je moguće više”, objasnio je talijanski ministar obrane Lorenzo Guerini u bilješci.

Naglasio je da je bilo predviđeno reći da bi u manevrima sudjelovale dvije postrojbe vojske, elitna postrojba brigade „Folgore“ u Latviji i postrojbe brigade „Garibaldi“ u Njemačkoj. Paradni vojnici „Folgore“ izveli bi vježbu zajedno s američkim padobrancima iz 173. brigade stacionirane u Venetu.

Norveška otkazala važne vježbe

12. ožujka Euroactiv javlja kako neke zemlje velike vojne vježbe u Europi otkazuju zbog zabrinutosti od koronavirusa i kao “mjere predostrožnosti, dok Washington razmatra smanjenje sudjelovanja američkih vojnika u drugoj vježbi.

U srijedu je Norveška, u koordinaciji s civilnim zdravstvenim vlastima, otkazala vježbe NATO pakta u ožujku nazvane “Cold Response” zbog epidemije koronavirusa. Više od 15 000 vojnika iz devet zemalja vratilo se na svoje matične baze.

“Cold Response” je bila najveća zakazana NATO vježba ove godine u Norveškoj, a glavne aktivnosti vježbe odvijaju se unutar Arktičkog kruga, od Narvika do Porsangermoena.

“Nakon pažljivog razmatranja i razgovora sa saveznicima i partnerima, norveške vlasti donijele su odluku o ukidanju ostatka vježbe “Cold Response 20“, stoji u izjavi u srijedu poslanom u Europskom zapovjedništvu Pentagona (EUCOM).

“Odluka je mjera predostrožnosti kao odgovor na izbijanje Covida-19 i za zaštitu zdravlja i sigurnosti svih sudionika i lokalnog stanovništva”, dodaje se u priopćenju.

U srijedu je u Norveškoj bilo 277 potvrđenih slučajeva zaraze virusom Covid-19. Finska je još u subotu, 7. ožujka, najavila da neće poslati 400 vojnika na sudjelovanje u norveške vježbe.

“Virus je izvan kontrole i to je nova situacija. Stoga smo odlučili započeti kontrolirano otkazivanje vježbe“, rekao je potpukovnik Rune Jakobsen, zapovjednik norveškog Glavnog stožera.

“Radije bismo sačuvali borbene sposobnosti naše vojske kako bismo mogli podržati društvo u nadolazećem nemirnom razdoblju”, rekao je Jakobsen, dodavši da vojno osoblje ne bi trebalo pridonijeti daljnjem širenju virusa.

Norveško ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da je njihov ministar Frank Bakke-Jensen otkazao sve sastanke i putovanja u bliskoj budućnosti, jer je možda bio izložen koronavirusu.

„Defender Europe 20“

Prošli tjedan je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg rekao je da vojni savez ipak planira nastaviti s ovogodišnjim velikim vježbama.

Posljednje najave stižu dok se Europa priprema za ono što su sigurnosni dužnosnici nazvali “najopsežnijim prebacivanjem američkih vojnika u Europu u posljednjih 25 godina”.

Vježba se trebala održati u svibnju i lipnju, uz sudjelovanje svih 29 saveznika NATO pakta i partnerskih zemalja  Gruzije i Finske.

Pentagon je trebao poslati više od 20 000 vojnika u Europu na vježbe, ali još nisu stigle sve jedinice i nije jasno koja će se ograničenja uvesti tijekom vježbi, ako ih bude, obzirom na smanjeni broj sudionika, rekli su sigurnosni dužnosnici NATO pakta i njihovih partnera.

Pentagon smanjuje sudjelovanje

Pentagon je priopćio u srijedu da smanjuje sudjelovanje u planiranim najvećim zajedničkim ratnim vježbama SAD-Europa u posljednjih 25 godina zbog prijetnje prijenosa koronavirusa.

„Nakon pažljivog pregleda tekućih aktivnosti vježbi „Defender Europa 20“ i u svjetlu trenutne epidemije koronavirusa, izmijenit ćemo vježbu smanjujući broj američkih sudionika“, stoji u izjavi američkog Europskog zapovjedništva (EUCOM) i sada ne da nemamo „40 000 komandosa“, već ih neće biti ni 20 000.

„Iako će elementi vježbi s najvišim prioritetom u svibnju i lipnju odraditi, najvažnija briga je zdravstvena zaštita naših snaga i saveznika i partnera”, dodaje se u priopćenju.

Američka vojska se također zalaže za otkazivanje nekih aktivnosti u Njemačkoj, gdje bi se mogla uvesti karantena nekih dijelova zemlje ili ograničiti kretanje preko kontinenta, izjavio je šef američkog Europskog zapovjedništva Tod Wolters na saslušanju pred američkim Senatom 25. veljače.

Govorio je o mjerama opreza koje je Europsko zapovjedništvo poduzelo kako bi „zaštitilo američke i savezničke trupe i njihove obitelji od epidemije“.

Njemačka je dom najvećeg američkog vojnog kontingenta u Europi s više od 33 000 vojnika smještenih u Europskom zapovjedništvu (EUCOM) i Afričkoj komandi (AFRICOM) sa sjedištem u Stuttgartu u Njemačkoj.

Na pitanje novinara prošli tjedan jesu li razrađeni planovi za slučaj izvanrednih stanja u slučaju da se vježbe budu provodile, a epidemija proširi, Andrew Roling, zamjenik zapovjednika američke vojske u Europi rekao je da je vježba uključivala i „snažnu medicinsku potporu”, koordiniranu sa svim pojedinim državama koje sudjeluju i planeri su spremili medicinsko osoblje i podršku.

Podsjetimo, vojna vježba „Defender Europe 20“, najmasovnija u posljednjih 25 godina, za koju je iz Sjedinjenih Država poslano 20 000 vojnika ima za cilj testiranje logističkih i vojnih sposobnosti mobilnosti u sjevernoj Europi, a posebno Latviji, Poljskoj i Njemačkoj.

U nas je problem što su s besmislenim člancima, koji se sa senzacionalističkim naslovima objavljuju samo zbog podizanja čitanosti, neki dali za pravo cenzorskoj agenciji Faktograf u Hrvatskoj, po čijim se uputama od 2020. blokiraju ili ograničavaju Facebook i drugi računi na društvenim mrežama. Člancima o „tajno pristiglim američkim komandosima“ se daje kredibilitet agenciji koju plaćaju Europska komisija i dio je Međunarodne mreža za provjeru činjenica Poynterovog instituta iz Sjedinjenih Država. Tako se autor ovih redaka našao u potpunoj blokadi na društvenim mrežama 40 dana, samo zbog objave dva ili tri članka o generalu Qassemu Sulejmaniju u kojima stoji da iranski general nije bio terorist i da je njegova likvidacija bio čin američkog državnog terorizma. Tako oni koji objavljuju gluposti o „40 000 američkih komandosa“ daju kredibilitet agenciji koja služi za cenzuru i uklanjanje „nepoćudnih vijesti“ iz informacijskog prostora.

Ali eto, „40 000 američkih komandosa“, koji su se, tiho i pod okriljem guste magle koronavirusa, iskrcali u Europi i s teškom vojnom tehnikom se neprimjetno kreću prema istočnom krilu NATO pakta, ostadoše bez dočeka prijatelja iz Italije i Norveške. Naglasimo i da smo tek u polovici ožujka, a početak vježbi je zakazan za 27. travnja, kada bi mogao biti vrhunac epidemije i ovakvih odustajanja će sigurno biti još, a ako se dogodi da otkazivanja počnu stizati iz zemalja Istočne Europe, onda bi se manevri moglo otkazati ili odgoditi, a „američki komandosi“ će se vratiti u svoje matične baze u Sjedinjenim Državama, a da nisu ni vidjeli Rusiju. Izdaleka, naravno.

Povezano članci:

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
23 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Moreno
Member
Moreno
7 mjeseci prije

NATO, osim šta je zločinačka organizacija koja ubije po svitu, je i parazit koji siše krv svim državama i narodima Europe koje bi navodno triba branit i nikad se nezna kad će cjevi okrenit prema onima koje se reketari da bi ga financirali. Svi podaci sa kojima se raspolaže su u pravilu tajni. Može se objavljivat ovo ili ono, ali ništa ne mora bit istina i tu se pojavljuje globalno ministarstvo istine koje nam govori šta je istina, a istinu niko i nemože znat.
Osim toga NATO vježba koja se odrađuje svake godine je i financijski i tehnološki sajam oružja i tehnike američke vojne industrije i njenih subcontractora po nacionalnim državama.
Dok god države plaćaju NATO i drže vojnike stranih zemalja na svojemu teritoriju i dok god većina građana, a i samih vlada, koristi razne internetske platforme za komunikaciju ništa se neće prominit jer je to jednostavno na ti način nemoguće.
Za NATO nema preobrazbe ili reforme, ili bit poslušan ili izbacit NATO. Društveni inženjering je odradija svoje i velika većina građana je ”uvjerena” kako je to nemoguće, u šta ih na dnevnoj bazi uvjeravaju političari koji su najobičniji izdajnici i plaćenici.
Većini je nejasno kako sa na primjer jednim facebookom ne upravlja nikakvi Zuckerberg nego oni koji imaju pod centralne banke, CIA-u, MIC (Military Industrial Complex). SNB (Swiss National Bank) ima više dionica faceebooka nego i sami Zuckerberg koji je samo basnoslovno dobro plaćeni klaun. To da je siromašni student Zuckerberg bez potpore vrha globalne piramide moći radeći u garaži zaspa pa se probudija u ”Američkome snu” mogu virovat samo imbecili. Da je to većini jasno facebook uopće nebi koristili.
Ako podanici zapadnoga carstva nisu i stanju odje#at centralne banke, NATO, facebook . . . onda su samo poslušni robovi koji moraju radit sve više, a imat sve manje, relativno dobro može bit samo političarima odnosno onima koji se nalaze u samim vrhovima kontrolnog sistema, kojega su dijelovi, vlade sa svim svojim resorima, banke, mediji, religije.

Vozd je stigo janice
Gost
Vozd je stigo janice
7 mjeseci prije

Nato i zapad su zlo al svi idu u zlo. Zasto? Mozel mi taj fenomen neko objasniti?

Moreno
Member
Moreno
7 mjeseci prije

Vozd je stigo janice Najprij nebi reka kako je većina uopće svijesna toga zla, a naročito tehnologije pomoću koje se to zlo implementira odnosno većina nije svijesna društvenoga inženjeringa. Evo danas je 95% informacija vezano na koronu pa i ovi članak i percepcije su masama distorzirane. Ka ono svi sve znaju, znaju kako nas lažu i svi su pametni, ali iz konformizma niko ne izlazi. Za mali komod u ovome trenutku kojega se niko nebi odreka sad, ne želi niti pomislit koliko će sutra to morat platit. Od pojma žrtvovanje ili odricanje u ovome trenutku za trenutak posli nije ostalo apsolutno ništa. Ko god danas ima televiziju doma koja mu radi više od po ure dnevno tome definitivno ništa nije jasno šta se zapravo oko njega događa. Koliko ih je spremano ugasit televiziju nakon po ure toliko ih nešto razumi šta se oko njih događa.
Da ne prodajen puno pamet, prvi ja nisan savršen, ali ne koristin kartice, facebook, samo jedan put misečno iden u velike supermarkete di restriktivno kupujen, tv mi radi max uru vrimena i to bez tona, a ako nešto slučajno vidin pojačan . . . e a sad promisli koliko nas je spremno sutra ujutro ić na banku i dignit sa računa sve šta imamo, ko 100kn, ko stotine tisuća, koliko god ima i srušit sve.
Doslovno svi imamo mali miljun razloga za to ne napravit . . . ali šta više čekamo sve više šanse imamo da nan u jednome trenutku ne budu radile kartice, bankomat bez love, račun na banci nedostupan.

Odgovor na tvoje pitanje leži u fenomenu zašto nešto ne napravimo lako danas, a ne želimo niti pomislit kako će sutra bit teže.

A da bi bili takvi bili smo izloženi programiranju uma od rođenja, a za vidit kako to samo u jednome segmentu pop kulture za teenagere izgleda danas dovoljno je pogledat na Youtube video i lyrics Katy Perry – Chained to the Rythm sa svim slikovnim i glasovnim porukama i subliminalom.
Nema veze Katy Perry, nama je bila Madonna sa simbolikom križa, u međuvremenu se pojavljiva i val sa sotonističkom simbolikom, baphometom i križen naopako koja je danas skoro nestala. Sve se svodi na isto.
Memorija nam poprima obilježja pileće memorije. Ko još uopće knjige čita . . .

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije

Moreno, nisam ni priblizno siguran, i da svi citamo knjige bez razlike je li to Andric, Krleza ili dostojevski ili pak Zane Grey, Louis L`Amour ili bilo ko drugi da bi bilo drugacije. Ne zelim vidjeti krivicu ni u Madoni ni Katy Perry ili bilo kome drugom, imamo svoj mozak i neka razmisljamo svojom glavom, a geniji nemozemo svi nikada biti. Na kraju je samo vazno dali je covjek sam sretan i zadovoljan sa onim sto je postigao i kako zivi. Lp

slobodan
Gost
slobodan
7 mjeseci prije

vozd, daj bolan ne serki, matere ti!
i na siciliji je glavni stožer mafije, pa turisti svoj posao rade…

Ivex
Gost
Ivex
7 mjeseci prije

Moreno ne seri kada odes popiti Colu uzmes Durex ili pak isdr na Pornhubu pa sjednes za svoj PC ili uzmes telefon evo da ovdje serendas onda je to ok iako preko ovoga svega finaciras taj mrski Zapad.

Moreno
Member
Moreno
7 mjeseci prije

Ivex Je#a te opsjedenut si zapadom, toliko si zamantan da ne primjećuješ kako je većina stvari koje držimo u ruci kineska, ne samo u nas nego i u rukama Amerikanaca . . . zato ti vjerojatno nije ni jasno zašto se sve ovo u svitu događa . . .

Kritika nečistog uma
Gost
Kritika nečistog uma
7 mjeseci prije

halo ivex, zapad nije samo cola, durex, pornhub, bill gates, woorow wilson… na zapadu ima još svašta… npr. puno goethea, novalisa, schillera, noći u bijelom satenu itd., ne? zato ljudi tamo idu (hrle).

Ivex
Gost
Ivex
7 mjeseci prije

Ne znate bili pišali ili kakili kada ste tako napredno moralni onda se okanite blagodati Zapada koje uživate jer ništa od toga nije moguće bez iskorištavanja sirotinje na drugom kraju. Sada glumite nekakve super left anti Nwo mozgove. Pa čak odeš u jebeni shoping nemate pametnijega posla. Pa radinici ostaju do 9h. Lako je srati preko Interneta uživati i sve blagodati . Tipične ovce koje bleje i misle da su nešto postigle.

mnc
Gost
mnc
7 mjeseci prije

Cukenberg (secerno brdo na nemackom) je iz familije Rokfeler.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
7 mjeseci prije

Pa tko će ostat do 27 travnja? Niko, i dovoljno je da Njemačka proglasi stroge mjere ode sve u vražju mater, uglavnom gluposti. Čuj 40 000 komandosa, evo par komada ispod mog prozora čuče..

Moreno
Member
Moreno
7 mjeseci prije

Laki Topalović Njemačka može proglasit šta god oće, ali to se ne odnosi na NATO, nego samo na njemačke građane. NATO ne traži dozvole, odobrenja, dopuštenja nego samo obaviještava o svojoj fizičkoj prisutnosti bez ikakvih suvišnih detalja.
Američki general, niži u NATO hijerarhiji, u Lori prima ministra Ugrozu ka u sebe doma.
Ako baš oćeš po nekim otocima su se viđali vojnici u punoj ratnoj spremi, skoro čoviku ispod ponistre, nisu govorili hrvatski, među njima je bilo i crnaca, a da to sve, ne samo lokalni stanovnici, nego i hrvatska policija nije znala, barem ne dio lokalne policije na terenu. Nije bilo objavljeno kako je ikakva vojna vježba u tijeku.
NATO konvoj uz formalnu najavu u zadnji čas prođe od Hrvatske priko Crne Gore do Kosova i Srbije, a da nikome ne polaže račune i eventualno zatraži asistenciju lokalne policije da mu olakša prolazak.
Valjda bar iz filmova znaš kako izgleda okupacija.
Sad ova vježba ”Defender Europe 20” je tribala bit najveća u povijesti NATO, ali možda bude reducirana u broju vojnika, ali to ne minja išta na stvari i MS mediji će prinit ono šta im NATO kaže, a ko bude iznosija svoje viđenje i ono šta je vidija svojin očima bit će proglašen širiteljem fejkača.

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije

40000robota? Imperija uzvraća udarac? Koje s*anje od medija,bože me oprosti…

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
7 mjeseci prije

Sjecam se 90-ih kad se rasformirao,, Varsavski ugovor,, tj.SSSR vojni pakt tih mjeseci u Evropi masa medija je talambasala da evo samo sto nije…rasformiran i NATO pakt.Ali jes kyrko Satana je Evropljanima ,,pokazao,, da se ne raduju jerbo ce im pokazati da je NATO itekako ,,potreban,,….i krenulo je zlo rasturanja YU.

Snicla
Gost
Snicla
7 mjeseci prije

Mene više od ovih komandosa zabrinjava 40 dana blokade na drustvenim mrežama zbog izjave koja ne paše dežurnim cenzorima. Gašenje i potiskivanje drugačijeg mišljenja je veliki korak u pravcu totalitarizma. A kada se to postigne lako je progurati sva sranja. Pa i rat.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
7 mjeseci prije

Idite u tri majcine vi i ratne igrice a taj gad Jens S moze sam trcati po blatu sa svojim prijateljima. Daj smirite se vise, zemljani zele zivjeti svoj zivot bez retardiranih kretena koji za novac sexaju cijelu planetu.

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Ipak ništa od invazije, Ali budimo oprezni ne znamo što se zbiva. pa zar Norvešku vojsku vodi potpukovnik?!

Kritika čistog uma
Gost
Kritika čistog uma
7 mjeseci prije

Meni zaista nije jasno kako Švabe (većinu, procjenjujem) nije stid što su im Ameri ili Gringosi u Stuttgartu, vojna komanda im tu… i što im je država de facto jenkijevska vojna baza?! stvarno mi nije jasno u šta se premetnu narod koji izrodi Goethea, Schillera, Novalisa… izgleda, u narod VW, BMW-a, Audia…!?! šta reći onda za Balkance?!

Podravec
Gost
Podravec
7 mjeseci prije

Zapravo, je- država im je jenkijevska vojna baza, točno!

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
7 mjeseci prije

Vazalnije zemlje na planeti nema!!!
Cak i Afrikanci iz britanskih i francuskih kolonija su slobodniji od svaba. Da im ona vjestica 15 godina vlada – sve govori o njima.

indy
Gost
indy
7 mjeseci prije

Ma sače opet nas Hrvate,da držimo(crveni oktobar u Staljingradu,čak i ss odbijo ič),a jesmo glupsoni a povjest se ponavlja.Ta nisu nikad bili nikakvi saveznici,al jedan dio naših ko za nešta ide ko guske u maglu.

RENEW
Gost
RENEW
7 mjeseci prije

Nafta se manj porablja. Pa je manj denarnih enot za te ljudi.

Luka
Gost
Luka
7 mjeseci prije

Jedino što niste objasnili je to što su se Amerikanci iskrcali u Italiju i šetaju se okolo bez maski i nisu otkazali vežbe pa se nameće logično pitanje-da li to znači da su imuni na koronavirus a ako jesu-kako to?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
23
0
()
x