fbpx

Ekologija – Obična prevara

Ekologija je prevara

Zaustavimo prepisivanje i implementaciju direktiva EU! Građani pojma nemaju, a nemaju ni gdje saznati što radi sluganska vlast!

Marija Selak  je u pravu: „…najveći smo majmuni u Europi!“ Što čekamo, pokrenimo se, izađimo iz Plenkovićeve EU u rasulu!

Dana 10. ožujka 2021. na 6. sjednici Hrvatskog sabora, njegovog 10. saziva, na dnevnom redu se našla izmjena i dopuna Zakona o biogorivima za prijevoz, službene oznake PZE 118.

Ovim zakonskim prijedlogom usklađuje se zakonodavstvo Republike Hrvatske sa zakonodavstvom Europske unije, te se u prilogu dostavlja i Izjava o njegovoj usklađenosti s pravnom stečevinom Europske unije.

A sad pogledajte što se to radi i to po hitnim postupcima, bez znanja građana a zastupnici ionako ništa ne mogu. Jedni, poslušnici, dižu ručice jer moraju primiti svoje plaćice, a drugi, iako svjesni mnogih manjkavosti i problema argumentima ne uspijevaju u ničemu, jer u Hrvatskom saboru ne stoluju istina, činjenice, logika, pamet, ne! Jedino što vam treba kad ste vladajuća većina je podići ruku kad „dirigent orkestra“, EU slugan,  podvikne: „glasajte“! Sigurna sam kako 99 % zastupnika, čak niti ovi iz vladajuće ekipe, pojma nemaju što se skriva ili nalazi u niže navedenim službenim dokumentima iz Bruxellesa. U konačnici, njih to niti ne zanima.  Ti jurišnici na fotelje brinu samo o svojim neopravdano visokim primanjima  i privilegijama kojima uskoro kanim posvetiti cijeli tekst s činjenicama.

Tako u tim izmjenama i dopunama u Članku 2. Zakona o biogorivima piše:

„Članak 2. mijenja se i glasi:(1) Ovim se Zakonom u hrvatsko zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2018/2001 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. prosinca 2018. o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora (Tekst značajan za EGP.) (SL L 328, 21. 12. 2018.)

(2) Ovim se Zakonom osigurava provedba Uredbe (EU) 2018/1999 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. prosinca 2018. o upravljanju energetskom unijom i djelovanjem u području klime, izmjeni uredaba (EZ) br. 663/2009 i (EZ) br. 715/2009 Europskog parlamenta i Vijeća, direktiva 94/22/EZ, 98/70/EZ, 2009/31/EZ, 2009/73/EZ, 2010/31/EU, 2012/27/EU i 2013/30/EU Europskog parlamenta i Vijeća, direktiva Vijeća 2009/119/EZ i (EU) 2015/652 te stavljanju izvan snage Uredbe (EU) br. 525/2013 Europskog parlamenta i Vijeća (SL L 328, 21.12.2018.) (u daljnjem tekstu: Uredba o upravljanju energetskom unijom) u dijelu koji se odnosi na korištenje biogoriva i energije iz obnovljivih izvora energije u prometu.“

U samoj raspravi bilo je vrlo argumentirano obrazloženih tema, ali, za koga? Tih nekoliko zastupnika koji znaju o čemu je sve riječ, koji naše primjere iz prakse kroz protekle godine vrlo kvalitetno obrazlažu,  te upozoravaju na posljedice a i sveprisutnu korupciju kroz državna tijela u realizaciji mnogih projekata (od postrojenja za proizvodnju bioenergije do poznate afere s vjetroelektranama, ali i najma kako državnog zemljišta tako i kupovine zemljišta za uzgoj poznatog biljnog agresivca na našim prostorima, brzorastućeg kineskog  drveta – paulovnije).

No, gdje ja u svemu tome vidim ključni problem?

Nitko niti ne pokušava doći do drugog, drugačijeg mišljenja, analiza, eventualnih posljedica prisutnih kod svih obnovljivih izvora. Nitko niti da se potrudi istražiti, a sve je dostupno, kakve posljedice ostaju na krajolik, ljude, biljni i životinjski svijet na prostorima vjetroelektrana, sunčevih panela,  električnih automobila, uzgoja paulovnije.

Zašto smo toliko manjkavi, nezaintersirani?  Zašto ignoriramo već znanstveno utvrđene štetnosti od svega nabrojenog? Zašto svjesno radimo štetu kako svojoj državi  tako i narodu?

Već smo pisali o tome:

 1. DIO:

Hoće li Joe Biden ostvariti svoj plan izrečen dan nakon izbora o povratku u Pariški klimatski sporazum?

 1. DIO:

Obnovljivi, zeleni izvori – golemi biznis!

 

No nije na odmet spomenuti par ključnih i vrlo utemeljenih činjenica.

Moram ponoviti kako su obnovljivi „zeleni izvori“ prije svega golemi biznis.

Na predstavljanju Nacionalne razvojne strategije  28. siječnja 2020. predsjednik Vlade  Republike Hrvatske izrekao je jednu veliku neistinu, u svom uobičajenom stilu:

„Razvoj energetskog sektora dio je rješenja za odgovorno upravljanje prirodnim resursima, po čemu je Hrvatska poznata.“

Ni meni a ni mnogima koji ovo godinama pratimo zaista nije jasno kako je to Hrvatska poznata po odgovornom upravljanju prirodnim resursima? Poznatiji smo po ilegalnoj sječi šuma , deforestaciji (uklanjanju šuma), odlagalištima otpada na vodozaštitnim područjima, kao i predviđenog  odlagališta nuklearnog otpada na Banovini (prema programu Vlade),  te  sustavnom uništavanju prirodnih resursa kako bi se pogodovalo isključivo određenim lobijima. Dobro prikrivane afere, iz svakog od ovih segmenata, govore same za sebe.  Institucije šute!

No, vratimo se tom velikom biznisu, ekologiji i forsiranoj organiziranoj panici oko nje.

Odlično ju je demontirao  u srpnju 2020. ekološki aktivist i pisac  te antropolog Michael Shellenberger podigavši veliku prašinu svojom novom knjigom  „Apokalipsa nikad“ („Apokalypse never“), koja je svojevrsna isprika zbog štetnog klimatskog alarmizma, kojem je, kako ističe, kao klimatski aktivist i sam pridonio kroz protekle godine.

“U ime svih zaštitara okoliša htio bih se službeno ispričati za klimatološke strahove koje smo stvorili u proteklih 30 godina”.

Shellenberger  je iznio 12 teza za koje se  znalo da će izazvati kontroverze. I jesu.

 1. Ljudi ne uzrokuju ‘šesto masovno izumiranje’
 2. Amazonske prašume nisu ‘pluća svijeta’
 3. Klimatske promjene ne pogoršavaju prirodne katastrofe
 4. Požari su se u cijelom svijetu od 2003. godine smanjili za 25 posto
 5. Količina zemlje koju koristimo za meso – što je najveća upotreba zemlje za potrebe čovječanstva – smanjila se za područje koje je gotovo veliko kao Aljaska
 6. Nagomilavanje zapaljivog drva i povećanje broja kuća u blizini šuma, a ne klimatske promjene, mogu objasniti zašto u Australiji i Kaliforniji ima sve više i sve opasnijih požara
 7. Emisije ugljikovog dioksida smanjuju se u većini bogatih zemalja, a u Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj smanjuju se još od sredine 1970-ih
 8. Nizozemska je postala bogata, a ne siromašna, prilagođavajući se životu ispod razine mora
 9. Proizvodimo 25 posto više hrane nego što nam treba, a viškovi hrane nastavit će se povećavati
 10. Gubitak staništa i izravno ubijanje divljih životinja veće su prijetnje vrstama od klimatskih promjena
 11. Drvo je kao gorivo za ljude i divlje životinje mnogo gore od fosilnih goriva
 12. Sprječavanje budućih pandemija zahtijeva više, a ne manje ‘industrijsku’ poljoprivredu.

https://www.theguardian.com/books/2020/aug/09/false-alarm-by-bjorn-lomborg-apocalypse-never-by-michael-shellenberger-review

https://www.sloboda.hr/isprika-vodeceg-ekologa-dizali-smo-pretjeranu-paniku-oko-klimatskih-promjena/

Michael Shellenberger  je tako iznio ključne činjenice koje se teško mogu opovrgnuti:

„Unatoč desetljećima pozornosti  medija, mnogi i dalje ne znaju osnovne činjenice. 

Emisija ugljika dosegla je vrhunac  i opada u većini razvijenih zemalja već više od deset godina. Smrtnost od ekstremnih vremenskih prilika, čak i u siromašnim zemljama, smanjila se za 80 posto tijekom posljednja četiri desetljeća. A rizik od zagrijavanja Zemlje na vrlo visoke temperature sve je manje vjerojatan zahvaljujući usporavanju rasta stanovništva i obilnom prirodnom plinu.“

Na našu žalost nitko ne upozorava na činjenicu da solarne elektrane i vjetroturbine predstavljaju prijetnju za brojne životinje, osobito rijetke ptice, te da istovremeno uzrokuju onečišćenje jer se u njihovoj proizvodnji koriste brojni toksični materijali poput olova, žive i kadmija, a teško ih je reciklirati.

Isto tako nitko ne upozorava na električne automobile, čije baterije zagađuju okolinu daleko više od automobila na fosilna goriva. Ima i razlog, oni su dio budućnosti i potpune kontrole koju nam spremaju. Razmislite kako!

Nije da se o tome nije pisalo. Pišu i naši MS mediji, čak i HINA, ali, tko čita?

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-moto/sokantni-rezultati-studije-elektricni-automobili-gori-su-za-okolis-od-dizel-vozila/

„Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila kazavši da oni pomažu klimi samo na papiru te da su zapravo gori za okoliš od dizel vozila.  Christoph Buchal, profesor fizike iz Koelna, sastavio je izvješće s kolegama Hans-Dieterom Karlom i Hans-Wernerom Sinnom za Ifo – Institut za ekonomska istraživanja. Čim se emisije CO2 iz proizvodnje baterija i neobnovljivih metoda korištenih da se proizvede električna energija u Njemačkoj uzmu u obzir, elektični automobil opterećuje klimu 11 do 28 posto više od dizel automobila, iznosi se u studiji. Mnogo energije koristi se za obnavljanje i procesiranje litija, kobalta i mangana koji se koristi za automobilske baterije. Baterija za Tesla Model 3 proizvodi 11 do 15 tona CO2, navodi se u studiji.

Sa životnim vijekom baterije od 10 godina i kapacitetom da se prijeđe 15.000 kilometara na godinu, to bi značilo 73 do 98 grama CO2 na kilometar.

Kada se u obzir uzme i emisija CO2 koja rezultira iz elektične mreže, u stvarnosti, Tesla emitira između 156 i 181 gram CO2 na kilometar što je znatno više od dizel mercedesa, prema studiji.

Proizvođači automobila planiraju prebaciti većinu svojih ponuda na električne automobile, no autori studije kažu da bi za klimu motori na pogon metanom bili bolji jer su njihove emisije CO2 trećinu niže od emisija dizel motora.“

Postavlja se ipak pitanje: zašto Nijemci ne žele električne automobile?  Tako još u ljeto 2017. njemački  ww.dw.com piše o tome:

https://www.dw.com/hr/za%C5%A1to-nijemci-ne-%C5%BEele-elektri%C4%8Dne-automobile/a-39523069

Ali i 2020.:

https://www.dw.com/hr/njema%C4%8Dka-autoindustrija-pod-sve-ve%C4%87im-pritiskom/a-54853391

Tko kupi električni automobil, dobije novac od države. To je pravilo uvedeno u Njemačkoj još 2016. Ali ono nije donijelo željeni rezultat? Zašto to funkcionira u Norveškoj ili Kini, a u Njemačkoj ne?

Savezna vlada je uvođenjem takozvanog bonusa za okoliš htjela potaknuti kupovanje električnih automobila. Tako je trebao biti ostvaren cilj da do 2020. na njemačkim cestama bude milijun električnih automobila. Ali, čini se da će to ostati pusta želja. Od 45 milijuna osobnih automobila u Njemačkoj u siječnju ove godine dvije trećine je vozilo na benzin, nešto manje od trećine na dizel. Samo 165.000 su hibridni automobili (na benzinski i električni pogon), a samo 34.000 čisti električni automobili.

Razlog je zacijelo to što, unatoč bonusu koji nudi država, ima niz argumenata protiv elektro-automobila. Prvo, E-auto je puno skuplji nego obični. Tu razliku državni poticaj samo malo smanjuje. Osim toga, mnoge plaši malena udaljenost koju može prijeći električni automobil.

I još uvijek je premalo punionica, iako su gotovo svi njemački proizvođači automobila najavili da će duž njemačkih autocesta izgraditi brze punionice.“

I pored svega ovoga ostalo je preko pola milijarde eura neiskorištenih sredstava.

Njemačka Savezna vlada stavila je na raspolaganje svojim građanima  600 milijuna eura za poticajna sredstva. Podneseno 11.652 zahtjeva do siječnja 2017. za elektro-automobile i 8.972 za hibridne.

Međutim, kad je prije više  godina uvedena premija za kupovinu novih automobila, uz uvjet da se stari otpremi u staro željezo, svakoga tjedna je u Njemačkoj podnošeno prosječno 40.000 zahtjeva.

Proizvođači na sve načine, preko privilegija, nastoje pridobiti što više kupaca električnih automobila, ipak, ne ide im. Tako recimo u prvih pet godina vlasnik električnog automobila ne plaća porez na motorna vozila. Osim toga, općine mogu odlučiti da električni automobili smiju voziti trakovima rezerviranima za gradske autobuse, da mogu besplatno parkirati.

Ekologija – Obična prevara 1

Broj registriranih novih elektro-automobila u Njemačkoj od 2003. na ovamo.

Ali zato Norveška ima najviše elektro-automobila po glavi stanovnika. Od oko 2,5 milijuna automobila u toj zemlji 110.000 ih je na električni pogon, što je više od 4 posto. U Njemačkoj je 0,07 posto E-automobila.

Zašto u Norveškoj uspijeva ono što u Njemačkoj ne uspijeva? U Norveškoj je jednostavno povoljnije voziti elektro-automobil. Obični automobili su u Norveškoj skuplji nego u Njemačkoj između 50 i 100 posto. Ali, na električne automobile se ne plaća PDV od 25 posto niti carina niti pristojba za ispušne plinove. Tako je primjerice VW-ov E-Golf u Norveškoj najjeftiniji od svih modela Golfa.

I to nije sve. Za električne automobile se ne plaća ni registracija koja u Norveškoj za obične automobile može biti više tisuća eura. Osim toga, u brojnim norveškim gradovima električni automobili mogu besplatno parkirati, koristiti trakove za autobuse, besplatno koristiti autoceste i trajekte. I porez na motorna vozila je niži nego za obične automobile. Brzo se povećava i broj punionica. I punjenje baterija je besplatno.

O Kini, kupcu ali i proizvođaču najvećeg broja električnih automobila i ne treba govoriti.

U 2016. ih je prodano u Kini gotovo 400.000. I Kina je imala državne potpore za kupnju elektro-automobila. A u gradovima kao što su Peking ili Šangaj korisnici su brže dobivali  dozvole za automobile.  Mreža punionica se gradila jako brzo, a i javne ustanove u velikom broju koriste električne automobile.  Veliki je broj i gradskih autobusa na električni pogon. Subvencije su kroz godine smanjivane a Kina ih je predvidjela do 2020. potpuno ukinuti. Zanimljiva je podudarnost s događajima oko pLandemije i potpunog nadzora u čemu Kina prednjači u svijetu.

No, vraćam se trenutku u Hrvatskoj. U situaciji najskandaloznijeg kršenja ljudskih prava u povijesti čovječanstva o tim temeljnim ljudskim pravima se uopće više ne govori. Glavna tema svih problema su klimatske promjene.

No, gdje su? Tko ih može pobrojiti? Zar nije neobično da se krajem lipnja još grijemo po kućama? To su klimatske promjene, globalno zatopljenje?

Čak ni po zakonu zadužena za ljudska prava, pravobraniteljica za ljudska prava, ni riječi o njima u izvješću koje ide na raspravu u Hrvatski Sabor koji je predstavničko tijelo građana Republike Hrvatske i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj. Iz svega što se događa u tom predstavničkom tijelu i nositelju zakonodavne vlasti u RH rekla bih ni predstavničkog tijela a ni nositelja zakonodavne vlasti. Sve je podređeno briselskim nalogodavcima i štancanju – preuzimanju briselskih direktiva.

Pravobraniteljica za ljudska prava ni riječi u izvješću o covid pLandemiji i oduzimanju indivudualne slobode kretanja, govora, izbora, zločina nad djecom, starcima. No zato o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju, svetoj Greti pa čak i o „pokretu“ maloljetnika koji se zalažu za ukidanje vozila na fosilna goriva u gradu, te su protiv  LG terminala. Da čovjek ne povjeruje kuda ovo ide.

Kako reče u Saboru zastupnica Marija Selak: „…imamo covid milenijsku krizu a ne ekološku krizu.“!

Osim ako u ekološku krizu ne ubrojimo moje jučerašnje hvatanje na ulici agresivne starice s kolicima u kojima je gurala otpad koji je bez pardona ostavila u našoj ulici,  a na upozorenje kao i fotografije koje napravih, nije se ni osvrnula ali je zato svoja kolica za plac snažnim i vještim pokretom podigla u zrak i zamalo su završila na mom licu.

Pitam se, pored svih još duboko hipnotiziranih,  nesvjesnih trenutka, ima li nade za nas?

Ekologija – Obična prevara 2

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
58 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Samo ne pisite kako su zabranjena autohotna sjemenja u RH ili kako ce zlikovci prije ili kasnije zamracit sunce jer ce to pokvariti planove ovima sto ce da bjeze na selo ili u sume, planine i sl. Kako kaze Stara Kuka “treba se odmorit na sigurnom prije borbe” i “sakupit… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije

kazu da je na tajlandu sigurno. dovoljno daleko, dobra klopa, zgodne
zene, milina. pa sta ako i ne bude borbe, makar smo sakupili snage;)

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

pozitivni p.evo šta jedan njemac piše o ‘eko i zelenim’ , povodom jednog članka, ‘da nas iluminati žele pošto-poto dokrajčit’ sad na jednom njem. blogu : “Oduvijek sam bio protivnik Zelenih, premda su me zvali “Zeleni”, jer sam bio pristaša ÖDP-a,( ÖDP je osnovan 1982. godine kao savezna stranka i… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

brale, a, tek sto ja mislim o ekoloskoj svijesti vecine politicara, bolje da nista ne napisem.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Na Thailandu su rigorozne mjere

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije

jbg, onda nista od borbe;)

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

Tajland nije sugurna oaza Tajland započinje s masovnim cijepljenjem i ožalošćenima daje 10.000 eura ako dođe do smtrini slučajeva i teskih nus pojava 23. svibnja 2021 “Tajlandski građani zabrinuti su i zbog nuspojava cjepiva. Vladini službenici potpisali su ekskluzivni ugovor za distribuciju i proizvodnju cjepiva AstraZenecas, koje će se sada… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

z*jebajem se brale, z*jebajem, jedino mi to jos preostalo, da, i ako imas neki jorgan viska salji kako znas;)
brrr pozdrav

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Isplati se umrat?

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
5 mjeseci prije

Kak ne. Zar ste zaboravili?
O sjemenu bio zaista sjajan clanak. A ovaj 2 dio ekologije govori o Billijevom cirkusu zamracivanja sunca. Kak to Vama sve promakne. Povrsnost, ili?
Lp

https://www.logicno.com/politika/pritisak-na-civilno-drustvo-umjesto-argumentiranog-dijaloga-ciji-interes-stitite.html

https://www.logicno.com/politika/zadnji-dan-je-danas-potpistite-peticiju-za-ocuvanje-domaceg-sjemena.html

Maaja
Gost
Maaja
5 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

pozdrav tebi, zagrebčanko !
Nadam se da si pročitala i objavu sa Tibeta i potvrdu istinitosti istoga sa mjerodavnog mjesta …..ako nisi reci

Maaja
Gost
Maaja
5 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

a dok se eventualno oglasiš evo nešto upravo zuji netom: . “ženevsko jezero.”…………..podzemna baza u Švicarskoj je već napadnuta i uklonjena iz upotrebe. Ovaj napad doveo je do hitnog sastanka u Vatikanu, prema izvorima . Sastanak je sazvala Zaklada Rockefeller i prisustvo na sastanku otkrilo je točno koga još uvijek… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Kuka je izgleda procitao umijece ratovanja,dok ti, cini se, nisi. Ajde mi objasni kako ce dugorocno izgledati zamracivanje sunca? Tko ce prezivjeti? Stvar je ista kao i s virusom – ne ide tako jer su onda i oni najezili… Kratkorocno bi moglo biti zamracivanja da se izazove glad, pa rat… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Podcjenjujes moc zlikovaca.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Super ti je odgovor – prepun argumenata i cinjenica… Valjda ti je jasno da bez sunca dugorocno sve crkava,a mars jos nije teraformiran…

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Ako svemir postoji onda će ovi koji upravljaju planetom na marsu sebi napraviti sigurnu bazu, tko zna možda su otamo i došli nama da vladaju, a nas će uništiti sa nuks ratom i ono što ostane na planetu imat će jedan centar upravljanja kao što se i danas upravlja iz… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Ako svemir postoji, mars je nepogodan za zivot. Ono sto gledamo u filmovima, podzemne baze – to je za sad nemoguce. I proci ce jos dugo vremena dok ne osposobe planet sa dovoljno zraka, hrane, zdravih uv zraka i svega ostalog sto covjeku treba za zivot. Ok, moze se i… Pročitaj više »

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Mislio sam da češ skužiti, oni prediktivno programiraju mase o marsu na kojeg kao šalju rovere i heliće da mase znaju da će tamo sletiti kao na mjesec. Naravno ako svemir postoji i ako ovo sve nije trumanov šou. Svaka “vijest” nije vijest već programiranje. Koliko si zadnjih par godina… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Znam da rade prediktivno programiranje, ali hocu ti reci da mislim da za to jos nemaju tehnologiju. U filmu ad astra (koji nema apsolutno nikakvu svrhu osim programiranja jer je filmski gledano uzasno los) se prilazuje kako ljudi na marsu zive u bunkerima, ali pravi ljudi ne mogu dugorocno, citav… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Isto tako kad nama antivakserima u fema kampu na giljotini odrube glave, Vi gospon Starina nebrinite jer ce Vas uskrsnuti Vas dobri spasitelj!

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Bog ima kontrolu, i doći će spasiti svoje u pravi čas! Isto je Izraelcima izgledalo da će ih egipćani pred Crvenim morem satrti, ali dobili su spas just in time.
Istina da izgleda jako gulavo, ali treba graditi vjeru i strpljenje.
Ja sigurno neću do giljotine stići..

Komplicirano
Gost
Komplicirano
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Naravno da Bog ima kontrolu,pa i na ovom portalu se piše kako je na djelu strašna podijeljenost ljudi na cijelom svijetu,kao nikada ranije u povijesti.To govore i oni koji ne vjeruju kao i oni koji su vjernici.Božija Riječ jasno govori o žitu i kukolju,o vremenu kada će se žeti da… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

+++++++++++++++++

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Jesi to ti prika, ne štimaju mi ovi plusevi?!

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Misliš da poklek’o, predao se?

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Prosvjetlila mu munja u mali mozak.. Dekalcificirao epifizu što bi reko Subaru

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

hahahaha
šta ovo bi?
ovoliki plusevi za tebe i to još od emilia?
da se nije cijepio??

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Postujem Starinu jer je prepoznao opasnost i javno govori o satanistima no necu se slozit nikad da ce nas nekakav superman spasit. Nije ni one na Titanicu, ni u ratovima, gladne, bolesne…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Jesam.
Plusevi su za ono da neces stici do giljotine ko ni ja!

duki
Gost
duki
5 mjeseci prije

Samo čekam da počne makljaža pred e-punionicama na autocestama kada krene sezona odmora .
🙈🙉🙊
Ne čujem ne vidim se..m !

Lopata
Gost
Lopata
5 mjeseci prije
Reply to  duki

a ko će se tuć kad nas sve pobiju????

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 mjeseci prije

to o el. avtomobilima je potpuno istinito… brez poticaja i olakšica na porezu su zajedanput totalno nekonkurenčni…….
…. još više me čudi skupa proizvodnja, moralo bi biti obratno….. recimo 60 do 70% benzinca…. 🤔

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije

a jel’, grijeh je kad zivotinja koja je sama sebe nazvala covjekom *ebe bliznjeg svoga. da, a kad ta ista svakog bozjeg dana pozubi na milione drugih bica da bi opstala njena gamad & co. onda je to bozja volja – mb!

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
5 mjeseci prije

Bilo koji stari ribar na Jadranu ili bilo koji snimak zemlje iz kosmosa (predlažem noćni) će vam reći suprotno od naslova.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Tema je malo slozenija od naslova. Izlov ribe je istinit, ali to nije kriv mali ribar, vec masovni izlov… Plastika je problem, ali ne proizvodimo ja i svi vi plastiku, vec netko drugi. Zasto ne mogu mlijeko kupiti u povratnoj staklenoj boci? Od cega se prave solarni paneli, gume na… Pročitaj više »

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

+………………………..

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Voda jadrana sve je toplija. Došla je fugu ruba, barakuda, strelka i još mnogo toga. I brodovi su krivi izbacuju balastnu vodu a sa njom… Nju Jork i ostali gradovi na obali mora su gradsko smeće , bacali direktno u okean.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Za smece je istina, kanalizaciju isto. “Cvjetanje mora” svake godine dolazi s prvim kruzerom, iako nema naglog porasta temperature mora. Strijelki je koliko znam znalo biti i prije, a ostale zalutaju, znam. Ali more u prosjeku nije toplije. Zimi 14-15 stupnjeva, ljeti 20 i kusur. Otkad znam za sebe. Otkad… Pročitaj više »

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Golfska struja koja greje Evropu je postala nestabilna.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Sve je to prevara i kao što sam jučer napisao besmisleno je pbrazlagati pregare jednu po jednu jer tu nema kraja. Ni cjeli životni vijek nije dovoljan za to. Pptrebno he samo izaći iz invertirane stvarnosti i stvarnost. Za početak je dovoljno na donošenje zakona i mainstream medije staviti suprotni… Pročitaj više »

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Dok se objasni sto prevara oni su već napravili 100 novih………………………

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Što se tiče EV tu je svaka regija odnosno država u drugačijoj situaciji pa se to nemože uspoređivati. Na primjer Norveška se nikako nemože uspoređivati s Kinom. Nirveška svu svoju električnu energiju dobiva pretvaranjem hidroenergije i norveškoj bi ispušji plinovi bili dodatno zagađenje. Kina električnu energiju dobiva uglavnom pretvaranjem nuklearne… Pročitaj više »

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Cilj prelaska na samo elektriku kao pogon je kontrola.

Malimali
Gost
Malimali
5 mjeseci prije

Kad čovjek trezno i kritično prati narativ o – hipotetičnom – ugrijavanju planeta, moglo se od samog početka primijetiti, kako neko hoće na tome zaradjivati: već je sam koncept ‘prava na zagadjivanje’ orientiran na kapital, a ne na prirodu. Stvar je možda finansijski genialna u smislu monetizacije nepostojećeg (: prava… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije
Reply to  Malimali

Koliko je ljudi uopće u spremno trezveno i kritički razmišljati? Već svi sa svakim računom plaćamo HEP-u subvencije vjetroelektana za koje investitor od države ima garancije na povrat ulaganja u roku od 15 godina bez obzira na količinu isporučene električne energije. Drugim riječima eventualna dobit investitoru, a eventualni gubitak preko… Pročitaj više »

djfnvisjengisnergtun
Gost
djfnvisjengisnergtun
5 mjeseci prije
Reply to  Malimali

+…………………..

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Prvi put da se slažem s ovom autoricom. Svaka čast na tekstu.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Hvala za zajednicu!

ledeno doba
Gost
ledeno doba
5 mjeseci prije

Takozvana “ekologija” je samo jedno od prikrivenih sredstava, za sprovođenje eugenike, depopulacije svim sredstvima. A iza svega konce vuče uvijek ista kabala. Ekologija–“održivi” razvoj–“seksualno i reproduktivno zdravlje” (pobačaj, kontracepcija, sterilizacija)–pandemije–cjepljenja–itd.. sve to spada u istu sotonističku agendu..Naravno uvijek zapakovanu u celofan dobrobiti za stanovništvo Cijelo to sranje o ekologiji, potječe… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
5 mjeseci prije

Marija Selak je u pravu: „…najveći smo majmuni u Europi!“ Što čekamo, pokrenimo se, izađimo iz Plenkovićeve EU u rasulu! nisu ni ostali narodi Europe ništa bolji..još daleko veći majmuni su Njemci, Austrijanci, skandinavski narodi, Britanci, – faktički propale nacije… a i Talijani i Španjolci nisu ništa manji majmuni.. a… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Pogledaj što se dogodilo Grčkoj 2015 koja nije niti pokušala izaći iz EU nego je tražila malo zraka kako bi mogla disati pod teretom duga koji joj je natovaren. Vidio si redove na bankomatima s kojih se moglo podignuti najviše 50€ bez obzira na stanje bankovnog računa. Tko je na… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Jbt, ako je Selakov shvatila…bolje ti je Plenky da nešto poduzmeš…☺️

Shvatila je da smo u : korona krizi! BRAVO!!!

Sad je shvatila i da samo usvajamo zakone iz eu !!!
Ma gdje nalaze ovako pametne…

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Poštovana, moram Vam priznati, i ja se isto pitam. LP

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
5 mjeseci prije

Dobro a EU inicijativa za štipanje guzice von Anemičnog, Jeli i to iz ekoloških ponuda.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

kad sam bio u krapinskim toplicama, na zidovima vise slike stare 100 godina, o osnutku istih.
na slikama se nevidi ni jedno stablo na okolnim brdima , a sad je sve to šuma.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

“Od danas možete komunicirati u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni i mudri.” Slažem se. Poznato je da se suncokreti okreću prema suncu. Ali što se događa u oblačnim i kišnim danima ..? Oni se okreću jedni drugima kako bi podijelili svoju energiju. Zašto ovaj primjer koji nam je dala priroda… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

najznačajnije je to bilo objašenjeno od Isusa: Citat: Onda je jedan slijepi i gluvi čovjek, koji se nalazio pod vlasti demona, bio doveden pred Isusa, i onda ga je on izliječio, tako da je taj slijepi i gluvi čovjek mogao i govoriti i vidjeti… Ali kad to čuše Farizeji rekoše,… Pročitaj više »

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
5 mjeseci prije

Smokve-moje omiljeno voće. Beograd su preplavile samonikle smokve.
Pre 50 godina ih nije bilo. U sledećoj generaciji verovatno dolaze urme. 🙂 Galebovi su oduvek tu njima nikakve promene ne smetaju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik