Nalog njemačkih vlasti i policije: “Ne govoriti istinu o islamskom terorizmu”

43 komentara

Corriere del Ticino je prije tri dana objavio povjerljivi dokument njemačke kriminalističke policije, Bundeskriminalamt (BKA), naziva “Kako djelovati u slučaju terorističkih napada”. Dokument sadrži smjernice o informacijama koje u ovim okolnostima treba prenijeti novinarima i niz drugih podataka.

Namjera je pohvalna, jer se navodi “kako je cilj izbjeći širenje lažnih uzbuna”, ali su praktične posljedice zapanjujuće  i uznemirujuće.

Dokument odmah počinje u čudnom tonu:

“Tijekom izborne 2017. neće biti atentata, barem ako se budu mogli izbjeći. To znači da, bez obzira koliko službenici na terenu bili sigurni u činjenice, pred novinarima i javnosti za početak uvijek trebali sve poricati. Savjetodavno osoblje Vlade treba dobiti vremena da objasni što se dogodilo i da zajedno usuglasimo vjerodostojnu priču za javnost.”

Jeste li već razumjeli? No, idemo dalje: “Poruke preuzimanja odgovornosti treba objaviti samo ako je potrebno, ali bez navođenja podataka. Ako ste u nedoumici, isključite teroristički napad. Objaviti da je napad djelo pojedinca, kao i da je osoba psihički poremećena. Osim toga, za početak uvijek izbjeći govoriti da je odgovorna ‘Islamska država’ ili islam”.

Autor dokumenta, Stefan Müller, navodi konkretan primjer i atentat 11. travnja u Dortmundu na autobus istoimenog nogometnog kluba.

Policija je nakon desetak dana objavila je da je napad počinio Sergej W. (28), rusko-njemački državljanin i da je u međuvremenu uhićen u Tübingenu. Priopćeno je da je napad počinio jer je pokušao špekulirati na burzi.

Verzija je u to vrijeme izazvala veliku zbunjenost, ali dokument kojeg otkriva Corriere del Ticino otkriva da je odgovornost za napad u Dortmundu ipak preuzeo ISIL, iako to nikada nije objavljeno u medijima. Neizbježno pitanje je tko je to bio napadač? Sergej ili fanatik “kalifata”?

Na to pitanje nećemo dobiti odgovor. No, dokument BKA, uz napomenu na oštar porast terorističkih napada u Europi, primjećuje da on koincidira s politikom “otvorenih granica” Angele Merkel.

Dakle, njemačka kriminalistička policija potvrđuje ono što se obično naziva “predrasudama populista”, koji tvrde da više nekontrolirane imigracije donosi više terorizma. Ovdje treba naglasiti da ne govorimo o imigraciji kao takvoj, nego nekontroliranoj i na način kako su to proveli stratezi imigrantskog vala, a njemačka kancelarka je bila samo njihov glasnogovornik.

BKA govori i o trgovini ukradenim putovnicama kojima se koriste pripadnici ISIL-a u Europi.

“Deset milijuna stranih posjetitelja godišnje u Njemačku dolazi s lažnim ili ukradenim putovnicama. U tom smislu je moguće je povezati količinu ukradenih putovnica s Al-Qaedom, “Islamskom državom” i islamističkih terorističkih aktivnostima”, kaže BKA.

Oni lažu čak i brojkama ilegalnih imigracija, barem onima koje prijavljuje u Njemačka. Pročitajte ovaj odlomak iz izvješća:

“Postotak ilegalnih ulazaka je porastao za 70%. Talijanske kolege u 2017. godini predviđaju dolazak oko 350 000 do 400 000 migranata iz Afrike, dok tisak i druge medije upućujemo na brojku od 250 tisuća ljudi”

Isto vrijedi i za obične zločine počinjene od strane doseljenika. U 2015. godini ih je bilo 309 000, do su u 2016. porasli na 465 000. Ove brojke, međutim, ne sadrže zločine protiv azila i zajednica. No, mediji govore o 209 000 zločina u 2015. i 295 000 u 2016. godini, navodi izvješće BKA, dakle javnost zna za 170 000 zločina manje, bilo da govorilo o kaznenim ili prekršajnim djelima.

Definitivno eksplozivni odlomak izvješća je sljedeći:

Nikad ne govoriti o ekonomskim migrantima. Nalog dolazi izravno od ministra kancelarke i glasnogovornika Vlade. Ove smjernice su obvezne, a one koji ih ne budu poštovali čekaju stroge kazne, disciplinski postupci i otkaz iz policije.”

Da budemo jasni, vlasti se uvijek drže određene diskrecije u širenju najosjetljivijih informacija ili u zaštiti tajnih agenata. Oni nikada ne kažu cijelu istinu, naravno. Ali ovo izvješće izlazi iz okvira normalnog rada obavještajne zajednice.

Kada sustavno mijenjate statistiku, kada se pokušavaju prikriti teroristički napadi i daju se upute o najvjerodostojnijoj verziji za javnost, kada vlada zabrani da se govori o “ekonomskim migrantima”, onda govorimo o sustavnom manipuliranju istinom i stvaranju post-istine koja ide u prilog vladajućoj “eliti”.

I sve to navodno čini s ciljem da se ne ometa izborni proces i kampanja kancelarke Merkel.

Trenutno dokumenti BKA otkrivaju se ovakve stvari događaju u “demokratskoj” Njemačkoj. Razmislimo gdje bi još moglo biti tako…?


FOTO – Dvije stranice dokumenta agencije Bundeskriminalamt (BKA)

Tajni dokument
Tajni dokument
laž i manipulacijanjamačkaPolicijapovjerljivi dokument
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jirźi
6 godine prije

To se nekad zvalo cenzura

Mzuda
6 godine prije

Procitajte knjigu “Islamska Republika Njemacka” od Lucica napisanu puno Prije ovih dogadanja.

rodoljub
6 godine prije

Od sada ce dzihadistima poceti davati ruska imena, jer ce zapad iskoristiti svaki teroristicki akt da u javnosti iniciraju i podstaknu misljenje da su Rusi teroristi. Mogao bi Gebels da vaskrsne, da bi naucio sta je laz i sta je propaganda, jer je on za ove rusofobe deciji vrtic.

jale
6 godine prije

Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava. Samo ovaj jedan slučaj cenzure i dezinformacije javnosti putem mainstream medija, a bilo ih je mnogo i previše koje su razotkrivene na društvenim mrežama i nezavisnim medijima, dovoljno govori u kakav su nas sistem navukli. Jednoumlje kreirano samo za njih, za elitu, za oligarhiju, a mi bi im trebali dati legalitet na nekakvim našteljenim izborima. Više je demokratske rasprave bilo u onom našem socijalističkom samoupravljanju, a ovaj što ovo piše više neće ni na jedne izbore dok se ovaj nakaradni politički sistem ne počne prilagođavati malom čovjeku.

Alen
6 godine prije

Kad dodje uskoro vrijeme pa kad pocne ova masa da detonira.. A morat ce jer treba nekako izazvati bjes naroda i mrznju te odobrenje i pristanak za bliskoistocnoruski front….

Spektator
6 godine prije

Traži se novi Hitler.. Koji će pokrenuti novu akciju “Barbarossa”.

goltanco
6 godine prije

Njemacka je perjanica zapadnih vrijednosti, sto bi Njemacka bez laganja i genocida.

Pejo Čičak
6 godine prije

Ne treba se čuditi. Njemačku su isto kao i Hrvatsku preuzeli djeca komunizma. Velika većina vladajućih je odgojeno u raljama komunizma. Imam osjećaj da su iskonski , pravi domiljubni Njemci jadni kao i domoljubni Hrvati

Double D
6 godine prije

Sto se tice propustanja arapskih izbjeglica tu smo manje vise svi istoga misljenja.
Ipak mi se ovi objavljeni “tajni BKA dokumenti“ cine kao ne bas inteligentno sklempan falsifikat.
Iako mrzim Merkelicinu politiku u vezi izbjeglica i ponovne arogantne dominacije Evropom, ipak ne palim se na bas svaki mamac.

Mitridat
6 godine prije

Sto kaze na ovo njemacka drzavna propagandna medija Die Deutsche Welle?

davor
6 godine prije

To je tako kad normalne ljude ne brine svakodnevno sravnjivanje Libije i Sirije, Palestine sa zemljom uz abnormalne ljudske žrtve i genocide a brine ih crna kronika jednostranih napada pomahnitalih pojedinaca jednom mjesečno

davor
6 godine prije

Rita Katz preuzima odgovornost za ISIL

Ana
6 godine prije

Ma uvijek postoje ludi kamioni, mentalno neuravnotezeni (kao da su ovi drugi normalni), usamljeni vukovi, teroristi ali ne islsmski, problemi neprihvacanja imigracije tj osveta, zenskice koje eto, same traze vraga kad se setaju polugole… itd itd. Sve samo nenazvati stvari pravim imenom!

Ana
6 godine prije

Zaboravila sam 95 prokletih glasackih ovaca sa IO krepane ribe, koji pokorno beeeeeeeeee bleje i ubacuju listice gdje treba!

Vrane
6 godine prije

Samo mi nije jasno zašto se uopće čudimo ovakvim naslovima ? Kada smo zadnji put čuli istinu od novinara mainstream medija ili nekog političara ?

Ante
6 godine prije

To vam je isto kao što mediji nisu objavili kako je američkoj vojsci srušen onaj dron na mediteranu blizu sirijske obale od strane rusije sa onim S-300 protu avionskim sistemom. Ukratko ako mediji ne objave vijest nije se ni ništa dogodilo.

Nnnn
6 godine prije

Osnovni cilj terorizma je zastrasivanje – Sa malim akcijama postigne se veliki odjek. Kada nekoga udari automobil i ubije, jedva se spomene i ništa bitno se ne promijeni. Kada se nekome odsiječe glava (Npr. Tomislav Salopek), cijeli svijet reagira iako se opet radi o “samo” jednom ljudskom životu…. A to i jest cilj terorista – zastrašivanje. Iz tog razloga bolje je takve vijest ne objavljivati kako bi se takve metode terora obezvrijedile i kako bi ekstremisti od njih eventualno i odustali jer su beskorisne. Interesantna je i sintagma “ISIL je preuzeo odgovornost”. Tko su oni? Tko njih zastupa? Kako je moguće da imaju razgranatu logistiku, administraciju i predstavništva po svijetu kao Sjedinjene Države. Što bi bilo da i recimo Al Qaida isto preuzme odgovornost za isto? Tko provjerava je li to istina? Kad netko napravi teroristički čin, onda ISIL procijeni: “Ovo je bilo respektabilno krvoproliće. Mogli bi mi preuzeti odgovornost… Čitaj više »

Osoba C
6 godine prije

Jedan od glavnih kreatora migrantske krize je UN. Da li ste čuli za Petera Sutherlanda? Savjetnika bivšeg generalnog sekretara UN Ban Ki-muna. Od 2006. specijalni izaslanik za migracije UN, osnivač ”Globalnog foruma za migracije”, globalne lobističke grupe za migraciju. Smatraju ga ”kumom globalizacije”. Bivši irski državni tužitelj, bio je EU komesar za financijsku stabilnost i tržište kapitala, rukovodio ”Sporazumima o carinama i trgovini”, jedan od kreatora ”Svjetske trgovinske organizacije” i njen prvi generalni direktor, zaslužan za ukidanje nacionalnih valuta i uvođenje eura i ”Europe bez granica”. Počasni predsjednik ”Mreže transatlantske politike”, od koje je krenuo prijedlog TTIP-a, član upravnog odbora ”BP”, neizvršni predsjednik Goldman Sachs Internationala, više od 20 g. u njegovom odboru, član ”Bilderberg komiteta”, europskog odbora ”Trilateralne komisije”, vatikanski savjetnik za upravljanje nekretninama, član ”Europskog okruglog stola”….. Jjedan od glavnih koji rade na migracijama kao oružju za „potčinjavanje“ homogenosti i suvereniteta europskih država. Još 2012. g. na sastanku… Čitaj više »

Hezbollah
6 godine prije

Svim pravim muslimanima(koji nisu uz DAEŠ i(ili) Al Nusru, Ahrar, Harakat, Tuwra i ostale pizdarije iz Mossadove radionice) želim Bajram šerif mubarek olsun!

dalmata
6 godine prije

Neki pametni lik je odavno reka,da vuk minja dlaku,a ne cud.Pa dokle vise ponavljat staru,pokvarenu plou o Svabi.Svabo je uvik Svabo.Samo od poraza Firera,za sad nije dosa novi kalibra Adolfa,Osim Branta,svi drugi su se trudili i jos se trudu da budu Fireri.Za sad su samo mali grupenfireri,ali Bismarkova fix ideja o prodoru na istok je bila i ostala temeljna Svabska politikaNa svu sricu i Rusi imaju svoju temeljnu politiku,drzi na oku(nisanu)pritajenu zvir.A kad opet krenu na istok,ne ponovit gresku SSSR,pa se povuc da pantagane(stakori)kolo vodu.Ovi put misomor mora ocistit i stakorske rupe i zemlju i ariju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI