fbpx

MAINSTREAM LAŽU A FAKTOGRAF ŠUTI – Ne, francuski generali nisu pozvali na puč, nego na poštivanje zakona i ljubav prema domovini

Legionari - Parada

Političari i mainstream mediji nastavljaju lagati i manipulirati javnost, prenoseći laži o francuskim generalima koji navodno pozivaju na puč. Više članova redakcije portala Logično perfektno govori i piše francuski jezik, uključujući i urednika koji posjeduje francusko državljanstvo. Sramno je čitati neistine, ne samo u domaćim medijima, nego i u francuskim koji beskrupulozno manipuliraju. Dužni smo raskrinkati laži jer situacija nije dobra ni za jednu zemlju u Europi.

Sada već skoro 10.000 francuskih generala, časnika i vojnika, većinom u mirovini, potpisalo je pismo, koje smo već objavili, a u kojem upozoravaju na propadanje Francuske koje treba pod hitno zaustaviti. Ako se to ne dogodi, vlast će biti primorana pozvati vojsku, na što oni upozoravaju.

Naši domaći mediji su zahtjev za poštivanje zakona i upozorenje što se može dogoditi, prekrojili na svoj način, osuđujući generale, časnike i vojnike, što nikako ne odgovara istini.

Izdvajamo tri paragrafa, a ne prekrojenu izjavu:

Tekst:L’heure est grave, la France est en péril, plusieurs dangers mortels la menacent. Nous qui, même à la retraite, restons des soldats de France, ne pouvons, dans les circonstances actuelles, demeurer indifférents au sort de notre beau pays. Nos drapeaux tricolores ne sont pas simplement un morceau d’étoffe, ils symbolisent la tradition, à travers les âges, de ceux qui, quelles que soient leurs couleurs de peau ou leurs confessions, ont servi la France et ont donné leur vie pour elle. Sur ces drapeaux, nous trouvons en lettres d’or les mots « Honneur et Patrie ». Or, notre honneur aujourd’hui tient dans la dénonciation du délitement qui frappe notre patrie.

Prijevod: Situacija je ozbiljna, Francuska je u opasnosti, prijeti joj nekoliko smrtnih opasnosti. Mi koji, čak i u mirovini, ostajemo francuski vojnici, u trenutnim okolnostima ne možemo ostati ravnodušni prema sudbini lijepe naše. Naše trobojnica nije komad platna, one simbolizira tradiciju, kroz stoljeća, onih koji su, bez obzira na boju kože ili religiju, služili Francuskoj i za to dali svoje živote. Na toj zastavi zlatnim slovima nalazimo riječi “Čast i domovina”. Međutim, naša današnja čast leži u osudi raspada koji pogađa našu domovinu.”

Dakle, generali upozoravaju jer vole svoju domovinu i Francuze, bez obzira na boju kože i religioznu pripadnost.

Tekst: Les périls montent, la violence s’accroît de jour en jour. Qui aurait prédit il y a dix ans qu’un professeur serait un jour décapité à la sortie de son collège ? Or, nous, serviteurs de la Nation, qui avons toujours été prêts à mettre notre peau au bout de notre engagement – comme l’exigeait notre état militaire, ne pouvons être devant de tels agissements des spectateurs passifs.

Prijevod: “Pogibelji se povećavaju, nasilje je iz dana u dan veće. Tko bi prije deset godina predvidio da će jednom profesoru biti odrubljena glava ispred škole? Međutim, mi, sluge Nacije, koji smo uvijek bili spremni položiti život – kao što je zahtijevalo vojno zapovjedništvo, ne možemo biti pasivni gledatelji takvog djelovanja.”

Tekst:Par contre, si rien n’est entrepris, le laxisme continuera à se répandre inexorablement dans la société, provoquant au final une explosion et l’intervention de nos camarades d’active dans une mission périlleuse de protection de nos valeurs civilisationnelles et de sauvegarde de nos compatriotes sur le territoire national. On le voit, il n’est plus temps de tergiverser, sinon, demain la guerre civile mettra un terme à ce chaos croissant, et les morts, dont vous porterez la responsabilité, se compteront par milliers.

Prijevod: “S druge strane, ako se ništa ne poduzme, popustljivost će se i dalje neumoljivo širiti u društvu, što će u konačnici izazvati eksploziju i intervenciju naših aktivnih suboraca u pogibeljnoj misiji zaštite naših civilizacijskih vrijednosti i naših sunarodnjaka na nacionalnom teritoriju. Kao što vidimo, više nema vremena za odgađanje, inače će sutra građanski rat zaustaviti ovaj rastući kaos, a mrtvi, za koje ćete snositi odgovornost, brojat će se u tisućama.”

Vidimo da u originalnom tekstu nigdje nema poziva na puč, već naprotiv, generali traže političku reakciju jer im pred očima umire država za koju su se borili.

Francuska i danas koristi vojsku za sigurnost građana. Svi koji posjećuju Pariz, mogu u zračnoj luci vidjeti naoružane vojnike koji štite putnike. Slično je i na pariškim ulicama gdje vojska štiti sinagoge. Francuska žandarmerija pripada vojsci, a aktivno je djelovala protiv Žutih prsluka. Ni Hrvatska nije izuzetak, što smo vidjeli tijekom zemljotresa. Vojska pomaže u izvanrednim situacijama kada policija ne može izvršavati svoje zadatke. U BiH su se koristili vojni helikopteri tijekom poplava. O tome govore francuski generali, priželjkujući da se to nikada ne dogodi.

Lojalnost francuskih generala je neupitna, jer potpisnici su svojim besprijekornim karijerama dokazali svoju spremnost da žrtvuju svoj život za Francusku pod parolom “Čast i domovina“.

Nisu to naši domaći generali koji nakon karijere prodaju državi i vojsci tipkovnice, miševe i USB stickove.

Za kraju ćemo vam raskrinkati zadnju manipulaciju, zbog koje Faktograf mora reagirati. Pismo generala, časnika i vojnika nije napisano 21. već 13. travnja. Radi se o datumu kada su francuski generali 21. travnja 1961. godine pokušali izvršiti stvarni puč koji je trajao između 21. i 26. travnja. 220 časnika je smijenjeno, ali je nakon toga u znak solidarnosti 3% vojnog kadra napustilo vojsku Francuske. Mainstream mediji se perfidno pozivaju na 21. travanj kako bi ocrnili potpisnike. Sramota.

Zaključak

Pitate se zašto onda lažu? Jednostavno, žele stigmatizirati Marine Le Pen koja je, istina oportunistički, podržala inicijativu generala, časnika i vojnika. Sljedeće godine su predsjednički izbori, a nakon toga izbori za Parlament Francuske. Macron s ekipom želi privući biračko tijelo na svoju stranu, plašeći ga navodno “ekstremno desnim” generalima koji još vjeruju u čast i domovinu. Osim lažnih optužbi i sloma francuskog gospodarstva, politička klika nema što drugo ponuditi. Od ovakvih štivo prepisuju naši političari.

PS Sada čekamo na Faktograf i njegovo mišljenje o lažnim člancima u hrvatskim mainstream medijima.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
263 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
3 mjeseci prije

Pljacke iz doba kolonijalizma treba nekako i necim platiti.
Za uvesti reda u Francuskoj treba legije stranaca rasporediti unutar Francuske.

Tomi
Gost
Tomi
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Da da kako da ne 7000 ce da kontrolira 70 miljona

Miki
Gost
Miki
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Nije baš tako. Bivše francuske kolonije su najnapredije zemlje u Africi: Alžir, Maroko, Tunis, Benin, Senegal, Obala bjelokosti…

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Miki

Da, i Sarkozy je htio jednu od naprednijih od onih koje si ti naveo, Libiju, napraviti još naprednijom tako da od 400 miljardi zapadnog duga Libiji najveći udio tog duga je bio francuski nije vraćeno Libiji, jer novac kvari ljude pa bi pokvario i Libijce koji su tako demokratskim bombama… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

Novi kolac
Gost
Novi kolac
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Aferim +

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Hehehe……………

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Miki

Pa da Miki, bas dobro da su ih poklali i porobili. Tako ce cika Bill Gates i nas pa ce biti supeeerrrr!

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije

+

Coca Corona
Gost
Coca Corona
3 mjeseci prije

Eto ugleda ti prvi glagol u rečenici:e to je sinoć napravila jedna med.sestra(51) 4.pacijenata u pokrajini Brandenburg. Ustanova za osobe s posebnom potrebama.
“Ufatio je virus?”
U zadnjih 70 godina nije se desilo nešto ovako u tom gradu.
Ode sve…

Faust
Gost
Faust
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Današnje generacije nisu odgovorne za eventualne grijehe iz prošlosti.A ako misliš da si zaštićen zbog svog “liberalno tolerantnog antifašizma” grdno se varaš Oni dolaze osvojiti Europu.

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Faust

+

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije
Reply to  Faust

A, danas se nesto promjenilo ? Daj malo se informiraj sta Francuzi rade i dan- danas u Africi? Dolaze osvojiti? Zasto ne? Jel sa puskom u ruci dolaze u Francusku?! Trebali je postovati? Zasto?!

Faust
Gost
Faust
3 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

Sve što su Francuzi radili i rade u Africi radili su i rade u harmoniji s korumpiranim lokalnim poglavicama.A sve je to kamilica u usporedbi s onim što afrička plemena rade jedna drugima otkad znaju za sebe.A vi “liberalno tolerantni progresivni antifašisti” koji ih dočekujete otvorenih ruku izgubili ste iz… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

Je kolega samo sa kojom “puškom” u ruci oni dolaze i sa kojom “puškom “ oni žele osvajati Europu.Sigurno ne nose diplome visoko obrazovanih i traže posao u struci .

Diego Delgado
Gost
Diego Delgado
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Moram na ovaj članak koji je generalno OK, ali jedan detalj je promakao ili ga pisac članka nezna. Dakle, Marine Le Pen je stranku recimo to tako nasljedila od oca koji je bi zbilja istinski frnacuz i volio francusku iznad svega, i šta ona radi kad preuzima vlast, sve koji… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Diego Delgado, e, tako već može.

Vendetta
Gost
Vendetta
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Ista prica kao i u NL. Dolaze nam na vlast žene sa mužom jevrejom ili bivsim casnikom Mosada, nema sta sigurno su se probile svojim znanjem i upornoscu, kao Kolinda.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Vendetta

+

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Nije

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  mario

Sadašnji predsjednik je potrčko krupnog kapitala/sotonista

Zvrk
Gost
Zvrk
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Poštovani Diego, pa njezin otac je upravo primjer kako treba mijenjati strane i naposlijetku biti korisna budala. Za one koji ne znaju stari le Pen je kao mladić bio pripadnik komunističke partije ali kako nije bio baš uzoran dogodilo se još da su ga odbacili i k tome, uhvatili gestapovci.… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Ima jedna Degolova, kojeg su smjenili jer je tražio francusko tozla iz Fed-a: “Antisemitizam je mjerilo civiliziranosti jedne zemlje”.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Svi su oni podvala, svi odreda i planetarno.

SonjaS.
Gost
SonjaS.
3 mjeseci prije
Reply to  Diego Delgado

Mene to za M Le Pen zanima vec godinama! Hvala.

ZriBra
Gost
ZriBra
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

“Liberte,egalite,fraternite”.U toj njihovoj krilatici je sloboda na prvom mjestu.Sami se pozivaju na “Čast i domovinu”.Pa kako ni da zucnu o slobodi i časti milijuna njihove braće (fraternite)koji na ulicama u školama o ironije i “prosvjedima” svagda i svugdje nosaju na sebi novonormalni znak nemoći ,bolesti i ropstva ,”Signum Servus”BRNJice na… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Ne, bogati su zato sto su vrijedni
Ili zbog nevjerojtne pljacke Afrike?! Francuska vojska? Sta je to uopce?

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

Varanska vojska eto što je, gdje treba pljačkati ili ratovati za gušter-trans interese tu je i ona.

Ivan
Gost
Ivan
3 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Ha, ha, ha. Faktograf će raskrinkati laž? Faktograf se nikada nije zanimao za istinu, nego samo za globalističku propagandu.

Tomi
Gost
Tomi
3 mjeseci prije

Ko da je bitno sta i kako su. Francuzi bolje nisu ni zasluzili biče jos gore

Ana
Gost
Ana
3 mjeseci prije

Politicare i novinare, za pocetak,treba cjepiti svim “vakcinama ‘koje toliko hvale!!! I da, svatko tko nije od njihove …. hm… zna sto je vojska i obrana naroda, patrije i Ustava- sto sigurno nije svetinja ovih prih spomenutih!

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Ana

bravo Ana👍

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Ana

+

Novi kolac
Gost
Novi kolac
3 mjeseci prije
Reply to  Ana

Sve se slazem,osim umjesto 6 treba 12 mjeseci,sva godisnja doba da osjetis.Jos nesto,ima nesposobnih,nije problem,ali ako si nesposoban za vojsku onda si nesposoban i za posao i za npr.vozacku i slicno.

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

A da ti kolega uzmeš jednu jedinicu regruta pa da ih zaposliš na svoje imanje da nešto korisno rade a ne da trcu po brdima i glancaju oružje ..I na kraju svi zadovoljni .

Miki Maus
Gost
Miki Maus
3 mjeseci prije
Reply to  Ana

E to, da je toga ne bismo imali Europu punu pickica, djecaraca koji ne znas jel vise mazu lak na noktima, crtaju obrve, feminizirani su vise od cura, povrijedjenih osjecaja i sl. Nove generacije pizda i degenerika, dok sa istoka dolaze vojno sposobni muskarci koji svakog Europljana smatra buducom metom,… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije

Kako francuski generali nisu dio političkih igrarija(?) , iako ih žele ubaciti u iste ,šta se iza brda valja..

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
3 mjeseci prije

Od kad su se kolonijalne sile povukle iz tih kolonija, u tim je drzavama poteklo med i mleko,to sto jos i danas imaju infrastrukturu koju su im upravo ti kolonijalisti izgradili,zanemariti cemo, ipak je ovo portal logicno i necemo se baviti trivijalnim stvarima i istinitim stanjem stvari. P.S.Urednici portala logicno… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Hrvatska je mletačkih, austrijskih i francuskih utvrda, talijanskih i komunističkih kasarni od kojih su sad neke NATO baze gdje je unaprijeđenje infrastrukture samo u žilet žici koja je zamjenila bodljikavu.

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Hrvatskim domorodcima svi ti nabrojani napravili su mnogo vise koristi nego stete. Pa tako imamo setnice, ljecilista i vile na Kvarneru koje su izgradili Austrijanci, Dioklecijan koji je Splitu izgradio vodovodnu i kanalizacijsku mrezu, rimsko carstvo koje je Hrvate naucilo mnogo cemu pa na kraju krajeva i komunisti koji su… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

10+

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

I ti imaš mjeru dupli aršina

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

ne brale, samo istina, istina i nista drugo;)

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

a dobro.. kad znaš šta je istina..

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

znam brale da treba vjerovati onima koji traze istinu a sumnjat u one
koji su je nasli, da brale, ali ovdje se radi o istini materijalne prirode;)

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

ovaj sam ti odgovor bio napisa pa sam odustao, al evo..”a dobro.. kad znaš šta je istina.. to ti je isto kao kad gledaš merkelinu rasturačinu evrope: 94 % vidi crno, al 6% posto koji su na strukturama moći i duboke države – vide bjelo i ta agenda pali i… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Psihotik te trola, ali ne kužiš. Boli njega neka stvar, komentarom 10+ je bacio mamac i zna kako je ulov siguran. Ovaj ti nije kao Shumadinac, ovaj ti energiju ne siše istosmjerno nego izmjenično pa ti se čini kako su to “dupli aršini”. Trol koji radi na izmjeničnu struju i… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

hvala na komplimentu!
dà, vec sam i sàm posumnjao da imam neku urodjenu falinku al’ mi nisu rekli;)

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije

Jasno, nemaš ti nedostatala nego ti imaš i viška energije za trolanje. Lijepo sam piždry nwpisao kako tebe u stvari nije briga, ali si isto zvjeri dao 10+ da bi navukao komentarore kako bi na kraju napisao kako ti nisi na ičijoj strani. U međuvremenu se jadni piždro polomio kako… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

svidja mi se tvoj smisao za humor, al’ izgleda da ni tebi nisu bas sve rekli;) da, a za “jadnog pizdru” ti ne brini, on konta mnoge stvari puno bolje od tebe a pogotovo od mene. osim toga, tvoj sud o meni je nacin prosjecnog covjeka, daleko, daleko od stanja… Pročitaj više »

ano domini
Gost
ano domini
3 mjeseci prije

šuška se o skoroj vijesti sa ženevskog jezera a o stanju tvoje svijesti je bolje da ne iznosiš jer Balkan je širok pojam posijanih duša di te rjetko tko sa razumijevanjem sluša

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

haha ha nemam je, a ovo što ima samo za sebe..mi smo Simone prije mjenjati masu komentara i poznam da nije rang kradljivaca i napajača s tođim baterijama.. al neznam sta znam, sa strane se bolje vidi..? a meštri tame su tako i tako s’ kuronom, vakcunom panikom i maskom… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Nisam ni sumnjao na koji način ćeš shvatiti moj komentar, inače ti ga nebi napisao. Zadovoljan sam s tvojim odgovorom. Ne uvijek, ali ponekad stvari treba nazvati pravim imenom. Koristi možda nema, ali važnije je kako štete nema sigurno. Lijepo je pričati u rukavicama, ali kad zablinka crvena lampica rukavice… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Potvrđivam u svezi gornjg dijaloga.očito je.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

Coca Corona
Gost
Coca Corona
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Jasno ko onaj massakar u umobolnici sinoć u Brandenburgu.
Pitaju se mediji:ZAŠTO je med.sestra (51)zaklala 4.duševno poremećene osobe (klinika i Dom za ljude s poseb.potrebama)
Žrtve od 31-58ngod.starosti)
Nožem!!
Jebote život

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

e jbg, sad je ovo novi komentar, al’ dobro. bilo kako bilo vecina ce kao i uvijek izvuci deblji kraj a ti znas i zasto, da. iskreno receno ja ne dozivljavam sebe ni na jednoj strani;)

Novi kolac
Gost
Novi kolac
3 mjeseci prije

Jel stvarno mislis da su se oni njima stvarno dali nezavisnost?Mislis da je njihov uticaj i pljacka prestala sa tim davanjem nezavisnosti?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

nezavisnost, sto je nezavisnost vidimo danas bolje nego ikad;)

Kažun
Member
Kažun
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Žukov,zato u Puli imamo pravu Arenu,
bez kredita i u dobrom stanju 🙂

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Kažun

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Kažun

+

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

A brate daj molim te napisi ovdje za koga su to Austrijanci gradili vile ,ljetovališta i lječilišta ,tko ih je gradio i sa cijim novcima .Da ,sa svojim carskim novcem za Hrvatske težake i ribare da se malo odmore i rekuperaju od napornog rada .Pusti cara Dioklecijana i njegovu vodovodnu… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

+

Mr.T
Gost
Mr.T
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

+

Novi kolac
Gost
Novi kolac
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Nemoj tako kolega,ti sad tvrdis da oni nisu dosli nas da okupiraju kako bih nam pomogli u razvoju?Hoces da kazes da su oni nas okupirali kako bih nas pljackali i koristili?

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

+

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Zig zvjeri, Hrvati samostalni!? koji je tebi kurasc…

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

to je sa njegove cio perspektive.. on vidi samo tom dioptriom.. a za ostale mu je svejedno, kao da i ne postoje

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, kažu neki da Subaru pretjeruje s “teorijom fotona” ali kada fotoni preko očiju ulete u mozak znaju, ponekad, napraviti rusvaj samo takav… a od kojeg je posljedica iskrivljene stvarnosti za “domaćina” jedan od blažih simptoma.😁

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči Subaru ( ti i još neki.. )ima jak upad intuicije i 3ćeg oka viđenje i onda pokušava da i drugi se oslobode ‘doživljaja’.. al ipak smo mi u feudalnom digi dobu i duhovnoj sljepoći. to i ovi majstori koji se povremeno pojave na dalekom istoku.. učitelja ima za skinut… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro milenijima sakupljaju znanja i ideje proizašle iz “naših redova” i uspješno ih implementiraju u svoje planove koji maju za cilj duhovno i materijalno sakaćenje jednog djela ljudske vrste.
Vrhunski su to poznavaoci džudo i aikido tehnika.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

daaaa upravo to..👍

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

moreno je otišao podalje u prepoznavanju i raskrinkavanju svakojakog matrixa i skidanju nabačenih oklopa…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, Moreno ih rastura bez ikakvih linkova i poveznica, direktno u tintaru.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

da njemu ne trebaju linki..on zna instiktivno ma’trix i kako funk’cionira

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+, “Mrči Subaru ( ti i još neki.. )ima jak upad intuicije i 3ćeg oka viđenje i onda pokušava da i drugi se oslobode ‘doživljaja”.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

E to sam vidio svojim očima;)

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  CAN

CAN, prije dva dana si postavio Šuletov psihološki profil, ispalo je nekako da se podudara sa još par majstora ovdje, starih i novopridošlih. 😁

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hehe…da ne kažu …nismo znali.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

To o Dioklecijanu su priče kao da ih pričaju Srbi koji kažu kako je Dioklecijan bio Srbin, a Dioklecijan je samo izgradio svoj ljetnikovac i spojio ga na izvor Jadra s ti da mu je karma vila izuzetno loša pa je carstvo propalo, kao i mnoga poslije, tako će i… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Simon, meni je osobno teško povjerovati u teorije da su osvajači na osvojenim područjima gradili moderne ceste samo zbog lakšeg transportiranja opljačkanih dobara u matične zemlje i radi omogućavanja bržeg i lakšeg prebacivanja trupa i tehnike u svrhu daljnjeg osvajanja. Ove mi teorije toliko smrde da mi mirišu na teorije… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hahaha………

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Neznam što je bio (ali jest činjenica da je 10 ili 15 rimskih careva bilo s ovih prostora…što je čudno u tome?) ali je bio izvrstan upravljač. Podijelio je carstvo na tetrarhije. Bio je u životu dva puta u Rimu. Upravljao je iz Sremske Mitrovice. U nije jedini. Pred par… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Car Dioklecijan je bio Rimljanin ,za razliku od cara Konstantina Velikog koji je dobio od svog naroda kip i ime zrakoplovne luke u Nisu ..

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nije ništa čudno, samo sam želio naglasiti kako se povijest tumači na različite načine. Podjela carstva je samo konstanta reformi koje i danas na geopolitičkom planu vidimo. Dosta je vidjeti BiH i magiju oko entiteta. Neznam da li su Srbi trebali Amerikancima dati jer se Amerikancima ništa ne daje nego… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+, hahaha: “Sve što se gradilo gradili su domorodci koji su za vrijeme Dioklecijana bili robovi, poslije kmetovi, do WWII radnici, poslije udarnici, a sad hramove grade potrošači”.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Jedan od razloga što je Austrougarska izgubila 1. svj.rat jest logistika odnosno nepostojanje prometne infrastrukture: željeznica i cesta… 🙃

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Na trgovačkim brodovima Austro Ugarske mornarice vijorila se u kombinaciji Austrijska i Mađarska zastava ,na ratnim brodovima iste monarhije vijorila se samo Austrijska zastava i to samo kaže koliko su Austrijanci držali do Mađara i njihovog vojničkog statusa.Na ratnim brodovima za vrijeme lijepog vremena čuo se samo Austrijski jezik i… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Budi uvjeren da ja znam ponešto o tome…3, 4 generacije.

Kapetana, ne samo pomoraca…

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

+

zapadni neimac
Gost
zapadni neimac
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

”rimsko carstvo koje je Hrvate naucilo mnogo cemu”, kako je to Rimsko carstvo moglo nuciti koje Hrvate? De se malo saberi.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

cibo
Gost
cibo
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

@ Logicno – Sto ne blokirate ovu Vraziju Zvjer?

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  cibo

radi za nekoga..poznaju ga od davnina

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Vjerojatno – ne.
Inati se.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

dobro lucija kod nas je to normolno ; dat srce i guze za gazdu stranca. ovo se odnosu na nas općenito.. tako je to u niže izabrani.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  cibo

zakaj?… napiši kaj je kriwo napisao…

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Sve je krivo napisao jer su kolonijalne sile utamanile na stotine miljuna onih domorodaca širom svijeta koji su se odupirali otimanju resusursa i robovskom radu toga što se gradilo. Ništa dobrog nije donijelo ubijanje stotina miljuna ljudi. Ako je tebi uredu da naprimjer strada miljun ljudi u nekome ratu kako… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

dobro…. ali kaj je tu kriw dioklecijan i ostali vladari?

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Nitko nije rekao kako je Dioklecijan kriv, opisao sam samo princip vladavine još od prije Dioklecijana. Ako sve to stavimo u vremensku perspektivu, tako u Splitu danas u ratnoj luci Lora stoluje vojska današnje imperije NATO. Tebi, a i svima ostalima ostavljam na razmišljanje da li je NATO u Hrvatskoj… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

u sloveniji je bio referendum za nato…. odlučili smo da udzemo….
za hrvatsku neznam
večina odlučuje….. demokracija😒

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Simon, u pravu si ovdje, ne treba budale, generalno mislim jer smo se, većina nas, najmanje u jednom trenutku tako ponijeli, previše sputavati(daleko bili od ikakvog oružja) jer čovjek otvorenog duha od njih može puno naučiti, počevši od iskonskog- zemljoradnje do modernog- burzovnih ulaganja.

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Slažem se. Puno toga vidimo i danas u korona manipulaciji gdje općenito cijepivo kao prevencija raznih bolesti ne mora nužno biti štetno, uz napomenu kako su ova cijepiva protiv korone ipak nešto drugo. Može se primjetiti kako i neki kojima je medicina pa i imunologija struka najprije kažu kako oni… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Naleti mi Film of 15 minuta
Utopia se zove…da se pogledat…vidi molim te na “transformacijii 2012 “što neko uzima kao slobodu.
Pozdrav

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  CAN

Ja sam već na pola puta do utopie.
A pogledaj subliminalu kojom se mladi pripremaju na utopiu, uprati tekst i vizualnu simboliku u videu od 678 miljuna pregleda;
https://youtu.be/Um7pMggPnug

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

argumentiraj i napiši njemu….. ja sam samo protiv toga da se nekoga briše zato jer drugačije misli i piše… 😒

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

– (minus)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Rusija je druga država po broju useljenika, nakon USA.

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Prvo se informiraj koliko i dan- danas Francuska godisnje naplacuje tim nesretnim zemljama ” ostavljena kolonijalna dobra”!

Драгогост
Member
Драгогост
3 mjeseci prije

Rabin Jerusalimski je pre mnogo godina rekao (parafraziram). Natalitet Arapa u odnosu na natalitet Jevreja je takav da će te i te godine Izrael biti arapska zemlja, i izvlači zaključak da se sa Arapima ne sme živeti u istoj zemlji. Rabin je potom ubijen.

Starina
Gost
Starina
3 mjeseci prije

New York Times objavi neistinu, onda Usa today objavi to kao činjenicu pozivajući se na kraju članka kao izvor Newyork Times, onda Facebook Factcheck blokira sve koji drugačije objavljuju postove argumentirajući kao činjenicu članak Usa Today.
Prestrašno!
https://t.me/JamesOKeefeIII/853

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

To je odavno pravilo “informisanja” preko ovih judaizerskih govana zvanih “medije”… https://www.techopedia.com/definition/23423/echo-chamber “Eho soba”…. Dakle par “filantropskih” (sve oni “izabrani” na bukvalno svakoj poziciji sefa) tzv “medija” poput CNN ili NYT – objave neku zolocinacku (uvijek judaizersku-kamatarsku) – tzv “vijest”… A onda cijela kakofonija idiota i korumpiranih tzv “medija” po… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Geopolitika, kao način promatranja, nema nikakve veze sa planiranjem plandemije. Kao projekta.

Ovaj projekt, međutim, osim s ekonomskog i demografskog, možemo vrlo dobro sagledati i s geopolitičkih aspekta.

Mr.T
Gost
Mr.T
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Starina
Gost
Starina
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Fino ime. Eho komora.
Oko financiranja si potpuno u pravu, sve ide iz štamparije.
https://greatgameindia.com/facebook-factcheck-funded-vaccine-lobby/

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

Odlican sajt!
Hvala.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

Mr.T
Gost
Mr.T
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

+, Okifi ima najbolji jezik za ove varane, ja ga se sječam kako je bio na onim brodovima koji su išli u Gazu i kako su ih ono presreli komandcioosi, od tada ima najbolji jezik za takove, milina ga slušat kad počne rešetanje.

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije

Francuska bi se trebala ugledati na Hrvatsku pa odriješiti kesu i lijepo platiti generale da ne pričaju o propasti nacije nego o nekom neprijatelju kao što su većini hrvatskih generala hibridne i asimetrične ugroze sa istoka, a mogla bi Francuska nekim generalima dati mogućnost privatnog businessa da se zabavljaju, a… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Bio bi da ti ne napišem što. A gdje su Čermak, Rojs, Zagorec, Ugroza i ostali generali. Bili Hrvatska država bila ugrožena da Ugroza ne prodaje državi kompjuterski hardware i sevisira dronove iz Izraela?

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

+

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

“ bio bi DOŽIVOTNI PREDSJEDNIK RH !!!!” Ako su moguća samo dva mandata predsjednika, kako bi se rješio ostatak života Gotovine da ostane kao predsjednik. “ to je bio i uvjet za njegovu slobodu”… I misliš zaista da je ti bila nagodba sa Haagom za njegovu slobodu???? Znaš koliko Haag… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Hm…ti francuski su ne samo školovani generali, već i oni kojima je stalo do zemlje i naroda.

I ne pojavljuju se u reklamama. I to u – uniformi.

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Moj prvi komentar je bio sarkazam. Nisam upoznat sa situacijom u Francuskoj, ali sam siguran kako i tamo ima raznih silnica koje tlače i razvlače, kako sve Francuze, tako i francuske generale, pa i ovaj članak uzimam s rezervom i tretiram ga samo kao jednu od bezbroj informacija koja će… Pročitaj više »

SonjaS.
Gost
SonjaS.
3 mjeseci prije

U pseudo-realnosti lansiraju se neprestano polu-istine i polu-lazi, i dovode do stanja zbunjenosti. Umjesto da smo informirani, moramo istrazivati da bi se probili do istine. Nekad smo morali u biblioteke za povijesne vijesti (koje su isto mogle biti lazne), a danas srecom postoji i pretraga putem interneta. Pretraga na DuckDuckGo… Pročitaj više »

nemok
Gost
nemok
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

Ljenin je bio azijat i nema veze sa židovima. Trocki je bio usa špijun koji je napravio najvea razaranja u rusiji od njezina postojanja, preteča kulturne revolucije.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

“… Boorstin je na mojoj (svakim danom sve duzoj) listi casnih pojedinaca zidovskog podrijetla…” Odlican upis. Samo bih dodao da je tzv “zidovstvo” – kao i sve druge “abrahamske prevare“: jedna lazna tzv “religija”… najmladja od svih ovih “abrahamskih prevara” – a najuticajnija, jer se upravo nakon infiltracije ovih Judaizera… Pročitaj više »

Basileus
Gost
Basileus
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

10➕

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+, “Iskonsko ZLO je toliko detaljno opisano kako kroz dokumente i svjedocenja ljudi koji su ponikli u tom ZLU – tako i kroz njihove vlastite dokumente”.

SonjaS.
Gost
SonjaS.
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Da, da, da, da, …Israel Shahak, Miko Peled, Nathanel Kapner i brojni, brojni drugi. I slazem se s Vama da je to toliko drevno &korjenito da je naprosto nevjerojatno. A pretpostavljam da shvacate i vezu s jezuitima i masonima (jedan te isti hram…. St. Peters bazilika; The Capitol Hill itd.)… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

“… In the end, those ensnared lose the ability to distinguish reality and pseudo-reality almost entirely and become functionally psychopathic, and if they gain enough social, cultural, economic, and political power, they can hold hostage entire societies that are, in effect, on the march to totalitarianism and, eventually, total catastrophic… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

Pa naravno da je to rad K. Marxa. Pročitajte ga za početak. “U Jugoslaviji nam nisu rekli da je KM bio zidovskog porijekla,” Ženo božja. Meni su, eto, rekli. Pa to svugdje piše. ☺️ Obitelj njegova je primila kršćanstvo. Lijepo da ste nas došli prosvijetliti, ali takve stvari slušamo najmanje… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

bravo, ajde pronađi na ducku pravo marksovo ime

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

+

Драгогост
Member
Драгогост
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

Postoje dve vrste realnosti.
U jednoj postoji vreme. Ona pruža obmani prostor da se razvija.
U drugoj realnosti nema vremena, ni mesta za opsenu.

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

Dobar komentar.
Ima još online PDF od A.M. Lobaczewski:
Politička ponerologija
Studija o genezi zla i popratne pojave…
Pozdrav

Драгогост
Member
Драгогост
3 mjeseci prije
Admin: "Poštovani, lijepo vas molimo da ne započinjete teme koje nisu vezana ze članak. Na portalu Logično uljudno razgovaraju osobe svih narodnosti, nacija i uvjerenja. Slične teme nisu dobrodošle na naš portal."

Lp

Redakcija

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

“ Francuska žandarmerija pripada vojsci, ” Nije istina, oni ne pripadaju francuskoj vojsci. Francuska žandarmerija pripada ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno policiji, a ne ministarstvu obrane. Pismo francuskih časnika i vojnika je u svakom slučaju bez presedana. U normalnoj situaciji to se ne dešava niti je običaj vojske miješati se u… Pročitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Žandarmerija su vojne snage sa (civilnim) policijskim ovlaštenjima.

U Francuskoj su žandarmeriji nadležna ministarstvo odbrane i ministarstvo unutrašnjih poslova.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

Za takvu opciju ja do sada nikada nisam čuo niti mi može uopće biti realna.
Jedna postrojba, bez obzira na njenu veličinu i snagu, potčinjena je i ima dva različita zapovjedna mjesta.?!? To ne može biti istina, ili njome zapovijedaju jedni ili drugi.

L. R.
Admin
Famed Member
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Poštovani,

Pripadnici žandarmerije u Francuskoj su vojnici, a ne policajci.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Gendarmerie#Organization

Lp

Redakcija

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije
Reply to  L. R.

“The National Gendarmerie (French: Gendarmerie nationale [ʒɑ̃daʁməʁi nɑsjɔnal]), along with the National Police, is one of two national police forces of France. It is a branch of the French Armed Forces placed under the jurisdiction of the Ministry of the Interior.” U ovoj prvoj recenici koji ste mi ponudili vašim… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Poštovani, Dobro ste shvatili našu poveznicu. Policija su državni funkcioneri, a žandari su vojnici koji žive u kasarnama i koji su podređeni Ministarstvu unutarnjih poslova. Razlika između policije i žandara je u njihovoj teritorijalnoj nadležnosti. Policija djeluje unutar urbanih sredina, a žandari izvan tj. u manjim mjestima i izvan njih.… Pročitaj više »

Basileus
Gost
Basileus
3 mjeseci prije
Reply to  L. R.

10➕

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  L. R.

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  L. R.

+

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

“Nemam pojma, nisam čuo, nije mi realno ali znam da nije istina.”

Sve ti je dostupno na par klikova i možeš pročitati. U francuskoj žandarmeriji trenutačno radi nešto više od 1.000 civilnih i nešto više od 100.000 vojnih osoba.

Generalni direktor je general vojske Christian Rodriguez.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

Ha dobro, vjerojatno je uzrok ovog nesporazuma moje zastarjelo shvaćanja vojske i njene strukture. Za mene osobno čin odnosno zapovjedna dužnost u vojsci nikada neće moći biti “generalni direktor” i jedini i istinski pripadnici oružanih snaga su isključivo pod zapovjedništvom ministarstva obrane. Kako je Francuska dodijelila žandarmeriju ministarstvu unutarnjih poslova… Pročitaj više »

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

Evo izprovocirao si daljnju diskusiju mada nisam htio u prvom komentaru napisati. U prvom komentaru na karaju sam napisao po meni dvije moguće opcije, treću sam s namjerom izostavio. U trećoj opciji je bio jedan moj mali crv sumnje, koji je sada postao malo veći. Naime opcija br. 3 bi… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

+

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Ddavor Drugi I to je moguće

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Simon, “ne bilo ti zapovjeđeno” baci pogled na Maxsov ( kvalitetan komentator koji rijetko griješi) komentar pa ga usporedi s opcijom br.3 u komentaru Davora drugog. Uočiš li sta neobično i ako nađeš vremena i volje napiši kratki osvrt u kojemu možeš i ne moraš koristiti riječi; Mesić, pritisak, benificije,… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Max nije pogriješio, ali ja ono što se događalo 2000 gledam malo drugačije danas nego 2000-te godine. Dopuštam sam sebi biti general poslije bitke u ratu koji još traje. Tako i ono što Max piše gledam u vremenskoj perspektivi. Umirovljeni generali HV ni u ratu ni u miru nisu homogeni… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Simon, odlično, takvo se seciranje traži.

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Eto, to je bilo bez Subaruovih fotona, a ako je potrebno mogu fotone rascijepati na pola. A sad pogledaj video koji sam upravo pogledao od jednog Srbina bivšeg legionara i “običnog smrtnika” kako sam za sebe kaže. Dovoljno je od pete do sedamnaeste minute videa; https://youtu.be/3yvnLDlRKRo Vidjeti ćeš kako ima… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Simon, znači tip potvrđuje da je u pitanju najobičniji reket tj. opcija br.3 iz komentara Davora drugog i da jedan dio nas i nismo baš pizde . Sve ostalo što navodi potvrđuje da fotonima ne treba vjerovati dok ih ne obradi treće oko, zapravo daje potvrdu da Subaruova Teorija fotona… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ne, nismo pizde, ali ne treba ni likovati kao eto mi sad sve znamo jer ipak neznamo. Vidiš kako je Davor drugi upao u nesporazum s jednim komentatorom i redakcijom oko razlike između forme i sadržaja. To je nepotrebno. Članak je pisan iz jednog drugog kuta, a to je ukazivanje… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Izgleda da smo svemirski blizanci po mom tumačenju tvog komentara…donesoh zaključak.
Nedaj snovima upasti u crnu rupu.
Pozdrav

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Informiran

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Bravo Simon.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

U prvom komentaru namjerno sam ispustio točku 3.
Znao sam da ćete se za nju uhvatiti, jedino nisam znao da ćete cijeli pamflet ovdje objaviti.
Nisam trebao tu točku uopće dodavati. Zaj*bo sam se!
I nije mi jasno zašto se uvijek, ali bas uvijek uhvatite za najgoru je*enu moguću opciju?!?

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Slijedom kojim pišeš po mojem mišljenju nisi trebao objaviti ni ovaj komentar, ali meni ne smeta. Nisam se ja za išta uhvatio niti komentirao, a kad me je Mrčikola pitao onda sam to njemu pojasnio stavljajući tvoj komentar u širi kontekst odnosno napisao sam moje mišljenje koje je nadam se… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ne prolazi komentar.

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Generali su političari a pukovnici elita koja nešto nabolje mijenja pučom.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

„ U francuskoj žandarmeriji trenutačno radi nešto više od 1.000 civilnih i nešto više od 100.000 vojnih osoba.“ Nikakve veze nema kakvih i kojih tu djelatnika ima. Tu je riječ o tome kome je taj sustav podčinjen i tko njime direktno zapovjeda. Sve civilne/policijske obavještajne službe vrve od vojnika i… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije

+

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije

+

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije

Kao i Karabinjeri u Italiji, spadaju pod ministarstvo obrane, a rade uglavnom policijski posao.

Драгогост
Member
Драгогост
3 mjeseci prije

 Reply to Admin. U pravu ste što se tiče teme. Izvinjenje. Za ostalo, striktno trudim da nikada ne odstupam od uljudnosti, ali ne i od mučnih tema. Mnogo puta sam u životu pogrešio a uljudnost daje mogućnost korekcije.

hiber
Gost
hiber
3 mjeseci prije

Govorili su oni Ljubav naspram domovine
i kad su pravili atomske eksplozije u Alziru.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije

hmm…. steta kaj nisu dodali prevode koje su objavili naši mediji… link?
da vidimo razliku u prijevodu!

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 mjeseci prije

Француски генерали су у праву, али где су били када су француски и Нато војници свргавали режиме у Европи,Африци и Азији,када су бомбардовали Југославију,Ирак и друге државе а убијање цивила називали “колетералном штетом”.Онда се нису побунили.Сада, када је “ЂАВО” закуцао на њихова врата,сада реагују.Стара пословица каже : ” Како сејеш,тако… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Vlastimir

To nisu francuski generali, to su generali onih koji vlada Galijom od kad ju je osnovao.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

1.nacekat cete se faktograf
2.nista oni nisu rekli cega bi se kabala trebala bojati
3.ovi u mirovini ce ionako uskoro na groblje a nove ce zamjeniti terminatori

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije

Hm…da je baš tako…ne bi bilo ovih reakcija…

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije

Hahaha, istina, več vježbaju sa njima.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije

“… Ne, francuski generali nisu pozvali na puč…” Steta…. U stvari i nemaju sta da pozivaju… Samo da smjeste u glavu nekoliko unci vruceg olova – ovima sto izvrsavaju nartedjenja Rotschilda i Rockfellera, a predstavljaju se “predsjednicima, premijerima, vrhovnim sudijama...”… i slicne trice… Time ce presjeci lanac komandovanja sa Vrha… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Jednostavno

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

U proteklih 30 sati ovo vam je 4. komentar o tome kako su “sve revolucije izazvali isti”. Nisu. Naprotiv, izgubili su VELIKE privilegije u Francuskoj revoluciji. A tvoje gazde trolu se boje revolucija. Opravdano. Što se sve ne radi EU narodima zadnja 3 desetljeća… Da nisi trol, davno bi ti… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“… Da nisi trol, davno bi ti bio blokiran pristup portalu iz Austrije….” Cujte, vec sam vam rekao da sa kokoskom (a mozda ste i papagaj, jer nisam siguran da ste “zena” na osnovu vase primitivne “pisanije”) – vaseg tipa na prosto ne zelim nikakvu diskusiju… I to sam vam… Pročitaj više »

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Budeš li i dalje zaje*avao, …test me. 😁 To sa centralnom bankom Bjelorusije je bio POKUŠAJ za objasniti kako čovjek može doći doći do informacija ako SAM bira točku ulaza… Ono što ti radiš je kompletno skretanje pažnje sa – političara svake zemlje koji DONOSE ODLUKE O PANDEMIJI. Ili plandemiji.… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Evo jos jedna koja misli da politicari o necem odlucuju

Basileus
Gost
Basileus
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

👎

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Basileus

Oh…
pi, pi, pi…
Who da fak cares 😄

John q
Gost
John q
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Cijepivo?

Basileus
Gost
Basileus
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

🚾

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija, ja se ne petljam tamo gdje nemam pojma iako ste djelomicno u pravu da nisu isti, vec njihovi nasljednici…

wirenvbiwenritgvnewi
Gost
wirenvbiwenritgvnewi
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+, dobro je Mrči rekao, fali im testosterona za takovo nešto.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

To i ja pisem. Prekinuti brutalno lanac zapovjedanja da vise nikome ne padne na pamet biti general zla. Dok meni svi ali neznamo ko je na vrhu i bla bla bla

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije

“… Dok meni svi ali neznamo ko je na vrhu i bla bla bla …” To je samo pitanje trenutka… Naravno i otvaranja ociju… Zamisli da glupaci poubiaju sve ove pedofile i zlocince pobvezane sa onim vrhom piramide – koja kontrolise “stamparije” novca… KAKAV ce sistem glupaci (iz pecine) –… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije

Ovi estrogenizirani francuski generali su daleko od onih de Gaulleovih divljaka iz ratova u Kambodži i Alžiru od kojih bi se neki sigurno bili spremni pobuniti protiv tetkice i njegovih gospodara da Francusku, u kolikoj tolikoj mjeri, ponovo vrate Francuzima.

mario
Gost
mario
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Estrogenizirani – +

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije