Kremlj objašnjava da su ruske „crvene linije“ povezane sa nacionalnim interesima

Vladimir Putin
31 komentar

„Crvene linije“ koje je ruski predsjednik Vladimir Putin pomenuo u obraćanju parlamentu nalaze se na granicama nacionalnih interesa Rusije, objasnio je u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je upozorio Zapad da ne prelazi „crvene linije“, ističući da će svaka provokacija naići na oštar odgovor.

“Crvenea linije su nacionalni interesi Rusije. Crvene linije Rusije su povezane sa njenim nacionalnim interesima, takođe su sigurno povezane sa bilateralnim odnosima sa drugim državama, uključujući Ukrajinu, i odnosima sa različitim međunarodnim savezima”, rekao je Peskov novinarima.

O diplomatskoj raspravi sa Pragom

Kremlj ima izuzetno negativan stav prema histeriji oko protjerivanja osoblja ruske ambasade iz Češke, rekao je Peskov u četvrtak.

“Naše diplomate tamo rade. Svakako imamo izuzetno negativan stav prema cijeloj ovoj histeriji. To je jedino što mogu da kažem. Dajmo diplomatima šansu da formulišu svoje stanovište”, rekao je portparol novinarima.

O neovlaštenim protestima u Rusiji

Moskva ne vidi razlog da na bilo koji način procijenjuje neovlaštene skupove 21. aprila širom Rusije, rekao je Peskov.

“Ne vidimo razlog da damo procjenu, ovo je prije tema za procjenu u agencijama za sprovođenje zakona i organima unutrašnjih poslova. Ne znam da li su skupovi bilo gdje legalno održani, veća je vjerovatnoća da su bili ilegalni, jer nisu odobreni. Što se tiče ostalog, ovo je posao organa unutrašnjih poslova. Naravno, predsjedničko obraćanje Federalnoj skupštini, ruskom parlamentu, bilo je juče najvažniji događaj“, rekao je Peskov novinarima.

O integraciji Rusija-Bjelorusija

Kremlj vjeruje da integracija Rusije i Bjelorusije nije povezana sa saradnjom dvije zemlje protiv spoljnih prijetnji, rekao je Peskov.

“Mislim da to nisu neke međusobno povezane stvari. Procesi integracije unutar savezničke države su jedno, spoljne prijetnje i neprekidni pokušaji miješanja u unutrašnje stvari naše dvije države su potpuno drugačija stvarnost”, rekao je portparol novinarima.

O Putinovoj reakciji na prijedlog Zelenskog za sastanak u Donbasu

Ruski predsjednik Vladimir Putin upoznat je sa idejom ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da se sastanu u Donbasu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ranije ove nedjelje, Zelenski je ponudio da se sastane sa ruskim liderom „bilo gdje u ukrajinskom Donbasu gdje je rat“.

“Da, predsjednik je obavješten. Ako predsjednik smatra da je potrebno, on će sam odgovoriti. Nemam sada šta da kažem”, rekao je Peskov novinarima.

O Putinovom konceptu okruženja bez sukoba

Koncept ruskog predsjednika Vladimira Putina o okruženju bez sukoba mogao bi da se razmatra na samitu nuklearnih sila, rekao je portparol Kremlja.

U svom godišnjem obraćanju ruskom parlamentu, Putin je rekao da Rusija poziva globalnu zajednicu da razgovara o strateškoj stabilnosti i stvori „okruženje bez sukoba“.

„Predsjednik je još jednom ukazao na važnost ove inicijative, na posebnu odgovornost nuklearnih sila i na važnost inicijative za održavanje samita. Ranije je rekao da je potencijalni samit stalnih država članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija mogao da ima za cilj bar formulisanje prijetnji sa kojima se suočavamo i ključnih pristupa koje bi trebalo da koristimo kada odgovaramo na izazove“, rekao je Peskov.

rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
irnfguwergtuweogrbwe
2 godine prije

Crvena crta je trebala biti na granicama varšavskog ugovora šta sad kao kukaš mamicu varansku kad si im dozvolio da ti dođu u avliju kremaljsku.

2 godine prije zadnji put uredio irnfguwergtuweogrbwe
hiber
2 godine prije

Valjda igraju Ruski rulet. Integracija sa Bjelorusijom je već rizik bez presedana. Bjelorusija je osnivač i član UN od početka, a sada bi je netko integrirao. To mora izazvati pobunu i završiti katastrofom. Smijurija sa Českom je više komedija zabune u koju su se nepotrebno uvalili. Očito nitko u Kremlju ne zna brojiti dalje od 100. Da znaju izbrojali bi da u ambasadama ima 6 puta više Rusa od Čeha. Pa ako su Česi protjetali 18 recipročan broj je 3. Sada im je cijeli operativni centar za srednju Europu došao u pitanje, jer Česi traže isti broj u obje ambasade, a to je 27. Što znači da će još 100 rusa morati otići, a vratiti će se 22 čeha.

Драгогост
2 godine prije

Svako povezivanje Nemačke industrije i Ruskih resursa se se seče u korenu. Takva celina bi bila centar sveta. Po cenu rata će to ameri sprečavati.

Legendarni Grk
2 godine prije

Odličan i duhovit komentar na temu Navalni u ruskom zatvoru: Antonio Tijardović: Krvi ti, šta je ovo? Prvo su ga Rusi osudili zbog malverzacije. Pa su ga ti isti otrovali na avionu. Onda su ga stavili u bolnicu. Ovi sa zapada traže da jin ga Rusi pošalju na ličenje. Rusi šalju. Kad se malo oporavija sida na avion i vraća se ovima šta su ga otrovali. Ko je ode lud a ko zbunjen? Vozi se trolejbuson i Rusi ga ponovo apse. Zapad viče stavite ga u hotel. Rusi niet. Ovaj otrovani iđe na “dijetu”. Ovi sa zapada govore umrit će. Rusi oče ga silovat kobasicama, ovi na zapadu kažu nije demokratski. Rusi pokreću na iljade vojske i tehnike uz granicu sa Ukrajinom jer ovaj na dijeti neće te nedemokratske kobasice. NATO zbog toga podiže gotovost, Ukrajinci se postrojili a Rusi prite. Ovaj otrovani traži prave doktore. Svi svakome tiraju diplomate… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Kratak i precizan u govoru.

Yui
2 godine prije

Provaj pisati Nestor Po zapadni novinama

Pingvin
2 godine prije

Sunce ti zarko- Putin povlaci crvene linije! Nisam znao da je Burt postao savjetnik Putinu! Moram priznati da sam Burta debelo podcjenio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI