Lukašenko izjavio bombastičnu vijest! Namjerava se povući s pozicije predsjednika države nakon izglasavanja novih promjena Ustava!

Aleksandar Lukasenko
11 komentara

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko neće biti predsjednik zemlje prema novom ustavu, rekao je u iznenađujućoj izjavi u petak. Vijest dolazi dan nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov posjetio Minsk.

U kolovozu je Lukašenko priznao da zemlja ima “pomalo autoritarni sustav,” najavljujući svoju namjeru kojom zemlju želi odmaknuti od oslanjanja na šefa države, “kako bi osigurao da sustav ovisi o više ljudi, a ne o pojedincu.” U to su vrijeme mnogi ljudi vidjeli njegov prijedlog kao taktiku za gušenje prosvjeda, do kojih je došlo samo tri tjedna nakon predsjedničkih izbora u zemlji. Lukašenko je na poziciji predsjednika Bjelorusije od 1994. godine.

Nakon komentara o tome da je Bjelorusija autoritarna država, Lukašenko je potvrdio i svoju predanost reformama u razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Putin je reforme nazvao “logičnima, pravodobnima i primjerenima.”

Sve u svemu, Lukašenko je otkrio da će napustiti svoje mjesto nakon usvajanja novog ustava.

“Ne donosim nikakav ustav za sebe. S novim ustavom neću surađivati s vama u funkciji predsjednika,” rekao je Lukašenko tijekom sastanka s osobljem kliničke bolnice u Minsku. “Čak i ako znam da to neće biti ono što bih ja želio. Zašto? Jer bjeloruski narod mora proći ono kroz što mora proći.”

Prema Lukašenku, trenutni ustav “ne može se dati nepoznatom predsjedniku,” jer bi to bila “katastrofa.”

Predsjednik je prethodno otkrio da se novi bjeloruski ustav trenutno nalazi u fazi trećeg nacrta i da će biti upućen na javnu raspravu početkom 2021. Prve dvije verzije bile su “previše mekane,” rekao je.

“Usvojit ćemo novi ustav. Krenut ćemo naprijed. To će se učiniti bez ikakvih destruktivnih reformi i preokreta. Bjelorusi takvo što ne trebaju“, rekao je Lukašenko prije tri tjedna.

Aleksandar LukašenkoBjelorusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Feld
3 godine prije

to je dobro

Ztal
3 godine prije

Preminuo Špiro Guberina.

Laka mu zemlja.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Poslali Kabalisti ponudu koja se ne dobija!

ooiyt
3 godine prije

Opozija sponzirana od zapada, zeli vlast bez novih izbora.

Ovdje imate novi film o covjeku kojem je zanimanje bilo revolucionar.
Film se zove Trocki.
Ima osam dijelova.
Prvi dio ima titlove na engleski a ostalih 7 dijelova imaju titlove na hrvatskom ili srpskom ili bosanskom…..
ili otipkaj YOUTUBE Троцкий. 1 серияdolje cu dati link ako mod odobri

davor3
3 godine prije

Poljski premijer je izjavio:
“Budućnost Bjelorusije je od velike važnosti za Poljsku. Zapadni teritoriji Bjelorusije u povijesti pripadaju Poljskoj …

…..Varšava je poduzela mnogo konkretnih koraka kako bi pomogla bjeloruskoj revoluciji : pružila financijsku potporu kroz poljske i poljsko-američke programe solidarnosti sa žrtvama Lukašenkovog režima, pomogla bjeloruske studente, olakšala pravila graničnog prijelaza i pružila potporu neovisnim medijima i nevladinim organizacijama. ”

Lukašenko je dodao da je Varšava pažljivo pratila događaje u Bjelorusiji, s ciljem stvaranja “umjetne krize” u zemlji. “Ovaj se razgovor održao 31. kolovoza:”

-Još je rano za izravne razgovore režima i oporbe. Lukašenkov režim je još uvijek previše ujedinjen, vojska i KGB ga podržavaju, a radnici uopće ne podržavaju nikakvu revoluciju. Mi treba pričekati i gledati kako se situacija razvija “,

citirao je Lukašenko poljskog premijera.

Max
3 godine prije

Bjelorusiji baš ne daju mira.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI