Njemačka prijeti aplikaciji Telegram novčanim kaznama, traži pristup tijelima za provođenje zakona

Telegram
17 komentara

Njemačko Ministarstvo pravosuđa navodno zahtijeva da se aplikacija za razmjenu poruka Telegram otvori radi pristupu tijelima za provođenje zakona i plati višemilijunsku kaznu. Vijest dolazi nakon što je elitna policijska jedinica raspuštena zbog grupnih razgovora ekstremista.

Svakog mjeseca više od 500 milijuna vlasnika pametnih telefona koji vode računa o sigurnosti koriste Telegram. Aplikacija šifrira sve razgovore i pozive, a rođeni Rus, Pavel Durov, nije prihvatio cenzuru ili suradnju s policijom koju imaju njegovi konkurenti iz Silicijske doline Facebook / WhatsApp Mark Zuckerberg i Twitter Jack Jacksey.

Usred izvještaja o tržištima lijekova, kriminalu i širenju “dezinformacija” na Telegramu, Durov je dosljedno zabranjivao državnim vlastima pristup podacima svojih korisnika. Privatnost je najvažnija i prodajna točka tvrtke. “Do danas smo otkrili nula bajtova korisničkih podataka trećim stranama, uključujući vlade”, stoji u izjavi na web stranici Telegrama.

Njemačka vlada, međutim, nije zadovoljna ovim aranžmanom. U članku koji je profilirao Durova, Der Spiegel je otkrio u petak da njemačko ministarstvo pravosuđa zahtijeva da se platforma “učini dostupnom vlastima… odmah izbriše kriminalni sadržaj i aktivno prosljeđuje korisničke podatke istražiteljima”.

Njemački Zakon o provedbi mreže zahtijeva da Facebook, YouTube i Twitter izbrišu sav ilegalni ili štetni sadržaj koji se prijavi. Taj se zakon prije nije odnosio na Telegram, ali Ministarstvo pravosuđa sada želi da se uskladi.

Povrh toga, Federalni ured za pravosuđe, djelujući pod pokroviteljstvom ministarstva, istražuje Telegram zbog toga što nije ponudio kazneni postupak i zbog toga što nije imenovao kontakt osobu za vlasti. Tvrtka bi mogla biti kažnjena s 55 milijuna eura (66,6 milijuna USD), izvijestio je Der Spiegel.

Vijest o očito predstojećoj represiji dolazi samo dan nakon što su vlasti u Frankfurtu raspustile elitnu policijsku jedinicu. Zapovjedništvo za specijalne operacije, poznato kao SEK, rasformirano je nakon što je oko 20 pripadnika snaga koristilo aplikacije za razmjenu poruka za razmjenu ekstremističkog sadržaja, uključujući slike Adolfa Hitlera i svastike, koji su u Njemačkoj zabranjeni.

Nejasno je koje su aplikacije službenici koristili, ali prethodni napadi na desničarski ekstremizam u krugovima za provođenje zakona usredotočeni su na grupne chatove WhatsApp. Za razliku od Telegrama, WhatsApp u vlasništvu Facebooka surađuje s vlastima kako bi uklonio ilegalni sadržaj.

njemačkaTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

I onda citam ovdije u komentarima kako su zlikovci: “skoro gotovi!” a oni ukidaju sve vise sloboda, uvode sve vise cenzuru i cjepe sve mlade i mlade!
Navodno u RH, grad Rijeka danas cjepio one od 12g. ali nisam siguran, samo sam nacuo od masazerki..

2 godine prije zadnji put uredio Emiliano Zapata
ledeno doba
2 godine prije

1)- Njemačka ne prijeti ništa. to prijeti Merkeličina vlada u službi kabale
2)-afera sa navodnim neonacistima u redovima policije je čista izmišljotina.. za skretanje pažnje ovcama i za ukidanje i ono malo slobode što je preostalo
3)-očito to sada služi kao napad da se i telegram stavi pod kontrolu
4)-Der Spiegel je jedan od najgorih kabalinih medija.. Gates mu je donirao preko 3,5 milijuna dolara, a i prije toga je poznat po odvartnoj kabalinoj propagandi, naprimjer kada je 2016. objavio članak u korist koljača ISILa. u opkoljenom Alepu: “islamisti su jedina nada za Alep” ili kada je prije toga, nakaon rušenja malezijskog aviona u Ukrajini, otvoreno zahjevao rat protiv Rusije

Zagor
2 godine prije

“Jack Jacksey”?
Možda Jack Dorsey?

nekoime
2 godine prije

Znači, priča u pronacističkoj elitnoj policijskoj jedinici drži vodu kao i ona o trovanju Navaljnog. Nijemci, vratite Dolfija na vlast da vas ovi Soroševi ljevičari više ne sramote.

ledeno doba
2 godine prije

zna se da su i ona dvojica neonacista, iz samozvane organizacije NSU, koji su u roku od 10 godina nesmetano vršili atentate na desetak turskih građana širom Njemačke, ustvari obojica bili takozvani “V-mann”. tojest radili su za obavještajne službe. V-mann je naziv za agente, koje obavještajne službe ubace među neonaciste, islamiste i slične organizacije–da rade za obavještajne službe i vladu… Takvi agenti “v-mann” vrbuju se iz samh tih organizacija i skupina. To je kasnije procurilo u javnost, međutim obojica neonacista su se samoubili…, pojela maca… tojest mrtva usta ne govore.. Pripadnici obitelji tih ubijenih turskih građan, bili su jako ljuti zbog toga…jer je tu nešto mnogo zataškano

RandomUser
2 godine prije

“Svakog mjeseca više od 500 milijuna vlasnika pametnih telefona koji vode
računa o sigurnosti koriste Telegram. Aplikacija šifrira sve razgovore i
pozive…”

Ovo je totalna laž. U Telegramu jedino Secret Chats imaju enkripciju i treba se potruditi da se to otvori. Po defaultu je sve nekriptirano. A pošto back end nije open source pitanje je i koliko je taj Secret Chat stvarno kriptiran. Ali jako puno ljudi misli kako je kriptirano i sigurno…dobar PR.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI