Manje od polovice Amerikanaca podržava slanje pomoći Ukrajini

Ukrajinske rakete
29 komentara

Samo 48% ispitanika u novoj anketi AP-a slaže se s nastavkom slanja oružja u Kijev

Gotovo godinu dana nakon pokretanja ruske vojne ofenzive protiv Ukrajine, mnogi Amerikanci protive se politici svoje vlade u pogledu nastavka pružanja goleme vojne i gospodarske pomoći, otkrila je nova anketa u srijedu. Manje od polovice odraslih Amerikanaca i dalje se slaže sa slanjem oružja Ukrajini, dok samo oko jedan od četiri vjeruje da bi Washington trebao nastaviti igrati “glavnu ulogu” u sukobu, pokazala je anketa Associated Press-NORC. Istraživanje, provedeno krajem siječnja, pokazalo je da 48% Amerikanaca podržava nastavak vojne pomoći Ukrajini, što je pad u odnosu na 60% u svibnju, dok se 29% protivi, a 22% nije sigurno. Isto tako, samo 26% ispitanika u anketi kaže da bi SAD trebao imati “glavnu ulogu” u sukobu Rusije i Ukrajine, što je pad u odnosu na 32% u svibnju. Većina te podrške dolazi od demokrata. Samo 17% republikanaca želi da Washington igra veliku ulogu u sukobu, u usporedbi s 40% demokrata.

Nekoliko zastupnika GOP-a, uključujući zastupnike Matta Gaetza iz Floride i Thomasa Masseeja iz Zapadne Virginije, pozvali su na obustavu američke pomoći Kijevu, tvrdeći da je politika predsjednika Joea Bidena povećala rizik od rata s Rusijom, iscrpila američke zalihe oružja i uzrokovala više krvoproliće produljenjem sukoba. Sam Biden prošlog je ožujka upozorio da bi davanje Ukrajini ofenzivnog oružja, poput tenkova i zrakoplova, dovelo do Trećeg svjetskog rata. Zatim je nastavio zagovarati američki program pomoći koji je narastao na 100 milijardi dolara u odobrenjima. Amerikanci također sve više oklijevaju poduprijeti nastavak ekonomske pomoći Ukrajini, sa samo 37% odobravanja, a 38% protiv, pokazala je anketa AP-NORC-a. Odrasli Amerikanci dali su prednost takvoj pomoći u omjeru 44-32 od prošlog svibnja.

Podrška sankcijama protiv Rusije pala je na 63% sa 71% u istom razdoblju. Anketa je pokazala da 59% Amerikanaca vjeruje da bi ograničavanje štete američkom gospodarstvu trebalo biti veći prioritet, u usporedbi s 36% koji kažu da je sankcioniranje Rusije što učinkovitije moguće važnije. Kada je anketa AP-NORC-a postavila isto pitanje u ožujku, ispitanici su dali prednost učinkovitosti sankcija u odnosu na zaštitu američkog gospodarstva s razlikom od 55-42.

Manje od jednog od pet Amerikanaca (19%) ima “veliko” povjerenja u Bidenovu sposobnost nošenja s krizom. Čak i među demokratima, samo 40% ispitanika snažno je uvjereno da će predsjednik učinkovito upravljati američkom uključenošću u sukob.

podrškaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Vide ljudi koje se ogroman novac salje u inostranstvo,novac koji se moze bolje kod kuce iskoristiti.Mozda pomoci milionima gladne americke djece,milionima beskucnika koji zive na ulici ili u automobilima,milionima narkomana,milionima onih koji se ne mogu lijeciti jer nemaju zdravstveno osiguranje,porodicama ubijenih crnaca koje su kao pse ubili bijeli policajci…

Tupko Glupko
1 godina prije

Zanimljivo, ovih istraživanja nema po europskim državama.
Rezultati bi bili još porazniji za slanje vojne pomoći Ukrajini nego u SAD.

“Anketa je pokazala da 59% Amerikanaca vjeruje da bi ograničavanje štete američkom gospodarstvu trebalo biti veći prioritet, u usporedbi s 36% koji kažu da je sankcioniranje Rusije što učinkovitije moguće važnije.”

Ako ćete pitati europske političare, premijere i predsjednike, 90% će reći da je sankcioniranje Rusije važnije od štete nanijete europskom, tj. njihovom nacionalnom gospodarstvu.

alexosijek
1 godina prije

Ma, nije to ništa bitno, bitni su baloni koji lete preko Amerike…i onda F-22, ni manje ni više, koji ih ruše..lp

eks
1 godina prije

Kada bi znali istinu o Ukrajini, bilo bi mnogo manje od 48% .

nonwo
1 godina prije

Tulsi Gabbard Makes Case For How Govt Agencies ‘Are Being Weaponized Against Us’ | Full Statement
youtube

Tulsi dokumentira kako vlada radi protiv svojih stanovnika na sve moguće načine služeći se silom vladinih agencija.
“Nevjerojatan govor. Zaštitite je, ova vrsta hrabrosti, inteligencije, i poštenja je besprijekorna!”

Rep. Mace Speaks at Oversight Hearing on Twitter Censorship
Youtube
“Roštiljanje” šefova,direktora Twittera u Senatu za svu cenzuru tijekom covida i za cenzuru/blokiranje disonantnih političkih i drugih narativa.

“Who the hell do you think you are” Former Twitter execs squirm during US Congressional questioning
youtube

FBI i Twitteraši su na tapeti rep.senatora.Doći će red i na ratne huškače i profitere.

Max
1 godina prije

Trebalo bi biti manje.

hiber
1 godina prije

Koje gluposti. Amerika i Kina ubiru veliku korist. Da toga nema, ili bi upali u unutrašnje sukobe ili u međusobni rat. Trenutno Rusija troši 30 milijardi dolara mjesečno na rat, Ukraina ukupno samo 7. Zato imamo tkz. rusku ofanzivu.

dragi
1 godina prije

Većina se slaže da pomoć treba poslati Amerikancima. Na kraju krajeva to i jeste njihov novac.

goran
1 godina prije

ja neznam šta se sada blesavi političari u americi bune,znali su svi jako dobro kad je biden i mediji ukrali predsjedničke izbore u americi koga su šutke postavili na vlast,sad uživajte dragi političari u americi,biden če biti zadnji predsjednik amerike i jedini koji če započeti i biti kriv za početak 3 svj rata
svaka vam čast blesavu i retardiranu,sve bih vas ja u ludaru i na tripove 24h na dan.

nessy
1 godina prije

Kada je USA odlucila da je vrijeme da se ukljuce u WWII (zbog interesa bankara, koji sudali miljarde GB, a shvatili su da bi Njemacka mogla pobjediti), trebao im je incident koji bi okrenuo stanovnistvo na podrsku ratu. Dogodio se Pearl Harbor, za koji su znali sedam dana unaprijed (povijesne cinjenice). Mogao bi se lako uskoro dogoditi neki besprizoran napad na USA teritorij, koji bi okrenuo javnost prema podrsci ratu. Gadovi su ti Rusi.

Ttg
1 godina prije

Velika vecina pomoci ukrajini zavrsi na crno trziste.
Imat cemo novih bogatasa.
Posao cvate,sve lipo po planu.
Vec videno.
Kerum i ostala sranja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI