Moskva odbacuje izvješća o promjeni mjesta održavanja summita BRICS-a

BRICS
19 komentara

Prijedlozi da bi događaj mogao biti pomaknut zbog naloga ICC-a Vladimira Putina su obmana, kaže zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergey Rjabkov

Rusija je odbacila izvješća koja sugeriraju da bi ovoljetni summit BRICS-a mogao biti premješten iz Južne Afrike u Kinu zbog naloga za uhićenje Međunarodnog kaznenog suda (ICC) za ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Odgovarajući na izvješća, zamjenik ministra vanjskih poslova Sergey Ryabkov opisao je prijedloge kao prijevaru. “Mislim da je ovo iz kategorije nabacivanja informacijama. Iz mojih kontakata s kolegama iz Južne Afrike i Kine, nema nikakve osnove da se ta stvar nekako operacionalizira. Ovo nije zavjera o kojoj ovdje raspravljamo,” rekao je novinarima u Cape Townu u četvrtak.

Naveo je da će se summit, na kojem će sudjelovati Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, održati prema dogovoru u Johannesburgu krajem kolovoza. “Danas nema drugog datuma i mislim da ovu temu ne treba dalje vrtjeti”, rekao je Rjabkov.

Diplomat je sugerirao da su lažna izvješća pokušaj “kompliciranja redovnog rada u formatu BRICS-a” i pokušaj “nametanja neke vrste lažnog programa”.

“Radimo mirno, prema planu koji je dobro poznat: da će se summit ove godine održati u Johannesburgu, a iduće godine u Kazanu (Rusija),” rekao je Rjabkov.

Komentari zamjenika ministra vanjskih poslova dolaze nakon što je Reuters u srijedu izvijestio, pozivajući se na anonimnog dužnosnika, da bi Južna Afrika mogla zatražiti od Kine da bude domaćin nadolazećeg samita BRICS-a kako bi izbjegla suočavanje s tjeralicom ICC-a za Vladimira Putina.

ICC je izdao nalog u ožujku, optužujući ruskog predsjednika za ratne zločine na temelju tvrdnji Ukrajine da su djeca bila prisilno preseljena tijekom vojnog sukoba između dviju zemalja.

Moskva je inzistirala na tome da civili nisu bili “nasilno uklonjeni”, nego da su bili evakuirani iz područja pod vatrom ukrajinskog topništva. Rusija je također rekla da ne priznaje nadležnost ICC-a, zbog čega je nalog ništavan. Južnoafrička Republika, s druge strane, kao potpisnica Rimskog statuta, zakonski je obvezna izvršiti naloge za uhićenje ICC-a, čak i ako se odnose na svjetske vođe poput Vladimira Putina. Pretoria je razmatrala donošenje zakona koji bi joj dao diskrecijsko pravo u provođenju takvih naloga.

ICCJužna Afrikarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Ta … To se znalo od početka … Cjelu tu priču okolo ICC u South Africa je započeo , izvjesni , bjeli upravitelj oblasti u South Africa , ” kako će on dat nalog ak se Putin pojavi u njegovoj oblasti – da se Putin uhiti ” … Smiješno ! On može dat nalog ( komu ) no policija NIJE pod njegovom komandom a još manje vojska 🤣 , dakle – tko ??? Čovjek rekao , sebi napravio marketing 🤳 a neki sirotani , jedva dočekali po a vele ” po svetom, ista izvješća na siteu , ministarstva , vanjskih poslova SA ” .. A Afrikanci , pogotovu oni u državnoj upravi – ažurni – do neba 🤣😃 … Najsmješnije idcsvega će bit kada Putin ode BAŠ U TU OBLAST — da ga ovaj – uhiti 🤣 – a hoće 😁 … Istina .. Biti će 20 ak , matorih… Čitaj više »

Mamu im *bem americku-satanisticku
10 mjeseci prije

Ma mogu manje vise duze da ga podudlaju i njemu i nama ….

MARK
10 mjeseci prije

Mogu mu staviti soli na rep.

would
10 mjeseci prije

Zasto ne mogu naci na Google intervju sto je Prigozhin dao za CNN?

eks
10 mjeseci prije

Zapadna propaganda je monstruozno lažljiva. U gradu Davenport , u USA , snimljeno rušenje zgrade zbog gradjevinskih radova na toj lokaciji, pa to prikazano na lokalnoj televiziji kao “dokaz” da Rusi u Ukrajini granatiraju civile. Neverovatno su razjareni Ameri, jer na bojnom polju u Ukrajini je fijasko za njih i njihove vazale . Rusi čekaju njihovu “kontraofanzivu” da bi raspalili po mestima koncentracije NATO-Ukro snaga .

Hamilton
10 mjeseci prije

Ovako Njemacki novine pisu… Gleich zehn ballistische Raketen vom Typ Iskander hat Russlands Terror-Regime auf die ukrainische Hauptstadt Kiew gefeuert…. Poklonite paznju na ono… Rusija teroristicki rezim…. Ovako iz dana u dan, sva njemacka media novine I televizija huskaju narod na mrznju. Nema ni trunka nepristranosti ni normalnog novinarstva. Tako je bilo I za vrijeme SFRJ, dictator Tito, komunisticki rezim… Po miljunti put

Max
10 mjeseci prije

Vjerojatno dezinformacije.

Dawor
10 mjeseci prije

Putin si je sam kriv što je dopustio da ga ponižavaju !!!!
Godinama je pred ZLOM (🇺🇲🇬🇧🇮🇱) glumio gentlemana

милан
10 mjeseci prije

Нека протуве захвале богу што је Путин на челу Русије. Ко зна колко их чека уред који би већ одавно покушали да спрже Англо-Германске свуње.

abc
10 mjeseci prije

Samit BRICS bi se trebao održati u Moskvi, kao podrška Rusiji. Bio bi to jak šamar Amerikancima i njihovim slugama..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI