Ministri vanjskih poslova EU podržali ruski plan poreza na imovinu

Rusija i EU
42 komentara

Unija želi usmjeriti prihode od zamrznutih rezervi Moskve u Ukrajinu

EU napreduje s planovima za nametanje neočekivanog poreza na prihode od zamrznute ruske imovine, izvijestio je Bloomberg u utorak, pozivajući se na izvore.

Ministri vanjskih poslova članica bloka odobrili su porez u ponedjeljak, a njihovi će veleposlanici raspravljati o koraku kasnije ovog tjedna, tvrdi list pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem. Izvješće dolazi nakon što je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell u ponedjeljak rekao da su zemlje članice postigle dogovor o porezu na iznenadnu dobit te da se očekuje da veleposlanici Unije daju zeleno svjetlo za odluku da se sredstva prvo akumuliraju na zasebnom računu, a zatim ih koriste u Ukrajina. Izvješće dolazi uoči summita EU-a zakazanog za sljedeći tjedan na kojem čelnici bloka planiraju raspravljati o novoj financijskoj pomoći Kijevu. Mađarska je prošlog mjeseca stavila veto na četverogodišnji paket vrijedan 50 milijardi eura koji se financira iz proračuna EU-a. Premijer zemlje, Viktor Orban, govorio je protiv izdvajanja novca godinama unaprijed i upozorio da potpora Kijevu ne smije “naštetiti” financijama bloka.

EU i G7 zamrznuli su oko 300 milijardi dolara imovine koja pripada ruskoj središnjoj banci 2022. Većinu imovine u EU drži klirinška kuća Euroclear sa sjedištem u Bruxellesu, gdje su prošle godine ostvarili oko 3 milijarde eura prihoda.

Brojne zemlje izjasnile su se protiv izravne zapljene imovine zbog pravnih razloga. Ideja o oporezivanju dobiti prvi put je kružila prošle godine. Međutim, prema Bloombergu, sporo je napredovao jer je nekoliko država članica EU-a i Europske središnje banke zabrinuto zbog mogućeg utjecaja koji bi taj potez mogao imati na stabilnost eura.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN ,
3 mjeseci prije

Ma SVE ZAPLIJENITI !!! ETO PAO RUSKI TRANSPORTNI AVION BLIZU GRANICE S UKRAINOM,NAJMANJE 59 POGINULIH !!!
MAŠALA !!!

Ringo10
3 mjeseci prije

Kakav ruski plan

Гавран
3 mjeseci prije

Sad kad se nisam šlogiro, ali sva sreća,
naslov i fotka u prilogu ne odgovaraju tekstu.

tihobl
3 mjeseci prije

Војно-транспортни авион Ил-76 срушио се у Белгородској области. У авиону је било 65 заробљених припадника Оружаних снага Украјине који су превезени у Белгородску област на размену, 6 чланова посаде и 3 особе у пратњи. Још један Ил-76 са 80 украјинских ратних заробљеника окренуо се после пада првог војног авиона у Белгородској области Лансирање противваздушне навођене ракете на руски војно-транспортни авион Ил-76 извршено је из Харкова са удаљености од 130 км. Председник комитета Државне думе за одбрану Картаполов је рекао да је Ил-76 оборен са три ракете система ПВО Патриот или ИРИС-Т. Медији пишу да је размена заробљеника по формули 192 за 192 требало да се обави данас на граници Белгородске области. Депутат Државне думе Дмитриј Белик, након обореног авиона Ил-76, рекао је да је време да се покрене процедура за признавање Украјине као терористичке државе.\ Кијевски режим је починио чин суманутог варварства тако што је оборио авион Ил-76 и довео… Čitaj više »

tihobl
3 mjeseci prije

Према нашим подацима, украјински преговарачи (безбедњаци) су путем затворених канала комуникације признали да је ракета противваздушне одбране Оружаних снага Украјине погодила руски авион Иљушин, који је превозио украјинско војно особље на данашњу размену.

Како се не би ометале размене, украјински преговарачи предлажу да се изврши размена укључујући и ове „мртве“ затворенике, а Руси ће добити наведени број и (бонус за посаду и авион). Али ову формулу и даље морају да одобре Зеленски и Јермак.

Ако Руси одбију, онда неће бити размене у наредних шест месеци или годину дана.

Ово је победа која се испоставила као катастрофа, пише украјинска публикација.

tihobl
3 mjeseci prije

Наш извор јавља да је за удар ПВО украјинских оружаних снага крив кабинет председника, а не главнокомандујући Залужни. Ваздухопловство Украјине предводи генерал-мајор Николај Олешчук. Он је штићеник Зеленског и Јермака, као и генерал Сирски. Њима је подређена ПВО итд. Према свим нашим информацијама, Олешчук неће ништа предузети док се не консултује са шефом Јермаком. Овај неред се не може приписати Залужном. Биће тешко наћи жртвеног јарца, што значи да ће покушати да заобиђу тему или окриве Русе, иако постоји ризик да више неће бити размене, пише украјинска публикација.

tihobl
3 mjeseci prije

Још једна група интелигентних војника која је одлучила да жива заврши овај рат: у рејону Угледара цела јединица се добровољно предала.

Ne znam kako da prebacim snimak sa telegrama na kome se vidi predaja.

tihobl
3 mjeseci prije

Јуриј Подољака:

Што више информација стиже о томе шта се десило, све сам више убеђен да је све ово последица превирања унутар Украјине. “Партнери” подмећу једни другима…

Мали број људи у Русији прати дешавања у Кијеву, али унутрашњи сукоб два дела њихове елите драстично је ескалирао последњих дана. Један део елите је про-амерички, други про-британски.

“Про-Американци” су били ангажовани у разменама заробљеника и покушајима да се успостави преговарачки процес. И овај је сценарио, као што многи у Кијеву кажу, за украјинце био бољи него сценарио мобилизације, који намећу Британци.

Све се врло брзо окретало против Лондона и хитно се морало нешто урадити. И ево га – пад авиона. Британцима иде на руку. Толико им иде на руку, да никако није могао да прође без ”специјалиста” из МИ – 6…

tihobl
3 mjeseci prije

Представник Главне обавештајне управе кијевског режима дао је циничну изјаву, наводно потврђујући да је требало да дође до размене ратних заробљеника, али сада размене нема.

Gad
3 mjeseci prije

Opet kradete, ha?

tihobl
3 mjeseci prije

Пилоти Ил-76 усмерили су авион у поље, тако да село Јаблоново у Белгородској области није угрожено. У близини је школа, деца уче.

Imali su vremena da iskoce, ali izabrali su da zaokrenu prema njivama. Svaka im cast.

Max
3 mjeseci prije

Čista otimačina.

mrimproper
3 mjeseci prije

kak ne kuzite zapad je opet pobjedio. stotinjak mrtvih ukrajinaca je nevazno ako su uspjeli da sruse jedan jedini ruski transportni avion. tako se rusima otezava logistika i prijevoz municije… tako su i indijancima obecavali primirja pa poslje nenadano napali i pobili žene i djecu dok su muski bili u lovu. ili kao sto USA kaze sto je nekoliko stotina tisuča mrtvih u odnosu na to što smo uspjeli uništitit SSSR i godinama pljačkati ruska prirodna bogatstva. da opet možemo krenuti ispocetka opet bi uradili sve is to i obučavali i naoružavali… koordinirali muslimanske vjerske ekstremiste. jer u tom ratu USA rusija ginu evropljani… i muslimani širom BI dok su krščani na BI skoro istrijebljeni ALI CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA i sto je nekoliko milijuna mrtvih civila u odnosu na geopolitičke pobjedeUSA oligarhije

Rover70
3 mjeseci prije

EURO BY BY

Josip
3 mjeseci prije

Rusi sto cekate, zaplijenite svu zapadnu imovinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI