Njemačka se sprema poslati tisuće vojnika u rusku graničnu državu

Njemacka vojska
63 komentara

Ministar obrane Boris Pistorius ranije je najavio da će sljedeće godine u Litvi biti stvorena brigada od 4.000 vojnika

Njemačka i Litva rade na izradi plana puta za raspoređivanje brigade njemačkih vojnika u baltičku državu, objavio je ministar obrane Boris Pistorius u intervjuu za novinsku kuću ERR u ponedjeljak.

Ministar je prije nekoliko tjedana najavio da Berlin planira poslati čak 4.000 vojnika u Litvu, u kojoj se već nalazi oko 1.500 njemačkih vojnika u sklopu borbene grupe NATO-a.

U nedavnom intervjuu objasnio je da se taj potez radi kako bi se pokazala “solidarnost i odgovornost u Istočnom krilu”.

Pistorius je rekao da ima još puno toga za napraviti prije nego što se vojnici mogu rasporediti, ali je naveo da Njemačka i Litva očekuju da će imati plan puta i jasnu sliku o tome kako dalje do kraja studenog ili početkom prosinca.

“Na primjer, infrastruktura. Potrebne su nam vojarne, skladišta, poligoni za obuku, uz civilnu infrastrukturu za vojne obitelji. Ovo je ozbiljan izazov za Litvu, ali i za nas. Ovo je bez presedana za njemački Bundeswehr. Nikada to nismo radili na takav način, raspoređujući cijelu brigadu u inozemstvo”, rekao je ministar, dodajući da Njemačka očekuje da će brigada biti stvorena do kraja 2024.

Pistorius je naglasio da njemački vojnici koji odlaze u Litvu u sastavu ove postrojbe to moraju učiniti dobrovoljno te da Berlin mora pronaći način da uvjeri vojnike i njihove obitelji da odu živjeti u drugu zemlju. Njemačka planira pogledati iskustvo SAD-a i UK-a kako stvoriti potrebne uvjete, rekao je ministar.

Na pitanje kako Berlin doživljava Rusiju, rekao je da je Rusija “privremena prijetnja”, ali nije rekao može li se to promijeniti u bliskoj budućnosti. “Bilo bi to kao da gledate u kristalnu kuglu”, rekao je, dodajući da će vjerojatno biti tako “barem sljedećih nekoliko godina”.

Njemačka je u lipnju potpisala svoju prvu Nacionalnu sigurnosnu strategiju u kojoj je, pozivajući se na sukob u Ukrajini, opisala Rusiju kao “najveću prijetnju miru i sigurnosti u euroatlantskom području” i silu koja predstavlja rizik za regionalni i globalni poredak .

Moskva je pak opetovano naglašavala da su hegemonističke težnje i želja Zapada da potkopa Rusiju u konačnici dovele do sukoba u Ukrajini, kao i krize u odnosima između Rusije, SAD-a i EU-a.

Boris PistoriusLitvanjemačkaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

Njemačka vojska i nema veliki ugled.

Nekoime
6 mjeseci prije

Za uzvrat bi Rusi mogli rasporediti trupe u Istočnoj Njemačkoj.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Susjedi .. PRIPREMITE SE 💥 ! USKORO – PONOVNO !!!! Ne mogu sa Rusima , računaju da će – vas – sa zemljom sravniti ! Pripreme su već obavljene ⚠️⚠️⚠️ —->> > ulozto.net/file/c3Z0iEhF6ElB/nato-pushes-war-against-serbia-as-violence-erupts-in-kosovo-redacted-with-clayton-morris-mp4#!ZJV3BQR2ZmAxLwuxBGx2BTVjMGt3Z0WfEGMxJGt1DwWlLGp0ZD== 🤷

tihobl
6 mjeseci prije

Privlace trupe lenjingradskoj oblasti.
Ponovo.

Zar misle da ce Putin dopustiti ponovo da opkole Lenjingrad i da pomre 2 miliona civila od gladi? Sprzice i nijemce i fince. Staljin nije imao cim, a Putin ima. I nece oklijevati. Vec ih je nekoliko puta upozorio.

tabula
6 mjeseci prije

Jel to novi siegheil-ovci organiziraju novu operaciju Barbarossa? Ovi kretenski njemački politokrati nisu ništa naučili iz povjesti? Ili im je rat u genima?

Jomla
6 mjeseci prije

Dakle, Njemačka OPET šalje vojsku izvan svojih granica! C-c-c… 😛

Гавран
6 mjeseci prije

E, ovo već poseća na kolekciju vesti говорит Москва” jesen/zima 1944.
Генштаб ВСУ: Российские войска перешли к контратакам на всех основных фронтах
Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine: Ruske trupe pokrenule su protunapade na svim glavnim frontovima

Mat
6 mjeseci prije

Sveobuhvatni politicki i vojni pocetak koji ce na kraju dovesti do spajanja Evrope sa Rusijom.(Ponavljanje je majka Znanja)

Patak
6 mjeseci prije

Od kad je Litva ‘ruska država’? Valjda ‘Rusiji granična država’.

Dragan
6 mjeseci prije

OOh .. Konačno su Švabe .. spremni ? To se i čeka .. ! Poginuti će još milijun Rusa! Nema Švaba Više! Kada i sve pobiju.. Brišel gdje god se sakrili sa ženama i djecom!! Gotovo!!

Klosterman
6 mjeseci prije

Švabo misli da će ovaj put imati više sreće.

Dragan
6 mjeseci prije

Rusi čekaju ostale Naciste da se pojave.. Eto švabe su tu.. Konačno ..samo sam se pitao kada će se javiti ?? Tetovirani!!! Svi u Brišelu u Bunkeru biće prodana Gamad sve naše političari sa familijama će zabetonirati!! Kada nestane hrane .. Pojest će se Međusobno! Sa time Bog Nema Ništa! Da narod Dao!!!

Darko
6 mjeseci prije

Kretenčine..

Tim Barett
6 mjeseci prije

Onaj naivac s flekom na glavi (Gorbacov) za 12 miliona maraka napusti DDR. Zap Njemacka okupira bez parlamenarne odluke ili referenduma DDR, i ovi udju u EU preko noci.
Sada kao hvala Njemacka okupira teritorije Sovjetskog Saveza.

Bas su zli, i expanzionisticki ovi Rusi.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“…u jednom manjem gradu na sjevernom Jadranu polaznik osnovne skole – Ukrajinac – prijetio ucenici i to prilicno ozbiljno, kad se uplela i policija.

Pretragom doma tog Ukrajinca je nadjeno oruzje i nekakav popis ucenika za odstrel iz te skole.
To nisu rekla-kazala gluposti koje djeca sire na TikToku, to je nešto sto je potvrdila uciteljica druge osnovne skole u tom gradu. To se dogadjalo u ovoj skolskoj godini. Zašto se takve informacije skrivaju od javnosti?”

abc
6 mjeseci prije

USA je namjerno stjerala EU u rat sa Rusijom, dok sama time spašava svoju propadajuču mafijašku ekonomiju.

Noname
6 mjeseci prije

Mir u Ukrajini bit će sklopljen pod uvjetima Rusije ako ukrajinske trupe ne pobijede do prosinca, piše The Hill. To je zbog slabljenja podrške Kijevu. Ako Ukrajina do prosinca ne postigne značajne rezultate na bojnom polju, tada će Zapad prisiliti Kijev da prihvati mir pod ruskim uvjetima. To je navedeno u objavi američke političke publikacije The Hill. U materijalu se navodi da vojna pomoć Ukrajini sve više ovisi o rezultatima izbora u zapadnim zemljama. Odnosno, trenutna podrška Kijevu ne može se uzeti zdravo za gotovo. Situacija se aktivno mijenja. Ako potpora Ukrajini opadne 2024., Moskva bi mogla pogurati mirovno rješenje. Međunarodna zajednica može izvršiti pritisak na Ukrajince da pregovaraju i potpišu sporazum povoljan za Rusiju, – piše novinar publikacije Mark Temnitsky. Drugim riječima, Ukrajina mora poraziti Rusiju do kraja godine, inače će izgubiti. A s obzirom na to da ukrajinska vojska već više od četiri mjeseca udara glavom o rusku obrambenu crtu, izgledi Kijeva izgledaju vrlo… Čitaj više »

gogo
6 mjeseci prije

švabe su očito zaboravile lekciju iz 45 !

Alex Keller
6 mjeseci prije

Ne znam kakvi su vojnici Njemci i Litvanci danas,ali u Afghanistanu nisi znao koji su gori…smijurija od vojske.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Ruska vojska odbila osam napada ukrajinskih jurišnih grupa u pravcu Artjomovska “Pripadnici vojne grupe “Jug” odbili su osam napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Artjomovska i Avdejevke”, saopštio je portparol grupe Georgij Minesašvili. “Gubici neprijatelja iznosili su više od 300 vojnika, uništen je samohodni top ‘krab’, top D-20, dva tenka, borbeno vozilo pešadije, dva borbena vozila protivvazdušnih raketnih sistema ‘strela-10’, elektronska obaveštajna stanica, kao i sedam vozila i osam bespilotnih letelica”, naveo je Minesašvili. … ruske raketne snage i artiljerija pogodile su tri ukrajinska skladišta municije u Krasnogorovki, Belogorovki i Kramatorsku, kao i ljudstvo jedinice 24. mehanizovane brigade u oblasti Džeržinska. ———- Izvori u Estoniji javljaju da su kao rezultat jučerašnjeg napada na privremenu točku raspoređivanja stranih plaćenika u Krasnom Limanu (DPR) ubijeni militanti iz Estonije i Sjedinjenih Država. Mediji navode identitete ubijenih plaćenika: Tanel Kriggul (Estonija) i Dalton Medlin (SAD). ——— “Special radio frequency being used so… Čitaj više »

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Od jučer: “Prioritet za mene su Amerika i naše granice”, rekao je McCarthy, predsjedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa. Brisel i dalje duboko žali zbog odluke američkih zakonodavaca, rekao je Borrell, izrazivši nadu da “ovo neće biti konačna odluka i da će Ukrajina i dalje imati podršku SAD-a”. “ Kumulativna vojna, finansijska i humanitarna podrška bloka dostigla je 85 milijardi evra (89,8 milijardi dolara), dodao je on.” Zanimljivo, nije rekao koliki je udio kredita/zajmova, a koliko donacija EU Ukrajini. A štete po europsko gospodarstvo zbog rata u Ukrajini i sankcija Rusiji možemo višestruko množiti sa puuuno većom cifrom. O tome nitko ne priča. Za primjer – BDP po stanovniku Njemačke u prijeratnoj 2021. iznosio je 51.237 dolara, u ratnoj 2022. on je pao na 48.636 dolara. Nadodamo li tome inflaciju u Njemačkoj 2022. od 7,9%, realan je BDP po stanovniku u Njemačkoj pao za 12,5%. U svega godinu dana, a energetske… Čitaj više »

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Zaharova: “…ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je dodijelio sporni naziv “Konovaljc” 131. zasebnoj izviđačkoj bojni ukrajinskih kopnenih snaga. Konovaljc je 1929. u inozemstvu stvorio Organizaciju ukrajinskih nacionalista pod kojim se promicala ideologija militantnog antisemitizma i planiralo masovno istrebljenje Poljaka. …sudjelovanje u masovnom ubojstvu radnika kijevskog Arsenala koji su se u siječnju 1918. pobunili protiv ukrajinskih nacionalističkih vlasti. Konovaljc radio za Njemačku od Prvog svjetskog rata te da su njegove snage bile angažirane da patroliraju i čuvaju vladine zgrade u Kijevu 1918. “Nakon što je pobjegao iz rodne zemlje posvetio je svu svoju energiju stvaranju pronacističkih ukrajinskih organizacija sunarodnjaka u međuratnoj Europi”, dodala je Zaharova. “Za novac je Nijemcima prodavao informacije o poljskoj vojsci, koju je Njemačka, pod nacionalsocijalistima, napala nekoliko godina kasnije. Njegove su organizacije provodile sabotaže protiv sovjetskih diplomata (uključujući ubojstvo konzula Mailova) i poljskih vlasti tijekom 20-ih i 30-ih godina, paralelno pripremajući planove za invaziju na Sovjetski Savez”, nastavila… Čitaj više »

Marin
6 mjeseci prije

Šalju li to schwule ili lesbe u toj jedinici ? Šta ne pošalju jedinicu u ukrajinu da probijaju frontu , ako su face ?

tuf
6 mjeseci prije

Jedna statistička crtica kao zanimljivost koja daje kontekst samodestruktivnosti europskih naroda.
U članku se navodi Litva. Da li ste znali da je Litva 1991.-e godine imala 3.7 milijuna stanovnika a sada ih ima 2.8 milijuna? Podaci o smanjenju populacije su poražavajući gdje god pogledaš, od Bugarske, Hrvatske sve do Ukrajine. I onda još tim narodima vladaju instalirani izvršitelji radnih naloga koji ih guraju u daljnji ponor i istrebljenje. Kada se preostale pripadnike još raseli po svijetu a na njihovim teritorijima nasele ljudi iz nekih dalekih zemalja Soros će konačno moći reći da je izvršio svoj plan rastakanja nacija.

tihobl
6 mjeseci prije

Britanija više ne može pomoći Ukrajini isporukama oružja izvješćuje britanski medij The Telegraph pozivajući se na predstavnika zapovjedništva Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

“Donirali smo gotovo sve što smo mogli priuštiti. Naši preostali tenkovi Challenger 2 bit će nadograđeni na Challenger 3. Trebaju nam za to. Što više tenkova poklanjamo, to ih manje imamo”.

Pametan je ko Grunf.

Vas Emmi
6 mjeseci prije

Uf, jeedvaa čekamo, da ta velika i nepobjediva ojroarmija konačno uđe u zonu ratnih operacija u ukrajini, koja vise ne postoji. Ostala je sama mala USreich-ina. Ali to se neece desiti jer u protivnom gorjet ce, jaako lijepo i Berlin i ostali postnacisticki gradovi. No, posto zaista nismo vidoviti, ojro armije ce gorjeti, i njihovi gradovi, i Zagreb i Ljubljana a United Shites ce se po ko zna koji put opet slatko smijati. Pa smijesno ja, kada milujuni ojropljana spremno umiru za njih. Jebi ga. Lp.

BlueZg
6 mjeseci prije

Zar će opet izginut pod Staljingradom? O tempora! O mores! 🇵🇸

Alex Keller
6 mjeseci prije

Bježe iz vlastite zemlje,koju su okupirali Ameri i Briti 😂😂😂

Steve
6 mjeseci prije

Nema tamo vojske bez pRUSA…

Reis
6 mjeseci prije

Gospodin Pistorius nije ništa naučio iz 2.svjetskog rata kako je Njemačka bila razorena i podijeljena.

Gad
6 mjeseci prije

4000 vojnika? Daj nemojte me nasmijavati. To se potuče u dan-dva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI