Nakon istrage Google kažnjen s 220 milijuna eura

Google tužba
1 komentar

Francuski regulator kaznio je tehnološkog diva Googlea s 220 milijuna eura (268 milijuna dolara), nakon istrage navoda da web usluge tvrtke nepravedno šalju posao na njezin oglašivački poslužitelj.

“Odluka o kažnjavanju Googlea posebno je značajna, jer je prva u cijelom svijetu koja se bavi složenim algoritamskim postupcima dražbi, koji se koriste za internetsko oglašavanje na prikazivačkoj mreži”, rekla je Isabelle de Silva, dužnosnica koja predvodi francusku Autorité de la concurrence, u ponedjeljak u izjavi.

Francusko tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja smatralo je da je Google nepravedno usmjerio poslovanje prema vlastitom oglašivačkom poslužitelju i svojoj aukcijskoj kući za internetske oglase, očito time profitirajući na štetu svojih konkurenata.

Google je pristao platiti kaznu, utvrđenu na 220 milijuna eura (268 milijuna dolara). Tehnički div također je obećao da će poboljšati interoperabilnost svojih usluga Google Ad Manager za treće strane i popraviti situaciju.

Slučaj protiv Googlea izvorno su pokrenuli 2019. News Corp. Ruperta Murdocha, francuske novine Le Figaro i belgijska medijska grupa Rossel La Voix.

Googleova novčana kazna druga je u tri godine; tehnološki div prije toga je kažnjen sa 150 milijuna eura (166 milijuna USD), nakon što je regulator smatrao da je tvrtka zlorabila svoj dominantni položaj na tržištu za oglašavanje putem internetske pretrage.

Francuski antitrustovski regulatori također imaju slučajeve protiv Facebooka i Applea, jer se pokušavaju suprotstaviti antikonkurentskom ponašanju u mrežnom oglašavanju.

francuskaGoogle
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malomorgen
2 godine prije

polako i sigurno jih stiskaju…… i prawo je tako😒

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI