NAVALJNI – Putin opet truje novičokom? Zapad više ni manipulirati ne zna.

Aleksej Navalni
60 komentara

Bolnički testovi na ruskom borcu protiv korupcije i čelniku moskovskog prosvjeda pokazuju da je “izvan svake sumnje” Aleksej Navaljni otrovan kemijskim sredstvom klase “Novičok”, navodi njemačka vlada.

Berlin je dodao da će nove informacije podijeliti s partnerima iz Europske unije kao i drugim međunarodnim organizacijama. Međutim, ruska vlada javlja da o tome nije obaviještena. Supstanca slična “Novičoku” iz iste je klase kao ona koja se navodno koristila za trovanje britanskog obavještajnog agenta Sergeja Skripalja, rođenog u Rusiji i njegove kćeri, u Salisburyju 2018. godine.

Iako glasnogovornik njemačke vlade nije izravno okrivio Rusiju za trovanje Navaljnoga, pozvao je Moskvu na očitovanje u vezi sa slučajem. “Njemačka vlada na najodlučniji način osuđuje ovaj napad”, dodao je SteffenSeibert.

“Na inicijativu bolnice Charité u Berlinu specijalni laboratorij njemačke vojske proveo je toksikološku analizu testnih uzoraka Alekseja Navaljnog”, objasnio je Seibert. “Analiza je pružila neosporan dokaz prisutnosti agensa koji djeluje na živce, klase Novičok”. Dodao je da je kancelarka Angela Merkel u srijedu održala konferenciju s ministrima i da je dogovorila niz koraka u vezi s najnovijim saznanjima.

“Savezna vlada pružit će informacije o rezultatima ispitivanja EU-u i NATO-u putem kanala Ministarstva vanjskih poslova”, nastavio je. Seibert je dodao da će se “razgovarati o odgovarajućoj zajedničkoj reakciji”.

Nema sumnje da će sada svi pogledi biti usmjereni prema Moskvi. Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov rekao je prošlog tjedna da “rusko vodstvo očito nema koristi od Navaljnove bolesti” te je oštro kritizirao zapadne vlade zbog njihove “vrlo sumnjive užurbanosti” u pogledu optuživanja Rusije. Od tih vlada, Njemačka i SAD bile su prve koje su optužile Rusiju; američki državni tajnik Mike Pompeo zatražio je kriminalističku istragu navodnog napada, a njemačka kancelarka Angela Merkel podnijela je sličan zahtjev, “u svjetlu istaknute uloge koju je imao gospodin Navaljni u ruskoj, političkoj oporbi”.

Sjedinjene Države već su zaprijetile novim sankcijama prema Rusiji, a Siebert je u srijedu rekao da će Njemačka razgovarati o “odgovarajućem zajedničkom odgovoru”, s čelnicima Europske unije i Washingtonom.

20. kolovoza zrakoplov koji je prevozio Navaljnog hitno je sletio u Omsk. Iznenadno slijetanje dogodilo se zbog toga što se, na letu iz Sibira u Moskvu, Navaljni iznenada počeo osjećati loše. On je ubrzo pao u komu i nedugo nakon toga prebačen je na respirator. 22. kolovoza prevezen je u Njemačku na liječenje. Njemački liječnici izjavili su 24. kolovoza da su pronašli znakove koji ukazuju na trovanje Navaljnog tvarima iz skupine inhibitora kolinesteraze. Liječnici su dodali da ne postoji opasnost za njegov život, ali da postoji mogućnost dugoročnih posljedica na njegov živčani sustav.

Navalni je prozapadni aktivist koji odavno pokušava preokrenuti ruske birače. Zadnji ruski predsjednički izbori su potvrdili rezultatima da je vrijeme Navaljnog prošlo. Jedan naš Slovenac koji vodi nevladinu organizaciju u Berlinu, organizirao je prebacivanje Navaljnog u Njemačku.

Razmislimo malo svojom glavom. Skripalj je odležao robiju u Rusiji, a Navaljni je postao nebitan jer je predsjednik Putin uvjerljivo pobjedio na izborima. Ima li logike, da Putin i Rusija čine zlo političkom istrošenom Navaljniju i nebitnom špijunu? Logika govori da nema. Zapad se odavno izgubio u svojim manipulacijama koje više ne prolaze.

NATONovičok
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
3 godine prije

Samo sam procitala naslov i odmah se slozila!

JumpingJackFlash
3 godine prije

Ovim Švabe hoće reći da je taj Novičok zapravo neučinkovit. Zato, kad netko hoće da nekog definitivno “ukloni” bolje mu je da od njih kupi njihove djelotvorne bojne otrove, kao što je npr. radio Sadam Husein. On je njihovim bojnim otrovima znao potamaniti i po 15000 Kurda u jednoj seansi! Normalno, radi svih tih Kurda nitko se u Njemačkoj nije sekirao kao radi ovog jednog lažnog Rusa…

dobagan rogić
3 godine prije

Pa i da je kakve to ima veze sa Njemačkom ili USA?

Rat i Mir
3 godine prije

Kakvo čudo, Rusi liječnici nisu uspili naći otrov, a nacistički jesu….. Navalini je nacistički agent koji teži nacističkoj ideologiji, a dokaz tome je brza i burna reakcija Nacističke Njemačke na njegovo trovanje

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Was I right? “E, vidiš tu i je kvaka 22. Jedan od tih inhibitora je i novičok. Drugi su sarin, VX, pa raznorazni insekticidi, lijekovi protiv alzhaimera, a i Temazepan protiv insomnije. A kako je gore spomenuo Kažun d.d. može biti i autoimuna bolest Myastenia Gravis, do koje može doći i zbog pada imunskog sistema – Covid-19 ili nešto slično. U glavnom (barem za sada) opet nisu našli ništa, što njima i najviše odgovara, jer bi na kraju ponovo mogli zaključiti, da se radi o novičoku.” (https://www.logicno.com/politika/njemacko-klinicko-istrazivanje-prema-bolnickim-izjavama-ukazuje-na-to-da-je-navalny-bio-otrovan.html#comment-469842) Or was I right? “Još mi je nešto zapalo za oko, u vezi činjenice, da nisu našli nikakvu supstancu ili ti inhibitor. Ajmo špekulirati, da su ga Rusi zadržavali dok otrov ne izađe iz sustava. Neka mi onda netko objasni zašto se još uvijek nalazi u induciranoj komi i prima atropin, a uz to je van životne opasnosti? Paraliza čak i kod sarina… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
nonwo
3 godine prije

webtribuneMOSKVA ODGOVORILA Spremili ste u tajnosti napad na Rusiju pa vam Navaljni služi kao izgovorTvorac “Novičoka” poslao poruku nemačkim lekarima i Merkelovoj: Da je Navaljni otrovan “Novičokom” bio bi na groblju a ne u bolnici

Slovenac
3 godine prije

Zamisli da se slucaj desio u njemackoj i da je njihov opozicionar stradao pa da je ruski avion sa ljecnicima dosao po njega hahaha pa neznam samo dokle ti rusi zele izigravati nekog dobricu a svi dobro znamo da je cijeli zapad protiv njih.

Davor drugi
3 godine prije

Napad na život tog lika je odrađen smišljeno, na najgluplji mogući način, iz jednostavnog razloga da sto je način prostiji i gluplji to je obrana i dokazivanje nevinosti teži, a ponekad i nemogući.

Sivko
3 godine prije

Mislim da nije pritisak na Rusiju zbog nje same. Tu nema ustupaka bez obzira na pritisak. No mogao bi biti da ih odvrati od podrske ili Kini Ili Iranu.

Ante
3 godine prije

Saudijci raskomadaju novinara i nikom nista.

Novak
3 godine prije

Ovo bi Izrael bolje rukovao, on bi otisao u kontra napadaj i podsjetio Nijemce na zlocine sto su radili u drugom svj. ratu.
Putin ili ruska vlada trebaju podsjetiti Njemacku na zlocine sto su napravili nad Rusima.
I neka usute “sinovi i kcerke bivse nacisticke Njemacke”.
Ova optuzba o Noviceku je bila pripremljena od samog pocetka, cim se Navalni srusio u avionu vec su svi znali da je otrov. Gdje to ima?
I tko je Merkel da naredjuje Rusiji sto ce raditi.
Ne zaboravimo, Nijemci su poslali Lenjina u carsku Rusiju da im rashebe drzavu i sad ponovo Njemacka igra istu ulogu.

žrec
3 godine prije

Ako ga nije otrovala vlast u što sumnjam, onda je u pitanju peta kolona. Onda se postavlja pitanje koji đavo radi FSB? Može se primjetiti sličan obrazac u nedavnoj prošlosti: Uspjeh Rusije na Krimu -ubojstvo Nemcova, neuspjeh Nato-a u istočnoj Ukrajini – srušen civilni avion, uspjeh Rusije u Siriji – Skripalj, neuspjeh Nato-a u Bjelorusiji – Navaljni. Uvijek isti obrazac s ciljem difamiranja Rusije o čemu svjedoči svjetlosna brzina širenja te vijesti. Sjećam se da onaj siroti malezijski avion nije još maltene ni pao već je jutarnji imao transkripte razgovora zapovjednika buka koji ga je srušio. Suma sumarum, koji vrag radi FSB?

Igor
3 godine prije

Jedini smisao pola tekstova na ovom portalu je opravdavanje i velicanje diktatora Putina i doktora koji grade teorije tako da uzmu jednu ili dvije stvari iz ogromne grupe istrazivanja i to prikazuju kako im se prohtije.

piždro
3 godine prije

. zapad su sveci fuj..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Stara kuka
3 godine prije

Putin bi kod proizvođača trebao reklamirati taj novičok i tražiti povrat novca. Jebote, kupio je čovjek otrov da pobije “demokrate” i “antikorupcionaše”, a oni svi prežive.

Kemijski Vladek
3 godine prije

Dođi mi na čaj

Kajzer Soze
3 godine prije

Ovo više nije ni smiješno niti je vrijedno komentarisanja,pametan čovjek može samo da zaključi da Rusi nemaju nikakav otrov koji nekoga može otrovati pa čak ni mišomor,ovoga zombija su već tri puta trovali i on svaki put ostane živ ma kao što rekoh nije vrijedno ni komentarisanja !

Kemijski Vladek
3 godine prije

Nisu ni rusi neki manipulatori, samo srbi i šačica rusofila na ovom portalu puši rusku manipulativnu proljev

eks
3 godine prije

gigi pina, odmah na lečenje. Šovinizam je opaka bolest .

nessy
3 godine prije

Iz opisa bojnog otrova Novicok dalo bi se zakljuciti da je barem, smrtonosan. Dosada “otrovano” troje i svi su zivi. Nisu ni ti Rusi sto su nekad bili, ne znaju ni smrtonosan bojni otrov napraviti. Zato kada drug Kim odluci rjesiti se brata, brata odnesu sa nogama naprijed.

FATIH
3 godine prije

BAS SAM ZABRINUT ZA ZDRAVLJE OVOGA KLIPANA.
UPRAVO PRAVIM BESTILJ, MOZDA MU POMOGNE…….

Max
3 godine prije

Napisao sam neki dan da Zapad pravi novi slučaj Skripal i eto ga. Ali pritom nisu previšr inteligentni.

NSU
3 godine prije

Više navijača ima nk Istra nego ovaj tip pristaša!

sedban
3 godine prije

On March 4, 2018 at about 1:40 pm local time,  Sergei Skripal arrived at the Maltings shopping center in his own car with his daughter. They briefly went to The Mill Pub , after which from about 2:20 p.m. to 3:35 p.m. they dined at the Zizzi Italian restaurant located in the same shopping center. Suddenly, both of them became ill and went out into the fresh air. The employees of the center called an ambulance (the first call came at 16:15), until the arrival of which Sergey and Yulia remained on a bench near the shopping center [6] .  Only at 17:10 were the victims taken to the district hospital . Dakle Skripals su stigli u Sopping Centre u 1:40 usli u bolnicu u 17:10 Proslo 3 sata i 30 minuta. Napustili su kucu u 9 sati i tamo je bio Novichok na kvaki vrata. Dakle od 9 sati do ulaska u bolnicu je proslo 8 sati. I ostali zivi. Englezi inzistiraju… Čitaj više »

hiber
3 godine prije

Idiotski naslov, nema šta, netkoga tko glumi tendecioznost. Valjda je sada u modi biti proPutinovski orijentiran. Trovanje nervnim otrovom je kazneno djelo bez obzira tko ga je počinio, i njemačka bolnica će saznanja i dokaze o trovanju dostaviti redovnim putem Interpolu i centru za kontrolu kemijskog oružja. To dalje ide nadležnim tijelima u Rusiji, nikako vladi. Međutim, odvojeni problem je činjenica da je bolnica u Omsku pravilno liječila Navaljnoga davši mu ispravan protuotrov, u protivnom isti danas ne bi bio među živima. Međutim, unatoč očitim indicijama nitko nije pokrenio službenu istragu, makar da je službeno odbaci. Svugdje u svijetu, pa i u Rusiji, policija se odmah zove za najmanju ozlijedu ili ranjavanje, a kod indicija o nervnom otrovu sulude izjave o padu šećera. Ovdje nije bitno što mi mislimo, što misli zapad ili Kremlj. Ovdje je BITNO da je bolnica zaprimila Navaljnoga, utvrdila o kome se radi, pravilno liječila upotrebom… Čitaj više »

protiv Putina
3 godine prije

bild.de/video/clip/politik-ausland/das-meint-bild-stoppt-die-putin-pipeline-72712554.bild.html

mister_no
3 godine prije

Kakav je to bojni otrov koji se dozira u kapljicama i to uz kafu ili caj kao nekad one kapljice za nos?

Matko
3 godine prije

Navalni i njemacki dusobrznici. Nemackoj bi bolje bilo da rjesava brdo nagomilanih svoih problema, nego da brlja ko prase po smecu po problemima drugih drzava. Posjtimo se samo problema odpadinh plinova Volks-Wagenovih automobila, koje su godinama proizvodili i ne samo njemackom narodu vec i narodu cjelog svjeta na taj nacin krali novac. Iste njemacke vlasti i sve relevantne institucije su o ovom problemu sve u detalje znale, ali zbog automobilskog lobija su “moreli da cute”. Tek kad je veliki brat iz Amerike sve VW manipulacije otkrio, onda je VW morao de klekne i da Amerima plati grdne milijarde odstete, a sami nemci su svo vrijeme cutali kao kurve. Zato njemci po pitanju Navalnog treba da zatvore p§cku, jel Navalni nije njihov problem vec problem druge drzave. Trovanje Navalnog je svkako ruski rukopis, pa zato taj problem treba Rusima ostaviti da sami resavaju, njihova zemlje nihovi ljudi. Jos jedan zakljucak se… Čitaj više »

Ive
3 godine prije

Mene su kao dijete ucili: kada lazes lazi okruglo da se kotrlja a ne kockasto da stoji i odmah se vidi. To zapadnjaci izgleda nisu naucili,

KGB-Stasi Putin
3 godine prije

bild.de/bild-plus/politik/2020/politik/nawalny-vergiftung-das-geheimlabor-in-dem-putins-gift-nachgewiesen-wurde-72721176

tagesspiegel.de/politik/aus-kgb-zeit-in-der-ddr-wladimir-putins-stasi-ausweis-in-dresdner-archiv-entdeckt/23745760.html
zeit.de/politik/deutschland/2018-12/staatssicherheit-ddr-russland-wladimir-putin-ausweis-dokument-kgb

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI