Moskva smatra da njemačke banke odbijaju suradnju s organizacijama Ruptly i RT zbog političkog pritiska

RT Rusija
6 komentara

Rusija vjeruje da njemačke banke odbijaju suradnju s Ruptlyjem i RT-om isključivo zbog političkog pritiska, što također predstavlja kršenje njemačkih obveza na polju slobode govora, izjavila je u četvrtak glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Njemačka Commerzbank poslala je 26. veljače pisanu obavijest o zatvaranju računa novinskih agencija Russia Today Germany i Ruptly, dok će pristup financijskim transakcijama biti ukinut od 31. svibnja.

“Smatramo da je takav otvoreno neprijateljski odnos inozemnih partnera prema medijima, posebno ruskim, neprihvatljiv. Svoje legitimne profesionalne aktivnosti provode u inozemstvu. Ovakve korake u vezi s računima ruskih novinskih agencija smatramo elementom političkog pritiska koji se vrši na novinare i koji također predstavlja očito kršenje obveza koje Njemačka ima u pogledu osiguravanja slobode govora, izražavanja i medijskih sloboda”, rekla je Zaharova na brifingu.

Rusija će biti prisiljena poduzeti oštre protumjere prema njemačkim medijima u Rusiji, ako Njemačka ne osigura normalan rad ruskih medija, rekla je Zaharova.

“Ozbiljno pozivamo Berlin na promjenu stava i mišljenja, kao i na osiguravanje normalnog funkcioniranja tih medijskih kuća te na ukidanje svih restriktivnih mjera koje ometaju rad medija. U suprotnom, bit ćemo prisiljeni poduzeti oštre protumjere protiv njemačkih medija koji rade u Rusiji. Iskreno ću reći: stvarno to ne želim. Zato nemojmo stvarati presedan i razlog za takve protumjere”, rekla je.

“Upućivanje na određena korporativna pravila neće se uzimati ozbiljno, jer to nije istina”, naglasila je glasnogovornica.

Commerzbankmaria zakharovaRTRuptly
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Kako ono Kaze putko..nasi europski partneri,hehee..

Max
3 godine prije

Naravno da je to zbog političkog pritiska.

Jomla
3 godine prije

Smirena i odmjerena Mare, u zadnje vrijeme je sve ljuča!
Nagovori im se Mare!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI