MAINSTREAM LAŽU A FAKTOGRAF ŠUTI – Ne, francuski generali nisu pozvali na puč, nego na poštivanje zakona i ljubav prema domovini

Legionari - Parada
262 komentara

Političari i mainstream mediji nastavljaju lagati i manipulirati javnost, prenoseći laži o francuskim generalima koji navodno pozivaju na puč. Više članova redakcije portala Logično perfektno govori i piše francuski jezik, uključujući i urednika koji posjeduje francusko državljanstvo. Sramno je čitati neistine, ne samo u domaćim medijima, nego i u francuskim koji beskrupulozno manipuliraju. Dužni smo raskrinkati laži jer situacija nije dobra ni za jednu zemlju u Europi.

Sada već skoro 10.000 francuskih generala, časnika i vojnika, većinom u mirovini, potpisalo je pismo, koje smo već objavili, a u kojem upozoravaju na propadanje Francuske koje treba pod hitno zaustaviti. Ako se to ne dogodi, vlast će biti primorana pozvati vojsku, na što oni upozoravaju.

Naši domaći mediji su zahtjev za poštivanje zakona i upozorenje što se može dogoditi, prekrojili na svoj način, osuđujući generale, časnike i vojnike, što nikako ne odgovara istini.

Izdvajamo tri paragrafa, a ne prekrojenu izjavu:

Tekst:L’heure est grave, la France est en péril, plusieurs dangers mortels la menacent. Nous qui, même à la retraite, restons des soldats de France, ne pouvons, dans les circonstances actuelles, demeurer indifférents au sort de notre beau pays. Nos drapeaux tricolores ne sont pas simplement un morceau d’étoffe, ils symbolisent la tradition, à travers les âges, de ceux qui, quelles que soient leurs couleurs de peau ou leurs confessions, ont servi la France et ont donné leur vie pour elle. Sur ces drapeaux, nous trouvons en lettres d’or les mots « Honneur et Patrie ». Or, notre honneur aujourd’hui tient dans la dénonciation du délitement qui frappe notre patrie.

Prijevod: Situacija je ozbiljna, Francuska je u opasnosti, prijeti joj nekoliko smrtnih opasnosti. Mi koji, čak i u mirovini, ostajemo francuski vojnici, u trenutnim okolnostima ne možemo ostati ravnodušni prema sudbini lijepe naše. Naše trobojnica nije komad platna, one simbolizira tradiciju, kroz stoljeća, onih koji su, bez obzira na boju kože ili religiju, služili Francuskoj i za to dali svoje živote. Na toj zastavi zlatnim slovima nalazimo riječi “Čast i domovina”. Međutim, naša današnja čast leži u osudi raspada koji pogađa našu domovinu.”

Dakle, generali upozoravaju jer vole svoju domovinu i Francuze, bez obzira na boju kože i religioznu pripadnost.

Tekst: Les périls montent, la violence s’accroît de jour en jour. Qui aurait prédit il y a dix ans qu’un professeur serait un jour décapité à la sortie de son collège ? Or, nous, serviteurs de la Nation, qui avons toujours été prêts à mettre notre peau au bout de notre engagement – comme l’exigeait notre état militaire, ne pouvons être devant de tels agissements des spectateurs passifs.

Prijevod: “Pogibelji se povećavaju, nasilje je iz dana u dan veće. Tko bi prije deset godina predvidio da će jednom profesoru biti odrubljena glava ispred škole? Međutim, mi, sluge Nacije, koji smo uvijek bili spremni položiti život – kao što je zahtijevalo vojno zapovjedništvo, ne možemo biti pasivni gledatelji takvog djelovanja.”

Tekst:Par contre, si rien n’est entrepris, le laxisme continuera à se répandre inexorablement dans la société, provoquant au final une explosion et l’intervention de nos camarades d’active dans une mission périlleuse de protection de nos valeurs civilisationnelles et de sauvegarde de nos compatriotes sur le territoire national. On le voit, il n’est plus temps de tergiverser, sinon, demain la guerre civile mettra un terme à ce chaos croissant, et les morts, dont vous porterez la responsabilité, se compteront par milliers.

Prijevod: “S druge strane, ako se ništa ne poduzme, popustljivost će se i dalje neumoljivo širiti u društvu, što će u konačnici izazvati eksploziju i intervenciju naših aktivnih suboraca u pogibeljnoj misiji zaštite naših civilizacijskih vrijednosti i naših sunarodnjaka na nacionalnom teritoriju. Kao što vidimo, više nema vremena za odgađanje, inače će sutra građanski rat zaustaviti ovaj rastući kaos, a mrtvi, za koje ćete snositi odgovornost, brojat će se u tisućama.”

Vidimo da u originalnom tekstu nigdje nema poziva na puč, već naprotiv, generali traže političku reakciju jer im pred očima umire država za koju su se borili.

Francuska i danas koristi vojsku za sigurnost građana. Svi koji posjećuju Pariz, mogu u zračnoj luci vidjeti naoružane vojnike koji štite putnike. Slično je i na pariškim ulicama gdje vojska štiti sinagoge. Francuska žandarmerija pripada vojsci, a aktivno je djelovala protiv Žutih prsluka. Ni Hrvatska nije izuzetak, što smo vidjeli tijekom zemljotresa. Vojska pomaže u izvanrednim situacijama kada policija ne može izvršavati svoje zadatke. U BiH su se koristili vojni helikopteri tijekom poplava. O tome govore francuski generali, priželjkujući da se to nikada ne dogodi.

Lojalnost francuskih generala je neupitna, jer potpisnici su svojim besprijekornim karijerama dokazali svoju spremnost da žrtvuju svoj život za Francusku pod parolom “Čast i domovina“.

Nisu to naši domaći generali koji nakon karijere prodaju državi i vojsci tipkovnice, miševe i USB stickove.

Za kraju ćemo vam raskrinkati zadnju manipulaciju, zbog koje Faktograf mora reagirati. Pismo generala, časnika i vojnika nije napisano 21. već 13. travnja. Radi se o datumu kada su francuski generali 21. travnja 1961. godine pokušali izvršiti stvarni puč koji je trajao između 21. i 26. travnja. 220 časnika je smijenjeno, ali je nakon toga u znak solidarnosti 3% vojnog kadra napustilo vojsku Francuske. Mainstream mediji se perfidno pozivaju na 21. travanj kako bi ocrnili potpisnike. Sramota.

Zaključak

Pitate se zašto onda lažu? Jednostavno, žele stigmatizirati Marine Le Pen koja je, istina oportunistički, podržala inicijativu generala, časnika i vojnika. Sljedeće godine su predsjednički izbori, a nakon toga izbori za Parlament Francuske. Macron s ekipom želi privući biračko tijelo na svoju stranu, plašeći ga navodno “ekstremno desnim” generalima koji još vjeruju u čast i domovinu. Osim lažnih optužbi i sloma francuskog gospodarstva, politička klika nema što drugo ponuditi. Od ovakvih štivo prepisuju naši političari.

PS Sada čekamo na Faktograf i njegovo mišljenje o lažnim člancima u hrvatskim mainstream medijima.

francuskageneralipismo
Pretplatiti se
Obavijesti o
262 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali Ivica
2 godine prije

Pljacke iz doba kolonijalizma treba nekako i necim platiti.
Za uvesti reda u Francuskoj treba legije stranaca rasporediti unutar Francuske.

Tomi
2 godine prije

Ko da je bitno sta i kako su. Francuzi bolje nisu ni zasluzili biče jos gore

Ana
2 godine prije

Politicare i novinare, za pocetak,treba cjepiti svim “vakcinama ‘koje toliko hvale!!! I da, svatko tko nije od njihove …. hm… zna sto je vojska i obrana naroda, patrije i Ustava- sto sigurno nije svetinja ovih prih spomenutih!

Alen
2 godine prije

Kako francuski generali nisu dio političkih igrarija(?) , iako ih žele ubaciti u iste ,šta se iza brda valja..

Zig zvjeri
2 godine prije

Od kad su se kolonijalne sile povukle iz tih kolonija, u tim je drzavama poteklo med i mleko,to sto jos i danas imaju infrastrukturu koju su im upravo ti kolonijalisti izgradili,zanemariti cemo, ipak je ovo portal logicno i necemo se baviti trivijalnim stvarima i istinitim stanjem stvari.
P.S.Urednici portala logicno ,koji danas imaju Francusko drzavljanstvo a u Francusku su dosli kao ekonomske ili ratne izbjeglice, mogli bi u svojim tekstovima pokazati malo vise postovanja prema tim drzavama koje su ih primile.
Jer gotovo svaki dan u vasim tekstovima i na ovom portalu citamo o sotonskom trulom zapadu i prekrasnoj kini i rusiji.

Sto niste otisli u rusiju i kinu trazit drzavljanstvo?

2 godine prije zadnji put uredio Zig zvjeri
Драгогост
2 godine prije

Rabin Jerusalimski je pre mnogo godina rekao (parafraziram). Natalitet Arapa u odnosu na natalitet Jevreja je takav da će te i te godine Izrael biti arapska zemlja, i izvlači zaključak da se sa Arapima ne sme živeti u istoj zemlji. Rabin je potom ubijen.

Starina
2 godine prije

New York Times objavi neistinu, onda Usa today objavi to kao činjenicu pozivajući se na kraju članka kao izvor Newyork Times, onda Facebook Factcheck blokira sve koji drugačije objavljuju postove argumentirajući kao činjenicu članak Usa Today.
Prestrašno!
https://t.me/JamesOKeefeIII/853

2 godine prije zadnji put uredio Starina
Simon
2 godine prije

Francuska bi se trebala ugledati na Hrvatsku pa odriješiti kesu i lijepo platiti generale da ne pričaju o propasti nacije nego o nekom neprijatelju kao što su većini hrvatskih generala hibridne i asimetrične ugroze sa istoka, a mogla bi Francuska nekim generalima dati mogućnost privatnog businessa da se zabavljaju, a ne da bistre politiku.
Nikad tako zaostala Francuska neće dostići Hrvatsku i imati demokratski red i mir unutar svojih granica.

SonjaS.
2 godine prije

U pseudo-realnosti lansiraju se neprestano polu-istine i polu-lazi, i dovode do stanja zbunjenosti. Umjesto da smo informirani, moramo istrazivati da bi se probili do istine. Nekad smo morali u biblioteke za povijesne vijesti (koje su isto mogle biti lazne), a danas srecom postoji i pretraga putem interneta. Pretraga na DuckDuckGo trazilici me dovela do identicnog naslova, ali drugacijeg sadrzaja. Gradanski rat u Francuskoj je pamflet Karla Marksa. ” The CivilWar in France ” (German: “Der Bürgerkrieg in Frankreich”) was a pamphlet written by Karl Marx, as an official statement of the General Council of the International on the character and significance of the struggle of the Communards in the Paris Commune.” (Wikipedia) Dakle jedni te isti akteri, vec stoljece i pol, koriste jedne te iste metode (naslovi u vijestima u medijima pod kontrolom), za ostvarenje ne bas prikrivenih ciljeva (osvajanje, huskanje na rat). Sam naslov je zapravo reciklaza. Nedavno je… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio SonjaS.
Драгогост
2 godine prije
Admin: "Poštovani, lijepo vas molimo da ne započinjete teme koje nisu vezana ze članak. Na portalu Logično uljudno razgovaraju osobe svih narodnosti, nacija i uvjerenja. Slične teme nisu dobrodošle na naš portal."

Lp

Redakcija

2 godine prije zadnji put uredio Logic
Davor drugi
2 godine prije

“ Francuska žandarmerija pripada vojsci, ” Nije istina, oni ne pripadaju francuskoj vojsci. Francuska žandarmerija pripada ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno policiji, a ne ministarstvu obrane. Pismo francuskih časnika i vojnika je u svakom slučaju bez presedana. U normalnoj situaciji to se ne dešava niti je običaj vojske miješati se u političku vlast nekog demokratskog sustava. Očigledno je da tu nešto debelo nije u redu i da je već riječ o ekstremno rastućim problemima kojima se, po pisanju vojnika, ne može prognozirati mogući završetak. Politika skupa sa MSM (nikada ih ne promatrati odvojeno) to pismo može uljepšavati te ga prezentirati javnosti kako god žele, čak i do te mjere kako su oni “iščitali i razumjeli”, da im se tim pismom zapravo njima samima daje potpora. Međutim, to nije niti može biti bilo kakvo rješenje problema kojih se u tom pismo navodi i na koje su upozoreni. Ukoliko su pismo nastoje shvatiti… Čitaj više »

Драгогост
2 godine prije

 Reply to Admin. U pravu ste što se tiče teme. Izvinjenje. Za ostalo, striktno trudim da nikada ne odstupam od uljudnosti, ali ne i od mučnih tema. Mnogo puta sam u životu pogrešio a uljudnost daje mogućnost korekcije.

hiber
2 godine prije

Govorili su oni Ljubav naspram domovine
i kad su pravili atomske eksplozije u Alziru.

Malomorgen
2 godine prije

hmm…. steta kaj nisu dodali prevode koje su objavili naši mediji… link?
da vidimo razliku u prijevodu!

Vlastimir
2 godine prije

Француски генерали су у праву, али где су били када су француски и Нато војници свргавали режиме у Европи,Африци и Азији,када су бомбардовали Југославију,Ирак и друге државе а убијање цивила називали “колетералном штетом”.Онда се нису побунили.Сада, када је “ЂАВО” закуцао на њихова врата,сада реагују.Стара пословица каже : ” Како сејеш,тако ће да пожњеш”.

Emiliano Zapata
2 godine prije

1.nacekat cete se faktograf
2.nista oni nisu rekli cega bi se kabala trebala bojati
3.ovi u mirovini ce ionako uskoro na groblje a nove ce zamjeniti terminatori

2 godine prije

“… Ne, francuski generali nisu pozvali na puč…” Steta…. U stvari i nemaju sta da pozivaju… Samo da smjeste u glavu nekoliko unci vruceg olova – ovima sto izvrsavaju nartedjenja Rotschilda i Rockfellera, a predstavljaju se “predsjednicima, premijerima, vrhovnim sudijama...”… i slicne trice… Time ce presjeci lanac komandovanja sa Vrha satanisticke-kamatarske Piramide ZLA, prema tzv “drzavama” (“Zonama“)… 15-20 tih gadova odstraniti i preuzeti zemlju od satanistickih kamatara… Izaci iz EU, a time i preuzeti stampariju tzv “novca” od Rotschilda i tzv “dvorskih zidova“… Klupko Judaizerksih satanista, koji teroriziraju svaki narod vec par stoljeca – ce se time poceti odmotavati, a odmotavanje je 100 puta brzen nego zamotavanje – pa je za ocekivati da bi ljudi uskoro i izasli iz “Rotschildove pecine” ZLA i Obmane … (Francuski narod vjerovatno i najduze, tj jos od tzv “francuske revolucije” gdje je ova satanisticka-kamatarska banda i izfinancirala i sprovela cijelu farsu… Danas je to… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Mrčikola
2 godine prije

Ovi estrogenizirani francuski generali su daleko od onih de Gaulleovih divljaka iz ratova u Kambodži i Alžiru od kojih bi se neki sigurno bili spremni pobuniti protiv tetkice i njegovih gospodara da Francusku, u kolikoj tolikoj mjeri, ponovo vrate Francuzima.

mario
2 godine prije

+

ledeno doba
2 godine prije

kamo sreće da su pozvali na puč protiv Crvenotablićevog lutka– onda bi im vjerovao, ovako je njihovo saopćenje, za mene, veliko ništa.. promašena tema.. i zakašnjela Jer, oni ovdje, koliko sam razumio, spominju temu problema sa određenim migrantima i ekstremizmom.. Naravno da ti problemi u Francuskoj postoje- međutim skretanje pažnje na tu temu, u oviom trenutku, kada je najveći ekstremizam onaj koji sprovodi Crvenotablićev lutak, Makron sa koronacizmom je promašaj.. Da budem iskren, kada bi ti migranti pokrenuli revoluciju i srušili Makrona i kabalu, i uspostavili islamsku republiku–ako domicilno stabovništvo neće– onda domicilno stanovništvo i ne zaslužuje bolje.. u stvari ova defenzivnost je problem, tojest samo voda na mlin kabale. Mislim, na ovo, da se netko stalno mora braniti i pravdati, – nakon što je nešto izjavio. Kabala i njeni mediji napadanu nekoga tko nešto kritizira i taj netko se odmah pravda… Slično je bilo i u slučaju onih 50 i… Čitaj više »

Kalle balle
2 godine prije

FRANCUSKE MASONCINE SATANSKI IZMET SU UKRALI STAVARNOST I ZIVOT. MEDIJE, TV, BANKE,PENDREK.

Max
2 godine prije

Dragi Logičari predvidio sam ovo i napisao da je to upozoravajući vapaj časnih ljudi na koji su se odlučili ut nemali rizik je će ih sutra proglasiti izdajnicima i pučistima. To se i dogodilo. Sličan dcenariji kao u Hrvatskoj 2000 godine.

Lucija, prva
2 godine prije

Generali shvaćaju da se namjerno razvijaju antagonizmi u društvu, a koji se – ne rješavaju, odnosno, ne poštuje zakon. I ne primjenjuje. Pa je pitanje tko i kako upravlja zemljom. Točnije, čini se da ne upravlja – nitko. I ukazali su na dvije takve stvari: radikalni islamizam i “Žute prsluke”. Nitko ne čini ništa da riješi ove probleme, odnosno zahtjeve “Žutih prsluka”, a nema nikakve sumnje, da, kad se podigne ova “dimna zavjesa” od korone, da će se problemi javiti i to – puno izraženiji i multiplicirani.
Ono što generali NE pretpostavljaju jest nastavak agonije s koronom i cijepljenima…

Red Dog
2 godine prije

Ksenofobija je bolest koja pripada kategoriji fobija.
Pacijent se boji. Njemu je taj dozivljaj stvaran i intenzivan. Ne pomazu nikakve cinjenice i nikakva statistika.
Na licnom planu je najbolji savet izbegavati fobicare ukoliko je to moguce, jer ih cinjenice antagoniziraju jos vise.

mosha
2 godine prije

Aux armes, citoyens
Formez vos bataillons
Marchons, marchons!
Qu’un sang impur
Abreuve nos sillons!
Allons enfants de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé!
Contre nous de la tyrannie
L’étendard sanglant est levé
L’étendard sanglant est levé
Entendez-vous dans les campagnes
Mugir ces féroces soldats?
Ils viennent jusque dans vos bras
Égorger vos fils, vos compagnes!
Aux armes, citoyens
Formez vos bataillons
Marchons, marchons!
Qu’un sang impur
Abreuve nos sillons!
Nous entrerons dans la carrière
Quand nos aînés n’y seront plus,
Nous y trouverons leur poussière
Et la trace de leurs vertus
Et la trace de leurs vertus
Bien moins jaloux de leur survivre
Que de partager leur cercueil
Nous aurons le sublime orgueil
De les venger ou de les suivre
Aux armes, citoyens
Formez…

wirenvbiwenritgvnewi
2 godine prije

Ovi generali pojma nemaju tko ih jaše ko njeko milenijima.

wirenvbiwenritgvnewi
2 godine prije

+

BanOvan
2 godine prije

Čini mi se da on bi vaš.Nešto si kivan na njega? Možda ste vi od zajedničke lijepe nam naše “učorbili” više od tamo, daleko, nekih drugih.

2 godine prije zadnji put uredio BanOvan
Lucija, prva
2 godine prije

E, vrijeme je da i ti progledaš.

Tomašević. Otac desničar. Stric biskup. On sa 21 godinom u …UN !!!
Sorosevac.

Objasni ?

Miki Maus
2 godine prije

Nesto se pokrece, moguce dosta veliko. U Njemackoj su se tisuce veterana, sto pripadnika vojske, sto specijalne policije i nacionalne garde poceli organizirati i zele stati na kraj ovoj diktaturi i teroru, koji vrsi organizirana mafija na celu sa Stasi Mutti Merkill. Telegramom kruzi popis kojeg su oni sastavili a sadrzi sve aktivne zastrasivace, ugnjetavace i njihove suradnike na vlasti. Zato su se ovi ustrtarili da odmah svojim placenickim perima udaraju na Veterane kao ovo je drzavni udar, blatruc. Uglavnom pomalo se krece, a ne bi me iznenadilo da se ovaj trend prosiri na zemlje u okruzenju.
Jedino me Hrvatska ne brine, nasi veterani su dobro zbrinuti placama, njih nista drugo ni ne zanima, a najmanje buducnost nacije

lear ZI
2 godine prije

U Sloveniji Jan .i prete, da če mu ubit ženu i djecu. Da če se to dogodit, je baš sve uradio on sam i psihofizički pojebak K. cin. Kad sta počela igru globalista, bila sta več osuđena, ali ne od onih kojih im prete.
PS:sva evropska elita je upala u past, iz koje nema spasa.

2 godine prije zadnji put uredio lear ZI
ledeno doba
2 godine prije

inače, ovi na slici podsjećaju me na legendarnog Louisa de Funesa.. Policajac iz Saint Tropeza… nostalgična slika Francuske, koja je tada još bila on stara dobra Francuska, makar puna klišeja, ali tako je to sa svakom državom- svi volimo te neke klišeje o toij i toj državi

Emiliano Zapata
2 godine prije

Zato HDZ zna!

Boba Lazarević
2 godine prije

Znate, ako ne visite na Facebooku, onda ni Faktograf ne postoji. Oni su samo brabonjak na toj crnoj rupi društvenih mreža.

Saladin
2 godine prije

Pa fino pise da ce stvar uzeti u svoje ruke. Kad se pokusava odbraniti neodbranjivo.
A ti generali bi da brane svoj nacionalni prostor, tokom povijesti -a i danas to cine-vrsljaju po tudjim zemljama kad i kako im se prohtije.
Ima ona izreka: zaigra mecka pred svacijim vratima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI