Kadeti s West Pointa uhvaćeni u najvećoj prijevari u posljednjih 45 godina

West Point kadeti
10 komentara

Više od 70 kadeta s američke vojne akademije West Point optuženo je za varanje na ispitu iz matematike, prkoseći tako slavnoj krilatici koju je nekoć ismijavao Mike Pompeo. Ovaj skandal najveći je u toj školi u posljednjih 45 godina.

Otprilike 58 kadeta priznalo je da su varali na ispitu koji se obavljao na daljinu, što je škola otkrila u ponedjeljak. Četvorica su dali otkaz umjesto suočavanja sa sankcijama. Ukupno 72 studenta prve godine i jedan druge godine optuženi su za varanje, nakon što su svi napravili istu pogrešku na ispitu koji se održavao u svibnju, iako su dva slučaja odbačena zbog nedostatka dokaza.

Oni koji nisu priznali varanje bit će podvrgnuti administrativnim saslušanjima, koje bi mogle rezultirati izbacivanjem iz škole, dok će se oni koji priznaju varanje biti na šestomjesečnom pokusnom roku.

Profesor prava Tim Bakken opisao je skandal kao pitanje nacionalne sigurnosti, napominjući da “kada vojska pokušava umanjiti učinke varanja na akademiji, mi umanjujemo učinke na vojsku u cjelini.” Doista, vojska u posljednje vrijeme rješava neka teška pitanja u vezi s odnosima s javnošću, kao na primjer pitanje istrage o događajima u vojnoj bazi Fort Hood, koji su uključivali korištenje oružja na nedopušten način i suspenzije vojnika. Neki od suspendiranih bili su u samom vrhu po uspješnosti.

Međutim, šef kabineta West Pointa, pukovnik Mark Weathers, naveo je da je varanje nastalo zbog činjenice da se ispit vodio na daljinu,ustrajući u tome da se takvo što ne bi dogodilo da su kadeti bili na kampusu.

Varanje tijekom ispita postao je najgori akademski skandal koji je pogodio West Pointjoš od 1976. godine, kada su 153 kadeta treće godine protjerani ili su dali ostavke nakon što su uhvaćeni u varanju na ispitu iz elektrotehnike. U novije vrijeme institut je trpio više skandala sa seksualnim napadima, ali bez varanja na ispitima.

Upisnici West Pointa barem bi teoretski trebali živjeti pod motom: “Kadeti neće lagati, varati, krasti ili tolerirati one koji to čine”, a škola je poznata po strogom pridržavanju vojne discipline.

Međutim, diplomac West Pointa i državni tajnik Mike Pompeo neslavno se izjasnio o tom geslu u obraćanju koje je održao prošle godine na sveučilištu Texas A&M.

“Bio sam direktor CIA-e. Lagali smo, varali, krali smo”, izgovorio je on tijekom slijeda pitanja i odgovora nakon govora, uspoređujući diplomatsko bavljenje  s ”teškim zemljama” sa ”što mislite o problemima s kojima sam se susreo kad sam bio kadet.”

Kako nitko ne bi posumnjao daPompeo odobrava takvo ponašanje, on se pohvalio CIA-om rekavši:  “Imali smo cijele tečajeve obuke! Podsjeća vas na slavu američkog eksperimenta.” Tko može okriviti studente West Pointa zbog toga što se ugledaju na jednog od najistaknutijih bivših studenata? Pompeo je, kao što njegovi publicisti neprestano izjavljuju i o tome pišu, diplomirao prvi u svojoj klasi na vojnoj akademiji.

PrevaraWest Point
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
3 godine prije

Logičnom i svim komentatorima želim sretan Božić uz ovaj (znakoviti) klip

https://www.youtube.com/watch?v=-Db7QYjDsXU&feature=emb_title

Qanon
3 godine prije

Naravno da su varali ,varaju i da ce varati.U ratu iljubavi sve je dozvoljeno.Samo zasto bas sada da se otkrije ovo sto se zna odavno.Mislim da je odgovor u POTUS-u tamo je dobio veliku podrsku kadeta koji su uzvikivali tokom njegove posjete USA,USA.
Jos jedan pokusaj da se omalovazi podrska USA vojske i njegovog vrha sadasnjem POTUS-u.

Mucke
3 godine prije

Prozirno ,pri citanju naslova bilo je jasno da se radi o odmazdi radi ovacija Trumpu na onoj utakmici navy vs army .

Weteran
3 godine prije

Malo se o tome piše:
Najveći problem moćnoj vojnoj mašineriji SAD je nedostatak ljudi!
Kvalitetnih ljudi!
Probleme sa hipesoničnim oružjem, Stelt avionima, liftom na nosaču, …..
To je relativno lako rešivo.
Nema ljudi !!

Nesto malo vaznije
3 godine prije

Pa kao varalice mogu direktno u Sarajevo gdje je to tamo sluzbenom Sarajevu tradicionalna profesija, varati i glumiti nakon toga cak zrtvu.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Moj stav o tome je sljedeći: “Tko se normalan upisuje na vojnu akademiju? To je škola za profesionalne ubojice!”
Uz to evo i onaj komentar Morgana Freemana iz jednog filma o sudskom procesu unutar “najčuvenije” holivudske vojske: “Nitko u uniformi ne razmišlja svojom glavom!”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI