Kremlj odgovara na sankcije EU-a za dijamante

dijamanti
20 komentara

Zabrana se može zaobići, kaže glasnogovornik Dmitrij Peskov

Rusija će zaobići ograničenja EU-a na izvoz dijamanata iz zemlje, rekao je novinarima u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov. Odgovarajući na pitanja u vezi s najnovijim paketom sankcija bloka protiv Moskve, Peskov je inzistirao da zabrana neće funkcionirati. “Sankcije u vezi dijamanata bilo je nešto predvidivo, pripremali smo se za to”, izjavio je dužnosnik. “Postoje načini kako se te sankcije mogu zaobići i to ćemo uskoro realizirati”.

U ponedjeljak je Europsko vijeće (EC) objavilo da je blok konačno odobrio zabranu izravnog ili neizravnog uvoza, kupnje ili prijenosa dijamanata iz Rusije, rekavši da će ona stupiti na snagu 01. siječnja. Embargo, koji se primjenjuje na ne industrijske prirodne i sintetičke dijamante, kao i dijamantni nakit, našao se u dvanaestom paketu ekonomskih sankcija EU protiv Moskve.

Zabrana dijamanata bit će učinjena u koordinaciji sa Skupinom sedam zemalja (G7), koja je najavila sličnu mjeru ranije ovog mjeseca. Najnoviji paket, koji je uglavnom usmjeren na borbu protiv zaobilaženja sankcija i zatvaranje rupa u zakonu, također cilja na imovinu EU-a, koja je u vlasništvu poduzeća ruskog vojnog i obrambenog sektora.

Komentirajući to, Peskov je istaknuo da zamrzavanje te imovine nije veliki problem, jer ona ne postoji. Glasnogovornik Kremlja dodao je da nova serija sankcija EU-a ukazuje na sve manje sposobnosti sankcioniranja Rusije od strane EU-a. Proširene kazne uključuju zabranu uvoza ukapljenog naftnog plina (LPG) s jednogodišnjim prijelaznim razdobljem, kao i popis metalnih proizvoda, uključujući sirovo željezo i spiegeleisen, bakrene i aluminijske žice, folije, cijevi i cijevi za ukupne vrijednosti 2,2 milijarde eura (2,40 milijardi dolara) godišnje.

Bruxelles je također dodao 140 dodatnih pojedinaca i subjekata koji podliježu zamrzavanju imovine, uključujući aktere u ruskom IT sektoru, kao i privatne vojne tvrtke, pa čak i preminule osobe.

PeskovrusijaSankcijezapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Glasnogovornik Kremlja Peskov direktno u lice u medije govori EU da će zaobići ograničenja EU-a na izvoz dijamanata iz zemlje.

Ovu jadnu glupu EU svatko ili ponizuje ili iskorištava.

Darko 7
4 mjeseci prije

Koja irelevantna tema. Pišite o nečemu što nas može potaknuti na promjenu srljanja u propast. Bili su prosvjedi seljaka u Hrvatskoj, ali ste slabo o tome pisali. Sada su bili izbori u Srbiji – niti riječi. Logično – dobar ste portal, ali jednostavno neke teme mrcvarite koje su nama iz bivše države dosta marginalne.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Ta kakovih sankcija za droge , oružje i dragocjenosti može biti uopće i gdje 🤔 ?! To samo podižu cijenu i profite švercerima od kojih su najveći , uvijek oni – državni 🤷 !

tihobl
4 mjeseci prije

Nekad se 90% dijamanata brusilo u Belgiji, a sad se 90% brusi u Indiji.

držnedaj
4 mjeseci prije

Ovi dijamanti, će tako i tako doći dilerima u antverpenu, londonu i ženeevi.. samo malo zaobilaznijim putem naravno i puno skuplji

gargamel
4 mjeseci prije

Hajde da povjerujem? u neke sankcije, ali ovo je baš vrh.Ne znam ali mislim, kamenje se ne može detektovati kao metal, tako da možeš prenijeti milione u auspuhu, mislim na guzno crevo.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Bloomberg: Ruske vlasti vode razgovore o uspostavi vojnih baza u LIBIJI Sporazum je dogovoren nakon sastanka Vladimira Putina i Khalife Haftara, istočnog vojnog zapovjednika Libije, u Moskvi krajem rujna 2023 💥Bivši posebni američki izaslanik za Libiju Jonathan Winer izjavio je Bloombergu kako američke vlasti “vrlo ozbiljno” shvaćaju prijetnju da će Rusija proširiti svoju nazočnost u Libiji💥”
———-

Navodno:
“Rusi su SJEVERNOJ KOREJI dali za 50+ milijuna komada municije jedan Topol-M sustav bez bojeve glave i planove, “know how”sustav podmorničke nuklearne rakete koje su S.Korejci već kopirali i danas uspješno ispalili iz podmornice! Kopija R-29RMU2 Layner rakete! “

Bruno
4 mjeseci prije

Ona Ursula radi za SAD, kao i onaj šuft što uništi hrvatsko školstvo, Primorac. Pa bogati Rus sa američkim pasošem već je otvorio svoju firmu u Angoli, samo što će dijamanti biti dva puta skuplji. I nije problem za one bogate zapadnjake, onimogu kupovati nakit, problem je industrija. Tako će i ono malo firmi napustiti EU

Max
4 mjeseci prije

Kome treba nastavit će.

Dobronamjerno
4 mjeseci prije

Citam Impressum logicnog….
Hihi.
Umjesto ideala ispala prostitucija

Darko
4 mjeseci prije

Ionako će EU glupani te dijamante dobiti drugom rutom po daleko većoj cijeni i biti će sretni 🙂 Nisu jeftini dijamanti za svinje..

nessy
4 mjeseci prije

Pitam se, da li su ikada u povijesti sankcije izazvale skoro nikakvu stetu sankcioniranom, a drugoj strani katastrofu. I idioti ne odustaju. Nevjerojatno. Ova situacija ce se proucavati u knjigama, i jedno od vaznih pitanja ce biti, ima li itko razum u svojoj praznoj glavi? Pogotovo u Njemackoj. Podsjeca me na vic ‘Fata varala Muju, i on joj za osvetu, otkine sebi kitu’. Ovi debilni svabe su poderali koljena na hlacama, klececi i puseci svojim okupatorima. Nevjerojatno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI