Lijek Avifavir u Rusiji će biti besplatan za pacijente pozitivne na COVID

Avifavir
18 komentara

Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) i grupa kompanija ChemRar dobili su dozvolu za ambulantnu upotrebu lijeka Avifavir protiv COVID-19, koji će biti besplatan u okviru ruskog obaveznog zdravstvenog osiguranja , rekao je RDIF u petak u saopštenju za štampu.

“RDIF i grupa kompanija ChemRar saopštavaju da su dobili dozvolu za ambulantnu upotrebu prvog ruskog lijeka protiv koronavirusa, Avifavira, koji će se pacijentima davati besplatno. Lijek se već obezbjeđuje besplatno u okviru obaveznog medicinskog osiguranja programa za pacijente koji se liječe od koronavirusa u zdravstvenim ustanovama “, rekao je RDIF.

Krajem maja, Avifavir je dobio potvrdu o registraciji od ruskog Ministarstva zdravlja, postajući prvi lijek na bazi favipiravira na svijetu odobren za liječenje COVID-19.

Da bi zadovoljili potražnju za lijekovima, RDIF i ChemRar udvostručit će proizvodni kapacitet na 200.000 pakovanja mjesečno. Štaviše, Avifavir je već izvezen u 15 zemalja svijeta.

Izvršni direktor RDIF Kirill Dmitriev rekao je da će ambulantna upotreba Avifavira pomoći u smanjenju tereta za zdravstvene ustanove usred tekuće pandemije COVID-19.

Prema rezultatima kliničkih ispitivanja nakon registracije, oni pacijenti koji su uzimali Avifavir brže su se oporavili od simptoma koronavirusa, jer je u 30% slučajeva virus eliminisan u ranoj fazi, dok je nivo zasićenja kiseonikom u krvi pacijenta bio takođe dva puta brže vraćen u normalu nego kada se primjenjivala tradicionalna terapija. Nisu zabilježeni negativni efekti od upotrebe lijeka.

AvifavirCOVID-19rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Sada će Gates tužiti Putina zbog izgubljene dobiti, i tražiti Kremlj kao odštetu.

sunce
3 godine prije

kaj korona postoji?!?!

Puž
3 godine prije

Lijek za covid19 a? Uf što če netko napuniti đepove… Cjepivo za covid19? Uf što če netko napuniti đepove + Uf što če se eugenićari tresti od sreće kad vas krenu dodavati u Muskovu A.I. satelit-mrežu … vas koji preživite to dugo-očekivano cjepivo koje če jedino vojska znati pravilno administrirati

Max
3 godine prije

Pa sko je lijek tako uspješan neka ga onda.

Stara kuka
3 godine prije

Prema rezultatima kliničkih ispitivanja nakon registracije, oni pacijenti koji su uzimali Avifavir brže su se oporavili od simptoma koronavirusa, jer je u 30% slučajeva virus eliminisan u ranoj fazi,

Sve da i ovo jeste točno naši i zapadni liječnici neće taj ili sličan liek davati. Jer princip na kojem funkcionira “liječenje” od tzv “kovida” e da ga “otkriju” bkim od testova, a onda, ako imate blager simptome ili ih uopće nemate što je inajčešće u ranoj fazi pošalju vas doma i kažu da se javite ako se simtomi pogoršaju. To je jedina “terapija” koju dobivate. Nikavi lijekovi. Hidroksiklorokin se također pokazao prilično efikasnim kad se daje u ranoj fazi ili kad su simptomi slabi ili umjereni, pa ga sad po naređenjima iz Brisela naši “heroji” liječnici bojkotiraju i odbijaju prepisati.

Tak
3 godine prije

Kakva besmislena vijest. Ako je zdravstvo u Rusiji javno zdravstvo kao i u nas, pa naravno da će biti besplatan. Pa zar bi neki drugi lijek naplatili? Pa nije to SAD!

Mrljo
3 godine prije
tihobl
3 godine prije

Za tvoju inforrmaciju: oko 600 vakcnina dlijelili su dnevno. Naravno besplatno.
Posto je velika navala dobrovoljaca sad ce dici na 5000, jer je otprilike u redovima svaki dan. To se zove masovna vakcinacija.
Kad svi dobrovoljci dobiju vakcinu onda ce se proglasiti imunitet stada, jer ce njima pridodati i one koji su prelezali koronu, pa ce na miru moci izvoziti drugim drzavama.

Farwin
3 godine prije

STO GOD STIZE IZ MOSKVE JE SA LJUBAVLJU kao i ona dva medvjedica koji su upucali jer su se priblizili ruskoj podmornici, pod izlikom da neprijatelj nikada ne miruje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI