Malezija poziva francuskog veleposlanika zbog antimuslimanske retorike i provokativnih djela

Emmanuel Macron
49 komentara

Malezijsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je francuskog veleposlanika u Kuala Lumpuru na ispriku zbog onoga što je Malezija nazvala govorom mržnje i pokušajem klevete islama od strane najviših dužnosnika u Francuskoj, uključujući predsjednika Emmanuela Macrona.

Macron je stao u obranu prikazivanje crtanog filma o proroku Muhammedu u francuskim učionicama i obećao pojačati napore kako bi se spriječilo podrivanje europskih vrijednosti Francuske od strane radikalnog islama.

Predsjednikova izjava, koja je razljutila mnoge muslimane, uslijedila je nakon što je početkom mjeseca na ulici u blizini Pariza u brutalnom događaju odrubljena glava francuskom učitelju, koji je svojim učenicima pokazao crtane slike Proroka iz satiričnog časopisa Charlie Hebdo.

Po dolasku u ministarstvo vanjskih poslova, francuskom dužnosniku Gillesu Barrieru rečeno je da Malezija najoštrije osuđuje “svaku agresivnu retoriku i provokativne radnje kojima se želi klevetati religija islama”.

Macronove riječi, kao i prikazivanje karikatura proroka Muhammeda, koje muslimani smatraju bogohulstvom, na zgradama u Francuskoj vode samo do “povišenih napetosti”, istaknulo je Ministarstvo, dodajući da takvo ponašanje “ne pomaže mirnoj koegzistenciji svih religija.”

U zasebnoj izjavi, malezijski ministar vanjskih poslova Hishammuddin Hussein inzistirao je na tome da sloboda izražavanja, koju je Pariz branio u obliku crtanog filma, ne smije biti na štetu sloboda drugih.

“U ovom kontekstu, ocrnjivanje i blaćenje svetog proroka islama i povezivanje islama s terorizmom zasigurno su izvan dosega takvih prava”, rekao je.

emmanuel macronmalezija
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istrazuj
3 godine prije

“…Malezija poziva francuskog veleposlanika zbog antimuslimanske retorike i provokativnih djela…”

Teatar.
Obicni teatar za “gojime” a nizi cinovnik Rotschildove banke u Parizu tzv “predsjednik francuske” – izgleda da ima glavnu ulogu.
Los glumac….

Darko
3 godine prije

Boli nas briga za islam. Držite se svojih staništa bliskog istoka i dalekog istoka te sjevera afrike i nemojte nama ostalima propovjedati šta bi mi mogli ili ne. Propovjedajte sami sebi i svađajte se međusobno jer to radite već preko 1.000 godina se koljete međusobno. Vi islamisti ste ti koji bauljaju po našim prostorima i tražite svoja islamska prava. Vratite se nazad i propovijedajte dalje sami sebi.

3 godine prije zadnji put uredio Darko
Davor drugi
3 godine prije

Ja nisam neki vjerski fanatik niti ekstremist, ali me uvijek vrijeđalo kada bi izvodili viceve sa Isusom kao glavnim likom, koristeći pravo “javnog izražavanja”. U potpunosti mogu razumjeti ljutnju islamskih vjernika na tu temu. Francuska kao suverena država u potpunosti ima pravo i obvezu na provedbu svih ustavom zagarantiranih prava pa tako i pravo na “slobodu izražavanja” bez da traži dopuštenje i suglasnost od nekih drugih država. Međutim kako to pravo teško zadire u vjerske osjećaje i stvara velike podijele u društvu, do problema u međunarodnim odnosima i rabljenjem tog “prava” stvara daleko veće probleme i teške posljedice nego opće dobro i korist, možda bi bilo ipak dobro preispitati to pravo. Sa nekim mogućim isključenjem vjere, kao nekog privilegiranog iznad državnog i političkog dijela tog prava, mislim da bi bilo daleko bolje i prihvatljivije, a neki značajan gubitak u “pravu izražavanja” mislim da ne bi nastupio. Kako god bilo po… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Bosanac
3 godine prije

Nažalost, u “modernom zapadnom svijetu” danas jedino što se ne smije je vrijeđat ovu “novu transrodnu populaciju”.
Za sve ostalo na sceni je DIVIDE ET IMPERA

jablan u zitu
3 godine prije

Da li iko ima pojma kako je izgledao taj prorok ? Da li ima neka slika , crtez , linotip , dagerotipija , High Resolution Image , ista ? Ovako , bilo koji crtez moze biti predstavljen kao uvreda , ocigledno .

Max
3 godine prije

I ja sam protiv vrijeđanja Islama ali i Kršćanstva.

Ana
3 godine prije

To suy oni ciji buvsi premijer jkaze da malezijci imaju pravo ubiti milijune francuza?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI