Njemačke postrojbe ugrožavaju ugled vojske optužbama za antisemitizam i seksualno zlostavljanje u Litvi

Njemacke trupe
27 komentara

Ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer upozorila je u petak da je ugled cijele njemačke vojske ugrožen, nakon što su vojnici koji služe u Litvi optuženi za antisemitizam i seksualno zlostavljanje.

Obraćajući se tijekom govora mladim časnicima, Kramp-Karrenbauer osudila je postupke služenja njemačkih časnika, nakon što su se pojavila izvješća o ozbiljnom kršenju zakona od strane vojnika koji su bili raspoređeni u Litvu.

”Svatko tko se ovako ponaša ne smije biti u Bundeswehru.”

Komentari dolaze dva dana nakon što je Ministarstvo obrane opozvalo brojne njemačke vojnike iz Litve na disciplinske mjere, koje su uključivale trenutno otpuštanje iz vojske za najstarije osobe uključene u skandal.

Njemačke snage koje su sudjelovale u misiji ”EnhancedForwardPresence” u regiji navodno su pjevale “rasističke” pjesme i seksualno napadale ženske vojnike. Cijeli događaj je snimljen.

Njemačko Ministarstvo obrane u početku je obavijestilo parlamentarni odbor za obranu zemlje da je “zahvaćeno 10 vojnika” i opozvano četvero, no taj je broj u međuvremenu narastao na oko 30.

Vjeruje se da se navodi usredotočuju na “rekreativnu aktivnost” koja se dogodila u travnju, završavajući tako što su vojnici pjevali “desničarske, ekstremističke” i “antisemitske” pjesme u lokalnom hotelu, prije nego što je vojnikinja bila seksualno napadnuta. Uz ozbiljnija izvješća, smatra se da su pijani vojnici također verbalno prijetili jedni drugima i fizički se obračunavali.

Skandalozni incident pojavio se tek nakon što ga je 08. lipnja dužnosnicima prijavio drugi vojnik, a Ministarstvo obrane pokrenulo je istragu vojnog disciplinskog odvjetnika. Kramp-Karrenbauer obećala je da će, nakon istrage, svaki prekršaj “biti kazneno gonjen.”

Kramp-KarrenbauernjemačkaNjemačka vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

Može Krampača biti mirna po pitanju ugrožavanja ugleda vojske. Vojska koja za svog zapovjednika ima takve ridikulozne karikature poput nje ili njene prethodnice Uršule nema nikakav ugled kojeg bi se moglo ugroziti.

Viktor
2 godine prije

Sva ta vojska po EU osim engleske su nesposobni i debeli uhljebi.
Ima slucajeva da su tri generacije sluzile u NATO jedinicama.
Djed, otac i danas je tamo sin.
Npr. talijanska vojska, sva tri roda, koja ne sluzu nicemu je i te kako divno radno mjesto za uhljebljenje, lijepe uniforme, oficirske cinove, privilegije,sigurne place i sigurne mirovine, napredovanja i dobijanje mogucnosti u zivotu sto drugi Talijan ne mogu dobiti.

PS
Talijanska vojska je nepotrebna, nitko nije u situaciji niti zeli napasti Italiju, jedina im je svrha da uzdrzavaju domace parazite, kupuju americko oruzje i da umisljaju da ce oni sluziti kao americki stit u Europi.

2 godine prije zadnji put uredio Viktor
Suze Roni
2 godine prije

Krampus Karebauerberg se ozbiljno zabrinula.

nekoime
2 godine prije

Događaj su prijavili gay vojnici, jer na njih njihovi muške kolege nisu htjeli nasrtati.

Ivex
2 godine prije

Rusi se smiju jer ovi Pedercici i nakaze nema na Zapadu Muskraca jedino Slavenske nacije jos imaju sposobne vojnike sto se tice Europe.

gurst 33
2 godine prije

kretenizam na djelu. ne moze zena bit u rovu, trpit stakore, blato, krv i smrt. zena je prirodno majka i hraniteljica. za stakore i bombe smo zaduzeni mi. besane noci i hladnocu. minus 20, velebit. plus stakori. nije to za zenu

Davidschwartz
2 godine prije

Zašto bi Židovi bili zaštićeniji od drugih naroda- svi smo propatili u drugom svjetskom. Zašto se onda ne smije kritizirati Židove, samo njih ne?

gurst 33
2 godine prije

ja ne vjerujem da je njemacka vojska gay, osobno poznam par njihovih vojnika i sigurno nisu gay. oni zive pod americkom okupacijom i izgubili su veliki rat od rusije. sa 7 miliona mrtvih, nijeim lako. ali to je sto je.

gurst 33
2 godine prije

u potpuno bespotrebnom zavrsnom napadu na berlin, jer za njemacku nije bilo sanse, hitler se je samo trebao predat i ubit se, poginulo je 30 000 sovjeta i 40 000 njemaca. nakon sto su sovjeti osvojili berlin, staljin im je dao 24 sata da izjebu sve. nakon toga je svakog ruskog vojnika na njemici streljao.

Davor drugi
2 godine prije

Nije povučeno njih 30 kao osumnjičenih za nečasno ponašanje, nego je povučena jedna cijela mehanizirana posrtojba sa svih njenih 30 pripadnika.
Od tih 30, jedna manja nekolicina je u tome učestvovala, a internom istragom bit će utvđeno o koliko i kojim pripadnicima je riječ.
I tu nema nikakvih elemenata za neki kazneni progon, osim nekog stegovnog postupka ili u najgorem slučaju nečasnog otpusta.

gurst 33
2 godine prije

jebo te koje je to cudoviste. znaci nemas nikakve sanse, gotov si, i spasi sto tisuca zivota, ali ne, ides do kraja… sto tisuca je otprilike velicina rijeke, splita i nisa….

Praetorian
2 godine prije

Otvoreni napad na Bundeswehr, jer se stvara sve vece nezadovoljstvo ovom vlascu medju vojskom i policijom. Zato pokusavaju najsposobnije i najglasnije eliminirati. Tko ih ne zan skupo bi ih platio. Prozirna im je namjera

Perun
2 godine prije

,,ugled cijele njemačke vojske ugrožen”… nakon što su vojnici koji služe u Litvi optuženi za antisemitizam i seksualno zlostavljanje…..itd itd…P.S…Ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer dobila je nadimak ,,Dvocijevka ” radi tog skandala..Enhanced Forward Presence …Pojačana prisutnost naprijed…..Poboljšana prisutnost unatrag…Enhanced Backward Presence…Cijeli vod njemacke voske ce doci u Alianz Arenu u toplesu sa mauzerima da bodri nacionalfudbalisticki tim kontra Madjara ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI