NBA zvijezde ne podržavaju baš cijepljenje protiv Covida-19

NBA
21 komentar

Za razliku od njihove glasne podrške pitanjima vezanima za skupinu ”Crni životi vrijede,” neke od najvećih zvijezda NBA-a nerado se uključuju u javne kampanje usmjerene na promicanje cijepljenja protiv Covida-19.

ESPN se poziva na izvore koji izvješćuju o tome da su elitne košarkaške zvijezde zabrinute zbog dodavanja svojih imena u kampanje javnih usluga koje sponzoriraju lige radi promicanja sigurnosti i učinkovitosti cijepljenja protiv koronavirusa.

Prema izvješću popularnog američkog sportskog kluba, faktori koji utječu na rezerviranost među nekim igračima su nesigurnost oko samog uzimanja cjepiva i nespremnost u pomaganju NBA-u, usred kritika zbog ovogodišnjih planova za All-Star utakmicu.

Jasno kolebanje dolazi unatoč tome što NBA radi na edukaciji timova o učinkovitosti cjepiva, kao i zbog najave javnih službi u vezi s košarkaškom ikonom Kareemom Abdul-Jabbarom i trenerom San Antonija Spursa, Greggom Popovichem.

Izvješća iz SAD-a pokazuju da se u SAD-u crno stanovništvo cijepi znatno manje od bijelog, zbog problema koji uključuju dostupnost i razlike u zdravstvenoj zaštiti, ali i zbog sve većeg nepovjerenja koje vlada među afroameričkom zajednicom.

Neki vjeruju da bi vidljivija i glasnija podrška javnosti od strane NBA zvijezda, gdje su većina igrača Afroamerikanci, mogla pomoći u rješavanju tog problema. NBA povjerenik Adam Silver ranije je rekao da je “u zajednici Afroamerikanaca Covid imao izuzetno različit utjecaj, ali sada, pomalo perverzno, u afroameričkoj zajednici postoji ogroman otpor prema cijepljenju iz razumljivih povijesnih razloga.”

“Ako se taj otpor nastavi, to bi bio jak, dvostruki udar za zajednicu crnaca, jer je jedini izlaz iz ove situacije s virusom cijepljenje.”

Očigledna nesklonost velikih NBA zvijezda da izađu u javnost s promocijom cjepiva dolazi u suprotnosti s njihovim glasnim aktivizmom o pitanjima vezanima za skupinu ”Crni životi vrijede.”

Još u prosincu, Jerome Adams pozvao je najveće trenutno, košarkaško ime, zvijezdu LA Lakersa, LeBrona Jamesa, na javno uzimanje Pfizerovog cjepiva protiv Covida, jer „želimo biti sigurni da ljudi shvate da je cijepljenje jedini izlaz iz ove epidemije.“

Šef NBA lige Silver rekao je ovog tjedna da se liga neće požuriti s cijepljenjem igrača prije javnosti, ali dodao je da bi igrači cjepiva mogli početi primati od kraja ožujka.

Black Lives MattercijepljenjeNBA
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Treba im zabraniti da igraju kosarku i snimaju reklame. lako to kompanije mogu rijesti – hoces da snimas reklamu prvo se vakcinisi, a onda snimi besplatno bar 5 reklama za vakcinu. Nema izlaska na parket bez vakcine i analnog PRC testa. Pa da vidim koliko bi ih odbilo.

Diego
3 godine prije

Ovo mi je već malo čudno.Bio sam siguran da će od najvećih zvezda stići ogromna podrška,pozivi narodu na “spasonosnu iglu”,a za uzvrat naravno svi igrači će dobiti koktel vitamina umesto otrova namenjenih običnim ljudima.
I dalje mislim da će ovako nešto biti slučaj sa svim profi sportovima.Glavne zvezde biće Covid manekeni,primaće kaobajagi vakcine,i na taj način će pokušati privoleti sve više ovaca pod nož.
Ako se tako nešto ne desi,biće jako čudno i teško objašnjivo.Jedino ako zlikovci nisu odlučili da im ni profi sport u bliskoj budućnosti više nije potreban.Pošto planiraju da eliminišu većinu konzumenata tog sporta.Pa im više ni vrhunske atlete nisu potrebne.
Teško je to prihvatiti,ali vrlo je moguće da su za “majstore” i Ronaldo,Mesi,Lebron,Federer,Đoković,Nadal… samo stoka sitnog zuba koja ide u isti obor sa svima ostalima.Jednostavno,nisu im više potrebni.Ne znam,videćemo uskoro…

Lucija
3 godine prije

Bolsnaro- bojim se da će da ga ukokaju jer javno odbija cijepljenje: https://lbry.tv/@Alin:7/Brazil's-Bolsonaro-mocks-possible-side-effects-of-Pfizer-COVID-19-vaccine:1

Max
3 godine prije

Sad je njihova glava u pitanju.

Trt
3 godine prije

LeBrona prvog cijepit. Rasno neutralnim cjepivom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI