Nakon višemjesečne istrage šestorica uhićenih u zavjeri za ubojstvo predsjednika Madagaskara Andryja Rajoeline

Andry Rajoelina
6 komentara

Madagaskarska policija privela je u utorak šest osoba, uključujući stranog državljanina i dvoje građana s dva državljanstva, nakon što je dugotrajna istraga razotkrila navodnu zavjeru za atentat na predsjednika.

U izjavi koju je objavila Berthine Razafiarivony, glavna tužiteljica Žalbenog suda u glavnom gradu otoka Antananarivu, vlasti su najavile uhićenje šest osoba koje su planirale ubojstvo čelnika zemlje.

“Prema dokazima koji su u našem posjedu, te su osobe osmislile plan za eliminaciju i neutralizaciju određenog broja ljudi, uključujući šefa države”, rekao je tužitelj.

Iako izjava nije potvrdila identitet uhićenih osoba, izjavila je da je jedan stranac, dvoje državljana s dva državljanstva, a troje državljana Madagaskara.

Policija je navodno istraživala navodnu zavjeru “nekoliko mjeseci”, ali je djelovala tek sada, kada je napokon imala priliku zadržati sve upletene.

Nije poznato dokle se zaplet razvio ili je li prije uhićenja postojala vjerodostojna prijetnja životu predsjednika. Nikakvi daljnji detalji nisu objavljeni, osim da su uhićenja izvršena u utorak.

Predsjednik Rajoelina zakleo se na dužnost 2019. godine nakon što je prevladao na izborima koji su bili narušeni izvještajima o prijevarama birača, a zaključen je presudom ustavnog suda, koja je glasila protiv suparničkog kandidata Marca Ravalomanane. Međutim, Visoki ustavni sud Madagaskara presudio je da je Rajoelina dobio potporu zemlje, s više od 55 % glasova, te da je uredno izabran.

Andry RajoelinaMadagaskarzavjera
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Svejedno nek pripazi.ne zamjeras se eliti tek tako.posebno ako se i dalje drže odluke da vise nisu clanovi WHO-a.hvala.

Max
2 godine prije

Zbog rrazotrrivanja urote covid 19..

Markk
2 godine prije

Odbio vakcine i WHO. Odmah ide meta na čelo

2 godine prije

a o madagaskarskoj politici prema koroni? nista?
navodno da se lijece nekakvim travama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI