‘Krv’ i ‘novac’ – Medvedev ocrtava suštinu američke sigurnosti

Dmitrij Medvedev
22 komentara

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da je najnovije mišljenje američkog predsjednika Joea Bidena za Washington Post još jednom istaknulo suštinu sigurnosne doktrine Washingtona, a to je osiguranje interesa Amerike na račun drugih.

SAD se navodno čine sigurnijim ulivanjem novca u “svoju vojnu industriju” i pokretanjem “ratova na drugim kontinentima”, rekao je Medvedev u nedjelju u objavi na X (bivši Twitter), nazivajući to “suštinom američke sigurnosne doktrine”.

“Zato je naša posvećenost Ukrajini danas ulaganje u našu vlastitu sigurnost”, rekao je Biden u svom članku objavljenom u subotu. Medvedev, koji sada služi kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije, odgovorio je na ovo rekavši da SAD u suštini smatraju “novac” i “krv” zajedno kao “dobru investiciju”. “Kako vrlo američki. Bez komentara”, dodao je.

“Drugi, sigurno, nisu bitni”, rekao je bivši ruski lider, komentarišući članak u kojem je Biden još jednom potvrdio američku podršku Ukrajini i Izraelu. Američki lider je u tekstu također tvrdio da Rusiji i militantima Hamasa sa sjedištem u Gazi ne bi trebalo dozvoliti da postupe po svome.

“Iz velike tragedije i preokreta može doći do ogromnog napretka”, napisao je Biden. Tvrdio je da su SAD “osnovna nacija” sa “dužnošću liderstva”.

Na temu Ukrajine, američki predsjednik je također priznao da sukob “direktno uvlači Ameriku”. Washington je otvoreno podržavao Kijev otkako su počela oružana neprijateljstva s Moskvom u februaru 2022. SAD su zajedno sa svojim saveznicima u Evropi i drugdje pružile Ukrajini vojnu opremu vrijednu milijarde dolara.

Moskva je više puta tvrdila da bi slanje oružja Kijevu samo produžilo vojnu operaciju i produžilo ljudske patnje. Rusija je također više puta optuživala SAD i njihove saveznike da planiraju natjerati Kijev da se bori “do posljednjeg Ukrajinca”.

Obimne vojne zalihe Zapada, uključujući teški oklop, kao što su tenkovi i borbena vozila pješadije, do sada nisu pomogle Ukrajini da postigne značajan uspjeh u svojoj pažljivo praćenoj ljetnoj ofanzivi, koja nije uspjela donijeti bilo kakve značajne promjene na linijama fronta tokom nekoliko mjeseci od početka operacije početkom juna. Međutim, ukrajinske snage su tokom napada pretrpjele velike gubitke u ljudstvu i materijalu, uključujući opremu koju je isporučio Zapad.

Početkom novembra Pentagon je upozorio da potencijalno ima još samo milijardu dolara za vojnu pomoć Ukrajini i da će morati da racionalizuje pakete oružja u budućnosti.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Damir
5 mjeseci prije

“Na račun drugih”, naoko banalna teza, a zapravo crv koji temeljito i podmuklo izjeda odnose, zajednice i cijelo čovječanstvo.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Svi ti kategoriji ” Američki “, ” Finski “, ” Engleski” , “Francuzki” , ” Njemački ” i ” ini ” – odavno više NE STOJE !!! Niti u jednoj od tih zemalja više NEMA DRŽAVNIKA !!! Već samo – BEZLIČNIH LOBISTA za račun interesa MAFIJAŠKIH CARTELA , mrežno uvezanih kroz vidljivi WEF kao najveću TERRORISTIČKU grupaciju NA PLANETU !!! Oni JESU terroristi i prijetnja po nacionalnu bezbjednost svih država planeta dokle su njihovi VIDLJIVI akteri – ova , politička 💩 koja bi svako pojedinačno moralo bit procesuirano glede veleizdaje !!! Koliko su obični – bezlični LOBISTI —- ŽIVOTOM TVRDIM ⚠️ da sada stavite Plenkovića namjesto Premijera Srbije a Vučića u Hrvatsku —->>>> APSOLUTNO NIŠT SE PROMIJENILO NEBI NIT ZA DLAKU ⚠️⚠️⚠️ ! Jedino što bi malo smiješno izpočetka bilo slušati Plenkovića kako ” četuje ” a Vučića kako ” ujkuje ” ,😁 no brzo bi se pučanstvo i na… Čitaj više »

Janko
5 mjeseci prije

Američka politilka i društvo vuku korijene nasilja i nasilničkih metoda iz svojeg perioda „divljeg zapada”.Tko se sijeća njihovih filmova snimljenih na temu osvajanja tzv.divljeg zapada,.Sve nesoprazume rješavali su tako da de nogom otvaralo vrsta zapušenih krčmi i odmah pucalo po nepoćudnim ljudima.To je njihova povijest i zametak nasilja Tako se ponašaju i danas samo sofisticiranije prema zemljama i društvima koja ne slijede njihovu politiku.

Bruno
5 mjeseci prije

Amerikanci nisu nacija. Smeće i ubojice skupljeni s raznih strana svijeta. Indijanci su sa 72 milijuna svedenei na milijun. Humanije su se ponašali prema životinjama.

Bruno
5 mjeseci prije

Ah da . Lutkari su Švabe, koji u pozadini vuku konce. Najbrojnija nacionalna skupina u Americi.

eks
5 mjeseci prije

USA – NATO je imperija zla .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI