Ukrajinske trupe pucale su na automobile sa novinarima u Donbasu

Donjeck
13 komentara

U Donbasu je ukrajinska vojska pucala na automobile sa novinarima, uključujući TV kanal RT i Reuters, rekao je dopisnik RT-a Igor Ždanov na Telegramu.

“Našli smo se pod granatiranjem na ulazu u Severodonjeck. Jedna od granata je pogodila prateće vozilo pet do deset metara ispred nas. <…> U početku se činilo da su naleteli na minu: automobil se prevrnuo na bok i zapalio”, rekao je.

Kako javlja dopisnik, vozač je preminuo na licu mesta, ranjeni novinari su hospitalizovani, a grupa sa TV kanala nije povrijeđena.

On je takođe primetio da su ukrajinske trupe “pogodile nišan”.

“Čekali su dok ne uđemo u ciljanu dionicu puta, pa su tek onda počeli da pucaju, upravljajući dronom. Oba naša automobila su bila civilna”, dodao je Ždanov.

Ruski novinari se često nalaze na udaru Oružanih snaga Ukrajine dok rade u zoni borbenih dejstava. Tako su sredinom maja, u Novozvanovki, pod minobacačku vatru ukrajinskih snaga sigurnosti našle filmska ekipa pres službe Odeljenja narodne milicije LNR, dopisnici Sveruske državne televizijske i radio-difuzne kompanije i Informativnog centra Izvestija.

Od 24. februara Rusija vodi vojnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je “zaštititi ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu”. Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska je do kraja marta završila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj operacije u odjelu nazvan je oslobađanje Donbasa.

NapadnovinariRatRTrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Rusi moraju shvatiti da imaju posla sa razbojnicima, a ne vojskom. U tom slučaju ne važe pravila ratovanja.

Max
1 godina prije

To je teror.

1 godina prije

evo opet ti o likvidacijama..sha si se opet narokao pive i zestice pa ti uzavrela krv,ratnice iz fotelje..jbm ti,umjesto da se,kao svaki mulac,uhvatis playstationa,pobijes tamo stotine ljudi i nakon toga izdrkas,ti sipas proljev po portalu..zivio ti meni.hvala.

000
1 godina prije

A zasto nisu vrijedni pomena novinari koji su ranjavani ili poginuli od strane rusa ? Ovako bolje da ne pisete nista jer ispadate licemjerni

tihobl
1 godina prije

Jaka stvar, isli novinari na prvu liniju i onda pucali na njih. Po Donjecku stalno padaju granate i svaki dan novinari mogu poginuti pa sta? Zene ginu iduci na pijacu, djeca u skolu, pa se niko ne uzbudjuje. Ali kad neko zapuca na novinara onda svi novinari skoce. Pa po cemu se oni razlikuju od ostalih zanimanja? Sta su oni bolji od medicinskih sestara, a ukri stalno gadjaju bolnice?

hiber
1 godina prije

To se zove totalni rat. Upitno je ima li vise nekadašnjih neovisnih novinara. Danas su to propagandisti koji su uglavnom strane u sukobu. Slično je i sa većinom višeg svećenstva. Nekada su novinari-propagandisti nosili uniforme zaračenih strana, a sada nose civilnu opremu. U drugom sv. ratu takvi bi bili streljani kao špijuni. Bilo od nacista, bilo od saveznika. Zapravo u rečenici ” filmska ekipa pres službe Odeljenja narodne milicije LNR” to se eksplicitno potvrđuje.

1 godina prije

“Ukrajinske trupe pucale su na automobile sa novinarima u Donbasu”
Sram ih bilo!
I stid!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI