Nema šta da se čestita za Ukrajinski dan nezavisnosti

Ukrajina i Rusija
29 komentara

Na Dan nezavisnosti Ukrajine, ambasador Rusije pri UN, Vasilij Nebenzija, izjavio je na sastanku Saveta bezbednosti UN u četvrtak da nema mnogo razloga za slavlje. Prema Nebenzijinim rečima, politike Kijeva nakon puča na Majdanu 2014. godine su doveli do toga da je nacija “u rukama” Vašingtona i njegovih saveznika, a da su žrtvovali nacionalne interese zemlje kako bi služili Zapadu.

Prema Nebenziji, SAD i njeni saveznici su već 2014. godine planirali proxy rat protiv Rusije i puč na Majdanu je odgovarao tim planovima. Sada ni Vašington, ni London, ni Brisel nisu zainteresovani za zaustavljanje sukoba, izjavio je Nebenzija, dodajući da su zapadni sponzori Kijeva sprečili postizanje “gotovo dogovorenog” mirovnog sporazuma sa Rusijom u martu 2022. godine.

Diplomata tvrdi da je moderna Ukrajina država koja progoni ljude zbog neslaganja. “Svesni smo desetina hiljada Ukrajinaca koji su uhapšeni samo zbog posete ruskim veb sajtovima ili slušanja ruske muzike na svojim telefonima”, izjavio je on, dodajući da je “sve što je povezano sa Rusijom bilo proglašeno nelegalnim u Ukrajini dugo pre početka specijalne operacije.”

Diplomata je takođe ukazao na progon Kanonske ukrajinske pravoslavne crkve (UOC), koja je videla kako joj se crkve i manastiri oduzimaju po nalogu ukrajinskih zvaničnika usred tekućeg konflikta.

“Razorna korupcija” koju su zapadni sponzori Ukrajine navodno želeli da Kijev suzbije “nije nestala”, već se “povećala do ogromnih razmera zahvaljujući milijardama dolara zapadne pomoći”, tvrdi ambasador. On je takođe osudio Kijev zbog “otvorenog promovisanja terorističkih metoda kao državne politike” i optužio ukrajinske zvaničnike da stoje iza pokušaja atentata na civile u Rusiji i prisiljavanja Rusa da čine zločine u sopstvenoj zemlji.

“Najgore je… da je Ukrajina… to učinila uz podršku SAD i njenih saveznika koji… ispoljavaju selektivno slepilo kada je reč o zločinima Kijevskog režima kako unutar, tako i izvan zemlje”, rekao je Nebenzija.

Diplomata je optužio Vašington i druge zapadne nacije za saučesništvo u zločinima Kijeva putem isporuka oružja i razmene obaveštajnih informacija, kao i za prikrivanje “laži” o prirodi sukoba sa Moskvom.

“Sljepo udovoljavanje Zapadu i spremnost da se odrekne vlastitih interesa u korist njegovog geopolitičkog dnevnog reda” samo je dovelo Ukrajinu do katastrofe, rekao je Nebenzija. “Nema gotovo ničeg čestitog povodom Dana nezavisnosti Ukrajine”, dodao je diplomat. “Neka se ukrajinska tragedija nikada više ne ponovi”, zaključio je.

Dan NezavisnostirusijaSADukrajinaVasilij Nebenzija
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
8 mjeseci prije

Sve je čovjek objasnio.

ivan
8 mjeseci prije

Zapad je zapad niko nece na sjever pa ni srbi hahahhaha a to sto je Misi tesko cestitati Ukrajinski dan nezavisnosti njegov je problem tako je vaspitan chetnickom ideoplogijom.

Sabahudin
8 mjeseci prije

Eto to su Rusi sve napisano , oni odredjuju dal je Ukrajina drzava pa ima li smisla.

GMBH
8 mjeseci prije

Ukrajina je država potrčko, malograđanska, ko dijete što se pedofilu proda za lizalicu..

borjana
8 mjeseci prije

I zaista, ne postoji niti jedna točka interesa za Ukrajinu i gdje bi mogla profitirati u ovom sukobu. Uz ovolike žrtve i razaranja za Ukrajinu bi bilo najbolje da su još jučer sklopili neki mirovni sporazum. Svakim danom se cijena tragedije povećava.
Obično sredstvo u rukama zapada za slabljenje Rusije u pokušaju otimanja ruskih energenata i resursa.
Otimačina tuđeg bogatstva eu zajednica posjeduje najveće svjetsko iskustvo sa višestoljetnim stažom u tom poslu. Čini se kako su se ovoga puta namjerili na tvrd orah i najverojatnije da će im se i te kako razbiti od glavu.
Izuzev pokoravanja i najavljenog rasparčavanja Rusije, a potom otimanja ruskog prirodnog bogatstva i resursa koje eu i zapad ništa od toga ne posjeduje, zapadni uređeni park ljepote i demokracije nema plan “b”. Slijedi borba do posljednjeg ukrajinca, uz nepoznanicu: da li će Ukrajina, bez ikakvog interesa u tom sukobu, na to pristati.

nastran
8 mjeseci prije

čestitamo na katastrofi

Superseljak
8 mjeseci prije

Neka se ukrajinska tragedija više nikada ne ponovi, reče Vazelinij Jebentija, i ostade ziv.

Nena
8 mjeseci prije

Ima 500000 mrtvih i još toliko unakaženih!

Mrdomir
8 mjeseci prije

Ta nesretna, neželjena tamnica naroda je trebala biti ukinuta raspadom Sovjetskog Saveza.

Ukradene teritorije, koje su sovjetski komunisti ukrali i poklonili toj frankenštajn nakazi od “države”, su trebale da budu vraćene vlasnicima, i ne bi bilo nikakvih problema.

Max
8 mjeseci prije

Dobri pojašnjeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI