Ekologija – Obična prevara

Ekologija je prevara

Zaustavimo prepisivanje i implementaciju direktiva EU! Građani pojma nemaju, a nemaju ni gdje saznati što radi sluganska vlast!

Marija Selak  je u pravu: „…najveći smo majmuni u Europi!“ Što čekamo, pokrenimo se, izađimo iz Plenkovićeve EU u rasulu!

Dana 10. ožujka 2021. na 6. sjednici Hrvatskog sabora, njegovog 10. saziva, na dnevnom redu se našla izmjena i dopuna Zakona o biogorivima za prijevoz, službene oznake PZE 118.

Ovim zakonskim prijedlogom usklađuje se zakonodavstvo Republike Hrvatske sa zakonodavstvom Europske unije, te se u prilogu dostavlja i Izjava o njegovoj usklađenosti s pravnom stečevinom Europske unije.

A sad pogledajte što se to radi i to po hitnim postupcima, bez znanja građana a zastupnici ionako ništa ne mogu. Jedni, poslušnici, dižu ručice jer moraju primiti svoje plaćice, a drugi, iako svjesni mnogih manjkavosti i problema argumentima ne uspijevaju u ničemu, jer u Hrvatskom saboru ne stoluju istina, činjenice, logika, pamet, ne! Jedino što vam treba kad ste vladajuća većina je podići ruku kad „dirigent orkestra“, EU slugan,  podvikne: „glasajte“! Sigurna sam kako 99 % zastupnika, čak niti ovi iz vladajuće ekipe, pojma nemaju što se skriva ili nalazi u niže navedenim službenim dokumentima iz Bruxellesa. U konačnici, njih to niti ne zanima.  Ti jurišnici na fotelje brinu samo o svojim neopravdano visokim primanjima  i privilegijama kojima uskoro kanim posvetiti cijeli tekst s činjenicama.

Tako u tim izmjenama i dopunama u Članku 2. Zakona o biogorivima piše:

„Članak 2. mijenja se i glasi:(1) Ovim se Zakonom u hrvatsko zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2018/2001 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. prosinca 2018. o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora (Tekst značajan za EGP.) (SL L 328, 21. 12. 2018.)

(2) Ovim se Zakonom osigurava provedba Uredbe (EU) 2018/1999 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. prosinca 2018. o upravljanju energetskom unijom i djelovanjem u području klime, izmjeni uredaba (EZ) br. 663/2009 i (EZ) br. 715/2009 Europskog parlamenta i Vijeća, direktiva 94/22/EZ, 98/70/EZ, 2009/31/EZ, 2009/73/EZ, 2010/31/EU, 2012/27/EU i 2013/30/EU Europskog parlamenta i Vijeća, direktiva Vijeća 2009/119/EZ i (EU) 2015/652 te stavljanju izvan snage Uredbe (EU) br. 525/2013 Europskog parlamenta i Vijeća (SL L 328, 21.12.2018.) (u daljnjem tekstu: Uredba o upravljanju energetskom unijom) u dijelu koji se odnosi na korištenje biogoriva i energije iz obnovljivih izvora energije u prometu.“

U samoj raspravi bilo je vrlo argumentirano obrazloženih tema, ali, za koga? Tih nekoliko zastupnika koji znaju o čemu je sve riječ, koji naše primjere iz prakse kroz protekle godine vrlo kvalitetno obrazlažu,  te upozoravaju na posljedice a i sveprisutnu korupciju kroz državna tijela u realizaciji mnogih projekata (od postrojenja za proizvodnju bioenergije do poznate afere s vjetroelektranama, ali i najma kako državnog zemljišta tako i kupovine zemljišta za uzgoj poznatog biljnog agresivca na našim prostorima, brzorastućeg kineskog  drveta – paulovnije).

No, gdje ja u svemu tome vidim ključni problem?

Nitko niti ne pokušava doći do drugog, drugačijeg mišljenja, analiza, eventualnih posljedica prisutnih kod svih obnovljivih izvora. Nitko niti da se potrudi istražiti, a sve je dostupno, kakve posljedice ostaju na krajolik, ljude, biljni i životinjski svijet na prostorima vjetroelektrana, sunčevih panela,  električnih automobila, uzgoja paulovnije.

Zašto smo toliko manjkavi, nezaintersirani?  Zašto ignoriramo već znanstveno utvrđene štetnosti od svega nabrojenog? Zašto svjesno radimo štetu kako svojoj državi  tako i narodu?

Već smo pisali o tome:

  1. DIO:

Hoće li Joe Biden ostvariti svoj plan izrečen dan nakon izbora o povratku u Pariški klimatski sporazum?

  1. DIO:

Obnovljivi, zeleni izvori – golemi biznis!

 

No nije na odmet spomenuti par ključnih i vrlo utemeljenih činjenica.

Moram ponoviti kako su obnovljivi „zeleni izvori“ prije svega golemi biznis.

Na predstavljanju Nacionalne razvojne strategije  28. siječnja 2020. predsjednik Vlade  Republike Hrvatske izrekao je jednu veliku neistinu, u svom uobičajenom stilu:

„Razvoj energetskog sektora dio je rješenja za odgovorno upravljanje prirodnim resursima, po čemu je Hrvatska poznata.“

Ni meni a ni mnogima koji ovo godinama pratimo zaista nije jasno kako je to Hrvatska poznata po odgovornom upravljanju prirodnim resursima? Poznatiji smo po ilegalnoj sječi šuma , deforestaciji (uklanjanju šuma), odlagalištima otpada na vodozaštitnim područjima, kao i predviđenog  odlagališta nuklearnog otpada na Banovini (prema programu Vlade),  te  sustavnom uništavanju prirodnih resursa kako bi se pogodovalo isključivo određenim lobijima. Dobro prikrivane afere, iz svakog od ovih segmenata, govore same za sebe.  Institucije šute!

No, vratimo se tom velikom biznisu, ekologiji i forsiranoj organiziranoj panici oko nje.

Odlično ju je demontirao  u srpnju 2020. ekološki aktivist i pisac  te antropolog Michael Shellenberger podigavši veliku prašinu svojom novom knjigom  „Apokalipsa nikad“ („Apokalypse never“), koja je svojevrsna isprika zbog štetnog klimatskog alarmizma, kojem je, kako ističe, kao klimatski aktivist i sam pridonio kroz protekle godine.

“U ime svih zaštitara okoliša htio bih se službeno ispričati za klimatološke strahove koje smo stvorili u proteklih 30 godina”.

Shellenberger  je iznio 12 teza za koje se  znalo da će izazvati kontroverze. I jesu.

  1. Ljudi ne uzrokuju ‘šesto masovno izumiranje’
  2. Amazonske prašume nisu ‘pluća svijeta’
  3. Klimatske promjene ne pogoršavaju prirodne katastrofe
  4. Požari su se u cijelom svijetu od 2003. godine smanjili za 25 posto
  5. Količina zemlje koju koristimo za meso – što je najveća upotreba zemlje za potrebe čovječanstva – smanjila se za područje koje je gotovo veliko kao Aljaska
  6. Nagomilavanje zapaljivog drva i povećanje broja kuća u blizini šuma, a ne klimatske promjene, mogu objasniti zašto u Australiji i Kaliforniji ima sve više i sve opasnijih požara
  7. Emisije ugljikovog dioksida smanjuju se u većini bogatih zemalja, a u Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj smanjuju se još od sredine 1970-ih
  8. Nizozemska je postala bogata, a ne siromašna, prilagođavajući se životu ispod razine mora
  9. Proizvodimo 25 posto više hrane nego što nam treba, a viškovi hrane nastavit će se povećavati
  10. Gubitak staništa i izravno ubijanje divljih životinja veće su prijetnje vrstama od klimatskih promjena
  11. Drvo je kao gorivo za ljude i divlje životinje mnogo gore od fosilnih goriva
  12. Sprječavanje budućih pandemija zahtijeva više, a ne manje ‘industrijsku’ poljoprivredu.

https://www.theguardian.com/books/2020/aug/09/false-alarm-by-bjorn-lomborg-apocalypse-never-by-michael-shellenberger-review

https://www.sloboda.hr/isprika-vodeceg-ekologa-dizali-smo-pretjeranu-paniku-oko-klimatskih-promjena/

Michael Shellenberger  je tako iznio ključne činjenice koje se teško mogu opovrgnuti:

„Unatoč desetljećima pozornosti  medija, mnogi i dalje ne znaju osnovne činjenice. 

Emisija ugljika dosegla je vrhunac  i opada u većini razvijenih zemalja već više od deset godina. Smrtnost od ekstremnih vremenskih prilika, čak i u siromašnim zemljama, smanjila se za 80 posto tijekom posljednja četiri desetljeća. A rizik od zagrijavanja Zemlje na vrlo visoke temperature sve je manje vjerojatan zahvaljujući usporavanju rasta stanovništva i obilnom prirodnom plinu.“

Na našu žalost nitko ne upozorava na činjenicu da solarne elektrane i vjetroturbine predstavljaju prijetnju za brojne životinje, osobito rijetke ptice, te da istovremeno uzrokuju onečišćenje jer se u njihovoj proizvodnji koriste brojni toksični materijali poput olova, žive i kadmija, a teško ih je reciklirati.

Isto tako nitko ne upozorava na električne automobile, čije baterije zagađuju okolinu daleko više od automobila na fosilna goriva. Ima i razlog, oni su dio budućnosti i potpune kontrole koju nam spremaju. Razmislite kako!

Nije da se o tome nije pisalo. Pišu i naši MS mediji, čak i HINA, ali, tko čita?

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-moto/sokantni-rezultati-studije-elektricni-automobili-gori-su-za-okolis-od-dizel-vozila/

„Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila kazavši da oni pomažu klimi samo na papiru te da su zapravo gori za okoliš od dizel vozila.  Christoph Buchal, profesor fizike iz Koelna, sastavio je izvješće s kolegama Hans-Dieterom Karlom i Hans-Wernerom Sinnom za Ifo – Institut za ekonomska istraživanja. Čim se emisije CO2 iz proizvodnje baterija i neobnovljivih metoda korištenih da se proizvede električna energija u Njemačkoj uzmu u obzir, elektični automobil opterećuje klimu 11 do 28 posto više od dizel automobila, iznosi se u studiji. Mnogo energije koristi se za obnavljanje i procesiranje litija, kobalta i mangana koji se koristi za automobilske baterije. Baterija za Tesla Model 3 proizvodi 11 do 15 tona CO2, navodi se u studiji.

Sa životnim vijekom baterije od 10 godina i kapacitetom da se prijeđe 15.000 kilometara na godinu, to bi značilo 73 do 98 grama CO2 na kilometar.

Kada se u obzir uzme i emisija CO2 koja rezultira iz elektične mreže, u stvarnosti, Tesla emitira između 156 i 181 gram CO2 na kilometar što je znatno više od dizel mercedesa, prema studiji.

Proizvođači automobila planiraju prebaciti većinu svojih ponuda na električne automobile, no autori studije kažu da bi za klimu motori na pogon metanom bili bolji jer su njihove emisije CO2 trećinu niže od emisija dizel motora.“

Postavlja se ipak pitanje: zašto Nijemci ne žele električne automobile?  Tako još u ljeto 2017. njemački  ww.dw.com piše o tome:

https://www.dw.com/hr/za%C5%A1to-nijemci-ne-%C5%BEele-elektri%C4%8Dne-automobile/a-39523069

Ali i 2020.:

https://www.dw.com/hr/njema%C4%8Dka-autoindustrija-pod-sve-ve%C4%87im-pritiskom/a-54853391

Tko kupi električni automobil, dobije novac od države. To je pravilo uvedeno u Njemačkoj još 2016. Ali ono nije donijelo željeni rezultat? Zašto to funkcionira u Norveškoj ili Kini, a u Njemačkoj ne?

Savezna vlada je uvođenjem takozvanog bonusa za okoliš htjela potaknuti kupovanje električnih automobila. Tako je trebao biti ostvaren cilj da do 2020. na njemačkim cestama bude milijun električnih automobila. Ali, čini se da će to ostati pusta želja. Od 45 milijuna osobnih automobila u Njemačkoj u siječnju ove godine dvije trećine je vozilo na benzin, nešto manje od trećine na dizel. Samo 165.000 su hibridni automobili (na benzinski i električni pogon), a samo 34.000 čisti električni automobili.

Razlog je zacijelo to što, unatoč bonusu koji nudi država, ima niz argumenata protiv elektro-automobila. Prvo, E-auto je puno skuplji nego obični. Tu razliku državni poticaj samo malo smanjuje. Osim toga, mnoge plaši malena udaljenost koju može prijeći električni automobil.

I još uvijek je premalo punionica, iako su gotovo svi njemački proizvođači automobila najavili da će duž njemačkih autocesta izgraditi brze punionice.“

I pored svega ovoga ostalo je preko pola milijarde eura neiskorištenih sredstava.

Njemačka Savezna vlada stavila je na raspolaganje svojim građanima  600 milijuna eura za poticajna sredstva. Podneseno 11.652 zahtjeva do siječnja 2017. za elektro-automobile i 8.972 za hibridne.

Međutim, kad je prije više  godina uvedena premija za kupovinu novih automobila, uz uvjet da se stari otpremi u staro željezo, svakoga tjedna je u Njemačkoj podnošeno prosječno 40.000 zahtjeva.

Proizvođači na sve načine, preko privilegija, nastoje pridobiti što više kupaca električnih automobila, ipak, ne ide im. Tako recimo u prvih pet godina vlasnik električnog automobila ne plaća porez na motorna vozila. Osim toga, općine mogu odlučiti da električni automobili smiju voziti trakovima rezerviranima za gradske autobuse, da mogu besplatno parkirati.

Broj registriranih novih elektro-automobila u Njemačkoj od 2003. na ovamo.

Ali zato Norveška ima najviše elektro-automobila po glavi stanovnika. Od oko 2,5 milijuna automobila u toj zemlji 110.000 ih je na električni pogon, što je više od 4 posto. U Njemačkoj je 0,07 posto E-automobila.

Zašto u Norveškoj uspijeva ono što u Njemačkoj ne uspijeva? U Norveškoj je jednostavno povoljnije voziti elektro-automobil. Obični automobili su u Norveškoj skuplji nego u Njemačkoj između 50 i 100 posto. Ali, na električne automobile se ne plaća PDV od 25 posto niti carina niti pristojba za ispušne plinove. Tako je primjerice VW-ov E-Golf u Norveškoj najjeftiniji od svih modela Golfa.

I to nije sve. Za električne automobile se ne plaća ni registracija koja u Norveškoj za obične automobile može biti više tisuća eura. Osim toga, u brojnim norveškim gradovima električni automobili mogu besplatno parkirati, koristiti trakove za autobuse, besplatno koristiti autoceste i trajekte. I porez na motorna vozila je niži nego za obične automobile. Brzo se povećava i broj punionica. I punjenje baterija je besplatno.

O Kini, kupcu ali i proizvođaču najvećeg broja električnih automobila i ne treba govoriti.

U 2016. ih je prodano u Kini gotovo 400.000. I Kina je imala državne potpore za kupnju elektro-automobila. A u gradovima kao što su Peking ili Šangaj korisnici su brže dobivali  dozvole za automobile.  Mreža punionica se gradila jako brzo, a i javne ustanove u velikom broju koriste električne automobile.  Veliki je broj i gradskih autobusa na električni pogon. Subvencije su kroz godine smanjivane a Kina ih je predvidjela do 2020. potpuno ukinuti. Zanimljiva je podudarnost s događajima oko pLandemije i potpunog nadzora u čemu Kina prednjači u svijetu.

No, vraćam se trenutku u Hrvatskoj. U situaciji najskandaloznijeg kršenja ljudskih prava u povijesti čovječanstva o tim temeljnim ljudskim pravima se uopće više ne govori. Glavna tema svih problema su klimatske promjene.

No, gdje su? Tko ih može pobrojiti? Zar nije neobično da se krajem lipnja još grijemo po kućama? To su klimatske promjene, globalno zatopljenje?

Čak ni po zakonu zadužena za ljudska prava, pravobraniteljica za ljudska prava, ni riječi o njima u izvješću koje ide na raspravu u Hrvatski Sabor koji je predstavničko tijelo građana Republike Hrvatske i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj. Iz svega što se događa u tom predstavničkom tijelu i nositelju zakonodavne vlasti u RH rekla bih ni predstavničkog tijela a ni nositelja zakonodavne vlasti. Sve je podređeno briselskim nalogodavcima i štancanju – preuzimanju briselskih direktiva.

Pravobraniteljica za ljudska prava ni riječi u izvješću o covid pLandemiji i oduzimanju indivudualne slobode kretanja, govora, izbora, zločina nad djecom, starcima. No zato o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju, svetoj Greti pa čak i o „pokretu“ maloljetnika koji se zalažu za ukidanje vozila na fosilna goriva u gradu, te su protiv  LG terminala. Da čovjek ne povjeruje kuda ovo ide.

Kako reče u Saboru zastupnica Marija Selak: „…imamo covid milenijsku krizu a ne ekološku krizu.“!

Osim ako u ekološku krizu ne ubrojimo moje jučerašnje hvatanje na ulici agresivne starice s kolicima u kojima je gurala otpad koji je bez pardona ostavila u našoj ulici,  a na upozorenje kao i fotografije koje napravih, nije se ni osvrnula ali je zato svoja kolica za plac snažnim i vještim pokretom podigla u zrak i zamalo su završila na mom licu.

Pitam se, pored svih još duboko hipnotiziranih,  nesvjesnih trenutka, ima li nade za nas?

EkologijaPrevara
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Samo ne pisite kako su zabranjena autohotna sjemenja u RH ili kako ce zlikovci prije ili kasnije zamracit sunce jer ce to pokvariti planove ovima sto ce da bjeze na selo ili u sume, planine i sl.
Kako kaze Stara Kuka “treba se odmorit na sigurnom prije borbe” i “sakupit snage!”

Emiliano Zapata
2 godine prije

Isto tako kad nama antivakserima u fema kampu na giljotini odrube glave, Vi gospon Starina nebrinite jer ce Vas uskrsnuti Vas dobri spasitelj!

duki
2 godine prije

Samo čekam da počne makljaža pred e-punionicama na autocestama kada krene sezona odmora .
🙈🙉🙊
Ne čujem ne vidim se..m !

Malomorgen
2 godine prije

to o el. avtomobilima je potpuno istinito… brez poticaja i olakšica na porezu su zajedanput totalno nekonkurenčni…….
…. još više me čudi skupa proizvodnja, moralo bi biti obratno….. recimo 60 do 70% benzinca…. 🤔

pozitivan pesimista
2 godine prije

a jel’, grijeh je kad zivotinja koja je sama sebe nazvala covjekom *ebe bliznjeg svoga. da, a kad ta ista svakog bozjeg dana pozubi na milione drugih bica da bi opstala njena gamad & co. onda je to bozja volja – mb!

2 godine prije zadnji put uredio pozitivan pesimista
Драгогост 屋
2 godine prije

Bilo koji stari ribar na Jadranu ili bilo koji snimak zemlje iz kosmosa (predlažem noćni) će vam reći suprotno od naslova.

Spacevoodoo
2 godine prije

Sve je to prevara i kao što sam jučer napisao besmisleno je pbrazlagati pregare jednu po jednu jer tu nema kraja. Ni cjeli životni vijek nije dovoljan za to.
Pptrebno he samo izaći iz invertirane stvarnosti i stvarnost. Za početak je dovoljno na donošenje zakona i mainstream medije staviti suprotni predznak i greška od 90% pada na 10%.

Spacevoodoo
2 godine prije

Što se tiče EV tu je svaka regija odnosno država u drugačijoj situaciji pa se to nemože uspoređivati. Na primjer Norveška se nikako nemože uspoređivati s Kinom. Nirveška svu svoju električnu energiju dobiva pretvaranjem hidroenergije i norveškoj bi ispušji plinovi bili dodatno zagađenje. Kina električnu energiju dobiva uglavnom pretvaranjem nuklearne i kemijske energije tako da ispuşni plinovi opet idu u atmosferu međutim Kini su EV potrebna jer u određejim gradovima je koncentracija ispušnih plinova velika i čak je očima vidljivo kako je vidljivost smanjena. Nema ništa loše u tome da netko tko živi u gradu gdje je veliko zagađenje i koristi automobil isključivo u gradu ima EV. U najvećem dijelu površine zemlje EV su nepotrebna. Drugi aspekt EV vozila je kontrola proizvodnje i energije. Kod EV potrebna je tehnologija za proizvesti učinkovite baterije koje mogu prouzvesti samo velike korporacije i lako je kontrolirati cjenu električne energije i lokacije za punjenje… Čitaj više »

Malimali
2 godine prije

Kad čovjek trezno i kritično prati narativ o – hipotetičnom – ugrijavanju planeta, moglo se od samog početka primijetiti, kako neko hoće na tome zaradjivati: već je sam koncept ‘prava na zagadjivanje’ orientiran na kapital, a ne na prirodu. Stvar je možda finansijski genialna u smislu monetizacije nepostojećeg (: prava na zagadjivanje – kao da to pravo postoji i da ga netko posjeduje), ali nema veze sa prirodom. A zna se i tko će od toga zaradjivati – i već zaradjuje. Medijska gonja krije arbitrarnost mjerenja temperatura (u obzir su uzimali samo temperature koje su potvrdjivale tezu o rastu, one druge ne), ignoriraju se mehanizmi koji utječu na klimu (Milankovićev ciklus, sunčani ciklusi, vulkanologija …), a fakat je i to da se skeptičarima medju znanstvenicima smanjuju ili ukidaju subvencije za rad i istraživanje, onemogućava im se pristop znanstvenim skupovima itd. I mi već počinjemo direktno plaćati gangsterima – npr. kuponi… Čitaj više »

neznanje
2 godine prije

Prvi put da se slažem s ovom autoricom. Svaka čast na tekstu.

Eto i mene
2 godine prije

Hvala za zajednicu!

ledeno doba
2 godine prije

Takozvana “ekologija” je samo jedno od prikrivenih sredstava, za sprovođenje eugenike, depopulacije svim sredstvima. A iza svega konce vuče uvijek ista kabala. Ekologija–“održivi” razvoj–“seksualno i reproduktivno zdravlje” (pobačaj, kontracepcija, sterilizacija)–pandemije–cjepljenja–itd.. sve to spada u istu sotonističku agendu..Naravno uvijek zapakovanu u celofan dobrobiti za stanovništvo Cijelo to sranje o ekologiji, potječe od Rokefelerovog Rimskog kluba, koji je 1973. izdao onu svoju poznatu knjigu “Granice rasta”, u kojoj je bio prognzirao da će 2009. svijet imati preko 9 milijardi stanovnika, da će svi resursi biti potrošeni i da će biti totalna katastrofa. Ništa od toga se nije ostvarilo, ali Rimski klubaši i dalje seruckjau isto sranje, preko “službenih institucija” kao UN. Svi pojedinci i organizacije, koji se bave “ekologijom” su u službi kabale, nema tu neovisnih. Green Peace, WWF, … itd.. pa do najnovijeg modnog hira Fridays for Future- iza svih konce vuče kabala.. a naravno i svi “aktivsti”, kao Al Gore… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Marija Selak je u pravu: „…najveći smo majmuni u Europi!“ Što čekamo, pokrenimo se, izađimo iz Plenkovićeve EU u rasulu!

nisu ni ostali narodi Europe ništa bolji..još daleko veći majmuni su Njemci, Austrijanci, skandinavski narodi, Britanci, – faktički propale nacije… a i Talijani i Španjolci nisu ništa manji majmuni.. a istina je, mi smo, što se tiče istočne Europe, najveći majmuni

Mali Ivica
2 godine prije

Dobro a EU inicijativa za štipanje guzice von Anemičnog, Jeli i to iz ekoloških ponuda.

mislim
2 godine prije

kad sam bio u krapinskim toplicama, na zidovima vise slike stare 100 godina, o osnutku istih.
na slikama se nevidi ni jedno stablo na okolnim brdima , a sad je sve to šuma.

Starina
2 godine prije

“Od danas možete komunicirati u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni i mudri.”

Slažem se.
Poznato je da se suncokreti okreću prema suncu. Ali što se događa u oblačnim i kišnim danima ..? Oni se okreću jedni drugima kako bi podijelili svoju energiju. Zašto ovaj primjer koji nam je dala priroda ne bi primjenili u međuljudskim odnosima?!
A naravno da možemo energiju, snagu, vjeru i strpljivost tražiti i od Svemogućeg Stvoritelja, tko želi.. On je izvor nesicrpne energije!

2 godine prije zadnji put uredio Starina
Драгогост 屋
2 godine prije

Smokve-moje omiljeno voće. Beograd su preplavile samonikle smokve.
Pre 50 godina ih nije bilo. U sledećoj generaciji verovatno dolaze urme. 🙂 Galebovi su oduvek tu njima nikakve promene ne smetaju

2 godine prije zadnji put uredio Драгогост 屋
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI