Microsoft tvrdi da su ih Rusi hakirali

Haker
22 komentara

Američki tehnološki div rekao je da su se kibernetički kriminalci domogli pristupa računima e-pošte uprave tvrtke

Vjerojatno povezana s Rusijom, skupina Midnight Blizzard napala je Microsoftov korporativni sustav e-pošte, uključujući račune uprave tvrtke, tvrdi tehnološki div u blog postu na svojoj web stranici u petak. Prema američkom tehnološkom divu, hakerska skupina, također poznata kao Nobelium, APT29 ili Cozy Bear, hakirala je neke korporativne račune e-pošte, uključujući račune višeg rukovodstva tvrtke i zaposlenike u odsjeku kibernetske sigurnosti, pravnim i drugim funkcijama”.

Napad koji je navodno izveden krajem studenog otkrio je sigurnosni tim tvrtke 12. siječnja. Microsoft je izjavio da je istraga o sigurnosnoj provali pokrenuta odmah nakon što je otkriven upad. Korporacija je rekla da hakeri nisu tražili podatke o klijentima, već su željeli dobiti informacije o sebi. Točnije, htjeli su saznati što Microsoft zna o njima.

”Za Microsoft je ovaj incident istaknuo hitnu potrebu za još bržim djelovanjem. Odmah ćemo djelovati kako bismo primijenili naše trenutne sigurnosne standarde na naslijeđene sustave u vlasništvu Microsofta i interne poslovne procese, čak i kada bi te promjene mogle uzrokovati poremećaj u postojećim poslovnim procesima”, napisala je tvrtka.

“Ovo će vjerojatno uzrokovati određenu razinu poremećaja dok se prilagođavamo ovoj novoj stvarnosti. No ovo je neophodan korak i samo je prvi od nekoliko koje ćemo poduzeti kako bismo prihvatili ovu filozofiju”. Na zapadu se vjeruje da je Midnight Blizzard hakerska skupina koja je povezana s Ruskom vanjskom obavještajnom službom (SVR). Skupina je odgovorna za niz napada visokog profila, poput napada na SolarWinds 2019., Demokratskog nacionalnog odbora 2015. i mnoge druge.

microsoftrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

…prilagođavamo ovoj novoj stvarnosti…

Ovo ceka sve na zapadu. Prvo treba da prestanu vjerovati u svoje lazi, a zatim da prihvate realnost.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Ma daj 🤮

Čudan lik
3 mjeseci prije

Microsoft, koji je poznat po cenzuri i “borbi protiv dezinformacija”, izjavljuje sljedeće: “Vjerovatno povezana sa Rusijom…”.
Znači bez ikakvog dokaza se ta hakerska skupina povezuje sa Rusijom.
Zar to nije čista dezinformacija?
Zar ovakve neargumentirane teze nisu širenje mržnje i netrpeljivosti?

tatamata
3 mjeseci prije

a gamad i dalje gura viritualni novac ,,a nisu u stanju bokun softvera da naprave kako treba ,.jer ih klapac iz garaze comodoreom hakira

frk
3 mjeseci prije

Najjacu kompaniju na svijetu hakirali Rusi sa cyber lopatama? Kako to sada?

Henrik8
3 mjeseci prije

Nek stave zakrpu u novu verziju windowsa 13

Гавран
3 mjeseci prije

Poznato je da Majkrosoftivi proizvodi imaju i funkciju nadgledanja i špijuniranja ugrađenog u kod. Došlo vreme da i drugi imaju stručnjake i mu*a
da koriste takav poklaon – ko na tacni.

tuf
3 mjeseci prije

Ako sam u zadnjih 5 godina nešto zaključio po pitanju Microsofta to je da su postali istureni propagandni stroj duboke države. Znamo već što su bili i do tada, no tijekom Trumpovog mandata duboka država je aktivirala sve korporativne resurse kako bi gurali agendu / narativ u javnosti. Nikada, apsolutno nikada, ne smije se zaboraviti uloga Microsofta u guranju “Russigate”-a, afere koju su na kraju čak i obavještajne službe raskrinkale kao izmišljotinu Demokrata. Microsoft je u tom periodu također imao zadatak širiti ovakve dezinformacije o ruskim “kampanjama utjecaja na javnost”, “utjecaja na izbore” i naravno – radili su dnevne objave o navodnim ruskim hakerskim napadima – za koje nikada u tom periodu nisu dali ikakve dokaze. Podsjetimo se da privatna kompanija koja primarno radi softversku infrastrukturu nema nikakvu zakonsku obvezu raditi redovite javne objave o tematici primarno obavještajne tematike. Oni su svojevoljno pristali u tome sudjelovati. Dezinformiranju kako bi se… Čitaj više »

Gad
3 mjeseci prije

Vlado osobno hakirao u pauzi nakon ručka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI