Moskva kreće u protjerivanje američkih aktivista povezanih sa Sorošem. U isto vrijeme, bivši predsjednik Medvedev izdaje upozorenje stranim nevladinim organizacijama koje pokušavaju sijati razdor u Rusiji

Dmitry Medvedev
14 komentara

Ruska vlada trebala bi protjerati istaknutu aktivisticu za ljudska prava, a bivši predsjednik Dmitrij Medvedev tvrdi kako postoji koordinirana kampanja međunarodnih organizacija za poticanje nemira u najvećoj državi na svijetu.

Vanessa Kogan, direktorica projekta ”Stichting Justice Initiative,”izjavila je za britanski list Guardian da su je ruske vlasti obavijestile o ukidanju dozvole za boravak. Imat će rok od dva tjedna da napusti zemlju u kojoj živi više od deset godina. Kogan ima i dvoje djece s ruskim državljaninom.

Inicijativa Stichting Justice je nevladina organizacija koja, kako se izvještava, pruža pravnu potporu Rusima u slučajevima uočenih kršenja ljudskih prava. Posljednjih je godina manje otvorena za financiranje, no 2010. i 2011. godine financirali su je nizozemska vlada i mađarski milijarder George Soroš putem svoje skupine za pritisak “Otvorenog društva”, koja je zabranjena u Rusiji i proglašena “nepoželjnom.”

Koganin rad prethodno se usredotočio na regiju Sjevernog Kavkaza, gdje je njezina skupina zastupala ljude koji su navodno bili ugroženi od strane vlasti. Njezina aktivnost na većinski muslimanskom području dovela je do napetosti s lokalnim čelnicima, poput Ramzana Kadirova, šefa Republike Čečenije.

Sada je zamjenik predsjedatelja ruskog Vijeća sigurnosti Medvedev, koji je ujedno bio i ruski premijer, rekao novinarima u četvrtak kako dobro financirane strane skupine koriste mreže u Rusiji, kako bi “pogoršale unutarnju političku situaciju u određenim regijama, uključujući ruske neprofitne skupine s kojima se povezuju.”

Medvedev je dodao da te nevladine organizacije “ovise o internetskim medijima te da se koriste raznim izmišljenim razlozima kako bi izmjenjivale događaje iz naše nacionalne povijesti.” Nazvao je ovo “velikom informativnom kampanjom, koja se provodi radi diskreditacije vodstva određenih dijelova teritorija i saveznih subjekata.”

U studenom je državna Duma raspravljala o novom zakonu koji će proširiti definiciju stranih agenata, omogućavajući da se oznaka primjenjuje ne samo na nevladine organizacije i medijske organizacije, već i na obične građane. SAD su pritvorile Mariju Butinu, tvrdeći da je bila strani agent koji djeluje u ime Moskve. Vlasti tvrde da se infiltrirala u organizacije sklone konzervativcima kako bi promovirala bolje veze između Washingtona i Kremlja. Služila je pet mjeseci zatvora, od čega je dio provela u samici, prije nego što je deportirana natrag u Rusiju.

George SorosStichting Justice Initiative
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mario
3 godine prije

tjeraj plaćenićku gamad

Stara kuka
3 godine prije

Da mi je samo znati koje li je nacionalnosti ta Vanessa Kogan? Konzultirajmo Wikipediju:

Kogan (Russian: Ко́ган) is a Russian version of the Jewish surname Cohen”

Ma nije moguće.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Maslina-Želja
3 godine prije

Samo tako se može zaštiti država..
Dođe neka udruga i soli pamet .
Zna putin kako će to rješiti.
Rusi su mislim jedni od rjetkih koji nedaju pristup ovim gamadima.
Neovisna je i dere kako njoj odgovara.
Dok su nas naši političari prodali .
Sve su prodali što se imalo prodat.
Pa onda narod …
Pa svoju dušu…vragu….

#3#
3 godine prije

“Otvoreno društvo”, u redu ili nekome, OK. Samo pitam, a gdje nam je tu i OTVORENA EKONOMIJA medju društvima 🙂 , može ali samo ako MENI odgovara, hahaha.

U prolazu
3 godine prije

Nema sumnje da te razno-razne nevladine organizacije u načelima svoga djelovanja imaju borbu protiv korupcije, nepravde, borbu za prava malog čovjeka, pojedinaca…Ali, hm, hm. Jedino na taj način mogu pokretati nezadovoljstvo i pobunu na ulici. Mnogi se upecaju na takva zalaganja za pravicu i borbu protiv korumpiranog pravnog sistema. Jasan cilj takvih nastojanja je izazvati prevrat preko ulice, teške sukobe, mnogo žrtava i raspad države. A onda… dolazi demokracija, pošteni izbori itd. Od države više nema ništa, narod nema ništa svoje, sve je uništeno i rasprodano. Tek tad nastupa stanje prave katastrofe. Nepravde, pljačke, korupcije i siromaštva na sve strane, puno više nego prije. Sirotinja kopa po kontejnerima redovi ispred javnih kuhinja su sve veći. Što ste tražili, to ste dobili, zar ne ?

Max
3 godine prije

Tako i treba.

Plavi
3 godine prije

E NAPOKON JEDNA VIJEST IZ RUSIJE KOJOJ SKIDAM KAPU DO PODA….B R A V O…
A za Pancir S, ne brinite se, za 20- godina ćete ga usavršiti da može oboriti one zmajeve sto dijeca puštaju.

TIKTAKTIKATAKATAK
3 godine prije

Svaka država ima Ustav,Zakone, podzakone,pravila….koji ku..c te silne udruge,nevladine ove one,pa oni su svi redom protudržavni elementi, i mute vodu prodajući neka prava i glupi ljudi misle sad će oni nešto umjesto njih poduzeti, a vrijeme prolazi…a lijepa para aktivistima kapa na žiro, plaćeni su da se deklariraju kao “ranjive” skupine….Još jedan njihov izraz (ranjive) kad ga čujem, poželim imati mitraljez.

ANTINWO HR
3 godine prije

Svu američku gamad bi trebalo istjerati i iz cijele Europe zajedno sa pedersko globalističkim natom.

Ruma
3 godine prije

Šta će sve političari da izmisle samo da sebe opravdaju. I Tito nam je pričao da nema zejtina zbog vanjskog neprijatelja. Sve su drugi krivi.

Hrvoje
3 godine prije

Bravo, to je prvi i nužan potez.Britanska i USA “demokracija” je poznata još od masovnih ubojstava Indijaca pa do američkih crnaca i Indijanaca.Ključna riječ: pljačka.U ime tobožnje domokracije plaćaju sluge diljem svijeta da potkopavaju legalno izabrane vlasti,dovođenje svojih marioneta na vlast ,marioneta koje će im omogućiti pljačku domicilnih naroda i država.Ključno je te zlikovce locirati i svim sredstvima eliminirati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI