”Neutralna” Švicarska pridružila se proturuskim sankcijama

Sankcije Rusiji stete Zapadu
41 komentar

Nove restriktivne mjere usmjerene su na pojedince, tvrtke i organizacije

Švicarska vlada najavila je proširenje sankcija Rusiji, u skladu s najnovijim mjerama Europske unije. Prema priopćenju koje je u srijedu objavilo Državno tajništvo za gospodarska pitanja (SECO), financijska ograničenja i ograničenja putovanja bit će usmjerena na pojedince, tvrtke i organizacije koje podržavaju nezakonitu deportaciju ukrajinske djece u Rusiju.

Ranije ove godine Zapad je optužio Rusiju za “nezakonitu deportaciju i transfer” djece iz Ukrajine. Ruski predsjednik Vladimir Putin branio je politiku premještanja maloljetnika iz borbenih zona i odbacio optužbe da je ta praksa nezakonita. Prema riječima ruske povjerenice za prava djece Marije Lvove-Belove, djeca su smještena u ruske ljetne kampove i odmarališta na zahtjev njihovih obitelji.

Nova švicarska ograničenja također će biti usmjerena na pripadnike ruskih oružanih snaga, vodeće predstavnike ruskih medija pod državnom kontrolom i članove privatne vojne tvrtke Wagner Group. Sankcije uključuju zamrzavanje imovine i zabranu putovanja i tranzita kroz Švicarsku. Potez Berna slijedi nakon 11. kruga sankcija EU-a protiv Rusije, najavljenih 23. lipnja, budući da je 27-člani blok dodatno pooštrio postojeće kaznene mjere i uveo nove kako bi zatvorio rupe u zakonu.

Kao odgovor, Rusija je stavila na crnu listu osoblje agencija za provođenje zakona EU-a, “državnih i komercijalnih organizacija” zemalja članica, kao i građana EU-a “uključenih u pružanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu”. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će na neprijateljske akcije biti odgovoreno odgovarajućom odmazdom. Švicarska koja nije članica EU-a, a koja se vanjskopolitički smatra neutralnom državom, prva je usvojila sve sankcije koje je Europska unija uvela ruskim građanima i tvrtkama, uključujući i zamrzavanje imovine, još 2022. Vlada je opravdala da potez kao “izvanrednu situaciju”, tvrdeći da je švicarska neutralnost ostala netaknuta, ali “naravno da stojimo (Švicarci) na strani zapadnih vrijednosti”.

eurusijaSankcijeŠvicarska
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lupo
9 mjeseci prije

Svicarci, Hrvati, Kinezi, Pigmejci ce dalje ponavljati mantru Svicarska je “neutralna”

BlueZg
9 mjeseci prije

Neutralna ko i Švedska. Neutralna pored Hitlera koji je pregazio Europu i Afriku. Moš mislit. I Kraljevina Jugoslavija se proglasila neutralnom pa su je zgazili ko buhu. Očito nisu baš shvaćali “kak to ide”. Tamo ona “kralj i otadžbina” ekipa.

Neveb
9 mjeseci prije

Današnja Europska unija ne nudi ‘ni mir ni prosperitet’, izjavio je mađarski predsjednik Orban

HRvoje
9 mjeseci prije

Švicarska, zemlja umjetno stvorena od neljudi, da bi potajice vladali europom i većinom svijeta. Odavno sam rekao da se švicarska zajedno sa svim spodobama tamo nuklearno i kemijski uništi, do zadnjega zrnca odvratne poremećene krvi, svijet bi puno slobodnije prodisao

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Pritisli ih . Naprosto …. Zemlje bez barem 50 miljuna stanovnika i bez značajnih , vojnih resursa za obranu I NAPAD ⚠️ na organizirani , kriminalno – terroristički sindikat , nemaju više šansi za suverenost … Narodi se tu više ništ ne pitaju a demokracija je postala , mrtvo slovo na papiru …

C.F.
9 mjeseci prije

Zapitajte se zasto jedino Vatikan i Svicarska imaju kvadratne zastave.

Jimbo
9 mjeseci prije

👍niko vas ne voli🇷🇺

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

U Svicarskoj kola vic, koja je razlika izmedju Svicaraske zastave prije i poslje sankcija Rusiji.
Prije je na zastavio bio +, sada je –

M.r H.F
9 mjeseci prije

Bankarske takne više nema, oružje dilate,neutralni niste …. pa onda možete i u NATO i EU !!! Ode stoljetna tradicija nije vam ni čokolada više baš nešto !!🤣🤔😮

ime
9 mjeseci prije

oče stradat da vos?
da bar.

Max
9 mjeseci prije

Leglo prljavog novca.

Ducky
9 mjeseci prije

Ako je i bila neutralna, to je bilo prije osamdeset godina dok još nije postala najveća svjetska praonica novca i drugih dragocjenosti.

Stjepan cuković
9 mjeseci prije

Švicarska si je time potpisala smrtnu presudu. Ona je to što jeste bila zahvaljujući svojoj neutralnosti.

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Neutralna dok paše talmudistima !

Objektivno
9 mjeseci prije

Evo novog bazena za regrutaciju za potencijalni sukob. Mozda ostave Balkan na miru. Ajd malo vi u jagode, zasluzili ste.

goran
9 mjeseci prije

bit če zanimljivo vidjeti kad neutralna država dobije po nosu od ruske federacije

trajko
9 mjeseci prije

Švica ili bezakonje to je jedno te isto.

lorazep
9 mjeseci prije

podržavam protuturske sankcije.uostalom,jedino sto mi mozemo je,
da ucimo nasu djecu da odbiju ici u bilo koji raj

Ivan
9 mjeseci prije

Konjine glupe

Drago
9 mjeseci prije

Sta ce jadni sviceri koji su manjina u vlastitoj drzavi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI