Londonska berza metala otkriva prevaru u skladištu

LBM
21 komentar

Londonska berza metala (LME) otkrila je ” nepravilnosti ” sa briketima od nikla u vrećama u jednom od svojih skladišta ove sedmice, što ju je primoralo da odloži nastavak trgovine niklom tokom azijskih sati do 27. marta.

Prema saopćenju LME-a, morala je da poništi devet naloga za nikal u jednom od svojih objekata nakon što je saznala da je utvrđeno da zapakirani briketi od nikla koji su tamo uskladišteni nemaju težinu koja je navedena u ugovorima.

“ Razmjena je primila informaciju da je određeni broj fizičkih pošiljki nikla iz jednog specifičnog objekta skladišnog operatera sa licencom na LME-u bio podložan takvim nepravilnostima ”, navodi se u saopćenju.

Nalog iznosi oko šest tona metala, što znači da je pogođeno oko 54 tone nikla LME. Burza je saopštila da ovo predstavlja 0,14% njenih živih zaliha nikla. Iako je LME rekao da nema razloga vjerovati da su njegova druga skladišta ugrožena, zatražio je od operatera da ponovo provjere svoj uskladišteni garantirani nikl. Dodaje se da metali koji ne dozvoljavaju isporuku u vrećama ” nisu podložni ovoj vrsti nepravilnosti “.

Burza nije navela ni skladište ni njegovu lokaciju, ali je nekoliko medija kasnije objavilo, pozivajući se na izvore, da su tobožnje vreće nikla zapravo bile napunjene kamenom. Lažni nikal je navodno pohranjen u skladištu LME u Roterdamu kojim upravlja Access World, koji je odbio komentirati vijesti.

Najava dolazi nakon još jednog skandala koji uključuje nikal u trgovačkom gigantu Trafigura. Prošlog mjeseca, kompanija je saopštila da je otkrila ” sistematsku prijevaru” u pošiljkama koje nisu sadržavale metal naveden u ugovorima i da se suočava s milionskim gubicima. Trafigura je pokrenula pravni postupak protiv indijskog metalskog tajkuna Prateeka Gupte i njegovih kompanija zbog navodne prijevare.

LBMNiklUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Engleske zalihe: olovne zlatne poluge, vrece nikla punjene kamenom …
Mogli su prodavati maglu kako su bogati dok im police po prodavnicama nisu postale prazne. Sad su poceli zavirivati po skladistima i otkrivaju da su i ona prazna.

Max
1 godina prije

Ništa čudno.

tatamata
1 godina prije

izgleda da ekipa pocela traziti po skladistima materijal i resurse jer nema vise love ,, i kako koju vecu otvore , unutra muda od tovara , a mi se kao cudimo kako su im trgovine prazne a oni i dalje glume gangstere po svijetu

tihobl
1 godina prije

Тајмс, позивајући се на извештај Бундесвера, извештава да је радио комуникација у немачким оклопним возилима толико лоша да су војници у оклопним возилима приморани да отворе отворе или изађу и вриште, уместо да користе радио.

tihobl
1 godina prije

“Њујорк тајмс” пише да су након почетка Специјалне операције у Украјини америчке авио-компаније “изгубиле могућност” да користе ваздушни простор Руске Федерације, док превозници попут “Ер Индије”, “Емирејтса” и “Чајна истерн ерлајнса” и даље имају ту могућност.

У тексту “Њујорк тајмса” истиче се и да су услед таквог контекста конкурентне авио компаније добиле “неправедну предност”, те да имају прилику да своје летове између САД и Азије обављају брже и по нижим ценама, уз мању потрошњу горива.

Америчке авио компаније су ангажовале већи број лобиста не би ли притиснуле администрацију Беле куће да наметне “другим превозницима да лете истим рутама као и њихови амерички конкуренти”.

Bas me zanima kako ce Bajden natjerati Putina da uvede zabranu leta azijskim kompanijama kao sto je uveo americkim i evrounijatskim.

tihobl
1 godina prije

Додик: САД и Британија су непријатељи српских интереса – прекидамо контакте са њиховим амбасадама у БиХ

Влада Републике Српске ће такву одлуку донети током идуће седмице, а Народна скупштина на првом редовном заседању, уколико се не одлучи да се организује ванредна седница Скупштине по овом питању

nessy
1 godina prije

A i oni gledaju u svaku tonu. Minjalo je vrime, bura-jugo, jugo-bura, vlaznost je drugacija, i eto problema. Navodno slican problem ima Fort Knox sa zlatom, ali, njima se vjeruje na rijec, jelte.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ajoj što bi tek bilo kada bi se FED provjerio.

Mahatma
1 godina prije

A tek kad otkriju što se umjesto zlata čuva u trezorima…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI