”Nema pokazatelja da će se u Rusiji pojaviti drugi val koronavirusa”

Mihail Misustin
5 komentara

Nema razloga za vjerovanje da će se Rusija morati nositi s drugim valom Covida-19 sve dok se održavaju mjere za usporavanje širenja koronavirusa, rekao je ruski premijer u TV intervjuu.

“Za sada naši znanstvenici i stručnjaci ne vide nikakve rane pokazatelje nastanka drugog vala. Dakle, nadamo se da, ako budemo slijedili smjernice znanstvenika i istraživača epidemije, kao i liječnika, drugi val se neće dogoditi”, izjavio je Mihail Mišustin u intervjuu za Rossiya 24 u četvrtak.

Mišustinova vlada formirana je u siječnju i za samo nekoliko tjedana pandemija se proširila posvuda. Rusija sada ima sveobuhvatan sustav testiranja i sudeći prema statistikama, širenje virusa, kao i njegova moć, u Rusiji je smanjena, što daje osnovu za optimizam, objasnio je.

Pandemija je natjerala zemlje širom svijeta, uključujući Rusiju, na zatvaranje svojih granica. U razgovoru je Mišustin govorio o tome kako je trenutna situacija Rusiji ponudila mogućnost na poticanje domaćeg turizma. Osim toga, otvorila je prilike za natjecanje sa stranim ljetovalištima, koja su popularna među Rusima, nakon što međunarodno putovanje ponovno bude bilo moguće bez smetnje.

Na jesen će vlada predstaviti program unapređenja infrastrukture u turističkim područjima. Također ona može ponuditi i subvencije za domaće letove i ponuditi poticaje za privatna poduzeća koja bi mogla ulagati u domaći turizam. Rekao je da je bolje potaknuti “umjetno” produžavanje zatvaranja granice, kao što je predložio domaćin intervjua i usput zaštititi industriju od inozemne konkurencije.

„Nadam se da će naši napori ljudima pružiti izbor gdje provesti godišnji odmor. Nadam se da će oni izabrati Rusiju“, rekao je.

Mišustin, koji je zaslužan za ”remont” ruske porezne agencije, koju je prethodno i vodio, ali i za pretvaranje u učinkovitu tehnokratsku organizaciju, rekao je da su članovi njegova kabineta morali ubrzati donošenje odluka kako bi učinkovito odgovorili na izazove vezane uz Covid-19.

”Rad putem interneta omogućuje ministrima i drugim najvišim dužnosnicima da rade non-stop, ako se takve potrebe jave”,  vjeruje on. Mišustin je dodao da Rusija traži načine za daljnje poboljšanje svoje uprave, priznajući kako će neadekvatnost u tom području ugroziti ambiciozne razvojne projekte koje su njegovi dužnosnici obavljali.

COVID-19Koronavirusrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Vjerojatno zato što svi koji počnu izmišljati podatke o drugom valu imaju garantirano zimovanje u Sibiru, dok se pakao ili Sibir ne otope.

tihobl
3 godine prije

Rusi kazu da ce njihova vakcina biti besplatna kad stigne u domove zdravlja i da ce se moci vakcinisati svako.
Bil i Melinda kazu da ce njihova kostati oko 30$ i da ce se morati kupiti bar 2-3 doze, a traze da se usvoje zakoni da bude obavezna za sve.

Totalno razliciti pristupi.

Mrčikola
3 godine prije

Ajde, barem nešto pozitivno za čuti, a tko je u prvom valu dobio “u kosti”, neka drži

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI