Lukašenko upozorava Izrael i Zapad da ne započinju rat protiv Irana kako ne bi izazvao Treći svjetski rat

Aleksandar Lukasenko
40 komentara

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je Izrael i njegove saveznike da ne vode rat protiv Irana jer bi to potencijalno moglo izazvati treći svjetski rat.

“Treći svjetski rat nije isključen. Može početi odatle Bliski istok. Kako? Ako oni [Izrael i Sjedinjene Države] insceniraju rat Iranu. Ne radi se o tome da ih Iran iritira, već o tome da oni iritiraju Iran “, prenijela je agencija BelTA.

“Imate li ikakve dokaze da Iran stoji iza napada Hamasa na izraelske teritorije? Ako imate, stavite činjenice na sto”, rekao je on i dodao da za sada nema takvih dokaza.

Prema riječima bjeloruskog lidera, činjenica da strane u sukobu koriste oružje proizvedeno u ovoj ili onoj zemlji ništa ne dokazuje. “Da, koriste se projektili, bespilotne letjelice [iranske proizvodnje]. Ali, vaše bespilotne letjelice i projektili se koriste u Ukrajini. Trgovina oružjem se nastavlja,” rekao je, napominjući da je to, iako je to loše, potpuno legalno. “Možda ih je neko kupio preko trećih strana, Hamas je kupio ove projektile. A koliko je oružja moglo doći u regiju iz Ukrajine? Oni demonstriraju te topove američke proizvodnje”, rekao je on, dodajući da je situacija “prilično zbrkana”.

„Ako Amerikanci, koji su uvukli ove jurišne avio-grupe i nosače aviona u potencijalno ratište, počnu da nanose udare sa Mediterana, iako ne mislim da su baš toliko ludi, neke zemlje, posebno Iran će odgovoriti”, naglasio je Lukašenko. “I nema garancije da će nosač aviona izbjeći potapanje.” Po njegovim riječima, mnoge stvari ukazuju na to da “može izbiti ozbiljan sukob, pa čak i rat uz upotrebu najsmrtonosnijeg oružja”.

“Niko ne zna kako će se situacija razvijati. Čak i oni koji su pokrenuli cijelu stvar – Amerikanci. Oni nemaju pojma šta to može podrazumijevati”, dodao je.

3. svjetski ratiranLukašenkoSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
6 mjeseci prije

Šta sereš brkati, izvuci jezik iz anusa šahista.

morčić
6 mjeseci prije

Koje je stanje u vojskama NATO u kontekstu 3. svjetskog rata neka posluži tekst objavljen na Slovenskom radio Capodistrija (Koper) a govori o stanju u Slovenskoj vojsci -jako zanimljivo Abbigliamento, equipaggiamento militare e persino razioni di cibo a lunga conservazione delle Forze Armate Slovene, da oltre un anno, vengono rivenduti online e sui social media (Odjeća, vojna oprema, pa čak i dugotrajni obroci hrane iz Slovenskih oružanih snaga preprodaju se na internetu i na društvenim mrežama više od godinu dana)mm Nell’ultimo mese, si è verificato un notevole aumento delle vendite di prodotti militari, inclusi abbigliamento, equipaggiamento e razioni alimentari denominati “Razioni K”, provenienti dalle risorse dell’esercito sloveno. Secondo quanto riportato da un servizio televisivo di TV Slovenia, tali prodotti vengono spesso commercializzati da personale impiegato o dai familiari delle Forze Armate Slovene, soprattutto attraverso profili online anonimi. Inoltre, da oltre un anno, alcuni prodotti simili sono stati notati in vendita… Čitaj više »

eks
6 mjeseci prije

Vladari Amerike, krvoločne psihopate , upravo i žele da izazovu svetski rat. U invaziji na Gazu učestvuje 5.000 američkih vojnika , dok u ostalim područjima u svetu, gde su iste američke psihopate izazvale tzv. proksi ratove, takodje učestvuju amerilčki vojnici (ali u manjem broju) i vojnici država članica NATO zločinačke organizacije. Treći svetski rat je počeo , a oni računaju da Kina i Rusija ne smeju ući u rat sa USA-NATO i zato su toliko agresivni i brutalni. Medjutim, niko, pa ni oni, ne mogu biti sigurni da se baš njima to ne može obiti o glavu. USA je imperija zla i radi dobrobiti čovečanstva USA-NATO zločinci moraju biti poraženi. U suprotnom, nama će gospodariti razni Klausi Švabovi, Gejtsovi, Bajdeni, Rotšildi, Soroši, Klintoni i ostala gamad .

Max
6 mjeseci prije

Mudre riječi Lukašenka.

Branko
6 mjeseci prije

Iran je meta Anglo imperijalista a Gaza je false flag da bi se dalo njima casus beli / povod za rat na Iran

Metabaron
6 mjeseci prije

Sto se tice “uvlacenja” Amerike u rat na Bliskom istoku , Izrael uvijek moze koristiti istu taktiku kao sto su ucinili sa USS Liberty… Mossad podmetne eksploziv pod trup broda , brod potone , pogine par desetaka americkih mornara a za sve budu optuzeni Hamas i Iran.
Americka hipnotizirana javnost ispranog mozga sve to proguta i eto ga !

tihobl
6 mjeseci prije

Тајмс преноси да док се резервисти позивају у Израелу, Нетањахуов син је на одмору у Мајамију.

И сам Јаир Нетањаху је резервиста, али се није вратио кући из Мајамија и није се придружио ИДФ-у после 7. октобра.

tihobl
6 mjeseci prije

Украјинци довлаче резерве у Авдејевку. Планирају да пребаце до 35 хиљада људи са фронта како би зачепили рупе на Доњецком оперативном правцу, укључујући и Краматорск.

tihobl
6 mjeseci prije

Koliko vrijedi njemcki potpis:

tihobl
6 mjeseci prije

Нови пакет помоћи Немачке Украјини укључује касетну муницију М26 за ХИМАРС.

А сада пажња – Немачка је потписала и ратификовала Конвенцију о касетној муницији – међународни уговор који забрањује употребу, пренос и складиштење касетне муниције.

tihobl
6 mjeseci prije

Од почетка године више од 2.100 државних службеника покушало је да илегално напусти Украјину – гранична служба

tihobl
6 mjeseci prije

Руски извиђачки дронови почели су да лете не само дуж линије фронта, већ и да лете дубоко у Украјину

„Снимамо рад беспилотних извиђачких возила, која прикупљају информације не само дуж линије фронта, већ покушавају да уђу са мора и прате ситуацију у дубљим регионима“, саопштиле су Оружане снаге Украјине.

tihobl
6 mjeseci prije

Израелска војска саопштила је да се испод највеће болнице у Гази налази сложена мрежа тунела и седиште Хамаса. Доказ је анимирани видео.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

“Naravno, ako pogledate na kartu svijeta, Amerika je velika, a Bjelorusija je mala. Ali, s druge strane, ako pogledate na kartu Bjelorusije, Amerike tamo uopće nema!” – Lukašenko

vanja
6 mjeseci prije

Nema tu ništa od upozorenja,rata ako će bit,biće ga,Rusi često apeluju,a to je baš kontraproduktivno.Tuču ćeš pre izbeći ako pokažeš da si spreman za nju,a ako siledžiji objašnjavaš da da je to necivilizovano,samo ga sokoliš.

hiber
6 mjeseci prije

Najbolje da to reče Netanyahu kojemu ga je Putin dobru ugurnuo. Mislio je da će ostati neutralan i da ga se sukob u Ukraini ne tiče. Kad ono on postao glavni akter.

tihobl
6 mjeseci prije

Sta kazu u Kongresu: ne smijemo dopustiti Putinu da pobjedi u Ukrajini jer ce odmah napasti Tajvan.

goran
6 mjeseci prije

dok se svijet ne ujedini i zbaci ameriku sa prijestolja mira neće biti na ovoj paneti

Tim
6 mjeseci prije

Odakle je ovaj ispao? Pa svjetski rat već traje konjino.

Tranzistor
6 mjeseci prije

Molim urednistvo da komentare na cirilici prevede na latinicu tako da i mi nesrbi mozemo uzivati u Tihobijevim komentarima. Unaprijed hvala!

BlueZg
5 mjeseci prije

Lukaš je zakon! Mi samo ljubomorno možemo gledat kako Bjelorusija ima vođu a mi psihopata i bezbožnika Panjkovića. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI