Na temelju novih zakonskih pravila EU mogla biti zaplijenjena dodatna ruska imovina

Sankcije Rusiji
16 komentara

Države članice moći će zaplijeniti imovinu ako je vlasnici odbiju prodati, izvještava finska novinska agencija STT

Novi paket sankcija EU-a Moskvi mogao bi omogućiti državama članicama izvlaštenje imovine koja pripada sankcioniranim Rusima koji je odbiju prodati, izvijestila je u utorak finska novinska agencija STT. Imovina bi navodno mogla biti deblokirana na šest mjeseci kako bi se njezinim vlasnicima omogućilo da navedu imovinu sa sjedištem u EU za prodaju.

Očekuje se da će propisi, koji bi mogli biti uključeni u 12. paket sankcija o kojima trenutačno raspravljaju zakonodavci EU-a, pomoći finskim vlastima da preuzmu kontrolu nad najvećom arenom za sport i događanja u Helsinkiju. Helsinki Halli (bivša Hartwall Arena), koja pripada ruskim biznismenima Genadiju Timchenku, Arkadiju Rotenbergu i Borisu Rotenbergu, zatvorena je od kraja veljače 2022. zbog sankcija protiv njenih vlasnika milijardera. Vlasti u finskoj prijestolnici žalile su se da gube više od 100 milijuna eura (oko 110 milijuna dolara) godišnje zbog nemogućnosti korištenja dvorane.

U rujnu je Timchenkov finski voditelj slučaja, Kai Paananen, rekao novinama Helsingin Sanomat da su vlasnici arene dali svoje dopuštenje za prodaju dvorane.

Prošlog tjedna finski tabloid Ilta-Sanomat citirao je izvore u Ministarstvu vanjskih poslova te zemlje koji su rekli da će Helsinki ubrzati pokušaje zapljene imovine trojice ruskih poduzetnika, ako je odbiju prodati. Navodno se očekuje da će proces nacionalizacije započeti početkom 2024.

U travnju je predsjednik Vladimir Putin potpisao uredbu kojom se uspostavlja mehanizam za privremeno preuzimanje strane imovine u Rusiji, u slučaju da druge zemlje zaplijene rusku privatnu ili državnu imovinu koja se nalazi u njihovoj jurisdikciji ili ako ugroze nacionalnu, energetsku ili gospodarsku sigurnost Rusije. Milijarde eura vrijedna državna imovina i imovina koja pripada ruskim poslovnim ljudima i dužnosnicima zamrznuta je u EU od prošle godine, u sklopu kampanje sankcija protiv Moskve zbog njene vojne operacije u Ukrajini.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Steve
7 mjeseci prije

Demokratija na delu…

Nekoime
7 mjeseci prije

Samo se igtajte, Rusi bi mogli doći po svoje.

Sparkling
7 mjeseci prije

Sudeći po ovim natpisima ako su istiniti, po čemu se Finski REŽIM razlikuje od nekadašnjih komunističkih režima koji su prisiljavali vlasnike da prodaju svoju imovinu.
Kako ono vole reći zapadni demokrate: “privatna imovina je svetinja”. Samo onda kad to njima odgovara.
Ide ovaj svijet polako ali sigurno u krasni .urac. Ništa se više ne poštuje i sve je podložno interesima pojedinaca koji pišu pravila. Ali i oni znaju da to ne može trajati dovijeka i nemilosrdno grabe misleći da je to jedini spas od promjena koje dolaze.
Ništa na ovu planetu Zemlju niste donijeli pa posljedično tome ništa nećete ni odnijeti.
Lp

Max
7 mjeseci prije

Otimačina.

Jadranka S.
7 mjeseci prije

Društvo postoji samo zato jer se pojedincu ne dopušta evolucija. Sve su te sile stoljećima kontrolirale čovjeka – religije, države, sudovi – i uživale u svojoj moći i utjecaju. Ima mnogo situacija koje će vam pomoći da to shvatite. Događaj iz Kine vam pomaže da to shvatite, zato ga još jednom pišem. Lao-ce postao je veoma poznat mudrac i, bez svake sumnje, ostao je jedan od najmudrijih ljudi na svijetu. Kineski car ponizno ga je zamolio da postane vođa vrhovnog suda, jer nitko nebi mogao bolje od njega provoditi državne zakone. Pokušao je uvjeriti cara:”Ja nisam pravi čovjek za to”, ali car je inzistirao. Lao-ce je rekao:”Pa kad me ne slušate… Samo jedan dan na sudu i uvjerit ćete se da nisam pravi čovjek za to, zato jer je sustav pogrešan. Samo zbog svoje skromnosti nisam vam rekao tu istinu. Mogu postojati ili ja ili vaš zakon i red i… Čitaj više »

Josip
7 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusi zaplijene svu europsku imovinu. Europska komisija na celu s onom mafijaskom krmacom se mora nauciti pameti..

Alex
7 mjeseci prije

Živjelo slobodno tržište!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI