NATO može brzo mobilizirati do 100.000 vojnika na granici s Bjelorusijom

NATO vojnik
76 komentara

NATO ima moć da u roku od mjesec dana na brzinu regrutirati 100.000 vojnika, izjavio je u četvrtak Viktor Gulevich, prvi zamjenik bjeloruskog ministra obrane.

“Inicijativa SAD -a ‘Četiri tridesete’, usvojena 2018. tijekom summita NATO-a, provodi se brzim tempom. Prema tome, savezničko zapovjedništvo ujedinjenih oružanih snaga saveza mora primiti 30 bojni kombiniranog naoružanja, 30 zračnih eskadrila i 30 borbena plovila, spremnih u roku od 30 dana. To omogućuje NATO-u koncentraciju u što kraćem vremenu broj od 100.000 ljudi na našim granicama”, rekao je Gulevich tijekom brifinga.

Zemlje članice i partneri NATO-a nastavljaju s visokim intenzitetom vojne obuke na teritoriju u blizini Bjelorusije. Te vježbe uključuju velik broj vojnika i oružanih sustava, istaknuo je Gulevich.

Ranije danas zamjenik ministra obrane rekao je da će oko 12.800 sudionika, uključujući oko 2.500 ruskih vojnika, biti uključeno u vojne vježbe u Bjelorusiji, u sklopu nadolazećih vojnih vježbi Zapad-2021, koje će se održati od 10. do 16. rujna.

BjelorusijaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
2 godine prije

Mjesec dana 😂😂😂😂😂

AJeTo
2 godine prije

Taman kad se slegne radioaktivni pepeo.

Njemi svjedok
2 godine prije

Pa toliko buljbasiča ne mogu skupit za masovno samoubojstvo.

ray
2 godine prije

Hahahaha mesec dana….za toliko bi Rusi stigli do Normandije

Trolkovic
2 godine prije

NATO je superioran u odnosu na Ruse u svim segmentima i po svim parametrima onoga sto spada u vojnu doktrinu i ratovanje.

To vrlo dobro zna i Putin, tako da ce sve ostati na logicno komentarima o famoznom zatvaranju plinai promrzlim europljanima, odnosno radioaktivnoj prasini nakon ruskog atomskohg napada na Europu ili USA.

Sanjajte i dalje, tri mjeseca nakon zavrtanja plinskog ventila, rusija bi se raspala u neimastini i gladi, odnosno tri minute nakon ispaljivanja atomskog naoruzanja od strane rusa u pravcu zapadne hemisfere, rusija vise nebi postojala.

promatrač
2 godine prije

Koliko ih može skupiti Belorusija za mjesec dana? 150 000, 250 000…??
Ali ni tih 100 000 vojnika nije za podcenjivanje ako su “čipirani”

Драгогост 屋
2 godine prije

100.000 manekena da napadne ozbiljnu vojnu silu.
YOK (internacionalna Turska reč).
Gotovo je sa ulaganjem u vojsku. Neisplativo.
U viruse, zračenja, napade na psihu, bacanje zaraženih insekata, trovanja hrane, širenje narkomanije, paljevine šuma. To je delotvorno jeftino uvek su Rusi krivi, a ima i povrata uloženih sredstava.

London
2 godine prije

NATO g* su jaci of Rusije

Weteran
2 godine prije

Od tog broja, ni jedan vojnik se ne zove Džon, Ditrih, Fransoa!?
Imena vojnika su: Ljatif, Haso i Mujo, Hrvoje, Tvrtko Bugarin, Pišta, ….

Trolkovic
2 godine prije

NATO je profesionalna vojska, to je armada sacinjena od vrhunskih profesionalaca koji opsluzuju najmodernije sisteme naoruzanja, sto opet znaci da NATO u slucaju rata nemora mobilizirati niti jedno civilno lice u svoje redove. Znam da Vi rusofili volite iracionalne bajke o velikoj moci ruske vojske ali to su vjerujte mi bajke za malu djecu. Sva sreca pa ce vase navijanje za rat zavrsiti samo na vasim komentarima, jer putin i njegovi dzenerali vrlo dobro znaju kakva sila stoji na drugoj strani, nema tih raketa , tenkova i aviona koji mogu pobjediti NATO snage, to je jednostavno tako. Znam da je vecina vas komentatora logicnog iz brckog ogorcena zbog napada NATO-a na miloseviceve gangsterske paravojne formacije koje su zarile i palile balkanom citavo desetljece , medjutim ta akcija je bila i vise nego opravdana i nuzna, jer trebalo je svakako zaustaviti masakriranje civila i unistavanje gradova od strane drumskih razbojnika. Sto… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Da alli mogu i Rusi Bjelorusi to znači i 3 svijetski rat i

Dokurčilomi
2 godine prije

Jel se oni zajebavaju ili stvarno im treba mjesec dana? Njemački analitičar prije godinu dana je tvrdio ukoliko Rusi krenu za 28 dana su u Portugalu a to je isto mjesec dana. Valjda su u tih mjesec dana mislili na osnivanje pobunjeničkih jedinica u pozadini tj. okupiranim zemljama.

Legendarni Grk
2 godine prije

Prije nekoliko godina je NATO poslao neki svoj brod ” moćni razarač” u Crno More, a Putin je poslao samo jedan nenaoružani avion koji je s EMI (Elektro Magnetski Impuls) spalio kompletnu elektroniku na brodu.
Usput su elektronički bili simulirani višestruki avionski napadi na taj brod.
Posada se toliko uplašila da je više od pola njih dalo otkaz, a taj “moćni razarač” su tegljači odvukli u Rumunjsku na popravak.
Zaista je moćna ta NATO vojska, kada je jedan bezvezni aviončić učinio taj brod totalno jadnim i nemoćnim, a psihološki efekt na posadu je bio totalno devastirajući.

tadija
2 godine prije

Nisam skužio;Što to je to Bjelorusija učinila tako strašno,da je NATO tako nabrijan za ratovanje.

man
2 godine prije

NATO je destabilizirao Ukrajinu, shebao Bjelorusiju, Nato je donio Bjelorusiji tragediju i planira joj dovesti jos vecu nesrecu.
NATO zeli destabilizirati i Rusiju i Kinu i Iran.
NATO je najveca prijetnja slobodnom svijetu.
NATO ima mentalitet bivsih europskih kolonijalnih sila.

gigi pinna
2 godine prije

Sankcije čine više štete Rusiji od bilo kakvog NATO-a – npr., iako baltički krumpiraši zabranjuju ruski jezik čak i u manjinskim školama, Rusija i dalje koristi baltičke luke. WTF?!
A tek šteta oligarha “odanih” Putinu, tj. Rusiji? Kakav NATO, kakvi bakrači…

Scorpiorex
2 godine prije

Ukraine c’è tako najebat,ko bos po trnju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI