Masovni otkazi nakon što im je izdata zapovijed o obaveznom cijepljenju

Medicinska sestra
118 komentara

Mnogi zdravstveni radnici u Velikoj Britaniji kojima je rečeno da se cijepe protiv Covida-19 ili će u protivnome izgubiti posao masovno su napustili posao zbog bolje plaćenih pozicija u tvrtkama poput Amazona, stvarajući veliki nedostatak osoblja.

Prema Guardianu, koji je razgovarao s nekoliko dužnosnika u domovima za njegu, “tri četvrtine operatora domova za skrb izvijestilo je o povećanju broja osoblja koje prestaje s radom od travnja”, a razlozi su “želja za manjim stresom i većom plaćom” i ” kako bi se izbjeglo obvezno cijepljenje, koje stupa na snagu 11. studenog.”

Novine su izvijestile da mnogi zdravstveni radnici odlaze na druga radna mjesta u NHS-u, gdje cijepljenje još nije postalo obvezno, te na poslove koji nisu povezani s tvrtkama kao što je Amazon gdje im je ponuđeno povećanje plaća i drugih poticaja za 30 %.

Jedan radnik za njegu napustio je svoj posao od 9,30 funti po satu kako bi radio kao djelatnik u skladištima u Amazonu, koji plaća 13,50 funti po satu, a nudi i £ 1,000 bonusa za pridruživanje, prema izvješću. Kao odgovor na masovni egzodus, industrija sada očajnički poziva vladu da prekine svoju obveznu politiku cijepljenja za djelatnike posebne njege upozoravajući da je na pomolu “katastrofa”.

Izvršna predsjednica Nacionalne udruge za skrb Nadra Ahmed izjavila je za Guardian da će Nacionalna zdravstvena služba (NHS) u konačnici “morati pokupiti ovaj nered” i pozvala vladu da preispita svoju politiku, dok je sindikat javnih službi Unison izjavio da ministri “moraju odmah ukinuti zakoni “bez uboda, bez posla” za osoblje domova za skrb u Engleskoj kako bi se spriječila kadrovska kriza koja prijeti da preplavi sektor.”

”Vlada mora sada ukinuti pravilo “bez uboda, bez posla”. Povećano zatvaranje domova za njegu moglo bi biti posljedica ako zanemare upozorenja. To bi bilo pogubno za starije osobe i one koji ne mogu živjeti bez skrbi.” Unison je upozorio da “drakonska” politika obveznog cijepljenja “tjera tisuće na davanje otkaza u poslovima skrbi ” i rekao da vlada “nesvjesno ulazi u katastrofu” zbog sve većeg nedostatka osoblja tijekom pandemije.

Sindikat je također otkrio da se mnogi radnici za njegu, koji su već premalo plaćeni i prezaposleni, “osjećaju potpuno podcijenjeno” i da je “maltretiranje” u pogledu uzimanja cjepiva koje nisu željeli “posljednja kap” za mnoge u industriji. Konkursi za skrbnike mogli bi ukupno iznositi više od 170.000 ljudi, od kojih 70.000 odbija ubod, nakon što se obvezno cijepljenje provede kasnije ove godine, prema vladinim procjenama citiranim u medijima.

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljeto64
2 godine prije

Bravo !!! To te ja pitam !!

Mucke
2 godine prije

Danasnje vlasti nisu tu da odrzavaju red nego da rade upravo to sto rade kaos i nered jer bez toga nema ” velikog reseta”.
Sta reci o kadrovskoj politici vlasti u GB kada im zdravstvo vode paki i indijski turbanas a skrb o starijima opet paki .

Tupko Glupko
2 godine prije

Upravo to bi trebali napraviti kod nas zdravstveni, prosvjetni i radnici u socijali jer njima već Plenković najavljuje obavezno cijepljenje, uz – dakako – kolektivne tužbe protiv države zbog protuzakonitih otkaza:

Plenković potvrdio: Cijepljenje bi u tri sektora moglo biti obavezno – Index.hr

Beroš najavljuje čak i moguće obavezno cijepljenje za sve u Hrvatskoj:

Capak: ‘Pooštrit ćemo mjere i pojačati kontrole’; Beroš: ‘Nije isključeno ni obavezno cijepljenje’ | Telegram.hr

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sto je krivo u ovome tekstu?
Zapravo gotovo pa sve…
Prvo djelatnici trebaju cekati otkaz pa onda ganjati odstetu od suda,drugo niko me nece ubjedit da pokretaci akcije “nabodi se”nisu znali do cega ce ovo dovesti i kaos im odgovara pogotovo u kucama za njegu starijih jer sto manje njege to manje isplata mirovima. Osim toga to sto strucno osoblje odlazi iz struke stvara prostor kojekakvim bezveznjacima od tko zna kuda da uskoce na taj posao i svojom nespretnoscu ubrzaju odlazak beskorisnih izjelica na vjecna lovosta…

Bosanac
2 godine prije

Da su ljudi pametni, prestali bi svi od sutra ić na poso i ugasili bi sistem za 5 dana, a ovako kao što su jevreji dobrovoljno išli u geta pred 2 svj. rat tako i oni klize lagano u sopstvenu propast.

Red Dog
2 godine prije

Kukala im crna mati ako su dospeli kod Amazona.

Istranko
2 godine prije

Oprostite, ali stvarno retardirano prevodite tekstove, kakav je to prijevod “bez uboda, bez posla”, pa valjda bi kod nas trebalo pisati: bez cijepljenja / bez vakcinacije, bez posla…

Hamer
2 godine prije

Izrael se već priprema na 4. dozu cjepiva: “Na procjepljivanje ćemo, čini se, svakih pet-šest mjeseci ili jednom godišnje” oprosti im Bože jer neznaju što rade

AJeTo
2 godine prije

Bože čuvaj kraljicu, da ne zatreba njegu.

Legendarni Grk
2 godine prije

Još jedan video gdje dr. Bhakdi objašnjava kako Fauci i ostali lažu cijelo čovječanstvo o cijepljenju i tzv. “kolektivnom imunitetu”:

https://www.youtube.com/watch?v=Rgs46k4IWms

Ima dobar prijevod na glavna četiri balkanska jezika – hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski.

Admin
2 godine prije

Poštovani, nismo mi krivi što ne znate komunicirati s Rusima?

Usput, vi očito niste zadovoljni životom u Švicarskoj čim provodite vrijeme s dangubama iz Brčkog.

Znate li onu narodnu “s kim si, takav si”?

Ako smo mi dangube, nemojte biti vi. Spasite se odlaskom na mainstream portale. Tamo su sve Bill Gatesovi.

Budite nam dobro,

Redakcija

Max
2 godine prije

To je ubijanje bez pištolja- Hitne tužbe prrotesti bojkoti su jedini lijek a i pobuna nije loša.

Zorule
2 godine prije

Amazon? Zar to nije brutalno izrabljivacka kompanija koja usput gura obavezno bockanje?

Praetorian
2 godine prije

Neka, neka pocrka gamad, tko ce ih sada lijeciti i njegovati kada budi krepavali od cjepiva

Krle
2 godine prije

Malo mi je zbrkan prevod pa ne znam jel odlaze u Amazon ili u tvrtke koje nisu povezane s njim. Masovnim otkazima, stvara se problem sistemu a to je za svaku vlast potencijalna opasnost. Nažalost ovo se odnosi na samo jedan profil radnika i traži se rješenje samo za njih. To bi trebala biti praksa u svim branšama i vlast bi vrlo brzo izgubila volju za uvođenje takvih propisa. Nekada davno sam čitao koliko su Englezi svjesni, da kad bi neko reklamirao proizvod obmanjujući o stvarnim osobinama ili mogućnostima proizvoda, svi bi automatski bojkotirali taj proizvod. Šta se u međuvremenu desilo da ih ovako lako obmanjuju i manipuliraju s njima ne znam.

Žao mi je
2 godine prije

Pa đe si rođo, daleko’s doguro, Švice veli redakcija? Deder ti men onda rec onak sad kad si prozapadno uznapredov’o, dođeš li ti po defoltu onda balkanski švicarac ili švicarski balkanac? Po mom neskromnom viđenju, onog trena kad uzjašiš tu jednosmjernu kamilu ka prosperitetu gore, okani se onoga što iza tebe ostade. E, i još nešto, drugčije’b’ ti pjevo da je Logično iz Basela, jel da mileni. Aj živijo ti nam gore i pošalji koju paru, man’ se polit’ke.

Sony
2 godine prije

“Cjepivom” razbolijevaju i ubijaju ljude, a sad se čude kako nema dovoljno radno sposobnih, osim necjepljenih koji odlaze. Pa neka zaposle nezaposlene cijepljene. Ako nisu u međuvremenu postali invalidi ili pomrli.

Svevid
2 godine prije

Zdravstveni radnik buducnosti-robot!

Lucija, prva
2 godine prije

“The Australian state of Victoria will “LOCK OUT” UNVACCINATED PEOPLE FROM participating in the ECONOMY, Premier Dan Andrews has announced. Victoria is currently under draconian lockdown restrictions, with residents of Melbourne – who make up the vast majority of the state’s population – living under a 9pm to 5am curfew, forbidden from leaving their homes except to work, buy groceries, or get a Covid-19 vaccination. When the lockdown is lifted, Premier Dan Andrews said on Sunday, future restrictions will apply only to those who are unvaccinated. There is going to be a vaccinated economy, and you get to participate in that if you are vaccinated,” Andrews stated. “We’re going to move to a situation where, to protect the health system, we are going to lock out people who are not vaccinated and can be.” In neighbouring New South Wales,… Police have also been given powers to lock down entire apartment blocks and… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI