Odakle im više toliko novca? – Kina 2020. samo u željeznice ulaže 114 mlrd. dolara

Brzi voz kina
64 komentara

Kina 2020. planira uložiti oko 800 milijardi juana ili 114,36 milijardi dolara  u izgradnju željeznica, priopćilo je ministarstvo prometa.

Ulaganja u ceste i plovne putove iznosit će gotovo 1800 milijardi juana, dok je za civilno zrakoplovstvo izdvojeno oko 90 milijardi juana. Koliko je to u dolarima? Nećemo dalje praviti konverziju, jer ćemo se očito morati privikavati na cijene projekata u kineskoj valuti.

U 2019. godini je očekuje da će konačna ulaganja u osnovna sredstva u kineskom prometnom sektoru premaši 3200 milijarde juana, izvijestila je novinska agencija Xinhua.

Kineska nacionalna komisija za razvoj i reforme (NDRC) odobrila je tri željeznička projekta i jedan projekt aerodroma. Peking je ubrzao izdatke za infrastrukturu kako bi potaknuo ekonomski rast općenito i standard stanovništva, time i njihovu korovnu moć. Ova je odluka logična, jer ako dođe do poremećaja na bilo kojem tržištu, vlasti još uvijek mogu računati na 1,5 milijardi Kineza, koji s rastućom kupovnom moći vrlo lako mogu popuniti nastale praznine.

Komisija je odobrila projekt izgradnje brze željeznice vrijedne 72,29 milijardi juana ili 10,34 milijarde dolara u sjeveroistočnim pokrajinama Liaoning i Jilin. NDRC je također odobrila dva željeznička projekta koji povezuju gradove u Unutarnjoj Mongoliji i autonomnoj regiji Ningxia Hui, uz ukupna ulaganja od 54,63 milijardi juana.

Osim toga, Kineska nacionalna komisija za razvoj i reforme je odobrila projekt zračne luke vrijedan 1,66 milijardi juana u južnom Jiangxiju.

Ironija sudbine je da Donald Trump prije i neposredno nakon izbora rekao kako  će preporoditi Ameriku s ulaganjima u infrastrukturne projekte ukupne vrijednosti 1000 milijardi dolara. I dok se SAD bore s proračunskim manjkom i probijanjem stropa duga, Kina je „otela“ Trumpovu ideju, osigurala novac i pokreće ambiciozni plan izgradnje moderne infrastrukture koja će povezati kineske gradove i sela na cijelom državnom teritoriju.

Brzi vozŽELJEZNICA
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

Hahahahaha… odakle? Pa najpohlepniji lopovi da ne kažem poduzetnici sve su zbog povećanja svoga kapitala prebacili u Kinu a Kina prihvatila s dugogodišnjim planom razvitka cijele države a ne samo kapitaliste.

nepoželjni
4 godine prije

Odakle novac? Štampaju koliko im treba:)
… uostalom to je samo papir, ali čak ga ni ne trebaju štampati kada su plaćanja uglavnom bez gotovine. Brojni robovi rade a država im plati dogovorenu vrijednost i kvit! …na kraju krajeva, kome bi oni to trebali polagati račune ? … to je tako kada si jak a korupcija se suzbija smrtnim kaznama.

Ps. Sretna vam svima godina nova 2020.

Alex
4 godine prije

Kina ima najviše deviznih rezervi na svijetu. Bolje im je ulagati u svoju zemlju nego na Zapadu,gdje im stalno podmeću klipove.

Splitexpres
4 godine prije

Nije kao Hrvatska uzela komercijalne kredite za gradnju autocesta,pa onda posao dala strancima, gradnja infrastrukture se daje vlastitim tvrtkama,sa višestrukim koristima,ovladavaju najnovijim tehnologijama,stiču reference za natječaje,konačno zapošljavaju domaću industriju materijala i domaću radnu snagu?Nije cijeli taj iznos neophodan financijski trošak,multiplikator je prevelik kada ne postoji curenje na razne provizije!

Red Dog
4 godine prije

Zaduzivanje, izdavanje novca za kredite, se vodi kao prirastaj.
Kad se zaduzujes nastaje nova vrednost. Doduse u buducnosti kad bude bio vracen kredit ali mi uknizujemo to sada. Radimo s novcem iz buducnosti. Ultimatna teorija ekonomije je da kad bi obrt novca bio beskonacan bi se stvorila beskonacna nova vrednost.
Pola prirastaja Svedske je od kredita za kupoprodaju nekretnina. I zaduzivanje za prijem izbeglica se vodi kao prirastaj.
Posle 2008, kad su drugde puki mehuri nekretnina, je Kina nastavila graditi demonstrativno iako su posle imali prazne cetvrti i naselja, da im ne bi stala ekonomija.
Rade isto sto i amerikanci ali pod hladnim zivcima Partije umesto pod histericnim zivcima Trzista.

Fabijan
4 godine prije

Na Novu Godinu
U 7.00 ujutro
Volonter L.R. ne moze spavati
Pa , umjesto cestitke za NY
Pise hvalospjevi o Kini
I kritizira Amere
🙂 🙂 🙂

Slavonac
4 godine prije

Kina je prije par godina imala kesa dva bilijona dolara.Kad bi rasporedila demokratski na sirotinju,bila bi u minusu.Jadan je narod koji zivi u nedemokratskim i totalitarnim rezimima,jer si samo od partije ovisan.Tako je isto kod nasi “demokratski” partija.

Tra tra tra
4 godine prije

Čuj otkuda im novca? Pa oni su sada vodeća svjetska globalna velesila i naslijedit će USA, Kina je oličenje liberalizma u anrednom periodu, ubrzo će mnogi nacionalisti zamrziti Kinu.

Lu Shengwei
4 godine prije

Bljuje mi se od bijednog i jeftinog Kineskog Reklamiranja u našim medijima.
Koga briga za Kineske investicije u njihovu infrastrukturu ? Pogotovo koliko je to u Juanima?, moraju investirati kako bi probali dostizati zapadne standarde i dosege u cijeloj zemlji, a ne samo u nekim djelovima zemlje.
I, Btw, Di su te kineske investicije u HR? Znamo li za neku? Koliko o tome stalno slušamo i čitamo iz plaćenih kineskih oglasa naivcu bi se učinilo da su najveći strani investitor u našu zemlju.
Svako njima dobro, ali daleko im kuća.

Kažun
4 godine prije

Sretna Nova Godina!

Portalu Logično.

Komentatorima /rusofilima /amerofilima/ostali.

Adminu,koji moje komentare stavlja na čekanje po par sati.

Sve naj…… u 2020. !

samo tako
4 godine prije

Od rada i dobrog upravljanja novostvorenom vrijednošču

neznanje
4 godine prije

Onaj tko radi može i ima. Nisu kineski proizvodi samo ono što mi znamo. Video pokazuje kako se generira novac. Radom.
http://www.youtube.com/watch?v=os1pJcdEwIg

Max
4 godine prije

Kina je gospodarska sila s obiljem novca tko u to sumnja živi u paralelnom svijetu Američkih filmova.

Ana
4 godine prije

Odakle im vise toliko novca?
Pa na nasim kostima zaradjivala Kina i nasi oligarhijski banditi u kooperaciji!

Budjoni
4 godine prije

Zaradili od AV-a !

Željko
4 godine prije

To je živo čudo šta su sve kinezi sposobni uraditi za par godina…… Nemogu vjerovati da to zaista i postoji…..
To je ekonomija koja će postati veća od 70 % ukupne ekonomije svijeta

Vasilj
4 godine prije

Lepo, veoma lako dolazi do novca.- Primer – Da Republici Srbiji lep kredit za rekonstrukciju Zeleznica, sa kamatom naravno i sve to uslovi time da tu rekonstrukciju i izgradnju vrše kineske kompanije. Zarada na kreditu, zarada na uposlenosti svojih kompanija. Na dinar – dva.

maria
4 godine prije

SPREMNO MOJ TESTIMONIJI, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNINSKOG I KUPNJNOG DRUŠTVENOG DRUŠTVA POZOVIO je gradsku banku. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG Blagoslivljam gradsku banku. , Moje ime je Katica, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu kompaniju, da kupim kuću sve što sam dobio bila je gomila prevare zbog kojih sam ih na kraju vjerovao od onog dana, uzeli su mi novac ne dajući zauzvrat ništa nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama za kredit na internetu, pa sam otišao pozajmiti nešto novca od prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može to pomoći ona poznaje kreditnu kompaniju koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma potreban mi je sa vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da… Čitaj više »

Hope elinal
4 godine prije

Ne brini više što smo tu zbog tebe! Trebate li zajam za posao ili za plaćanje računa po kamatnoj stopi od 2%? Nudimo poslovni zajam, osobni zajam, zajam za kuće, auto kredit, studentski zajam, kredit za konsolidaciju duga npr. bez obzira na vašu kreditnu ocjenu. Zajamčeno je pružanje financijskih usluga brojnim klijentima u cijelom svijetu. S maksimalnim trajanjem od 1 do 30 godina, naš zajam se kreće od 5 000 eura (pet tisuća dolara) do 50 000 000 000,00. (Pedeset milijuna eura). Također pozajmljujemo u SAD-u DOLLARS, EURO i POUNDS! Za više detalja kontaktirajte nas putem ove e-pošte: ([email protected])

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI