fbpx

Lijek Avifavir u Rusiji će biti besplatan za pacijente pozitivne na COVID

Avifavir

Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) i grupa kompanija ChemRar dobili su dozvolu za ambulantnu upotrebu lijeka Avifavir protiv COVID-19, koji će biti besplatan u okviru ruskog obaveznog zdravstvenog osiguranja , rekao je RDIF u petak u saopštenju za štampu.

“RDIF i grupa kompanija ChemRar saopštavaju da su dobili dozvolu za ambulantnu upotrebu prvog ruskog lijeka protiv koronavirusa, Avifavira, koji će se pacijentima davati besplatno. Lijek se već obezbjeđuje besplatno u okviru obaveznog medicinskog osiguranja programa za pacijente koji se liječe od koronavirusa u zdravstvenim ustanovama “, rekao je RDIF.

Krajem maja, Avifavir je dobio potvrdu o registraciji od ruskog Ministarstva zdravlja, postajući prvi lijek na bazi favipiravira na svijetu odobren za liječenje COVID-19.

Da bi zadovoljili potražnju za lijekovima, RDIF i ChemRar udvostručit će proizvodni kapacitet na 200.000 pakovanja mjesečno. Štaviše, Avifavir je već izvezen u 15 zemalja svijeta.

Izvršni direktor RDIF Kirill Dmitriev rekao je da će ambulantna upotreba Avifavira pomoći u smanjenju tereta za zdravstvene ustanove usred tekuće pandemije COVID-19.

Prema rezultatima kliničkih ispitivanja nakon registracije, oni pacijenti koji su uzimali Avifavir brže su se oporavili od simptoma koronavirusa, jer je u 30% slučajeva virus eliminisan u ranoj fazi, dok je nivo zasićenja kiseonikom u krvi pacijenta bio takođe dva puta brže vraćen u normalu nego kada se primjenjivala tradicionalna terapija. Nisu zabilježeni negativni efekti od upotrebe lijeka.

4.1 19 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
21 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
nekoime
Gost
nekoime
20 dana prije

Sada će Gates tužiti Putina zbog izgubljene dobiti, i tražiti Kremlj kao odštetu.

Jomla
Gost
Jomla
20 dana prije
Reply to  nekoime

I dobit će krem(lj)iranje…

Nekoime
Gost
Nekoime
20 dana prije
Reply to  Jomla

Kazačok uz novičok.

tihobl
Gost
tihobl
20 dana prije
Reply to  nekoime

Naravno da ce tuziti. Ovo je kvaran potez: do sada lijek je besplatno davao bolsnima, a sad ce i svi pozitivni moci besplatno da dobiju lijek. Jedino oni koji ga preventivno uzimaju (necete vjerovati ima i takvih) placace oko 130 evra.

sunce
Gost
sunce
20 dana prije

kaj korona postoji?!?!

Jomla
Gost
Jomla
20 dana prije
Reply to  sunce

Naravno da postoji! Zar nisi primjetio da je istrjebila kancer, glad, ekonomiju…

Sparkling
Gost
Sparkling
20 dana prije
Reply to  Jomla

Milijun $ onome tko pronađe pacijenta s naznakama virusa GRIPE!!!!!!

Puž
Gost
Puž
20 dana prije

Lijek za covid19 a? Uf što če netko napuniti đepove… Cjepivo za covid19? Uf što če netko napuniti đepove + Uf što če se eugenićari tresti od sreće kad vas krenu dodavati u Muskovu A.I. satelit-mrežu … vas koji preživite to dugo-očekivano cjepivo koje če jedino vojska znati pravilno administrirati

ad astra
Gost
ad astra
20 dana prije

A što je s onim cjepivom kojeg su napravili? Da li su počeli s masovnim procjepljivanjima?

tihobl
Gost
tihobl
20 dana prije
Reply to  ad astra

Za tvoju inforrmaciju: oko 600 vakcnina dlijelili su dnevno. Naravno besplatno.
Posto je velika navala dobrovoljaca sad ce dici na 5000, jer je otprilike u redovima svaki dan. To se zove masovna vakcinacija.
Kad svi dobrovoljci dobiju vakcinu onda ce se proglasiti imunitet stada, jer ce njima pridodati i one koji su prelezali koronu, pa ce na miru moci izvoziti drugim drzavama.

ad astra
Gost
ad astra
19 dana prije
Reply to  tihobl

tihobi, 5000 cjepljenja dnevno ne možeš nazvati masovnim cjepljenjem. Da bi procjepio pola od ukupnog broja stanovnika Rusije treba ti oko 15 000 dana. Onda bi tek dobio neki imunitet krda. 5000 cjepljenja dnevno je zanemariv broj za državu kao što je Rusija.

tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije
Reply to  ad astra

Nema dobrovoljaca ni za 100 dana.

mel mor
Gost
mel mor
20 dana prije

haha.svaka cast

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije

Pa sko je lijek tako uspješan neka ga onda.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
20 dana prije

Prema rezultatima kliničkih ispitivanja nakon registracije, oni pacijenti koji su uzimali Avifavir brže su se oporavili od simptoma koronavirusa, jer je u 30% slučajeva virus eliminisan u ranoj fazi,

Sve da i ovo jeste točno naši i zapadni liječnici neće taj ili sličan liek davati. Jer princip na kojem funkcionira “liječenje” od tzv “kovida” e da ga “otkriju” bkim od testova, a onda, ako imate blager simptome ili ih uopće nemate što je inajčešće u ranoj fazi pošalju vas doma i kažu da se javite ako se simtomi pogoršaju. To je jedina “terapija” koju dobivate. Nikavi lijekovi. Hidroksiklorokin se također pokazao prilično efikasnim kad se daje u ranoj fazi ili kad su simptomi slabi ili umjereni, pa ga sad po naređenjima iz Brisela naši “heroji” liječnici bojkotiraju i odbijaju prepisati.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
20 dana prije
Reply to  Stara kuka

“…pacijenti koji su uzimali Avifavir brže su se oporavili od simptoma koronavirusa,..”

Kemijski preparat koji uklanja simptome nije lijek, jer nije usmjeren na uzročnika!… njegovo djelovanje je usmjereno na otupljivanje i ometanje mehanizama uzbune koji se u svakom zdravom tijelu automatski ukljućuju ako je tijelo napadnuto od strane raznih patogenima. …ugasiš alarm i opasnost prošla:(

… ali to je stara priča, medicina uglavnom i ne pokušava ukloniti uzročnika bolesti već samo simptome koji ukazuju na bolest. (nema simptoma, nema bolesti)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
20 dana prije
Reply to  otpisani

‘bes majstora ako nema viska dijelova;)

Tak
Gost
Tak
20 dana prije

Kakva besmislena vijest. Ako je zdravstvo u Rusiji javno zdravstvo kao i u nas, pa naravno da će biti besplatan. Pa zar bi neki drugi lijek naplatili? Pa nije to SAD!

tihobl
Gost
tihobl
20 dana prije
Reply to  Mrljo

Daju i njega u kombinaciji sa antivirusnim lijekom kojeg su razvili sa japancima. Rusi sve sa blagim simptomima primaju u bolnicu i pocinju lijecenje odmah, a ne kao neki koji cekaju da zahvati pluca.

Farwin
Gost
Farwin
17 dana prije

STO GOD STIZE IZ MOSKVE JE SA LJUBAVLJU kao i ona dva medvjedica koji su upucali jer su se priblizili ruskoj podmornici, pod izlikom da neprijatelj nikada ne miruje

POVEZANE VIJESTI

Izbornik